| Bogrács ételek |
|
TARTALOM
Bográcsgulyás
Karottás sertéstokány
Pilisi sertésragu
Burgonyaleves virslivel
Rizses lecsó debrecenivel
Slambuc
Kerti zöldségragu
Kukoricás nyúlragu
Marhapörkölt
Paprikás krumpli
Tarkabab-gulyás
Birkahúsos kása
Tutajos
Zöldbab füstölt hússal
Zöldborsós csirke
Pörkölt csirke
Csirkegulyás
A bogrács már a vándorló magyar törzsek málhájának is
része volt. ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Bográcsételek |
vízzel
felöntve, tovább főzzük. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele
a cikkekre vágott zöldpaprikát is.
Energiatartalom: 990 kJ
Fehérjetartalom: 31 g
Zsírtartalom: 10 g
Szénhidráttartalom: 4 g
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi
fokhagymakrém, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evőkanál
pirospaprika, 1 evőkanál Piros Arany, 2 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1,2 ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Csuka receptek |
szeleteljük. A haldarabokat sűrűn és mélyen irdaljuk. Fejét, farkát, belsejét vöröshagymával felfőzzük, majd átpasszírozzuk. Az így nyert lébe tesszük fel a káposztát főni.
Amikor a káposzta már puha és levét elfőtte, a haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisüt- jük. A káposzta felét az edényből kiszedjük, és helyette belerakjuk a megsült haldarabokat, majd a kiszedett káposztát a hús tetejére hintjük, leöntjük tejföllel, és forró sütőben 15 percig sütjük, majd ... |
aprochef  |
|
|
| |
| D betűs receptek |
Debreceni paprikás szalonna 1.
Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt.
Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Erdélyi rizses hússal töltött |
|
feleresztem, megsózom, majd felforralom. A darált húshoz hozzáadom a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, majoránnát, borsot és a tojást, majd az egészet összegyúrom.
A töltelékkel megtöltöm a zöldpaprikát.
Ezután beleteszem a paprikás lébe, és puhára főzöm. Vigyázok, hogy a paprika megtartsa a formáját. Ha
megfőttek, az alakját kiszedem, és melegre teszem őket tálalásig. A paprikás levet felforralom, behabarom a liszttel elkevert tejföllel. Jól felforralom, végül hozzáadom a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Lecsó-körkép |
kerek pizzához:
A tésztához: 2 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 40 dkg liszt, 10 dkg vaj/margarin/olaj
A “rakományhoz": 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej hagyma, 25 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 1 cukkíni, 10 dkg paprikás szalámi/kolbász, 6 dkg kemény sajt (pl. ementáli, trappista, edami), 2 szál petrezselyem, 2-3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, a nyújtáshoz liszt
Előkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, ... |
oberhauserne  |
|
|
| |
| Nem csak lisztérzékenyeknek |
galuskákat szaggatunk, és kb. 15 percig főzzük. Ha a vízből kiszedjük, langyos vízzel leöblítjük, és forró étolajba tesszük. A juhtúróval összekeverjük, majd tejfölt teszünk a tetejére. Készíthetjük túró helyett pirított savanyú apró káposztával, vagy paprikás hagymával.
Sajtos burgonyás lángos.
Hozzávalók: 20 dkg Barbara kenyérpor, 40 dkg burgonya, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, só, étolaj.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és alaposan összetörjük. Belekeverjük a reszelt ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
|
|