Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Körte 3 felvonásban
különleges őszi receptek

Nincs ősz lédús, ropogós körte nélkül: húsok mellé és süteményekbe is remekül passzol. Ezúttal az édesszájúakat kényeztetjük Papp Emese 3 receptjével.
Csokoládés-marcipánkrémes körte





Hozzávalók 6 adaghoz:
• 6 darab szép nagy körte (nem túl kemény, nem túl puha)

A sziruphoz:
• 25 dkg cukor
• 2,5 dl víz
• 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:
• 12 dkg marcipán
• 2 evőkanál körtepálinka vagy mandulalikőr (helyettesíthető meleg vízzel)
• 1 púpos evőkanál sötét kakaópor
• 5 dkg puha vaj vagy margarin
• csokoládéforgács a díszítéshez

A cukorból, a vízből és a citromhéjból szirupot főzünk, majd forrás után kis lángra vesszük. Kisebb átmérőjű, magasabb falú lábost használjunk, hogy minél magasabban érje majd a szirup a körtét! (Ha szükséges, két adagban főzzük ki a 6 darab körtét.) A körtét meghámozzuk úgy, hogy a szárát meghagyjuk, majd a felső kalapját levágjuk. Főzés előtt vagy után a magházát felülről eltávolítjuk. (Puhább körténél inkább előtte, keménynél inkább utána távolítsuk el karalábévájóval, kiskanállal, kiskéssel a magházat.)

A körtéket a cukorszirupba helyezzük, ha nem éri minden oldalát a szirup, akkor megfordítjuk. Néhány percre a kalapot is tegyük be megpárolni, majd rácsra vagy szűrőre téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a marcipánt lereszeljük egy tálba, és a vízzel vagy a pálinkával/likőrrel simára keverjük. Rászitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a margarint, majd ismét simára keverjük. Az így kapott krémet nyomózsákba töltjük, és megtöltjük vele a körték belsejét. Mikor kész, ráhelyezzük a kalapokat, tálaláskor pedig megszórhatjuk csokoládéforgáccsal.
Elkészítési idő: 60 perc

Körtés csokoládétorta

Hozzávalók 8-10 szelethez:
• 3-4 darab puha körte
• 12 dkg olvasztott vaj
• 3 dkg kakaópor
• 15 dkg liszt
• 1 dl meleg víz
• 4 dkg cukor
• 1 csomag sütőpor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 dl tejföl
• 1 tojás
• vaj és liszt a forma kikenéséhez

A csokoládémázhoz:
• 15 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 1 dl joghurt
• 4-5 dkg sötét kakaópor

Egy 15-20 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk-kilisztezünk. A meleg vizet, az olvasztott vajat és a kakaóport simára keverjük. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a kakaós péphez, majd végül a tejfölt és a tojást is belekeverjük. Az így kapott masszát az előkészített tortaformába töltjük, és belenyomkodjuk a meghámozott, apróra vágott körtéket. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, ha szükséges, közben forgatunk rajta. 160 °C-ra mérsékeljük a hőmérsékletet, és további 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, sütés után pedig hagyjuk kihűlni.

A csokoládémáz hozzávalóit kis lángon addig kevergetjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Nem kell teljesen felmelegíteni. Ha kihűlt, a torta tetejére kenjük, és díszítésképpen megszórjuk fehércsokoládé-forgáccsal.
Elkészítési idő: 40 perc
Sütés: 35 perc

Körtés-narancsos tejberizs

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
• 4-5 darab puha körte
• 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl)
• 6 dkg rizs
• 6 dkg cukor
• 2 dl tejszín
• 1 evőkanál porcukor
• 1 narancs reszelt héja

A körtét megmossuk, héjasan is hagyhatjuk, de meg is hámozhatjuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk, összekeverjük a fél narancs reszelt héjával, majd a hűtőbe tesszük összeérni.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, majd fedő alatt, közepes lángon, gyakran megkevergetve teljesen puhára főzzük. (Ha szükséges, 1-2 dl tejet öntünk még hozzá, hogy teljesen puhára főjön.) Amikor kész, hozzáadjuk a cukrot és a maradék fél narancs reszelt héját, majd alufóliával szorosan lefedve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt tejberizsbe forgatjuk. Az így kapott tejszínes rizst tálkákba töltjük, és a narancsos körtével tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
tinka1951 tinka1951
Címkék: felső kalapját, magházát felülről, cukorszirupba helyezzük, marcipánt lereszeljük, vízzel vagy, körték belsejét,

A Cékla a Magyar Aloe Vera!
Citrom 2 db * Babérlevél 2 db * Szerecsendió 1 * Szegfűbors 1 kk. * Köménymag 1 kk. * Torma 1 db * Tej 1 dl * Só ízlés szerint Elkészítése: A céklafejeket megmossuk, meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és hideg vízben feltesszük főni. A leírt fűszerekkel és a kívánt mennyiségű sóval 30-40 perc alatt puhára fő. A levét átszűrjük a szeleteket, pedig a szűrt lével összeturmixoljuk. A kész lét jéghidegre lehűtjük, kínáláskor tejet, ...
baratha baratha
A Cékla a Magyar Aloe Vera!
fokhagyma » 2 mokkáskanál őrölt kömény » 1 tormagyökér » ecet » cukor » só A céklát nagyon alaposan megmossuk, tepsibe tesszük, lefedjük, majd előmelegített sütőben majdnem puhára pároljuk. Utána meghámozzuk, és durvára reszeljük. A tormát meghámozzuk, és lereszeljük, a fokhagymát felaprítjuk. Rétegezve üvegekbe tesszük. Az ecetet, cukrot, sót és köményt vízzel elkeverjük, majd felforraljuk, és a céklára öntjük. Szorosan lezárjuk, és 24 órára ...
frezia25 frezia25
Alma, nemcsak a fa alatt
mélyhűtött leveles tészta, 4 savanyú alma, 1 kk. őrölt fahéj, 10 dkg darált dió, 3 ek. cukor, 1 tojás, 1 ek. vaj, 3 ek. liszt, 3 ek. porcukor. A leveles tésztát egy deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, egy tálban megszórjuk fahéjjal és cukorral, aztán jól összerázzuk, hogy az utóbbiakból mindenhová jusson. Kanállal minden tésztalapra teszünk egy kevés tölteléket, megszórjuk dióval, és a tészta négy sarkát ...
bulac57 bulac57
Almalekvár körtével
Hozzávalók: 75 dkg alma, 25 dkg körte, 50 dkg cukor, kevés víz, 1 citrom leve, tartósítószer. Elkészítés: Az érett, borízű almát és érett körtét mosás után meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, szeletekre vájjuk, és kevés vízzel puhára főzzük. Miután egy kissé lehűlt, összeturmixoljuk és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Állandóan keverjük, mert a cukor gyorsan leég. Finomabb lesz a lekvár, ha ...
bubszi bubszi
Almalekvár körtével
Almalekvár körtével Hozzávalók: 75 dkg alma, 25 dkg körte, 50 dkg cukor, kevés víz, 1 citrom leve, tartósítószer. Elkészítése: Az érett, borízű almát és érett körtét mosás után meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, szeletekre vájjuk, és kevés vízzel puhára főzzük. Miután egy kissé lehűlt, összeturmixoljuk és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Állandóan keverjük, mert a cukor gyorsan leég. Finomabb lesz a lekvár, ha ...
bubszi bubszi
Almalekvár körtével
Hozzávalók: 75 dkg alma, 25 dkg körte, 50 dkg cukor, kevés víz, 1 citrom leve, tartósítószer Elkészítése: Az érett, borízű almát és érett körtét mosás után meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, szeletekre vágjuk és kevés vízzel puhára főzzük. Miután kissé lehűlt, összeturmixoljuk, és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és továbbfőzzük, amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Állandóan keverjük, mert a cukor gyorsan leég. Finomabb lesz a lekvár, ha ...
bulac57 bulac57
Arab etelek
pihentetjük, s csak azután vágjuk fel. Zöldségételek Arab sült tök Hozzávalók: 1 kg sütőtök, só, 5 dkg vaj, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg pikáns lekvár (ribiszke, málna, vérszilva stb.) A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, húsát fél centi vastag cikkekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Azután a vajon fedő alatt puhára pároljuk, majd forró tálra rakjuk. A citrom levét az áttört fokhagymával simára keverjük, és minden tökszelet oldalára egy-egy ...
margareta51 margareta51
Aszúban párolt vackor áfonyával
Hozzávalók (4 főre): 4 db körte, 2 dl Béres Tokaji 5 puttonyos aszú, 10 dkg áfonyalekvár Elkészítés módja A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és az aszúborban megpároljuk. Amikor megpuhul, tányérra helyezzük, a megmaradt borba áfonyalekvárt rakunk, és átforraljuk. Tálaláskor a körtét meglocsoljuk a borral átforralt áfonyával. Borajánló Béres Tokaji Aszú 5 puttonyos a recept is innen való ...
reifregina reifregina
Süti ajánló
Születésnapi emeletes torta bubszi
Túrókrém torta recept horvathnemagdi
Erdélyi (főve) sült túrós tekercs gabfe
Krémes süti Évica módra zsokanita
Kivitorta veronika74
Gesztenyegolyók.... agica2004
Recept jjanosne
D betűs receptek horvathnemagdi
Kirsch torta horvathnemagdi
Névnapos receptek kloppenburg
Szárnyas receptek
Finom falatok piroska0101
Boros csirkecombok skorpiolilike
Tarcali raguleves bográcsban bkisseva
Fűszersók macoka65
Kókuszos csirkecomb bubszi
Recept jjanosne
Brochette de Dijon flambé bubszi
Sonkás-sajtos grillezett csirk bubszi
Csirkemell őzgerincformában jupiter21
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel recept baggesz20
Marhából készült ételek
Zelleres marhapörkölt suzymama
Pastitsio horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves 1. bubszi
Bánáti csorba recept kovacs_zsoka
Csikós tokány akiram45
Pljeskavica recept gonda_katalin
Fejessaláta változatok kloppenburg
sziléziai göngyölthús! ibolya58
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Burgonyás paradicsomos húsgombóc klarika47
Sertésből készült ételek
Sertéspörkölt bakonyi krumpli gombóccal tinka1951
Sertésragu , rizzsel, gombamártással recept jamborlulu
Borzas Szelet........... mailona
Veronai rablópecsenye bubszi
lengyel bigos ! ibolya58
Csicsóka ircsike36
]Főtt füstölt csülök chilis klara50
Borjúsült gombás-zöldborsós ra bubszi
görög citromos kocsonya ibolya58
Omlós szűzérmék suzymama
Halból készült ételek
Balatoni halászlé 3. bubszi
Zöldséges-lazacos sült tészta recept jamborlulu
Bácskai halászlé bubszi
x nagyuska
Makói hal peterimajoridozsahe
Tárkonyos hallé szombatos módo bubszi
bácskai halpaprikás ibolya58
lazac hollandi mártással bubszi
Tojásos lazacos spárga bkisseva
Dunai halászlé 1 bubszi
Vad ételek
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Tepsis szarvasragu bulac57
Telkibányai raguleves! ibolya58
Fácánleves berántva I. bubszi
Rapsic vadas macoka65
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Almával töltött fácán bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Fácánleves bulac57
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Kínai pirított tészta – Keleties ízvilág percek alatt reifregina
A mindenre jó cukkini horvathnemagdi
Tésztasaláta almával recept kovacs_zsoka
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Borjúkaraj olasz módra zsokanita
x nagyuska
Babos pulykaragu bubszi
Gombás-tejfölös tészta recept boszorlany
Zöldséges spagetti recept kovacs_zsoka
Paradicsomos rakott tészta recept kovacs_zsoka
Pizza receptek
Sajtos muffin suzymama
Családunk kedvence sarkadykati
Szardíniás pizza recept baggesz20
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
pizza tészta gesztenyefa
Pizzás csiga bubszi
Baconos pizzaszeletek jupiter21
Pizza recept baggesz20
Rókás pizza recept toth_beata
Főszerepben a hagyma! horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger buci recept boszorlany
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hawaii burger veronika74
Hamburger pulykahússal suzymama
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Aztán mégis. horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
x nagyuska
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU