Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Borsodi sonkás pecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szem borókabogyó, 1 kávéskanál paprikakrém, 20 dkg füstölt főtt tarja, 1 dl tejföl, 4 db jonatánalma, 15 dkg sajt, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A húst megsózzuk, megborsozzuk, forró olajban hitelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk. Elfövő levét apránként borral és vízzel pótoljuk. Ha már puha, néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük, tűzálló tálra egymás mellé tesszük. Közben a füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítjük. Ezután vékonyan felszeleteljük a megtisztított almákat, és a szelekre rakjuk. Beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütjük.

Boszorkányszigeti batyus halászlé
Hozzávalók: 2 kg ponty, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg lecsó, 3 dkg őrölt fűszerpaprika, só.
A batyuhoz: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, csipet só, csipet bors, 1 kávéskanál őrölt paprika, 40 dkg halbelsőség.
A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből, a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk 2 óra hosszat, majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, felhajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A halhús után a batyukat is belefőzzük a halászlébe. Erős-paprika-karikákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Ajánlott ital: mátra-aljai olaszrizling

Bozsoki töltött borjúszegy
A zsemlés alaptöltelékhez vajban félig puhára párolt sárgarépakockát, karalábét és zöldborsót teszünk. Az ismert fűszereken kívül kevés borsikával is ízesítjük. A megsütött és tálalt borjúszegyhez sült burgonyát és parajfőzeléket adunk.

Bősárkányi pulykamell rántva
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg karfiol, 1 kk só, 1 mk bors, fél reszelt szerecsendió, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 5 dl olaj, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval.
Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal.

Brassói apró-pecsenye 1.
Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra 1x1x6 cm vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni.
Egy nagyobb 3-4 l lábasban vagy fedővel rendelkező serpenyőben megforrósítjuk az olajat/zsírt, rádobjuk a csíkokra vágott húst, megforgatjuk, amíg a színe kifehéredik, közben megsózzuk, majd takarékra vesszük a hőforrást, lefedjük az edényt, és lassú tűzön pároljuk a húst. Nem kell vizet aláönteni, mert a hús úgyis levet ereszt, ami elegendő a pároláshoz.
Közben szép halvány pirosra kisütjük a burgonyát.
Amikor halljuk, hogy a hús elfőtte a levét, levesszük a fedőt róla, megborsozzuk, rárakjuk a fokhagyma pépet, összekeverjük, és nagyobb hőfokon enyhén megpirítjuk, azután hozzáöntjük a sült burgonyát, az edényt újból lefedjük, és a húst a krumplival enyhén összerázogatjuk. Azon nyomban tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húsokra terítjük, megtisztított almákat, szelekre rakjuk, pontyot megtisztítjuk, csontból hagymával, pontyban lévő,

« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet és ...
reifregina reifregina
(Domades dolma)
bors A mazsolát fél óráig langyos vízben áztatjuk, lecsurgatjuk és félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, beletesszük a húst és állandó kevergetés mellett, állandó nagy lángon 10 percig pirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejét, és lefelé fordítva kicsurgatjuk. A paradicsombelsőt összedolgozzuk a rizzsel és az apróra vágott mentával, petrezselyemzölddel és az olajjal. Megsózzuk, ...
edesanya edesanya
***darált**HÚSOS**PITE***
nyújtásához finomliszt A tálaláshoz nagy adag zöldsalátaElkészítés 1.A tésztához a lisztet a hideg Ramával nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 2.Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon akkora (kb.30 centis) kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 26-27 centi átmérőjű, alacsony peremű, kikent formát ...
bubszi bubszi
*UPDATE* Rakott ceruzabab
karikára szeleteljük. A sajtot felcsíkozzuk. Sós vízben puhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk egy csipet majoránnát, összekeverjük, és megpároljuk. A tűzálló tálat vékonyan kikenünk vajjal, és kimorzsázzuk. Szétterítjük az előkészített zöldbab felét. Erre tesszük a húst, rá a főtt rizsszem tészta, majd befedjük a zöldbab ...
1vargaildyko 1vargaildyko
1-2-3 Recept
Vasi parasztpecsenye Megmosva 60-70 dkg sertéslapockát- vagy tarját, kétujjnyi darabokra vágjuk. Lábasba téve 10-12 dkg zsírt, belerakjuk a húst, 1 fej nagy kockákra vágott vöröshagymát, sót, 1 kk. majoránnát, 1 kk. pirospaprikát. Elkeverjük, rászórunk 1 kk. őrölt borsot, fél bögre vizet aláöntve, lefedve erősebb tűzön pároljuk. Ha félpuha, a fedőt levéve zsírjára sütjük. Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, só bors, 1 kanál liszt, 1 kiskanál paradicsompüré, kakukkfű, 2 dl bor. Elkészítése: A birkacombbot megtűzdeljük szalonnával, és megkötözzük zsineggel, mint a sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és forró olajban minden oldalát megsütjük, majd félretesszük. Zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a karikára vágott zöldségeket is, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a paradicsompürét, borssal, kakukkfűvel ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
Vásárhelyi csirke Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 citrom, 2 dl tejföl. Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékonyan füstölt szalonna szeleteket teszünk, és rárakjuk a csirkedarabokat. A fehér és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük. Meghintjük vágott petrezselyemmel, 1 dl bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
rostélyos. Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré. Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Ribiszketorta veronika74
Zabpelyhes-mazsolás+Finom gyüm gzax
almás pite ! ibolya58
Szilvalekváros holdbukta bögrésen suzymama
Recept jjanosne
Almával töltött waffel háromszögek recept gonda_katalin
bajor csokis körtetorta! ibolya58
Bundában sült alma recept baggesz20
Bounty - szelet recept szerika68
Citromos túrótorta gereica
Szárnyas receptek
Sajtos, tejfölös bundában sült csirkemell recept evavicus
Ananászos csirkemell 2. bubszi
5 hipergyors sült husi grimilda
Könnyű csirkekocsonya bulac57
Sárga csirkemell bubszi
Ünnepi pulyka recept agimami7
Csirkemell krokett klarika47
Sörös csirke veronika74
Csirke és disznó apretada bubszi
Csirkemell zsázsával bubszi
Marhából készült ételek
Recept kedli
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Zöldséges, tormás hús veronika74
Levesek. ilse
Marhapörkölt recept toth_beata
Csikós tokány! korosigaborne
Pásztor csupru cseréptálban horvathnemagdi
Mirmiz (tuniszi pörkölt) bkisseva
Bakonyi betyárleves wegnerzs
x nagyuska
Sertésből készült ételek
Hortobágyi palacsinta 1. bubszi
Stefánia sajttal és baconnel suzymama
Káposztabomba bubszi
Milánói polpetti bubszi
Tegnap megcsináltam sarkadykati
Jókai-bableves klara50
Kukoricás fasírt – suzymama
erre készülök a hétvégén lebo
Kedvenc pörkölt klara50
Vágott hús rochlitzne
Halból készült ételek
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Töltött pontyszeletek peterimajoridozsahe
Pontykocsonya yaskane
Kapros pisztráng jozsef_olah_9843
Receptek horvathnemagdi
Szombat horvathnemagdi
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
CIGÁNYÉTELEK 6. korall44
Ízőrzők – Révfülöp ̵ horvathnemagdi
Rosszul tudtad horvathnemagdi
Vad ételek
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
vörösboros szarvasragu faciendum
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Spagetti ajánló
Akár vacsorának....... szisszy83
Spagetti bolognese bulac57
Recept Neked snbela44
Spagetti diomartasal margareta51
Nápolyi spagetti margoka59
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Olasz spagettisaláta tnemarika
Sonkás-Tejszínes Spagetti 1vargaildyko
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Pizza receptek
Pizza Pierina bubszi
Pizza rákkal recept boszorlany
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
Töltött pizza recept jamborlulu
Töltött pizza tundihugi
Olasz pizzatészta recept tinka1951
calabriai pizza! ibolya58
Csipős kolbászos pizza horvathnemagdi
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Virág alakú pizza recept baggesz20
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
mustár készítése házilag irmus
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU