Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Húspótlók, feltétek
Aloo Pasanda

Hozzávalók:
6-8 közepes méretű főtt, hámozott burgonya
1 csésze túró
1 csésze kockára vágott hagyma
1 teáskanálnyi zúzott zöld chili
1 teáskanálnyi zúzott gyömbér
1 teáskanálnyi fokhagymakrém
1 evőkanálnyi kesudió
1 evőkanálnyi mazsola
4 teáskanálnyi olaj
bors

a mártáshoz:
25 dkg paradicsompüré

cukor
koriander
víz

Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd egy percig pirítjuk benne a fokhagymakrémet, a gyömbért és a zöld chilit. Hozzáadjuk a hagymát, amit további egy percig pirítunk, majd a kesudiót, a mazsolát, és rövid ideig tovább pirítjuk. A só és a bors hozzáadása után jól összekeverjük, s a túrót is hozzáadjuk. Így kapjuk azt a tölteléket, amit majd a burgonyába teszünk.
A burgonyákat félbevágjuk, húsát kissé kikaparjuk, és ezt is a töltelékhez adjuk. Majd a masszát beletöltjük a burgonyába.
A mártáshoz a paradicsompürét felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, korianderrel ízesítjük, és egy kevés vízzel felöntve kiforraljuk.
Sütőtálba tesszük a már megtöltött burgonyákat, és leöntjük a paradicsomos mártással. Előmelegített sütőben 150 °C-on 10 percig sütjük. Rizzsel vagy kenyérfélével (például valamilyen rotival) tálaljuk.

Barna csiperke tejfölösen (AVAIR IDA recept)

Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg barna csiperke (vagy más gomba)
1/2 szál póréhagyma karikára vágva
3 evőkanálnyi olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
1 mokkáskanálnyi morzsolt lestyán
1/2 mokkáskanálnyi fekete vagy fehér őrölt bors
1/2 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
2 mokkáskanálnyi vágott szárított petrezselyem
2 teáskanálnyi őrölt édes pirospaprika
1 teáskanálnyi só
1/4 mérőcsészényi (0,5 dl) víz
1 kis doboz (1,75 dl) tejföl

Az olajat öntse a fazék aljába. Tegye a fazékba a karikára vágott póréhagymát és a szeletelt gombát. (A csiperke gomba kalapjáról nem kell lehúzni a héjat, elég csak alaposan megmosni, majd kissé lecsepegtetni, és aztán szeletekre vágni kalappal és tönkkel együtt.). Adja a gombához a fűszereket és 1/8 mérőcsészényi vizet (ez éppen annyi minimális víz, amivel a főzés indul, később a gomba maga ereszt levet). Keverje össze a hozzávalókat egy fakanállal. Illessze pontosan a helyére a kukta fedelét.
Állítsa a menüt a RICE COOKING funkcióra, és indítsa el a főzést.
A tejfölt a főzési program végén beleteheti a gombapörköltbe, de adhatja külön, a tálaláskor is, kinek-kinek ízlése szerint.

Böjtös fasírt, hallal

Hozzávalók (2-4 személyre):
20 dkg olajos hal
30 dkg tehéntúró
2 tojás
3 dkg reszelt sajt
petrezselyem
vaj vagy margarin
liszt
citrom


Csöpögtesd le a halról az olajat. A halat törd össze, keverd hozzá a túrót, az apróra vágott petrezselymet, a nyers tojásokat, a reszelt sajtot és egy kis sót. A masszát jól dolgozd össze - ha nem elég kemény, adj hozzá még reszelt sajtot -, majd vizes kézzel formázz belőle pogácsákat. A lapos gombócokat forgasd lisztbe, és kevés vajon mindkét oldalán süsd pirosra. Ciromkarikákkal díszítve máris tálalhatod.

Bundás karalábé

Hozzávalók (3-4 személyre):
4 karalábé
1 tojás
1,5 dl tej
15 dkg liszt
zsír vagy olaj


A meghámozott karalábét vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gőzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le. A tojásból, 10 dkg lisztből és a tejből kevés sóval keverj sűrű palacsintatésztát. A karalábészeleteket forgasd lisztbe, majd a palacsintatésztába, s bő, forró zsiradékban süsd ki.

Bundás zeller

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb zeller
1 tojás
1,5 dl tej
15 dkg liszt
zsír vagy olaj


A meghámozott zellert vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gőzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le. A tojásból, 10 dkg lisztből és a tejből kevés sóval keverj sűrű palacsintatésztát. A zellerszeleteket forgasd lisztbe, majd a palacsintatésztába, s bő, forró zsiradékban süsd ki.

Kipróbálhatod úgy is, hogy a palacsintatészta helyett lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatod a zellerszeleteket.

Csípős tofu

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tofu
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
2 evőkanálnyi ketchup
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 sárgarépa
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
1/2 evőkanálnyi gochujang (koreai csilipaszta)
csilipor
1 evőkanálnyi fehér szezámmag, száraz serpenyőben pirítva
olaj
(keményítő)

A tofut kockázd fel, forgasd át keményítőben, és bő olajban süsd ki. A hagymákat vágd cikkekre, a paprikát kockákra, a répát pedig karikákra.
A zöldségeket - kevés olajon - pirítsd át a wokban, add hozzá a szószokat, a fűszereket, végül szórd meg szezámmaggal.

Cukkíni roston

Hozzávalók:
50 dkg zsenge cukkíni
3 evőkanál olaj

1 csokor kapor

A cukkínit ujjnyi vastag karikára vágjuk, sóval meghintjük. Olajjal megkenve faszénparázs felett mindkét oldalát megsütjük. A rostélyról leemelve finomra vágott kaporral megszórva kínáljuk.

Gomba önmagával töltve

Hozzávalók:
gombafejek
gombapép
vaj
reszelt sajt

őrölt bors

A megtisztított gombafejeket egy kivajazott tepsiben állíts a tetejükre, hintsd meg sóval és borssal. A pépet halmozd a gombafejekre, szórj rá reszelt sajtot, s arra pedig csepegtess vajat. Közepesen meleg sütőben süsd készre.

GOMBA TÚRÓVAL, ROSTON A megtisztított gombafejet állíts a tetejére, borsozd meg, halmozz rá juhtúrót, azt borítsd be egy vékony füstöltszalonna-szelettel. Végül süsd meg roston.

Gombafasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
35 dkg csiperke gomba
1,5 zsemle
1 tojás
1 közepes vöröshagyma
zsemlemorzsa
tej
petrezselyem
olaj
őrölt bors
kakukkfű


A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evőkanálnyi zsemlemorzsával. A masszát ízesítsd a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, borssal és sóval. Formázz belőle diónyi gombócokat, meghempergesd ezeket zsemlemorzsába és bő forró olajban süsd ki.

Gombafejek Orly-módon

Hozzávalók:
gombafejek
sörtészta
citromlé
petrezselyem
liszt
olaj
őrölt bors


A megtisztított gombafejeket hintsd meg borssal, apróra vágott petrezselyemmel, csepegtess rájuk citromlevet, s hideg helyen így pácold egy óra hosszan. Ekkor sózd, forgasd lisztbe, mártsd sörtésztába, s bőséges olajban süsd pirosra.

Gombakotlett

Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 zsemle
3 tojás
tej
zsír vagy vaj
zsemlemorzsa
5-6 szál petrezselyem
liszt
bors


A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel egy kanál zsiradékon párold puhára. A zsemléket áztasd tejbe, csavard ki, adj hozzá két tojást, sózd, borsozd és dolgozd össze a párolt gombával. A masszából formázz lepényeket, azokat forgasd lisztbe, majd elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába, és forró zsiradékon mindkét oldalukat süsd pirosra.

Gombapaprikás

Hozzávalók (2-4 személyre):
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3-4 szál petrezselyem
2 dl tejföl
1 evőkanál zsíradék
liszt
pirospaprika


Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon pirítsd sárgára. Add hozzá a megtisztított és szeletekre vágott gombát, az apróra vágott petrezselymet, hintsd meg egy csapott kávéskanálnyi pirospaprikával, sózd és párold puhára. (Ha kell, egy kevés vízzel pótold a folyadékveszteséget.) Ezt követően szórd meg egy kávéskanálnyi liszttel, öntsd hozzá a tejfölt, jól keverd el és egyszer forrald össze.

Gombával töltött uborka

Hozzávalók:
kisebb friss uborkák
25 dkg megtisztított gomba
5 dkg rizs
2 dkg vöröshagyma
2 tojás
4 dkg vaj

őrölt bors
petrezselyemzöld

Az átválogatott rizst megmossuk, kevés vizet öntünk alá, s félig megpároljuk. A vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, megpároljuk, majd megszórjuk őrölt borssal, s összekeverjük a rizzsel. A kihűlt gombás rizsbe belekeverjük a két tojást, a vágott petrezselymet (s ha nagyon lágy, egy kis zsemlemorzsát). Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kanállal kiszedjük. A megsózott uborkákat megtöltjük a keverékkel, s tűzálló tálba tesszük. Leöntjük olvasztott vajjal és fedő alatt készre pároljuk.
Párolt rizzsel vagy péksüteménnyel tálaljuk.

Hamis vese karfiollal

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg karfiol
1 fej vöröshagyma
4 tojás
2 evőkanál zsiradék
majoranna
pirospaprika


Az apróra vágott hagymát a forró zsíron (vagy olajon) fonnyaszd meg, hintsd egy kávéskanálnyi pirospaprikával, egy csipet majorannával, s engedd fel 2-3 evőkanál vízzel. A rózsáira bontott, megmosott és lecsurgatott karfiolt a paprikás zsiradékon párold puhára. (Az elfőlő folyadékot folyamatosan pótold vízzel, csak akkor hagyd elfogyni, amikor a karfiol már puha.) Tálalás előtt üsd rá az elhabart tojásokat, sózd, óvatosan keverd meg, s süsd rántotta keménységűre.

Kasmíri Aloo

Hozzávalók:
10-15 kis méretű főtt, hámozott burgonya
2 evőkanálnyi olaj
a szószhoz:
1 csésze apróra vágott hagyma
1 teáskanálnyi fokhagymakrém
1 csipetnyi gyömbér
1 teáskanálnyi köménymag
2 teáskanálnyi mák
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi vörös chili
1 teáskanálnyi őrölt kurkuma
1 csésze paradicsompüré
1 csésze tejszín
1 teáskanálnyi cukor


Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a szósz összes hozzávalóját, és felhígítjuk egy csésze vízzel. A burgonyát egészben, vagy félbevágva beletesszük, és addig főzzük, amíg átveszi a szósz ízét. Valamilyen kenyérfélével vagy rizzsel tálaljuk.

Mediterrán répatócsni

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sárgarépa lereszelve
4 tojás
1 fej reszelt vöröshagyma
2 cikk zúzott fokhagyma
liszt

bors
majoranna
tárkony
kakukkfű
csipetnyi cukor
olaj (a sütéshez)

A sárgarépát és a hagymát reszeld le. Keverd hozzájuk a tojást és - a fűszerek mellett - annyi lisztet, hogy fasírtsűrűségű masszát kapj. A keveréket oszd nyolc részre, formázz belőlük tócsnikat (vastagabb lepényeket), s - kevés olajban - süsd meg azok mindkét oldalát.

Nagydobosi sütőtökös kelkáposztahasáb

Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta

bors
50 dkg nagydobosi sütőtök
1 közepes póréhagyma
8 dkg margarin
1 kiskanál szárított kakukkfű
2 tojás
1 dl tejszín
őrölt szerecsendió
8 szelet gépsonka
8 dkg ementáli sajt

A megtisztított kelkáposztát sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe merítjük, lecsepegtetjük, leveleire bontjuk, és azokról leitatjuk a vizet. A margarin felén megfonnyasztjuk a felkarikázott pórét, hozzáadjuk a meghámozott, legyalult nagydobosi sütőtököt, kakukkfűvel ízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy késhegynyi szerecsendióval, a pórés nagydobosi sütőtökhöz adjuk. Egy margarinnal kikent négyszögletes sütőformát kibélelünk a nagyobb, kissé egymásra csúsztatott kellevelekkel, a sonkával és a vékonyra gyalult sajttal, belesimítjuk a masszát. A tetejére fektetjük a maradék kelleveleket, rátördeljük a maradék margarint. A formát langyos vízzel félig telt tepsibe tesszük és meleg sütőben 1 órán át gőzöljük. 5 percig pihentetjük, majd hosszúkás tálra borítjuk, végül a tetejét párolt tök-szívecskékkel és kakukkfűvel díszíthetjük. Burgonyapürét, vagy petrezselymes rizst adhatunk hozzá.

Rántott camembert

Hozzávalók:
1 camembert (12,5 dkg)
1 tojás
1 evőkanálnyi olaj
liszt
2,5 dkg fehér kenyér
2,5 dkg darált dió
olaj (a sütéshez)

A sajtot 8 darabra vágjuk. A tojást felverjük a kanálnyi olajjal. A kenyeret lereszeljük és összekeverjük a dióval. A sajtdarabokat megforgatjuk lisztben, majd a felvert tojásban, végül a diós kenyérmorzsába hempergetjük, s a bundát jól rányomkodjuk. Bő olajban 180 °C-on aranysárgára sütjük.

Rántott gombafejek

Hozzávalók:
gombafejek
citromlé
petrezselyem
bors

tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj

A megtisztított gombafejeket hintsd meg borssal, apróra vágott petrezselyemmel, csepegtess rájuk citromlevet, s hideg helyen így pácold egy óra hosszan. Ekkor sózd, panírozd és bő, forró olajban süsd pirosra.

Rántott karfiol

Hozzávalók:
karfiol
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj


A megtisztított karfiolt bő sós vízben, vagy gőzben főzd (párold) félig puhára. Ha kihűlt, bontsd kisebb rózsákra (esetleg még sózd), majd panírozd, s bő, forró olajban süsd pirosra.

Párizsiasan, illetve Orly-módon ugyanígy készül a karfiol, csak akkor panírozás helyett palacsintatésztába, illetve sörtésztába mártjuk a rózsáit.

Rántott sajt

Hozzávalók:
trappista sajt
liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj

A sajtból vágj 5-6 mm-es szeleteket, s azokat panírozd a következőképpen: előbb forgasd lisztbe, majd a csipet sóval elhabart tojásba, majd megint lisztbe, ismét a tojásba, s csak ezután a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd. Lehetőleg lapáttal, óvatosan fordítsd, hogy a bundája ki ne szakadjon.

Más, a trappistánál keményebb sajttal is meg lehet próbálni. Viszont a lágyabb, vagy nagyon friss trappistákkal nem érdemes kisérletezni; ha nincs helyettük más, akkor esetleg segíthet egy egy-két napos szikkasztás.

Sajtos bundáskenyér

Hozzávalók:
tojás
kenyér vagy zsemle
olaj
tej
reszelt sajt


A tojást sóval és - tojásonként egy evőkanál - tejjel keverd habosra. Az ujjnyi vastag (nem túl friss) kenyér- vagy zsemleszeleteket forgasd bele a tojásba, majd dobd bele - mintegy 1,5-2 ujjnyi - forró olajba. Ha az egyik oldala már megsült, - miután a kenyeret megfordítottad - szórj arra reszelt sajtot és a szeleteket így süsd készre.

Ha nincs sajt, úgy is jó. Egy kis fokhagymás bedörzsölés, meg egy kis tejföl igen jót tesz neki.

Sajtos ropogós

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg sajt
4 tojás
30 dkg besamel
liszt
zsír (olaj)
zsemlemorzsa
szerecsendió
bors


A sajt felét vágd kis kockákra, a többit reszeld le. A sűrű tejmártásba dolgozd bele a sajtot és 3 tojás sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A jól összedolgozott masszát hűtsd le. Tálalás előtt formálj belőle ujjnyi rudakat, ezeket panírozd lisztve, tojásba, zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süsd pirosra.

Spenótlepény

Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg mirelit paraj
3 tojás
10 dkg reszelt sajt
zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
zsiradék
bors


A spenótot, ha felolvadt, sózd, borsozd, majd keverd össze két tojással, a reszelt sajttal, és annyi zsemlemorzsával, hogy jól gyúrható masszát kapj. A maradék tojást habard el, sózd, s add hozzá a lisztet is. A spenótból formálj kis lepényeket, azokat mártsd a tojásos masszába, majd forró, bő zsírban vagy olajban süsd ki.

Szalonnás gomba

Hozzávalók:
friss csiperke
húsos füstölt szalonna
paprikakrém

A szalonnát vágd hosszú, vékony szeletekre. A megtisztított gombák szárára tekerj fel egy-egy szalonnaszeletet, s rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. A szárak végére nyomj egy kis paprikakrémet. A gombákat állíts a fejükre és forró grillsütőben, vagy hagyományos sütő rácsán néhány perc alatt süsd készre. (Ha rács helyett kivajazott tepsit használsz, akkor előfordulhat, hogy a nagyon nedves gomba túl sok levet ereszt, s így sülés helyett inkább párolódik. Ilyenkor vagy szedd le a felesleges levet, vagy a gombát eleve állítsd vékony pirított kenyérszeletekre.)

Fejenként 3-5 gombával számolj.

Tejszínes édeskömény

Hozzávalók (2-3 személyre):
2-3 (gumó) édeskömény
2 arasznyi darab póréhagyma
10 dkg (szeletelt) bacon szalonna
2-4 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
majoranna
bazsalikom
(bors)

olaj (lehetőleg olíva)

A pórét karikázd fel, s tedd kevés forró olajra. Add hozzá az 1-2 cm-es darabokra vágott bacont és a felaprított fokhagymát. Így párold néhány percig, majd keverd hozzá a karikára (vagy félkarikára) vágott édesköményt. Fűszerezd sóval, majorannával, bazsalikommal, esetleg pici borssal. Önts alá kevés vizet, s fedő alatt párold puhára. (Ez kb. 10-15 perc, ami alatt néhányszor meg kell keverni.) Végül add hozzá a tejszínt, s azzal forrald össze.

Tojáskrokett

Hozzávalók (2-3 személyre):
5 db tojás
2 db zsemle
1,5 dl tej
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
petrezselyem
olaj
bazsalikom
őrölt bors


4 tojást főzz keményre, majd reszeld le. A zsemléket áztasd tejbe és csavard ki. A reszelt tojást és a zsemlét dolgozd össze a nyers tojással, az apróra vágott petrezselyemmel és sóval, borssal, bazsalikommal. A masszából formázz hüvelykujjnyi rudakat, forgasd ezeket zsemlemorzsába és bô, forró olajban süsd pirosra.

Főzelékhez feltétnek is jó, de valamilyen mártással önálló étel is lehet.

Tojáspörkölt

Hozzávalók (2-3 személyre):
6 tojás
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál olaj
2 dl paradicsomlé
1 dl tejföl
pirospaprika
petrezselyem


Az apróra vágott hagymát az olajon pirítsd aranysárgára, hintsd meg késhegynyi pirospaprikával és kevés sóval, majd ereszd fel a paradicsomlével. Ekkor tedd bele a felszeletelt kemény tojásokat, s néhány percig - keverés helyett az edényt olykor rázogatva - párold. A tálalás előtt locsold meg tejföllel és bőven szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Tojástokány

Hozzávalók (2-3 személyre):
6 tojás
1 fej vöröshagyma
1 kis kanálnyi zsír
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 kávéskanálnyi liszt
bors


A tojásokat főzd keményre, majd vágd karikákra. Az apróra aprított hagymát pirítsd zsíron aranysárgára. Add hozzá a tojást, hintsd meg sóval és töröttborssal, majd öntsd rá a liszttel elhabart tejfölt. Végül forrald össze a tokányt és a tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.

Töltött tök

Hozzávalók:
1 kg tök
40-50 dkg darált sertéshús
1-2 tojás
1 zsemle
1 dl tej
2-3 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
bors

(csontleves)
(kapormártás)

A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavard ki, s dolgozd össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózd, borsozd is a tölteléket. A masszát töltsd a fél tökökbe, majd azokat tedd kivajazott tepsibe, önts alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve párold, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsd le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tedd vissza a forró sütőbe. (Általában párolt rizzsel szokás tálalni.)

Túrós gomba

Hozzávalók:
nagyobb, friss csiperkék
juhtúró
vaj


A megtisztított gombák szárát törd ki. A kalapokat gyengén sózd, a belső oldalukat kend meg vastagon juhtúróval, s erre tegyél néhány vajmorzsát. Bemelegített grillsütőben, vagy - rácsos tepsire helyezve - hagyományos sütőben néhány perc alatt készre sütheted. (Ha nem rácson készíted, akkor előfordulhat, hogy a leve megáll a gomba körül, s akkor az már nem sül, hanem csak fő, párolódik.)

Fejenként 3-4 gombával számolj. (A gombák kitört szárából készíthetsz levest, mártást, vagy gombasűrítményt.)
grimilda grimilda
Címkék: zöld chilit, percig pirítunk, bors hozzáadása, burgonyába teszünk, burgonyákat félbevágjuk, töltelékhez adjuk,

(Farsangi) fánk recept
hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Jól ki kell dolgozni Duplájára kelesztjük. Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra elnyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig. Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni. Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést ...
bkisseva bkisseva
10 egészséges étel
illetően. Fokhagyma szósz Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma finomra reszelve 1 teáskanál olaj 1 dl tej 1 teáskanál liszt Ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt szerecsen dió Elkészítési mód: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, majd alaposan átkeverjük a liszttel, és felengedjük a tejjel. Habzásig hevítjük, majd levesszük a tűről, és ízlés szerint fűszerezzük. 5. Sötét csokoládé A jó minőségű (70-90%-os), flavonolban ...
tinka1951 tinka1951
3 isteni császármorzsa
tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. 2. A tojásfehérjéhez adunk 1 tk kifacsart citromlevet, majd kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát és belereszeljük a citrom héját. 3. Teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a masszát, és az egyik oldalát megsütjük. Fa keverőlapáttal apróra tépkedjük, majd jól átforgatjuk, és aranybarnára pirítjuk. Közben a szilvalekvárt 1 ek rummal összekeverve felmelegítjük. A császármorzsát tálaláskor megszórjuk ...
agimami7 agimami7
3 isteni császármorzsa
tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. 2. A tojásfehérjéhez adunk 1 tk kifacsart citromlevet, majd kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát és belereszeljük a citrom héját. 3. Teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a masszát, és az egyik oldalát megsütjük. Fa keverőlapáttal apróra tépkedjük, majd jól átforgatjuk, és aranybarnára pirítjuk. Közben a szilvalekvárt 1 ek rummal összekeverve felmelegítjük. A császármorzsát tálaláskor megszórjuk ...
grimilda grimilda
5 Perces fánk
nagyon kikeverni, csak amíg összeáll.) A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe keverjük. (Megint nem keverjük túl sokáig.) Végül hozzáadjuk a csokoládédarabkákat / mazsolát / diót. Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük. Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk. ...
agimami7 agimami7
5 perces fánk
5 perces fánk ! Hozzávalók (kb. 30-35 db kis fánkhoz): 1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt, 10 (enyhén púpos) evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kiskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. Ízesítésnek 5 dkg csokoládédarabka vagy 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió. A kisütéshez étolaj. Elkészítés: A kefírt / tejfölt / joghurtot egy kanál segítségével összekeverjük a tojással, vaníliás cukorral, sóval és a ...
rochlitzne rochlitzne
A 6 legjobb rakott édesség
kristálycukor, 4 dkg vaj (sütőmargarin), 15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg por-cukorral és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A 6 legjobb rakott édesség
kristálycukor, 4 dkg vaj (sütőmargarin), 15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorrall és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult ...
grimilda grimilda
Süti ajánló
Könnyű krémes szelet skorpiolilike
Citronád rétes bubszi
Boros körtetorta 1vargaildyko
Almás narancsos süti yaskane
A tökéletes mézeskalács recept! tinka1951
Marosvásárhelyi zsúrpogácsa bkisseva
Krumplis töltött fánk suzymama
Miranda szelet katka63
Meggyes brownie klarika47
Seherezádé álma bubszi
Szárnyas receptek
Csirkemell görögösen rochlitzne
Almás csirkevagdalt bubszi
Sajtos hús bubszi
Töltött csirkecomb rizi-bizivel gabfe
Tojásos ,sonkás csirkehús kenyér ildikocsorbane2
Szuromi Esztike szép üzenete. dupalymaria
Tegnap egyformát főztünk Nővéremmel :) sarkadykati
Borban párol pulykacomb roanna
FOKHAGYMÁS pulykaMELL bubszi
Duplán magos pulykamell bulac57
Marhából készült ételek
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Fiákeres gulyás bulac57
P betetűs receptek horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Bécsi tányérhús bulac57
Receptek horvathnemagdi
Sült pulykamell gyümölcsmártás bubszi
Csirkemell tekercs grillezve roanna
Marhasült yorkshire pudinggal horvathnemagdi
Vadas recept baggesz20
Sertésből készült ételek
Velencei rántott máj horvathnemagdi
Borjúpástétom - lengyel recept bubszi
Receptek horvathnemagdi
Receptek-Fasírozott hús anci-ani
Tárkonyos csülökleves klara50
káposztába ágyazott csülök ! ibolya58
Borban párolt sertéscomb horvathnemagdi
Húsos táska bulac57
curry! ibolya58
Brassói aprópecsenye yvett789
Halból készült ételek
Bajai halászlé 1. bubszi
kömlődi halászlé peterimajoridozsahe
Grillezett Lazacszelet 1vargaildyko
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Pontyszeletek túrótésztában sü bubszi
karácsonyi pisztráng faciendum
T betűs receptek horvathnemagdi
Mit főzzek a hétvégére tinka1951
Hogy tovább élj horvathnemagdi
Tokaji mézes-diós csípős harcsasült, burgonyapürével és megg suzymama
Vad ételek
Fácánragu krokettel recept toth_beata
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Szegedi fácángulyás bubszi
Gombás fogolypecsenye bubszi
Almával töltött fácán bulac57
Nyúlpörkölt bubszi
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Nyúlpörkölt margoka59
Borsikafű nnpapszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Hamis bolognai spagetti bubszi
Pörkölt tepsiben yaskane
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
paradicsomos spagetti maroka
Répás mártás klerierzsi
Mákos tészta muffin klerierzsi
Fokhagymás spagetti margoka59
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza receptek
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Sonkás pizza bubszi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Sonkás – olívás pizza bubszi
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
Töltött pizza tundihugi
Pizza-tészta, I. bubszi
Házi pizza zsokanita
Pizza tészták kerzsi58
Hamburger receptek
Házi hamburger grimilda
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger zsemle vagikriszti
Sajtburgerleves recept roanna
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
mustár készítése házilag irmus
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU