Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Töltött káposzta
Hozzávalók:

1 kg dagadó és
15-20 dkg füstölt szalonna nagy lyukú tárcsán darálva.
Fél kilónyi vegyes hús (oldalas, lapocka, comb),
4-5 szelet füstölt császár vagy kolozsvári szalonna,
esetleg jöhet még hozzá egy szál füstölt kolbász.
Egy jó nagy fej savanyú káposzta,
½ kg. szálas savanyú káposzta.
2 nagy fej vöröshagyma,
10-15 dkg. rizs (ki ennyivel szereti) vagy előfőzött gersli (árpagyöngye).
Só, bors, pirospaprika,
1 szál csombor, pár centis rozmaringág, babérlevél, szemes bors.

Minél nagyobb lyukú tárcsán daráljuk a töltelékhúst, annál ízletesebb lesz...
Fél vöröshagymát megdinsztelünk bő zsiradékban, enyhén megsózzuk.
Ha kihűlt beletesszük a megmosott, jól lecsöpögtetett rizst (így nem tapad
össze a töltelékünk) 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, ízlés szerint törött borsot
(aki szereti egy késhegynyi köménymagot és pár gerezd fokhagymát is törhet
bele). A darált húst pár kanál, vízzel, húslével (erre azért van szükség, hogy a
töltelékünk szaftos maradjon. Ameddig a további előkészületek folynak, a
masszát hagyjuk pihenni. Sőt az sem árt, ha már előző este a tölteléket
előkészítjük. A dinsztelt hagymás rizst betöltés előtt adagoljuk hozzá a
masszához.

A megmaradt vöröshagymát vékonyra szeleteljük, megszórjuk bőven
liszttel és pirospaprikával, majd lazán elkeverjük.

A káposztás edényt (fazekat, illetve a cserépedényt) füstölt szalonna
zsírjával, vagy a szalonnával gazdagon kikenjük. Az edény aljára fektetjük
a füstölt szalonna szeleteket, vékonyan beterítjük a leöblített savanyú
káposztával, rádobunk egy babérlevelet, 1 szál csombort, megszórjuk a
vékony karikára szeletelt vöröshagymás paprikás liszttel. Erre jönnek a
töltelékek, szépen, sorjában, erre a vegyes húsdarabok, majd szálas
káposztasor megszórva vöröshagymás paprikás liszttel. Mindezeket
addig ismételjük ameddig tart a töltelékünk. Tetejére mehet a kolbász,
Mi nem szoktuk a savanyú káposzta leveleket, áztatni, csak mosni és
a vastag erezetét vágjuk le óvatosan, hogy a levelek ne sérüljenek.
A levél alsó harmadába teszem lazán a tölteléket. Két alsó oldalát
ráhajtom, feltekerem, majd a két végét az újaimmal benyomom.
Így biztosan nem fog főzés, vagy tálalás közben kinyílni.

Amennyiben hibásak a levelek, a töltelékhez lehet 1 tojás sárgáját
keverni, hogy egyben maradjon, ha a sérült káposztalevélből
kibuggyanna a töltelék.

A megmaradt fejből 3-4 üres levelet félreteszünk, a többit vékonyra felszeleteljük,
összekeverjük a megmaradt paprikás-lisztes hagymával és a fazék tetejére
helyezzük, rádobunk még pár babérlevelet, egy kis rozmaringot, a megmaradt
fűszereket, majd betakarjuk a félretett levelekkel.

Közben forralunk enyhén sós vizet, 1-2 csipet cukrot szórunk hozzá (ettől jobban
kiadja minden a zamatát) pár szemes bors kíséretében, és felöntjük a káposztánkat,
annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Tetőt teszünk rá, és hideg sütőbe toljuk, alágyújtunk,
majd 2 órán át lassú lángon főzzük. Néha érdemes ránézni, ha nagyon el főnné a levét,
kicsit önthetünk hozzá, ha nem elég sós, kevés sós lével felöntjük.

Sokan nem tesznek bele paprikás lisztet, hanem amikor kész a káposzta, berántják.
Ki hogy szereti.
Vannak tájak ahol paradicsomot is tesznek bele, van, ahol tejfölös habarással készítik.
Nálunk ez a szokás.
Mi kizárólag a fent említett módon készítjük, esetleg tálalásnál néha egy kis tejföllel
meglocsoljuk.
A disznótoros töltött káposzta ugyan így készül, csak tölteléknek a kész kolbászhúsból
csenünk hozzá anyagot No, és persze attól lesz különleges, mert a disznó minden
részéből kerül apró hús közibe.





Erdélyi töltött káposzta recept

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta
20 db savanyú káposztalevél
25 dkg rizs
6 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
50 dkg erdélyi szalonna
1 nagy szál csabai kolbász
1 nagyobb darab (2 ökölnyi) füstölt tarja
1 kg darált hús

bors
pirospaprika
kapor
csombor.

Elkészítés:

1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük.
A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2.) A rizst kevés libazsíron megpirítjuk, majd 7 dl vízben megfőzzük, aztán
kihűtjük és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverünk legalább 4-5 evőkanál
pirospaprikát, 4-5 nagy csipet sót, 1 kávéskanál őrölt borsot, valamint az
áttört fokhagymát, és alaposan összegyúrjuk a húsos masszát.

A káposztalevelekbe töltjük a tölteléket, és az így keletkezett kis csomagokat
félretesszük egy tálba. A töltésnél ügyelni kell arra, hogy a feltekerésnél mindig
behajtsuk a széleket, nehogy kibuggyanjon majd főzés közben a hús.

3.) A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük a felaprított hagymát és
megpirítjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Eztán
hozzáadjuk a vízzel leöblített savanyú káposztát, és sózzuk, pirospaprikával
megszórjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

4.) Egy nagy edény alját beterítjük a megmaradt, felszeletelt szalonnával, majd
hagymás-szalonnás káposztát teszünk rá, arra kolbász- és tarjadarabokat, majd
a töltelékeket. Megszórjuk kaporral, és jöhet a következő réteg: apró káposzta,
húsfélék, töltelék, és addig folytatjuk a rétegezést, míg minden elfogy. A fazék
tetejére káposzta kerüljön, végül pedig néhány levél, kapor és egy kis csombor.
A rakományt felöntjük 1 üveg borral és egy kis vízzel (ha a bor nem fedné el
teljesen), és lassú lángon, fedő alatt főzni kezdjük. A vizet pótolni kell.

5.) 3-4 óra alatt elkészül, eztán hideg helyre tesszük, és másnap friss kenyérrel,
tejföllel kínáljuk.
klarika47 klarika47
Címkék: megmaradt vöröshagymát, káposztás edényt, szalonnával gazdagon, edény aljára, füstölt szalonna, leöblített savanyú,

.Prágai töltött hús knédlivel
dkg sertéscomb, 10 dkg prágai sonka, 10 dkg csiperkegomba, 1 csomó petrezselyem, 1 tojás, liszt, só, bors, olaj vagy zsír. A knédlihez: 2 szikkadt kifli, 30-40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1-2 tojás, só, víz. A párolt káposztához: 50-60 dkg káposzta, 2-3 evőkanál olaj, 1 hagyma, köménymag, só, cukor, ecet. Az apróra vágott sonkát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vagy kockára vágott gombát. Előbb fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk. Belekeverjük ...
csibi52 csibi52
1-2-3 Recept
Vecsési töltött hús Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!
(én házi készítésűt használtam) 4- 5 nagy krumpli 1 fej vöröshagyma 2-3 ek olaj 1 szál füstölt kolbász pirospaprikakrém só csipetnyi bors A recept ide kattintva folytatódik >>> 3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon toltottkrumpli Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 6-8 nagyobb krumpli 2 dl főzőtejszín 50 dkg darált hús 2 gerezd zúzott fokhagyma só, bors, csipet köménymag 1 tk fűszerpaprika fél fej ...
tinka1951 tinka1951
3 igazi magyaros régi recept
és puhára főzzük. Ha a krumpli és a tarhonya is puha hagyjuk egy kissé kihűlni majd krumpli törővel összetörjük. A végén, mint kis gombócokat tálaljuk friss salátával vagy savanyúsággal. Csípősen nagyon finom. Veszprémi rucás káposzta Valódi magyaros vidéki recept, amely kacsából készül, és savanyú káposztával. Hozzávalók. 1 közepes kacsa, 1 kanál kacszsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 közepes vöröshagyma, 25 dkg császárszalonna, 15 dkg füstült szalonna, ...
agimami7 agimami7
3 különleges gesztenyés recept az egészségéért
raguhoz a sárgarépát és a póréhagymát a gesztenyével együtt kevés olajon kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mentalevelet, majd kevés vízzel készre pároljuk. Végül keményítővel besűrítjük, és fehérborral felöntjük. Fahéjas káposzta gesztenyével Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gesztenye 4 evőkanál szűz olívaolaj 1 közepes fej vöröskáposzta lereszelve 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény só 2 evőkanál agavé ...
taltos1 taltos1
3 savanyúság recept
kiemeljük, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Káposztával töltött paradicsompaprika Sült húsokhoz, rántott húsokhoz is kiváló savanyúság, amelyet mi magunk is elkészíthetünk házilag. Hozzávalók: 2 kg fejes káposzta, 20 db paradicsom paprika, só, 4 kanál cukor, 2 dl 205-os ecet, bors, tartósítószer. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, ...
agimami7 agimami7
A 90 napos diétához
Egy tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe tesszük. Ha megpuhult, reszelt sajttal meghintjük, és alufólia nélkül megpirítjuk. Krumplipürével tálaljuk. Keményítőnapra Rizzsel töltött káposzta Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 hagyma, 2 sárgarépa, olaj, 1 kanál paradicsompüré vagy 2-3 hámozott paradicsom, 1 fej savanyú káposzta, mentalevél, olaj Elkészítés: A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a rizst, ...
bulac57 bulac57
A Kelkáposzta !
.......................... KELKÁPOSZTA ........Aki kalciumhiánnyal küzd, egyen sok kelkáposztát! De nemcsak kalciumban gazdag ez a zöldség, igen sok A-vitamint tartalmaz. Két fajtáját ismerjük: az egyik kékesszürke levelű, a másiknak zöld levelei vannak. A kelkáposzta levelének ásvány- és vitamintartalmát zöld színe határozza meg. ........A kelkáposzta rokonai a fejes ...
kati53 kati53
Süti ajánló
Fűszeres-mézes keksz panka2006
Ostoros kalács agimami7
Zserbó szelet feri640628
Diós mézes bubszi
Mákos bobajka zsokanita
Cappuccino szelet ... bordat
Isteni szelet 1. bubszi
Keksztekercs bubszi
Csokoládétorta nnpapszi
Tejespite recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Pikáns szilvás csirke bubszi
Májas pástétom bubszi
Illatos csirke rochlitzne
Karfiolfőzelék pacsakute
Sajtos ételek taenci
Gazdag gulyás rochlitzne
Zöldborsós csirketokány bubszi
Csirkehúsos töltött paprika horvathnemagdi
izraeli töltött csirkecomb ibolya58
Rizseshús recept gonda_katalin
Marhából készült ételek
kolozsvári gulyás ibolya58
Gulyáslevesem horvathnemagdi
Lencsés marharagu 1vargaildyko
Rakott finomság bubszi
Gy betűs receptek horvathnemagdi
Pincepörkölt vörösborral nero2000
Hússal rakott padlizsán bubszi
Bakonyi betyárleves petezsolt
Szombatosok paszulylevese bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Bakonyi sertésszelet lantosneevi
Spagetti alla Bolognese bubszi
Balti okroska ! ibolya58
Mustáros sült tarja recept jamborlulu
Húsvéti szűzérmék veronika74
Lengyel húsos káposzta recept jamborlulu
(berlini sertésmáj) szerika68
óvári szelet ibolya58
Majoránnás tokány klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Vajjal sült pisztráng csiga01
Halas kolbász bubszi
Fokhagymás afrikai harcsa esztella75
Indiai lencsepüré bulac57
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
Bajlódsz a spárgával? agimami7
Halfilé bazsalikomos gnocchival recept boszorlany
Vajban sült pisztráng (olasz) bubszi
Ponty dorozsmai módra horvathnemagdi
Baconbe tekert heck 1vargaildyko
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Almával töltött fácán bubszi
Hal a tortán jjanosne
Nyúlpörkölt veronika74
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Nyúlpörkölt bubszi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Göngyölt hús olaszosan 1vargaildyko
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Gombapaprikás Olajbogyóval 1vargaildyko
Toszkán spagetti gigi55
Sült tészta hússal és zöldséggel taltos1
Zöldséges-sonkás sült tészta horvathnemagdi
Spagetti, fogyókúrázóknak grimilda
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Narancsos sonka húsvétra reifregina
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Pizza receptek
Kefires lángos bubszi
Pizza hólyagos recept boszorlany
Pizza tészta II. bubszi
Krumplis pogácsa suzymama
Pizza ahogy én szeretem recept boszorlany
Pizza darált húsból Update1 veronika74
Spejz-pizza veronika74
Pizzatészta recept yvett789
Pasik kedvence torta bkisseva
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU