Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Borsodi sonkás pecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szem borókabogyó, 1 kávéskanál paprikakrém, 20 dkg füstölt főtt tarja, 1 dl tejföl, 4 db jonatánalma, 15 dkg sajt, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A húst megsózzuk, megborsozzuk, forró olajban hitelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk. Elfövő levét apránként borral és vízzel pótoljuk. Ha már puha, néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük, tűzálló tálra egymás mellé tesszük. Közben a füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítjük. Ezután vékonyan felszeleteljük a megtisztított almákat, és a szelekre rakjuk. Beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütjük.

Boszorkányszigeti batyus halászlé
Hozzávalók: 2 kg ponty, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg lecsó, 3 dkg őrölt fűszerpaprika, só.
A batyuhoz: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, csipet só, csipet bors, 1 kávéskanál őrölt paprika, 40 dkg halbelsőség.
A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből, a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk 2 óra hosszat, majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, felhajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A halhús után a batyukat is belefőzzük a halászlébe. Erős-paprika-karikákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Ajánlott ital: mátra-aljai olaszrizling

Bozsoki töltött borjúszegy
A zsemlés alaptöltelékhez vajban félig puhára párolt sárgarépakockát, karalábét és zöldborsót teszünk. Az ismert fűszereken kívül kevés borsikával is ízesítjük. A megsütött és tálalt borjúszegyhez sült burgonyát és parajfőzeléket adunk.

Bősárkányi pulykamell rántva
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg karfiol, 1 kk só, 1 mk bors, fél reszelt szerecsendió, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 5 dl olaj, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval.
Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal.

Brassói apró-pecsenye 1.
Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra 1x1x6 cm vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni.
Egy nagyobb 3-4 l lábasban vagy fedővel rendelkező serpenyőben megforrósítjuk az olajat/zsírt, rádobjuk a csíkokra vágott húst, megforgatjuk, amíg a színe kifehéredik, közben megsózzuk, majd takarékra vesszük a hőforrást, lefedjük az edényt, és lassú tűzön pároljuk a húst. Nem kell vizet aláönteni, mert a hús úgyis levet ereszt, ami elegendő a pároláshoz.
Közben szép halvány pirosra kisütjük a burgonyát.
Amikor halljuk, hogy a hús elfőtte a levét, levesszük a fedőt róla, megborsozzuk, rárakjuk a fokhagyma pépet, összekeverjük, és nagyobb hőfokon enyhén megpirítjuk, azután hozzáöntjük a sült burgonyát, az edényt újból lefedjük, és a húst a krumplival enyhén összerázogatjuk. Azon nyomban tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húsokra terítjük, megtisztított almákat, szelekre rakjuk, pontyot megtisztítjuk, csontból hagymával, pontyban lévő,

« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet és ...
reifregina reifregina
(Domades dolma)
bors A mazsolát fél óráig langyos vízben áztatjuk, lecsurgatjuk és félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, beletesszük a húst és állandó kevergetés mellett, állandó nagy lángon 10 percig pirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejét, és lefelé fordítva kicsurgatjuk. A paradicsombelsőt összedolgozzuk a rizzsel és az apróra vágott mentával, petrezselyemzölddel és az olajjal. Megsózzuk, ...
edesanya edesanya
***darált**HÚSOS**PITE***
nyújtásához finomliszt A tálaláshoz nagy adag zöldsalátaElkészítés 1.A tésztához a lisztet a hideg Ramával nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 2.Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon akkora (kb.30 centis) kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 26-27 centi átmérőjű, alacsony peremű, kikent formát ...
bubszi bubszi
*UPDATE* Rakott ceruzabab
karikára szeleteljük. A sajtot felcsíkozzuk. Sós vízben puhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk egy csipet majoránnát, összekeverjük, és megpároljuk. A tűzálló tálat vékonyan kikenünk vajjal, és kimorzsázzuk. Szétterítjük az előkészített zöldbab felét. Erre tesszük a húst, rá a főtt rizsszem tészta, majd befedjük a zöldbab ...
1vargaildyko 1vargaildyko
1-2-3 Recept
Vasi parasztpecsenye Megmosva 60-70 dkg sertéslapockát- vagy tarját, kétujjnyi darabokra vágjuk. Lábasba téve 10-12 dkg zsírt, belerakjuk a húst, 1 fej nagy kockákra vágott vöröshagymát, sót, 1 kk. majoránnát, 1 kk. pirospaprikát. Elkeverjük, rászórunk 1 kk. őrölt borsot, fél bögre vizet aláöntve, lefedve erősebb tűzön pároljuk. Ha félpuha, a fedőt levéve zsírjára sütjük. Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, só bors, 1 kanál liszt, 1 kiskanál paradicsompüré, kakukkfű, 2 dl bor. Elkészítése: A birkacombbot megtűzdeljük szalonnával, és megkötözzük zsineggel, mint a sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és forró olajban minden oldalát megsütjük, majd félretesszük. Zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a karikára vágott zöldségeket is, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a paradicsompürét, borssal, kakukkfűvel ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
Vásárhelyi csirke Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 citrom, 2 dl tejföl. Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékonyan füstölt szalonna szeleteket teszünk, és rárakjuk a csirkedarabokat. A fehér és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük. Meghintjük vágott petrezselyemmel, 1 dl bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
rostélyos. Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré. Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Habos sztracsatella tundihugi
Burgonya fánk recept toth_beata
Karamellás minikuglófok recept baggesz20
Meggyes kuglóf recept gonda_katalin
lusta asszony rétese grimilda
Kavart túrós süti nanoka72
Mákos rakott kifli... jotunder60
rakott palacsinta bubszi
Sütőben sült fánk bkisseva
Húsvéti túrótorta margoka59
Szárnyas receptek
csirke reszelt kókusszal bubszi
A betűs receptek horvathnemagdi
Így lesz omlós szaftos a csirkemell klarika47
3 napos rizskúra grimilda
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve baratha
Hal a tortán jjanosne
Heti menü: indiai fogások horvathnemagdi
Kínai édes-savanyú sertés margoka59
Diós-mézes pulykacomb veronika74
citromos csirkekrémleves faciendum
Marhából készült ételek
Zöldségrakottas marhahússal bubszi
M betűs receptek horvathnemagdi
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Bajor rostélyos bubszi
Örmény toros leves bubszi
Pincepörkölt vörösborral bulac57
Vadas marha zsemlegombóccal rochlitzne
Marhahúsleves horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Enchillada bubszi
Sertésből készült ételek
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Gyulai kolbász 6. bubszi
Helvéciai sonkás pecsenye bubszi
Bableves variációk macoka65
Rakott tészta zsokanita
Elzászi savanyú káposzta bubszi
Hússal töltött sült paprika bubszi
Kolbásszal töltött malackaraj suzymama
bigos ! ibolya58
zöldséges bitok! ibolya58
Halból készült ételek
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Harcsapaprikás túrós csuszával suzymama
Lazacos palacsinta yaskane
Habart tojás lazaccal bulac57
Pisztráng mandulával sütve bubszi
Harcsapaprikás recept gonda_katalin
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Pisztráng mandulával sütve 1vargaildyko
Sonkával töltött pisztráng (sp bubszi
Karácsonyi pisztráng 1. bubszi
Vad ételek
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Recept jjanosne
Nyúlpörkölt veronika74
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Fácán leves 6 személyre maroka
R betűs receptek horvathnemagdi
Fácánleves bulac57
Spagetti ajánló
Főzzünk ma gyorsat!!! 1vargaildyko
Rakott milánói recept boszorlany
Parajos-parmezános spagetti recept boszorlany
Bolognai spagetti sajt nélkül recept kovacs_zsoka
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Sonkás-sajtszószos tészta recept gonda_katalin
Spagetti torta recept jamborlulu
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
Pizza receptek
Mindentudó kalácstészta bubszi
Pizza-egyszerűen horvathnemagdi
pizza tészta /gluténmentes/ bozsanyinemanyi
Tortilla chips klerierzsi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Kombe horvathnemagdi
Pizzamártás recept kovacs_zsoka
Pizza recept boszorlany
Az alaptészta másik receptje bubszi
Pizza mufin maroka
Hamburger receptek
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger grimilda
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger baratnu
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU