Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Nagytakarítás! - Energizáló
Nap mint nap nehézkesnek, lassúnak érezi magát, mintha teste és lelke mázsás súlyokat cipelne. S a helyzet napról napra csak romlik... Mi történik ilyenkor? Szervezete - akár egy csordultig telt pohár - egyre nehezebben birkózik meg azzal a hatalmas mennyiségű méreganyagdömpinggel, mely nap mint nap rázúdul.

Összeállításunk segítségével most megkönnyítheti fáradt teste munkáját, mely frissességgel, megújult lendülettel fogja meghálálni a figyelmet!

A beszédes test
Délben egy hamburger a gyorsbüfében, este koktél barátokkal a bárban. Gondolt már arra, vajon mit szólnak mindehhez belső szervei és immunrendszere?

TÜDŐ:
"Micsoda éjszaka már megint! Hajnali háromig a tömény füstben! Annyira mérges vagyok, amikor valaki egy-egy slukkal szabadgyökök millióit küldi a mellkasába. Ezek úgy viselkednek, mint a vandálok: lebombázzák a sejtjeimet, semmire sincsenek tekintettel. Sokan ezt úgy próbálják kompenzálni, hogy minden reggel megisznak egy nagy pohár C-vitaminnal teli narancslét. Azt hiszik, ettől majd jobb lesz, hiába mondogatom, hogy nincs annyi narancslé a világon! Utolsó próbálkozásom: átkiabálok a hörgőknek, hogy azonnal szabadítsák meg a szervezetet ettől a kátrányos vacaktól. Köhögőgörcs, vérvörös arc: ilyenkor egy pillanatra elönti szívemet a káröröm. Naná, hogy aztán megsajnálom az illetőt, sosem voltam haragtartó. Persze a kipufogógáz, a növényvédőszerek méreganyaga stb., mind ellenem vannak. Ehhez jön még, hogy ha valaki érzékeny, és éjszaka nem nyitott ablak mellett alszik, akkor elzárja előlem az oxigént, majd reggel csodálkozik, amikor megint fejfájásra ébred..."

BÉL:
"Mi vagyok én, talán Obelix? Napról napra megtömnek, akár egy libát! Persze panaszkodás nélkül tűröm és dolgozom. Sült kolbász, pizza, sütemény... úgy préselődnek belém, mintha egy épület első emelete zuhanna a fejemre. De egy másik részlegnek, egy emelettel feljebb, a gyomornak is tennie kellene valamit! Az ő dolga lenne, hogy mindent szétválogasson, apró adagokra osszon, így nyugodtan küldhetném tovább a kijelölt pályán a szénhidrátokat, tojásfehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat. A túlterhelésre persze munkamegtagadással reagálok. Baktériumok segítségéért kiáltok a vastagbélnek, ők mohón rávetik magukat erre a megemésztetlen valamire és erőszakkal erjedésre kényszerítik. Engem aztán nem érdekel, ha hasfájás és felfúvódás lesz a vége! Azt, amit a baktériumok hátrahagynak, illetve azokat a mérgező anyagokat, melyeknél nem én vagyok az illetékes (ólom, higany stb.) elirányítom a bélbolyhokhoz. Ezekben már vastag lerakódás képződött, mivel folyamatosan újabb és újabb rétegek érkeznek, ahol az emésztési munka elintézetlen maradt. Következménye: semmi sem jut tovább, a többi szerv pedig vitamin- és ásványianyag pótlásért kiált. Éjszakai műszak?! Nálam szóba se jöhet! Munkaidőm este hatkor lejár."

VESE:
"Ezt az aljasságot! Épp most nyomtak le a torkomon egy fejfájáscsillapítót. Na, ezzel most mit csináljak, hova tegyem? Az én munkám, hogy a vizeleten keresztül kijuttassam a káros anyagokat a szervezetből. Ha csak egy napra is szabira mennék, rögtön mérgezés lépne fel. A gyógyszerekből hátramaradt anyagoknál sajnos passzolnom kell, ezek meghaladják képességeimet. Tisztítószerkezet vagyok, nem hulladéklerakó! De mi mást tehetnék, minthogy elraktározom a gyógyszermaradványokat kötőszövetemben. Azt sem bírom, ha nem kapok elegendő innivalót - ilyenkor a káros anyagok felhalmozódnak, én pedig ramaty állapotban vagyok."

MÁJ:
"Sok koktélt kipróbáltam már, de jobban örülök, ha nem viszik túlzásba. Különösen hajnali 1 és 4 között nem kellene traktálni, amikor minden sejtem amúgy is elfoglalt, ugyanis ilyenkor próbálják behozni az elmaradt méregtelenítő munkát. Néha azt sem tudom, hol kezdjem. Egy kis pálinka, kémiai adalékanyagok, megromlott élelmiszerekből származó méreganyagok, gyógyszerek - ezeket mind-mind le kell bontanom, vízben oldódóvá alakítanom vagy más anyagokhoz hozzáragasztanom, hogy a vesén illetve a beleken át ismét távozhassanak. Néhány szem olajos sültkrumpli ellen sincs kifogásom, de extra adagnál már sztrájkolok. Ha a sok zsír nem tud átalakulni, én csak recsegek-ropogok. Ilyenkor utolsó erőmmel is azon vagyok, hogy a zsír- és kötőszöveteknek, illetve koleszterin formájában a véredényeknek továbbítsam a többletet, beleértve a káros anyagokat is."

IMMUNRENDSZER:
"Ma szerencsés napom van! Kerékpározni megyünk. Fehér vérsejtjeimnek a friss levegő felüdülés lesz, különösen a falósejteknek, akik örömmámorban fognak szaporodni a csontvelőben. Két héttel ezelőtt kénytelen voltam végigcsinálni egy csúnya influenzát, s ez sajnos eléggé megritkította a sejteket, mivel teljes erőbedobással kellett fellépniük az influenzás vírusokkal szemben. Nem mintha amúgy nap mint nap nem lenne mit csinálniuk... Szalmonella, coli baktériumok és mindenféle vírusok - hihetetlen, mit meg nem tesznek azért, hogy kárt okozzanak. Fitt és szorgalmas falósejtjeim az antitestet gyártó B-sejtjeim segítségével azonban minden nagyobb hűhó nélkül kitakarítják őket. Ehhez a harchoz sok friss gyümölcsre és zöldségre van szükségem. Bevallom, sokkal szívesebben fogyasztom őket, mint azokat a vitamintablettákat, amelyeket néha azért kapok, hogy megerősödjek. Az igazi zöld ételek tele vannak fenol vegyületekkel, melyeket a növények a vírusok elleni harcban vetnek be. Ha ezekből sokat kapok, az egy csomó vírus-elhárító munkát spórol meg nekem. Ezt nevezem én tökéletes csaptmunkának! Így aztán több energiám jut a kipuffogógázok, a rádióaktív- és UV sugarak elűzésére, melyek szintén megnehezítik életemet."

Léböjt: a folyékony energia
UV-sugárzás, kipufogógáz, cigarettafüst, gyógyszerek és tartósítószerrel teli élelmiszerek: testünknek számtalan anyagot kell elraktároznia - mondanunk sem kell, feleslegesen. A főleg a bélben és a kötőszövetekben halmozódó méreganyagok nem csupán egészségünkre vannak rossz hatással, de közérzetünket is negatív irányba befolyásolják. Mindezektől hamar megszabadulhatunk egy léböjtkúra segítségével!
Indítsunk egy tehermentesítő nappal, vagyis keveset és könnyű ételeket fogyasszunk, de ezeket társítsuk ballasztanyagokban gazdag nyers ételekkel, mint például savanyúkáposzta vagy bármilyen gyümölcs. Cigaretta, alkohol, kávé és édesség legyen most tabu!
A kúra során testünk nem kapja meg megszokott táplálékait, s eközben még küzdenie kell a méregtelenítő- és salaktalanító folyamatokkal. Valljuk be, az első három nap igen nehéz. Azonban az ivókúra nem egyenlő a nulldiétával! Naponta 3oo kalóriát Kép fogyaszthatunk, melyet zöldség- illetve gyümölcslé, gyógytea vagy méz formájában vehetünk magunkhoz. Orvosi javaslatra kiegészíthetjük tejtermékekkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.
A salaktalanításnál és méregtelenítésnél fontos, hogy először kiürüljenek a belek - ehhez patikákban és gyógynövényboltokban kapható segítséget is használhatunk. A folyamat némileg kellemetlen, de szerencsére nem tart sokáig. Ha beleink megkönnyebbülnek, már nem kell az emésztéssel foglalkozniuk, hanem kizárólag az ,,elszállításra" koncentrálnak. Hasunk már másnap megfeszül és egyértelműen érezzük a súlyleadást. Sajnos ez még csak víz, zsírfeleslegünktől ugyanis csak a harmadik nap után kezdünk el megszabadulni. Ezzel párhuzamosan a kötőszövetünkben eltárolt méreganyagok feloldódnak és távoznak szervezetünkből. A méregtelenítésnél a beleknek, a májnak és a vesének jut a főszerep. Vizeletünkön jól megfigyelhetjük, mi minden távozik szervezetünkből: színe folyamatosan változik, a halványsárgától egészen a sötétbarnáig, szaga intenzív. Bőrünk is kiválasztószerv, kiizzadja a mérgező anyagcseretermékeket, kipirosodik, és bőrhibáink sokkal erőteljesebben látszanak. Ne bosszankodjunk! Bőrünk egy idő múlva kitisztul, és olyan puha lesz, mint eddig soha. A böjt harmadik napjától kezdve testünk kizárólag tartalékaiból táplálkozik, hiszen a vérben lévő tápanyagmaradványok és a máj cukortartalékai felhasználódtak. Jöhetnek a zsírtartalékok! Egy jól sikerült böjt alatt akár 5 kilótól is megszabadulhatunk, azonban figyeljünk arra, hogy ha a végére értünk, ne kezdjünk el mindjárt másnap habzsolni, hanem hagyjunk időt szervezetünknek, hogy fokozatosan szokjon vissza a étkezésekhez. A tisztulási folyamattal párhuzamosan pszichénk, mely szintén belefogott a nagytakarításba, előhozza elnyomott terheinket. Lelki blokádaink lassan feloldódnak és leszámolunk a stresszel is. A harmadik nap után boldognak és könnyűnek érezzük magunkat. A méregtelenítést érdemes szabadságunk idejére időzítenünk, a kúra alatt ugyanis minden lassabban működik. Vérkeringésünk nem annyira stabil, mint egyébként, előfordulhat, hogy autóvezetésnél máshogy reagálunk és lelkileg is valamivel érzékenyebbé válunk.

Hogyan böjtöljünk munka mellett?
A böjtölés eme módja tudatosan azokra az élelmiszerekre korlátozódik, melyek salaktalanítanak, víztelenítenek, megtisztítják a kötőszövetet anélkül, hogy gyomrunk teljesen üres maradna. Tartsuk be a hét napot, amikor is táplálékunk főleg nyers ételekből, gyümölcsből vagy rizsből áll. Építsünk be egy burgonya- és egy zöldség-napot. Húzzuk ki étrendünkből a húst, tojást, tejtermékeket és az alkoholt. Ezzel szemben fogyasszunk rengeteg folyadékot, naponta legalább 3 litert. Ihatunk szénsavmentes ásványvizet, gyógy- illetve gyümölcsteákat, felhigított zöldség- illetve gyümölcsleveket. Ha vérnyomásproblémái, emésztési zavarai vagy bőrproblémái vannak, könnyített böjtöt ajánljuk. Ha csak megőrízni szeretné súlyát, tartson hetente egy böjtnapot (legalkalmasabb a péntek vagy a hétfő).

Egyszerű módszerek, melyekkel kitisztíthatjuk szervezetünket.

Olajos öblögetés
Még a reggeli előtt vegyen szájába legalább egy teáskanálnyi - bátrabbak egy evőkanálnyi - napraforgóolajat. Ezután 15-2o percig mozgassa szájában az olajat ide-oda, szívja, ,,rágja", majd köpje ki. Ha mindent jól csinál, a kiköpött olaj színe fehérre, tejes kinézetűre változik. Ügyeljen arra, hogy ne nyelje le az olajat! Ezzel a módszerrel rengeteget tehet a fejfájás, gyomorpanaszok, bőr- és bél megbetegedések, fogfájás, trombózis ellen. Laborvizsgálatok kimutatták, hogy a ,,megrágott" olajban magas koncentrációban találhatók nehézfémek. Ennek oka: a száj nyálkahártyája alkalmas méreganyagok kivezetésére.

Bélfürdő
Bár elég kellemetlenül hangzik, gyógyhatása széles körben elismert. A kolon-hidroterápia a víz erejének segítségével tisztítja és méregteleníti a vastagbelet, egészen a vakbélig. A 45 perces kezelés alatt hason kell feküdni. Egy műanyagcsövön keresztül melegvíz folyik a bélbe, majd egy zárt rendszer segítségével a feloldott béltartamot kivezetik. A kezelést egy gyengéd hasmasszázs egészíti ki, melynek segítségével a víz eljut azokba a problémás részekbe is, ahol ősrégi étkezések maradványai rakódtak le.
Könnyed fogások
Könnyítse meg szervezete munkáját! Az alábbi méregtelenítő receptek segítségével nem csak teste nyer új erőt, de lelkét és szellemi energiáit is felébresztheti: egyszóval újjászülethet!

Zöldborsó-krémleves

Hozzávalók négy személyre: 35 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó, 1 nagyobb darab burgonya, 1 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 pici fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 darab zöldségleves-kocka, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evőkanál tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A burgonyát és a zöldségeket tisztítsa meg, majd vágja kockára, illetve karikákra. Egy edényben hevítse fel az olajat, a borsót futtassa meg rajta. Engedje fel kb. nyolc dl vízzel, adja hozzá a leveskockát, a burgonyát és az egészben hagyott vöröshagymát, illetve egy gerezd fokhagymát is. Főzze kis lángon húsz percig, míg puha nem lesz. Vegye ki belőle a vöröshagymát és a fokhagymát, s tegyen félre két-három evőkanál zöldborsót is. A maradékot botmixerrel vagy turmixxal keverje simára, miközben hozzáadja a tejszínt is. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezze. Tálaláskor az egészben hagyott zöldborsóval és a finomra vágott petrezselyemzölddel díszítse.

Ratatouille leves (spanyol különlegesség)

Hozzávalók négy személy részére: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó snidling, 1 piros (kaliforniai) paprika, 1 nagy paradicsom, 1 cukkini, 1/2 kicsi padlizsán, 1 csokor friss zöldfűszer (pl. petrezselyemzöld, bazsalikom), 1 darab zöldségleves-kocka, 2 evőkanál olívaolaj, őrölt feketebors, só.
Elkészítése: A zöldségeket tisztítsa meg, és szeletelje apróbb darabokra. A snidlinget és a zöldfűszert vágja apróra. Egy edényben forrósítsa fel az olajat, és a hagymát kicsit pirítsa meg benne. Ez után sorban adja hozzá a többi zöldséget is, és pirítsa azokkal is egy-két percig. Engedje fel vízzel, majd dobja hozzá a leveskockát, és főzze majdnem puhára kb. húsz perc alatt. Félidőben adja hozzá a snidling és a zöldfűszer háromnegyedét is, és fűszerezze zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Ha elkészült, turmixolja össze pépes-darabosra. Tálaláskor szórja meg a maradék snidlinggel és zöldfűszerrel.

Burgonya-spárga saláta

Hozzávalók négy személy részére: 75 dkg burgonya, 50 dkg spárga, 2 csomó retek, 2 db tojás, 4 evőkanál vörösborecet, 4 evőkanál tejszín, 2 maroknyi zsázsa, 1 db zöldségleves-kocka, őrölt feketebors.
Elkészítése: A spárgát vágja kb. 2 cm hosszú darabokra, a tojásokat pedig főzze keményre. A burgonyát héjában főzze puhára, majd kihűtve hámozza meg és a tojásokkal együtt vágja karikákra. Egy edényben 4-5 dl vízzel főzze fel a leveskockát, majd dobja hozzá a spárgadarabokat is, és öt-tíz perc alatt főzze puhára. Hagyja kihűlni az összes salátaalapot, de ne öntse ki a spárga főzővizét. Eközben tisztítsa meg a retket, és vágja vékony szeletekre. Keverje össze a burgonyával, a spárgával és a tojással. A spárga levéből, a borecetből és a tejszínből kevés borssal ízesítve készítsen öntetet, majd ezzel locsolja meg a salátát. Díszítse egy-két tojáskarikával és szórja meg apróra vágott zsázsával.

Színes kukoricasaláta

Hozzávalók négy személy részére: 1 doboz kukoricakonzerv, 2 db tojás, 10 dkg trappista sajt, 1 fej vöröshagyma, 3 darab csemegeuborka, 2 db paradicsom, 1 dl zsírszegény natúr joghurt, 1 teáskanál mustár, 2 evőkanál borecet, kevés őrölt fehérbors.
Elkészítése: A tojást főzze meg, az egyiket kockázza fel, a másikat vágja karikára. A sajtot, a paradicsomot és a csemegeuborkát aprítsa körömnyi darabokra, a vöröshagymát vágja apróra. Egy tálban alaposan keverje össze a kukoricával a többi hozzávalót. Joghurtból, mustárból és borecetből készítse el az öntetet, amelyet fehérborssal fűszerezhet. Locsolja meg vele a salátát, forgassa össze alaposan, és tegye egy félórára a hűtőszekrénybe.

Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók négy személyre: 20 dkg tonhalfilé, 2 db paradicsom, 1 édeskömény, 40 dkg fusilli tészta, 80 g zsírszegény tejföl, 1 evőkanál olívaolaj, citromlé, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál kapribogyó, mentalevelek, só
Elkészítése: A tonhalfiléket kevés sóval dörzsölje be. Egy serpenyőben hevítse fel az olajat, és a halszeleteket mindkét oldalukon pirítsa meg egy kicsit. Öntsön alá kevés vizet, és lefedve párolja puhára. Egy nagyobb edényben forraljon fel kb. 2,5-3 liter vizet, sózza meg alaposan, öntsön bele egy kevés olajat, és főzze ki benne a tésztát úgy, hogy még roppanós maradjon. Szűrje le és hagyja kihűlni. Közben az édesköményt csíkozza fel, a paradicsomot vágja kockákra. A tejföl, a citromlé és a mustár segítségével készítsen öntetet. A halat villával nyomkodja szét, és keverje össze először a zöldségekkel, majd a tésztával. Locsolja meg az öntettel, hagyja állni kb. fél órát, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórja meg a salátát kapribogyóval, és mentalevéllel díszítse.

Gombaszószos tészta

Hozzávalók négy személy részére: 40 dkg friss vagy konzerv gomba, 40 dkg rövid tészta, 1/2 fej hagyma, 1 csomó snidling, 4 evőkanál tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, 1/2 darab zöldségleves-kocka, 1/2 teáskanál étkezési keményítő, só, bors.
Elkészítése: A hagymát vágja apróra, és serpenyőben, kevés olajon dinsztelje meg. Közben vágja össze a snidlinget is, egy keveset tegyen félre belőle, a maradékot pedig tegye a hagymához és forgassa át. Öntse fel az egészet körülbelül 2,5 dl vízzel, és dobja bele a leveskockát. Adja hozzá a felszeletelt gombát, és főzze így hat-nyolc percig. Szedje ki a gombát és tegye félre. Botmixerrel vagy turmixszal keverje össze a levet, majd a tejszínnel és a keményítővel sűrítse be. Ismét forralja fel, ízesítse sóval és borssal, s pár percig főzze még. Közben hagyományos módon főzze ki a tésztát, keverje össze a gombával és a szósszal. Tálaláskor kevés snidlinggel szórja meg.
Rázza fel!
Ma eggyel több pohár folyadékot megivott, mint amennyit szomja megkívánt? Alkohol- és cukormentes? Helyes! Sok minden függ ugyanis attól, elég folyadékot fogyasztunk-e naponta. Ez befolyásolja többek között a test vitamin- és ásványianyag ellátását, a csontok egészségét, de általános közérzetünket is. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy így spórolhatunk az evéssel, ugyanakkor segítjük a méregtelenítést. Ha eleget iszunk, a veséken áthaladó ketonok, vagyis a salakanyag kiválasztása folyamatosan történik. De mi kerüljön a pohárba? Legkedveltebb méregtelenítő italaink a víz, a gyógy- és gyümölcsteák. Hosszútávon nem túl ínycsiklandozó... Ha ön is változatosságra vágyik, próbálja ki turmixainkat! Mindegyik ital elegendő ballasztanyagot tartalmaz és a telítettség érzését nyújtja, ezért elfogyasztásukkal kiválthat egy étkezést. Elő a turmixgépekkel!

Gyümölcsös kaukázusi kefir
Rengeteg kalciumot és magnéziumot juttat a szervezetbe.
Hozzávalók négy személy részére: 3 dl kaukázusi kefir, 1-1 dl narancs- és sárgarépalé, 2 darab banán, 2 darab narancs.
Elkészítése: A banánt darabolja fel, majd a narancslével, a kefirrel és a sárgarépalével jól turmixolja össze. Öntse poharakba, és rögtön kínálja.
Tipp: Még több hasznos tápanyag kerül az italba, ha frissen préselt narancs- és sárgarépalevet használ

Sunshine-shake

D-vitaminban gazdag ital. Leginkább napsütésben szegény, borongós időjárás esetén ajánlott.
Hozzávalók négy személyre: 6 dl zsírszegény tej, 2 darab mangó, 2 darab narancs, két evőkanálnyi citromlé.
Elkészítése: Vékonyan hámozza meg a mangót, vágja darabokra, tegye a turmixkehelybe és öntse rá a tejet. Facsarja ki alaposan a két narancs levét, öntse a turmixba, és alaposan keverje össze. Ha elkészült, citromlével ízesítse.
Tipp: Valami édesre vágyik? Édességek, sütemények vagy cukorfélék helyett egyen egy vérnarancsot!

Citrusjoghurt

Tejsavbaktériumokat és C-vitamint juttat a szervezetbe, amelyek jót tesznek a bélrendszerrel.
Hozzávalók négy személyre: 4 dl élőflórás, zsírszegény natúr joghurt, 2 darab narancs, 1 darab grapefruit, 2 evőkanál méz.
Elkészítése: Hámozza meg a narancsokat, tegye a gyümölcshúst a turmix kelyhébe, majd ehhez öntse a két grapefruit kifacsart levét, a joghurtot és a mézet. Turmixolja össze alaposan, és máris kínálhatja.
Tipp: Ezt a turmixot készítheti bogyós gyümölcsökkel, szederrel, málnával is.

"Zöld csoda"

Az ital magas kálium- és E-vitamintartalma, telítetlen zsírsavai (melyeket az avokadónak köszönhet) jótékonyan hatnak a szívre és a keringésre.
Hozzávalók négy személy részére: 4 dl szénsavmentes ásványvíz, 1 darab avokadó, 2 darab kivi, 1 darab mangó, egy-két evőkanál citromlé.
Elkészítése: Vágja ketté az avokadót, szedje ki magvait, és kanalazza ki a gyümölcshúst. Hámozza meg a kivit és a mangót, majd darabolja össze őket. Tegye a turmix kelyhébe, öntsön hozzá ásványvizet és egy kis citromlevet, majd alaposan keverje össze.
Tipp: Érdekes ízű italt készíthet úgy is, ha az avokadót őszibarackkal helyettesíti.

Almás tea

A zöld tea és az alma antioxidáns hatású vegyületei hatékonyan védik érrendszerünket.
Hozzávalók négy személy részére: 4 dl zöld tea, 4 db közepes méretű alma, 1dl 100%-os almalé.
Elkészítése: Készítse el a zöld teát úgy, hogy a leveleket körülbelül öt percig áztatja. Az almát közben hámozza meg, vágja fel vékonyabb szeletekre, majd turmixolja össze a teával és az almalével.
Tipp: Ez az ital nagyon sokféleképpen kombinálható, mivel ízlése szerint különböző alma- és teafajtákat használhat hozzá.

Kombuchaital

Az ázsiai gombából készült ital hatékonyan és gyorsan méregteleníti a szervezetet.
Hozzávalók négy személy részére: 2 dl kombucha-ital, 2 db narancs, 1 db nagyobb grapefruit, 1 db citrom
Elkészítése: Préselje ki a gyümölcsök levét, és turmixolja össze a kombuchával.
Tipp: A kombuchát szinte minden gyümölccsel elkészítheti,

Gyümölcsös energiaital

Különösen gazdag antioxidáns hatású E-vitaminban, de fehérjetartalma is jelentős.
Hozzávalók négy személy részére: 4 dl zsírszegény tej, 1 db mangó, 1 db avokadó, 1 nagy evőkanál vágott mandula
Elkészítése: Hámozza meg a mangót és vágja ki a magját, majd aprítsa fel a gyümölcshúst. Az avokadót vágja ketté, magozza ki, és kanalazza ki a héjából a gyümölcshúst. Minden hozzávalót tegyen a turmix kelyhébe, majd alaposan keverje össze néhány percig.
Tipp: Mandula helyett kókuszreszeléket is használhat. B-vitamint biztosít, melynek fontos szervezet méregtelenít
juditmama juditmama
Címkék: nagy pohár, szervezetet ettől, kátrányos vacaktól, pillanatra elönti, növényvédőszerek méreganyaga, épület első,

Húsvét, egészségesen!
fáradalmait, ismét közeleg egy új ünnep. Jön a Húsvét. Sokan ilyenkor elmennek otthonról, erre az időre terveznek kirándulást. Mások otthon maradnak, s várják a locsolókat. Izgatottan készülődnek, az ünnepek előtt már javában folyik a tavaszi nagytakarítás, tojásfestés, díszítés. Főhet is ilyenkor a fejünk, hogy mivel várjuk a locsolkodókat. Eszünkbe jut, hogy karácsonykor mennyire megterheltük a gyomrunkat, s most újra enni kell. Sokat. Mi lenne, ha az éven egészségesebb, könnyebb ...
pearl11 pearl11
Sajtos - túrós pogácsa
Vasárnap óta a Barátaimtól kapom a jókívánságokat: kellemes készülődést, stb. Hát, a készülődés nem olyan örömteli, mint az ember gondolná. Legalábbis az elején. A nagytakarítás, ablakpucolás, stb. nem tölt el különösebben boldogsággal.... Ha már kész vagyok vele, akkor igen. De addig! A hetem rámegy, mire mindennel végzek, azt már látom.... Viszont összedobtam egy gyors pogit - legyen mit majszolgatni: Sajtos - túrós pogácsa - hajtogatás nélkül:)) - ...
lakoma1 lakoma1
Vértisztító recept
Az őszi nagytakarítás jegyében jól teszed, ha véredet is megtisztítod: találtunk néhány ételt, amelyek segíthetnek ebben - és persze nagyon finomak is! A véredben felhalmozódhatnak olyan anyagok, amelyek meggátolhatják a vérsejtek természetes működését, ez pedig különböző betegségekhez vezethet. A szervezetben a természetes salakanyagok mellett rengeteg, az ételek tartósítószereiből és egyéb ...
mezixy mezixy
Süti ajánló
Kuglóf (TW szilikon kuglóf horvathnemagdi
Fairy cupcake gabfe
Hókifli lantosneevi
Joghurt fagylalt rochlitzne
Receptek jjanosne
Túrós rózsa baratnu
finom diós süti faciendum
Asztória szelet koszegimarika
Almás-Zabpelyhes süti klementinagidro
Többsajtos muffinom yaskane
Szárnyas receptek
Hernádi töltött karaj horvathnemagdi
Marokkói lencseleves 1vargaildyko
Csípős csirkesaláta recept baggesz20
Csirkemáj sült hagymával margoka59
Zöldborsós zöldségleves recept jamborlulu
töltött mézes csirkecomb bubszi
Csirkemell bundában bubszi
Csípős csirkecurry citromos ri margoka59
Rablónyárs rochlitzne
Csirkemájas brokkoli. suzymama
Marhából készült ételek
Herány tokány bubszi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Marhahúsos kuszkusz 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Bográcsgulyás II. bubszi
Kínai ételek, kínai konyha: A majus55
Céklarizottó és sertésnyárs horvathnemagdi
Wokban sült húsok agimami7
Sertésből készült ételek
Tárkonyos bableves füstölt csü bubszi
Kolbásszal töltött malackaraj suzymama
Töltött káposzta sült oldalassal és puliszkával horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
x nagyuska
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek tinka1951
Faszénen sült csülök fokhagymá klara50
Finomságok... gaby13
Diós-fokhagymás rántott szelet recept jamborlulu
Sertésérmék édes-savanyú zölds bubszi
Halból készült ételek
Harcsagulyás receptje: ujjozsef
x nagyuska
Töltött pontyszeletek peterimajoridozsahe
Káposztás harcsa bubszi
Bagdadi ponty fokhagymás tejbe bubszi
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Hal burgonyabundában cilamami
Rakott ponty tepsiben tundihugi
Lazacos szendvics veronika74
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Vad ételek
Baszk fácán baratnu
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Almával töltött fácán bubszi
Recept jjanosne
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Spagetti ajánló
Bella mamma anna5971
Fűszeres spagetti veronika74
Brokkolibéka recept jamborlulu
Gyors bolognai spagetti recept boszorlany
Gyorsat finomat rizsbol margareta51
Sonkás pizza recept jamborlulu
Gombából készült ételek grimilda
Spagetti gyömbérmártással bubszi
Olasz spagettisaláta tnemarika
Húsvéti recept gyűjtemény bkisseva
Pizza receptek
Pizza-tészta, II. bubszi
Húsvéti pizzatitok horvathnemagdi
Pizza kukoricalisztből bulac57
Pizza tészta II. bubszi
Zöldséges-húsos pizzapite recept lori0521
Pizza tészták anne74
Pizza Adriana bubszi
Lala kifli bordat
Lecsós töltelék bubszi
Töki pompos receptje-finom marika4528
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
A szója kloppenburg
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger horvathnemagdi
Csirke hamburger banb
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU