Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Humoros receptek
Pirított napraforgómag (bográcsban)
I. sz. elkészítési mód
A nyers napraforgót fújjuk ki - a szedés és kibontás során a szemek közé került piszkot így szokták eltávolítani -, majd helyezzük egy 10 literes üres és száraz bográcsba. Közben, amíg állni hagyjuk, rakjuk meg a tüzet, majd amikor már parázslik, helyezzük rá a bográcstartóra a bográcsot. Folytonos kevergetés mellett óvatosan megpirítjuk. Ha kész, melegen zacskózzuk, vagy egyből fogyasztjuk - teleköpködve vele az udvart!

Pirított napraforgómag (bográcsban)

II. sz. elkészítési mód
Az elejét külön nem írnánk le, mert ugyanúgy kell csinálni, mint az előzőt, csak a kellő pirulás után nem szabad levenni a tűzről. Sőt! Még egy adag fát kell a bogrács alá rakni, és hagyni, hogy a napraforgómag szinte már füstöljön, és korom fekete legyen. Nem kell csodálkozni, ezt tényleg így kell csinálni, csak ezt már nem szabad spontán elfogyasztani. Hogy mikor szabad? Csak akkor, amikor az embernek hasmenése van. A legolcsóbb, legfinomabb, legpraktikusabb aktív szén.

Pirítatlan napraforgómag (bográcsban)

III. sz. elkészítési mód
Az előzőekhez hasonlóan a művelet addig megegyezik, míg a napraforgómagot a bográcsba rakjuk, de ez alá nem kell tüzet gyújtani, hanem bele kell rakni egy másik hasonló nagyságú bográcsot, és jó nehéz kővel meg kell pakolni. Ha eléggé türelmesek vagyunk, akkor rájövünk, hogy így készül a sajtolt napraforgóolaj.

Pásztortáska
(Olcsó ételek kategóriája)
Hozzávalók:
1-2 adag bátorság
kb.: 400 Ft
3-4 dl pálinka
miegymás

Ha már otthon végképp nincs mit enni, kérjünk kölcsön valakitől úgy 400 forintot, menjünk be a legelső italdiszkont áruházba, és vegyünk 3-4 dl pálinkát. Ha kész, akkor menjünk ki a pusztába, és kerítsünk egy olyan helyet, ahol pásztorok vannak. Lopakodjunk hozzájuk közelebb és színleljünk barátságkötést. Ennek jeléül talán meg is bonthatjuk az első kisüveges pálinkát, majd ha elfogyott, akkor a másikat. Miután a folyós ügyekkel végeztünk, akkor merítsünk 1-2 adag bátorságot és kutasuk ki a pásztorok táskáját. Érdemes korán reggel menni, mert akkor még ott lapul a tarisznyában a reggeli is.
Ha lehet, névjegykártyát ne cseréljünk az ismerkedéskor, mert a későbbiek során ez nem vezethet jóra! Ha van pofájuk és maradt még pálinkájuk, akkor látogassanak meg további néhány pásztorkunyhót.
Jó étvágyat!

Lángolt kolbász parasztosan

Hozzávaló:
1 kg kolbász
1 disznóperzselő kézi készülék
1 szál gyufa (vagy kettő)
1 paraszt

A nyers kolbászt egy vaskampó segítségével felakasztjuk valami olyan helyre, hogy ne kapjon lángot semmi. Ezt követően egy, esetleg ha bambák vagyunk kettő szál gyufával meggyújtjuk a disznóperzselő kézi készülék azon végét, ahol a gáz égés céljából kitávozik, majd ha eléri a kellő lángnyelv nagyságát, akkor óvatosan meg-megcsapatjuk vele a kolbászt. A műveletet csak akkor szabad megkezdeni, ha már ott van mellettünk egy paraszt. Onnan lehet megtudni, hogy mikor van kész a kolbász, hogy a parasztnak rendesen csorog a nyála. Ekkor a lángot eloltjuk, és a kissé meleg kolbászt felajánljuk emígyen: Nesze, paraszt!

Főzés a szabadban

Halászlé részeg módra
Hozzávalók:
1 db 8-10 literes bogrács
kb.: 8-10 liter víz
1 kg apró hal alap-lének
1 kg nagyobb hal, nem alap-lének
2 fej emberes hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kanál zsír
fűszerek
1-2 kg kenyér
és a legfontosabb: 8-10 liter minőségi bor (Kocsis Irma, Durbincs sógor stb.)

A főzéshez előkészített bográcsot öntsük fel hideg vízzel, majd lassú tüzet rakjunk alá, hogy oda ne kozmáljon. Eközben mi sem tétlenkedjünk, hanem kezdjünk hozzá a bor lassú, de annál élvezetesebb kóstolgatásához. Vigyázat! Egyszerre legfeljebb 1-2 litert fogyasszunk, különben egykönnyen a fejünkbe száll. Ha a víz már forrásban van, akkor vegyünk vissza a lángból, és óvatosan kóstoljuk meg a maradék borocskát. Ha a víz túlságosan forrna, akkor egyszerűen vegyük le, és hagyjuk hűlni egy kicsit. Amikorra a bor elfogyott, akkor már úgy sem fogunk emlékezni, hogy mit akartunk főzni, ezért a langyos vízben nyugodtan megmoshatják a lábukat, az apróhalat odadobálhatják a kutyának, a kenyeret pedig kenjék meg zsírral, egyenek hozzá hagymát, paprikát, meg paradicsomot. És mi legyen a nagyobb hal sorsa? A kocsmában adják el, vagy cseréljék el vegyes pálinkára.
Jó étvágyat a szabadtéri étkezéshez!

Könnyű, diétás ételek

Pirított napraforgó
Hozzávalók:
1 kg pirítatlan napraforgó
Elkészítési mód:
A pirítatlan napraforgót tegyük be egy tepsibe, majd gyenge lángon, alacsony hőmérsékleten pirítsuk meg. Ha ez kész, akkor kész is a pirított napraforgó. Igaz, milyen egyszerű volt?

Szárított tökmag
Hozzávalók:
1 kg szárítatlan, úgymond nyers tökmag
Elkészítési mód:
A szárítatlan, úgymond nyers tökmagot vagy tegyük ki a napra, vagy az előző módszerhez hasonlóan tegyük be egy tepsibe, majd nagyon rövid ideig a sütőbe. Ha kész, akkor kész is a szárított tökmag.

Pörkölt, sózott földimogyoró
Hozzávalók:
1 kg pörköletlen, sótlan földimogyoró
Elkészítési mód:
Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert még soha az életben nem csináltam ilyet, de az biztos, hogyha kész, akkor jól meg kell sózni.
Sok sikert, jó nassolást - ha lesz mihez!

Tyúkházi Újhúsleves Újasszony Módra

Hozzávalók:
1 db új tyúk, vagy régi csirke
1 db mocskos nagy fazék
5-12 leveskocka (csak tyúkházi újhúsleves kocka jó)
2 emberes sárgarépa
2 asszonyos petrezselyem
fűszerek kis- és nagytételben ízlés szerint
hagyma, miegymás, egyebek stb.

Elkészítés módja:
A mocskos nagy fazékba tegyünk vizet, majd addig melegítsük, amíg az meg nem süti az ujjunkat. Ekkor a lábánál fogva helyezzük bele 4-22 másodpercig a tyúkot, majd fordítsuk meg, hogy ne szálljon a vér a fejébe. Ha nagyon rugdalózna, a bátrabbak elvághatják a művelet előtt a torkát. Mármint a tyúknak. Ha nem akar a toll lejönni rendesen, akkor sincs baj, mert a végén úgyis le kell szűrni a levest. Azért a koppóvizet öntsük ki, és a fazekunkba tiszta vízbe rakjuk bele a tyúkot úgy, ahogy. Nem kell felbontani, mert úgy hamar szétfő, ha minden igaz. A zöldséget folyamatosan tegyük a vízbe. Ha a főzés előtt a tyúkot alaposan megetetjük tengerivel, akkor még a zöldség köretre sem kell, hogy gondunk legyen. Az ízesítést bízzuk nyugodtan a leveskockákra. Azért arra vigyázzunk, hogy a leveskockák ne igyák fel az összes levet. Ha kész, akkor a levet szűrjük le, a húst helyezzük egy nagyobb tálra, és óvatosan tárjuk fel a hasüreget. A csirkebélben megfőtt tengerit nem is muszáj kinyomkodni, azzal bíbelődjön az, aki akar.
Jó étvágyat kívánunk!

Fogyókúrások figyelem!

Egy kis formabontást vinnék végbe a változatosság kedvéért. Olyan fogyókúrás recept-túrát adok most közre, amitől garantáltan egy hét alatt 4-5 kilót le lehet adni. Nosza, molettek, bele lehet holnaptól vágni. Aki betartja, és mégsem lesz kevesebb a súlya, annak fizetek egy kéthetes kétszemélyes üdülést bármelyik hajléktalanszállón.

Hétfő
Reggeli: 2 dl tej - a macskának
2 kifli - a gyerekeknek tízóraira
odacsomagolva
2 óra alvás. (Akinek van munkahelye, annak 3 óra.)
Ebéd: 2 dl üres csontleves lyukas tányérból
2 dkg főtt burgonya haja
2 lyukkal arrébb a nadrágszíjat
Vacsora: 2 virsli juh végbélben
2 szelet kétszersült a nagymamának (neki lehet rá egy kis vajat is kenni)
2 csipkebokor vessző.

A hét többi napjain is a fenti ételeket kell fogyasztani. A garantált fogyáshoz a receptben nem szereplő ételek károsan hatnak. Ha valaki túléli, az vagy csalt, vagy megérdemli a beutalót.
Jó próbálkozást!

Tavaszi bográcsos Trehány módra

Hozzávalók:
- 1 db bogrács, ami tavalyról csak úgy ott lett hagyva
- 3-4 l víz
- 1 dl rozsdamaró
- 1 dl mosogatószer
- 3-4 db súrolószivacs
- miegymás.
Elkészítési mód:
Valahonnan a pince, padlás, sufni stb. mélyéről keressük elő a megszokott, szeretett bográcsunkat, de előtte rakjuk meg a tüzet jó nagyra, hogy a megfelelő pillanatra kész parazsat kapjunk. Ha hosszas keresgélés után megtaláltuk a bográcsot, kezdjünk el töprengeni, hogy mi a fene maradhatott benne ősszel, ami így bele tud száradni és büdösödni. Ha a szörnyülködésen túljutottunk, vegyünk elő vésőt, kalapácsot, és próbáljuk meg eltávolítani a kövületet a főzőalkalmatosságból. Mivel ez úgysem fog sikerülni, ezért öntsünk bele kb.: 1 dl rozsda- és vízkőmarót, majd amíg leugrunk a kocsmába megnézni, hogy nincs-e leltár, addig hadd ázzon. Kisidő múlva a műveletet ismételjük meg mosogatószivaccsal és mosogatószerrel.
Figyelem, fontos! Semmit nem szabad a műveletek során eltávolítani a bográcsból, mert egyébként nem érjük el a kellő hatást. Ha már egy álló napig tartó próbálkozás után úgy látjuk, hogy bográcsunk tiszta, akkor a benne lévő trutyit mélytányérba tesszük és ízlésesen tálaljuk. Akinek ebből is van gusztusa enni, az dagadjon meg akkorára, mint egy hőlégballon.
Jó étvágyat!

Elkésett ünnepi ételajánlatok
Ünnepi sültalma (vegetáriánusok részére)

Hozzávalók:
1 db frissen vágott csirke
3 db hámozott alma
2 dl Cubai rum
fűszerek
miegymás...
A frissen vágott csirkét alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el róla az esetleg rajtamaradt pihéket, majd óvatosan dörzsöljük be kívülről és belülről is egyaránt jó vastagon az általunk szeretett fűszerkeverékkel. Ha ez kész, bontsuk fel a Cubai rumot, majd illatoljuk meg, és egy pár cseppet tegyünk a nyelvünk végére. Erre azért van szükség, mert így az ízeket jobban kiérezzük. Mármint a rumét. A művelet végeztével az alaposan megtisztított csirke belsejébe szuszakoljuk bele a 3 hámozott almát, majd tegyük be a sütőbe, és süssük 150 fokon kb. 54 percig. Amikor már szép piros a csirke háta, akkor vegyük ki a sütőből és várjuk meg, míg lehűl. Ha megtörtént, akkor az almákat óvatosan távolítsuk el a csirke belsejéből, és melegen tálaljuk. A csirkét úgy, ahogy van, hajítsuk ki a kukába, mert a vegetáriánusok nem esznek húst. Ezt követően a maradék rumot egy szuszra fogyasszuk el, és közben búslakodjunk, hogy lehetünk olyan hülyék, hogy azt a jó csirkét kihajítottuk a francba...

Tavaszváró böjtölős ételek

Az emberek túlnyomó része a hosszú téli hónapokban viszonylag nagy súlyfeleslegre tesznek szert, amit aztán csak nagy nehézségek árán tudnak leadni. Mert van ám emberi hiúság is, és ahhoz, hogy a strandon vidáman feszíthessenek, szinte mindenre képesek. Ehhez a nemes törekvéshez szeretnénk mi is hozzájárulni egy meglehetősen kedvelt, de hatásos étel segítségével. Figyelem! A siker eléréséhez fontos a játékszabályok betartása!

Bacon szalonnával tűzdelt, töltött pulyka narancsos libamáj öntettel

Hozzávalók:
3-4 kg-os pulyka
15 dkg szeletelt bacon szalonna
4-5 spanyolnarancs
30-35 dkg hízott libamáj
2-3 száraz zsömle
fűszerek
miegymás
Elkészítési módja:
A szépen megtisztított pulykát szárazra töröljük, majd külső bőrfelületét bekenjük napolajjal, hogy a sütőben meg ne égjen. Ezt követően, ha a pulyka belülről üres, akkor telegyömöszöljük töltelékkel, ha nem üres, akkor ezzel különös gondok nincsenek. A lábait összekötözzük, a szárnyát bedugjuk a teste alá, és miután jól kiélveztük magunkat a szado-mazo játékokkal, 180 fokos sütőbe tesszük. A bacon szalonnát el ne felejtsék rátenni, mert akkor írhatják át a szakácskönyvet. Amíg ez sül, addig elkészítjük a mártást. Lilahagymát arany barnára pirítunk, majd felfűszerezzük és beletesszük az apróra vágott narancsdarabkákat. Kis ideig abáljuk, és ha kész, beledobáljuk a csíkokra vágott libamájat. Néhány perc szükséges csak a készre csináláshoz, különben a máj megkeményszik. Ha a sütőben a pulyka ropogósra sült, akkor vegyük ki, tegyük nagy pecsenyéstálra, öntsük rá a narancsos libamájas öntetet, és ezután jön a legfontosabb mozzanat. Ahhoz, hogy a koplalásunk teljes legyen - az egészet, úgy ahogy van, öntsük a kutyának. Ha ettől nem ad le ott helyben három kilót, akkor semmitől.
Jó diétázást!
ppap ppap
Címkék: kellő pirulás, napraforgómag szinte, embernek hasmenése, előzőekhez hasonlóan, művelet addig, bográcsba rakjuk,

5 Trükkös szőlőrecept
is alkalmas némi bolondításra. Rokfortos szőlőfalatok Hozzávalók: sok erős fogpiszkáló kb. 1 kg nagy szemű szőlő 20 dkg rokfort Elkészítése: a szőlőt mosd meg alaposan, majd szedd le a szemeket a fürtről. A rokfortból vágj körülbelül olyan nagyságú kockákat, mint amekkorák a szőlőszemek. A szemeket vágd vízszintesen félbe, helyezd a két fél közé a sajtkockát, majd szúrd át az egészet fogpiszkálóval. Ezt folytasd egészen addig, amíg el nem ...
skorpiolilike skorpiolilike
5 meglepően trükkös szőlő
szőlő is alkalmas némi bolondításra. Rokfortos szőlőfalatok Hozzávalók: sok erős fogpiszkáló 1 kg nagy szemű szőlő 20 dkg rokfort Elkészítése: a szőlőt mosd meg alaposan, majd szedd le a szemeket a fürtről. A rokfortból vágj körülbelül olyan nagyságú kockákat, mint amekkorák a szőlőszemek. A szemeket vágd vízszintesen félbe, helyezd a két fél közé a sajtkockát, majd szúrd át az egészet fogpiszkálóval. Ezt folytasd egészen addig, amíg el nem ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
5 trükkös szőlőrecept
alkalmas némi bolondításra. Rokfortos szőlőfalatok Hozzávalók: * sok erős fogpiszkáló * kb. 1 kg nagy szemű szőlő * 20 dkg rokfort Elkészítése: a szőlőt mosd meg alaposan, majd szedd le a szemeket a fürtről. A rokfortból vágj körülbelül olyan nagyságú kockákat, mint amekkorák a szőlőszemek. A szemeket vágd vízszintesen félbe, helyezd a két fél közé a sajtkockát, majd szúrd át az egészet fogpiszkálóval. Ezt folytasd egészen addig, amíg el nem ...
mezixy mezixy
A 6 legjobb zöldborsós recept
elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön valamilyen fogás minden család asztalára, hiszen amellett, hogy tele van vitaminnal, mindenki szereti. Hirdetés A korai szedésű borsó finom puha, egészen édes, míg a kései változata kemény, nehezen puhuló szemeket eredményezhet. Ha nem használod fel azonnal, lehetőleg hűvös helyen tárold a feldolgozásig, nehogy elveszítse édes, zamatos ízét. Előételtől a levesen és a köreten át az egytálételig sokféle finomságot készíthetsz belőle. Íme néhány, ...
grimilda grimilda
A Babatorta receptje:
Hozzávalók 30 cm átmérőjű kész piskótatorta, 1 üveg (bármilyen gyümölcsből) lekvár, 10-10 dkg nutella és porcukor, cukordíszek, drazsék, csokoládéreszelék Elkészítése A tortát 3 lapra vágjuk. A lekvárt 2 evőkanál vízzel felhígítjuk, és megkenjük vele a legalsó és a középső lapot. A cukrot kis lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Mikor a cukor feloldódott, kis lángon melegíteni kezdjük, és állandó kevergetés közben besűrítjük. Annyira legyen sűrű, hogy az ...
ujjozsef ujjozsef
A békebeli idők ezernyi jósága
(március-április). Legtöbben húsvétkor kezdték meg a sonkát. ,,A szalonna akkor ért meg, ha avas vöt, és még a tüdőt is kitisztította." (Palatinus A. 2002.) Gabonák A gabonákat régen nem vitték szárító üzemekbe, a szemekben lévő nedvesség a napon kiterítve elpárolgott belőlük. A kukoricát például a csutkán hagyták, és górékba tárolták. Mindig a szükségletnek megfelelő mennyiséget morzsoltak csak le belőle, és adták oda az állatoknak. A kukoricagóréban a csövek ...
lenke1964 lenke1964
A mai menű.....
Előmelegített sütőben 130 fokon pár perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, vegyük ki óvatosan a formából és adagonként tálaljunk egy-egy kosárkát nagy tányér közepére. Mossuk meg az epret, majd csepegtessük le jól. Ha szükséges, a nagyobb szemeket vágjuk kétfelé. Tegyük egy tálba, csorgassuk meg ízlés szerint mézzel és pás csepp citromlével. Pár levél friss bazsalikomot metéljünk fel vékony csíkokra, majd szórjuk az eper tetejére. Óvatosan keverjük össze, majd töltsük meg vele a rétes ...
maca23 maca23
A partik országa
tálcára teszem őket, hogy tovább hűljenek. - Nem fog ízleni nekik... - sopánkodott. - Biztos vagy benne? Kóstold meg! Nem kellett kétszer mondani. Sebő beleharapott egybe, majd gyorsan el is tüntette. - Ízleni fog!!! - mondta csillogó szemekkel, és felmarkolt még vagy ötöt - amennyi a kis kezében elfért. Porciók "Hirtelen-koszorú" Parti természetesen nem volt, de elhívtuk sütizni Sebő egy félig magyar évfolyamtársát és az öccsét. Csokoládés-habos ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Két karácsonyi süti őzgerinc formában tinka1951
Palacsintatallér túrókrémmel bulac57
Pudingos keksz jupiter21
Rákóczi túrós Eta módra bkisseva
Spárgatekercs 1vargaildyko
Köleskrém meggyel yaskane
almás habos süti ibolya58
Darázsfészek zsokanita
Palacsintatorta baratnu
Ribizlis vaníliakocka horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Majonézes zöldbabsaláta párolt horvathnemagdi
Baszk csirke horvathnemagdi
Szüreti dínom-dánom suzymama
Zöldborsós csirke veronika74
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Muszaka recept gonda_katalin
Grape-fruitos tésztasaláta bubszi
Bundázott csirke bulac57
Aszalt szilvával töltött bulac57
Rakott csirkemell maroka
Marhából készült ételek
Mexikói chilis bab bulac57
Lecsós pacal bográcsban maroka
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Pikáns hússaláta (téli) bubszi
sajtburESZ maroka
Tejszínes gombaleves bulac57
Sejk-gombócok bubszi
Alufóliás flekken kkm
Erdélyi tokány recept gonda_katalin
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Gyros tzatzikivel, salátával recept gonda_katalin
Hússal töltött burgonyaladik horvathnemagdi
Toroskáposzta kabdeboklara
anjuo szűzérmék ibolya58
Hawaii burger veronika74
saslik joghurtos salátával biharijudit
Zelleres-mézes sertéscomb bajuszpapi
Bab sertéshússal spanyol módra recept toth_beata
Fűszeres szaftos sertéssült horvathnemagdi
Bolognai gombával suzymama
Halból készült ételek
Paksi halászlé II. bubszi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Regős halászlé bubszi
Halételek novakferenc
csombor suzymama
Fuszerek/Arab/ margareta51
Lazac bazsalikomos krumplipüré horvathnemagdi
Töltött hal vörösboros sonkás bubszi
Serpenyős pisztráng (kínai) bubszi
Ponty-pörkölt. csibi52
Vad ételek
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Fácánleves berántva II. bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Fácán tejszínnel klerierzsi
Nyúlpörkölt veronika74
Itt van az ideje sarkadykati
Hal a tortán jjanosne
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Spagetti ajánló
Az olasz hentes tokánya recept jamborlulu
Utazás a tokány körül... gaby13
Cukkinis finomság tundihugi
Olívás spagetti bubszi
Olasz zöldségleves rochlitzne
Hagymás sütõtökös spagett horvathnemagdi
Lecsós spagetti bubszi
Spagetti-krokett bubszi
Spagettiropogós horvathnemagdi
Vegyes Hús nélküli ételek... jaksika
Pizza receptek
A töki pompos receptje grimilda
Gyümölcsös pizza kohlinka
Lángosok akiram45
Pizza mufin maroka
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Pudingos recept horvathnemagdi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Pizza pogácsa tinka1951
x nagyuska
TEPSIS PIZZA - sütés házilag lizawolf
Hamburger receptek
Házi hamburger veronika74
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Ázsiai hamburger klerierzsi
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Virslis kifli veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU