Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Töltött káposzta
Hozzávalók:

1 kg dagadó és
15-20 dkg füstölt szalonna nagy lyukú tárcsán darálva.
Fél kilónyi vegyes hús (oldalas, lapocka, comb),
4-5 szelet füstölt császár vagy kolozsvári szalonna,
esetleg jöhet még hozzá egy szál füstölt kolbász.
Egy jó nagy fej savanyú káposzta,
½ kg. szálas savanyú káposzta.
2 nagy fej vöröshagyma,
10-15 dkg. rizs (ki ennyivel szereti) vagy előfőzött gersli (árpagyöngye).
Só, bors, pirospaprika,
1 szál csombor, pár centis rozmaringág, babérlevél, szemes bors.

Minél nagyobb lyukú tárcsán daráljuk a töltelékhúst, annál ízletesebb lesz...
Fél vöröshagymát megdinsztelünk bő zsiradékban, enyhén megsózzuk.
Ha kihűlt beletesszük a megmosott, jól lecsöpögtetett rizst (így nem tapad
össze a töltelékünk) 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, ízlés szerint törött borsot
(aki szereti egy késhegynyi köménymagot és pár gerezd fokhagymát is törhet
bele). A darált húst pár kanál, vízzel, húslével (erre azért van szükség, hogy a
töltelékünk szaftos maradjon. Ameddig a további előkészületek folynak, a
masszát hagyjuk pihenni. Sőt az sem árt, ha már előző este a tölteléket
előkészítjük. A dinsztelt hagymás rizst betöltés előtt adagoljuk hozzá a
masszához.

A megmaradt vöröshagymát vékonyra szeleteljük, megszórjuk bőven
liszttel és pirospaprikával, majd lazán elkeverjük.

A káposztás edényt (fazekat, illetve a cserépedényt) füstölt szalonna
zsírjával, vagy a szalonnával gazdagon kikenjük. Az edény aljára fektetjük
a füstölt szalonna szeleteket, vékonyan beterítjük a leöblített savanyú
káposztával, rádobunk egy babérlevelet, 1 szál csombort, megszórjuk a
vékony karikára szeletelt vöröshagymás paprikás liszttel. Erre jönnek a
töltelékek, szépen, sorjában, erre a vegyes húsdarabok, majd szálas
káposztasor megszórva vöröshagymás paprikás liszttel. Mindezeket
addig ismételjük ameddig tart a töltelékünk. Tetejére mehet a kolbász,
Mi nem szoktuk a savanyú káposzta leveleket, áztatni, csak mosni és
a vastag erezetét vágjuk le óvatosan, hogy a levelek ne sérüljenek.
A levél alsó harmadába teszem lazán a tölteléket. Két alsó oldalát
ráhajtom, feltekerem, majd a két végét az újaimmal benyomom.
Így biztosan nem fog főzés, vagy tálalás közben kinyílni.

Amennyiben hibásak a levelek, a töltelékhez lehet 1 tojás sárgáját
keverni, hogy egyben maradjon, ha a sérült káposztalevélből
kibuggyanna a töltelék.

A megmaradt fejből 3-4 üres levelet félreteszünk, a többit vékonyra felszeleteljük,
összekeverjük a megmaradt paprikás-lisztes hagymával és a fazék tetejére
helyezzük, rádobunk még pár babérlevelet, egy kis rozmaringot, a megmaradt
fűszereket, majd betakarjuk a félretett levelekkel.

Közben forralunk enyhén sós vizet, 1-2 csipet cukrot szórunk hozzá (ettől jobban
kiadja minden a zamatát) pár szemes bors kíséretében, és felöntjük a káposztánkat,
annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Tetőt teszünk rá, és hideg sütőbe toljuk, alágyújtunk,
majd 2 órán át lassú lángon főzzük. Néha érdemes ránézni, ha nagyon el főnné a levét,
kicsit önthetünk hozzá, ha nem elég sós, kevés sós lével felöntjük.

Sokan nem tesznek bele paprikás lisztet, hanem amikor kész a káposzta, berántják.
Ki hogy szereti.
Vannak tájak ahol paradicsomot is tesznek bele, van, ahol tejfölös habarással készítik.
Nálunk ez a szokás.
Mi kizárólag a fent említett módon készítjük, esetleg tálalásnál néha egy kis tejföllel
meglocsoljuk.
A disznótoros töltött káposzta ugyan így készül, csak tölteléknek a kész kolbászhúsból
csenünk hozzá anyagot No, és persze attól lesz különleges, mert a disznó minden
részéből kerül apró hús közibe.





Erdélyi töltött káposzta recept

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta
20 db savanyú káposztalevél
25 dkg rizs
6 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
50 dkg erdélyi szalonna
1 nagy szál csabai kolbász
1 nagyobb darab (2 ökölnyi) füstölt tarja
1 kg darált hús

bors
pirospaprika
kapor
csombor.

Elkészítés:

1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük.
A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2.) A rizst kevés libazsíron megpirítjuk, majd 7 dl vízben megfőzzük, aztán
kihűtjük és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverünk legalább 4-5 evőkanál
pirospaprikát, 4-5 nagy csipet sót, 1 kávéskanál őrölt borsot, valamint az
áttört fokhagymát, és alaposan összegyúrjuk a húsos masszát.

A káposztalevelekbe töltjük a tölteléket, és az így keletkezett kis csomagokat
félretesszük egy tálba. A töltésnél ügyelni kell arra, hogy a feltekerésnél mindig
behajtsuk a széleket, nehogy kibuggyanjon majd főzés közben a hús.

3.) A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük a felaprított hagymát és
megpirítjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Eztán
hozzáadjuk a vízzel leöblített savanyú káposztát, és sózzuk, pirospaprikával
megszórjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

4.) Egy nagy edény alját beterítjük a megmaradt, felszeletelt szalonnával, majd
hagymás-szalonnás káposztát teszünk rá, arra kolbász- és tarjadarabokat, majd
a töltelékeket. Megszórjuk kaporral, és jöhet a következő réteg: apró káposzta,
húsfélék, töltelék, és addig folytatjuk a rétegezést, míg minden elfogy. A fazék
tetejére káposzta kerüljön, végül pedig néhány levél, kapor és egy kis csombor.
A rakományt felöntjük 1 üveg borral és egy kis vízzel (ha a bor nem fedné el
teljesen), és lassú lángon, fedő alatt főzni kezdjük. A vizet pótolni kell.

5.) 3-4 óra alatt elkészül, eztán hideg helyre tesszük, és másnap friss kenyérrel,
tejföllel kínáljuk.
klarika47 klarika47
Címkék: megmaradt vöröshagymát, káposztás edényt, szalonnával gazdagon, edény aljára, füstölt szalonna, leöblített savanyú,

.Prágai töltött hús knédlivel
dkg sertéscomb, 10 dkg prágai sonka, 10 dkg csiperkegomba, 1 csomó petrezselyem, 1 tojás, liszt, só, bors, olaj vagy zsír. A knédlihez: 2 szikkadt kifli, 30-40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1-2 tojás, só, víz. A párolt káposztához: 50-60 dkg káposzta, 2-3 evőkanál olaj, 1 hagyma, köménymag, só, cukor, ecet. Az apróra vágott sonkát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vagy kockára vágott gombát. Előbb fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk. Belekeverjük ...
csibi52 csibi52
1-2-3 Recept
Vecsési töltött hús Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!
(én házi készítésűt használtam) 4- 5 nagy krumpli 1 fej vöröshagyma 2-3 ek olaj 1 szál füstölt kolbász pirospaprikakrém só csipetnyi bors A recept ide kattintva folytatódik >>> 3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon toltottkrumpli Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 6-8 nagyobb krumpli 2 dl főzőtejszín 50 dkg darált hús 2 gerezd zúzott fokhagyma só, bors, csipet köménymag 1 tk fűszerpaprika fél fej ...
tinka1951 tinka1951
3 igazi magyaros régi recept
és puhára főzzük. Ha a krumpli és a tarhonya is puha hagyjuk egy kissé kihűlni majd krumpli törővel összetörjük. A végén, mint kis gombócokat tálaljuk friss salátával vagy savanyúsággal. Csípősen nagyon finom. Veszprémi rucás káposzta Valódi magyaros vidéki recept, amely kacsából készül, és savanyú káposztával. Hozzávalók. 1 közepes kacsa, 1 kanál kacszsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 közepes vöröshagyma, 25 dkg császárszalonna, 15 dkg füstült szalonna, ...
agimami7 agimami7
3 különleges gesztenyés recept az egészségéért
raguhoz a sárgarépát és a póréhagymát a gesztenyével együtt kevés olajon kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mentalevelet, majd kevés vízzel készre pároljuk. Végül keményítővel besűrítjük, és fehérborral felöntjük. Fahéjas káposzta gesztenyével Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gesztenye 4 evőkanál szűz olívaolaj 1 közepes fej vöröskáposzta lereszelve 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény só 2 evőkanál agavé ...
taltos1 taltos1
3 savanyúság recept
kiemeljük, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Káposztával töltött paradicsompaprika Sült húsokhoz, rántott húsokhoz is kiváló savanyúság, amelyet mi magunk is elkészíthetünk házilag. Hozzávalók: 2 kg fejes káposzta, 20 db paradicsom paprika, só, 4 kanál cukor, 2 dl 205-os ecet, bors, tartósítószer. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, ...
agimami7 agimami7
A 90 napos diétához
Egy tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe tesszük. Ha megpuhult, reszelt sajttal meghintjük, és alufólia nélkül megpirítjuk. Krumplipürével tálaljuk. Keményítőnapra Rizzsel töltött káposzta Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 hagyma, 2 sárgarépa, olaj, 1 kanál paradicsompüré vagy 2-3 hámozott paradicsom, 1 fej savanyú káposzta, mentalevél, olaj Elkészítés: A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a rizst, ...
bulac57 bulac57
A Kelkáposzta !
.......................... KELKÁPOSZTA ........Aki kalciumhiánnyal küzd, egyen sok kelkáposztát! De nemcsak kalciumban gazdag ez a zöldség, igen sok A-vitamint tartalmaz. Két fajtáját ismerjük: az egyik kékesszürke levelű, a másiknak zöld levelei vannak. A kelkáposzta levelének ásvány- és vitamintartalmát zöld színe határozza meg. ........A kelkáposzta rokonai a fejes ...
kati53 kati53
Süti ajánló
Finom sütirecept piroska0101
Májas újburgonya saláta bubszi
Császármorzsa ancus56
Húsvéti tojástorta horvathnemagdi
KÁPOSZTATorta bubszi
Farsangra sarkadykati
piskóta tekercs alaprecept faciendum
Húsvéti tojás tortácskák horvathnemagdi
Női szeszély napsugar71
Almás krémes galac
Szárnyas receptek
Karácsonyi kuszkusz recept donaldduck
Okleveles lecsó csirkemájjal horvathnemagdi
francia fasírt faciendum
Sajtos csirkemell tepsiben nagyiful
Öt káprázatos leves horvathnemagdi
Zöld scsí horvathnemagdi
Sajtos-fűszeres pulykaszeletek klara50
Nyúzott kacsaleves Rőmertopfba bubszi
Finom falatok piroska0101
Rakott karfiol csirkemellel magdus60
Marhából készült ételek
Erőleves horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Debreceni marhatokány bubszi
Mexikói Szűzérmék 1vargaildyko
Péter falunapi pörköltje (Vegyes pörkölt májjal és gombával) bkisseva
Szerb rakott tészta horvathnemagdi
Darált húsos tekercs bulac57
albán csirke dióval ! ibolya58
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Gazdag húsleves horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Húsos babpörkölt horvathnemagdi
Kolbász bubszi
Wok: receptek és ötletek snibolya
S betűs receptek horvathnemagdi
Hamis "borjú" vagdalt bubszi
Finomságok... gaby13
A savanyú káposzta panka2006
Tolcsvai aprópecsenye zsokanita
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gesztenyés töltött csirke suzymama
Halból készült ételek
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Dióbundában sült ponty: ujjozsef
Párolt pisztráng recept boszorlany
Lazacfilé spenóttal,... bulac57
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Magyar gasztronómia grimilda
Bajai halászlé 2. bubszi
Tejfölös ponty bubszi
Süllő receptek jozsef_olah_9843
Gyors halászlé – nagyon finom kohlinka
Vad ételek
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Csallóközi vadas klerierzsi
Gombás szarvas-steak veronika74
Fácánleves Újházi módra bubszi
Torták kloppenburg
Spagetti ajánló
gombás spagetti faciendum
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti katalinkohut
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Rakott zöldséges tészta 2 recept gonda_katalin
Hagymás sütõtökös spagett horvathnemagdi
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
Rossini spagetti reifregina
Finom falatok piroska0101
Toszkán spagetti gigi55
Pizza receptek
Rókás pizza recept toth_beata
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Íme, egy szelet Itália! gaby13
Olcsó házi leveles tészta veronika74
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Combos pizza horvathnemagdi
Őszi pizzák horvathnemagdi
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
Hamburger receptek
Házi hamburger grimilda
Csirke hamburger banb
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger buci recept jamborlulu
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU