| 1-2-3 Recept |
|
felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.
Vásárhelyi szűzpecsenye
A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, és sóval bedörzsöljük. Felhevített zsírban minden oldalán elősütjük, majd lábosba áttesszük.
Zsírjában ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 3 remek Brassói aprópecsenye |
A brassói aprópecsenye akár ebédre vagy vacsorára is kiváló választás, mi most ennek a remek ételnek a három változatát mutatjuk be.
Brassói aprópecsenye sertésszűzzel!
Hozzávalók: 0,80 - 1 kg burgonya, 60 - 80 dkg sertésszűz, 10 - 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej fokhagyma, 50 dkg zsír, só, 1 mokkáskanál frissen őrölt bors.
Elkészítés: A burgonyát sósvízben, héjában megfőzzük, de csak ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 4 gyümölcsös sült |
meg a liszttel, és egy percig kevergesd. Öntsd fel másfél deci vízzel és a narancslével, sózd, borsozd, majd az egészet öntsd rá a kacsára, és melegítsd össze.
Szűzérmék birsalmával
Hozzávalók 6 személyre:
* 1 kg szűzpecsenye
* 1 kg birsalma
* 2 fej vöröshagyma
* 5 dkg vaj
* 2 dl rosé bor
* 1 evőkanál méz
* fél csokor petrezselyemzöldje
* 2-3 kisebb darab fahéj
* őrölt bors
* só
Az ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. |
daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.
4. Töltött szűzpecsenye ( hideg tál)
1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors
25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma,
1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás
Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel ... |
suzymama  |
|
|
| |
| 4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. |
|
apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.
4. Töltött szűzpecsenye ( hideg tál)
Hozzávalók:
1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors 25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma, 1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás
Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Ananászos hideg szűzpecsenye |
Elkészítési idő: fél óra és egy óra pácolás
Hozzávalók: (4 személyre)
1 citrom, 1hagyma, 1 csípős zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál grill fűszerkeverék, 60 dkg szűzpecsenye vagy csirkemell filé, 1 friss ananász, 2 újhagymaszár, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj
A citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, hozzáadjuk az apróra felkockázott hagymát és zöldpaprikát, az áttört fokhagymát, a mézet és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Anjou szűzérmék |
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1 csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor, babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só.
A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé megpirítjuk a csíkokra ... |
bubszi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
borssal, és ráöntjük a tetejére. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben puhára sütjük. A sütés végén fedő nélkül lepirítjuk. Sült burgonyával és salátával kínáljuk.
Békésszentandrási szűzérmék
Hozzávalók: Sertés szűzpecsenye 1,20 kg, Zsír 0,35 kg, Só 0,04 kg, Liszt 0,05 kg, Libamáj 0,40 kg, Gomba 0,30 kg, Bakonyi mártás 10 adag, Galuska 10 adag, Zöldpaprika 0,35 kg, Paradicsom 0,20 kg, Szalonna 0,10 kg
Vágott szalonnát kiolvasztjuk finomra vágott hagymával, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|