| ***HÚSVÉTI**sonkaleves*** |
|
Levéből kivéve nagyon éles késsel - rostjaira merőlegesen - kockákra vagdaljuk. (Azért kell nagyon éles kés, mert a meleg sonkát nehéz szeletelni.)
A sonkalébe beletesszük az összes megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a hagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldség is megfőtt, akkor a lisztet simára keverjük a borral, a tejföllel és a tejszínnel, beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele.
Tálaláskor a natúr reszelt ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***darált**HÚSOS**PITE*** |
formát kényelmesen kibélelhessük vele úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát villával megszurkáljuk, nehogy sütés közben felpúposodjon.
3.Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) 8 perc alatt elősütjük.
4.A hagymát és a répát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit lereszeljük. Az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta. Először a húst adjuk hozzá, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a répát is. Pár percig együtt ... |
bubszi  |
|
|
| |
| **HÚS NÉLKÜLI**töltött**CUKKINI** |
mindegyiknek kanállal kikaparjuk. A "csónakokat" enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálba 1 ek olajat öntünk és beletesszük az üres csónakokat.
A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. 2 cukkini belsejéből a magokat kidobjuk, a zöldség húsát és a hagymát egyforma kockákra vágjuk. 2 ek olajon félpuhára pirítjuk sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Összekeverjük a rizzsel, karikára vágott olívabogyóval és belemorzsoljuk a feta sajtot. A tölteléket a cukkinicsónakokba töltjük, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Bolognai spagetti |
zellerszár
20 dkg paradicsom
0.5 dl olívaolaj
Update1 só
bazsalikom
oregánó
fokhagyma
32 dkg szénhidrátcsökkentett spagetti tészta
25 dkg reszelt sajt
Olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott szalonnát, kockázott hagymát, hozzátesszük a finomra vágott zellert, a lereszelt répát. A serpenyőbe tesszük a darált húst is, jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott felkockázott paradicsomot, fűszerezzük. Lassan készre főzzük. Sós vízben megfőzzük a spagettit. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Penne krémsajtmártással |
|
Hozzávalók: 4 fő
32 dkg update1 penne
10 dkg vöröshagyma
5 dkg Update1 vaj
2,5 dl tej
20 dkg tejszínes krémsajt
őrölt szerecsendió
Update1 só
bors
petrezselyem
A hagymát finomra aprítjuk. Egy magas peremű serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáöntjük a tejet és állandóan kevergetve felforraljuk. A krémsajtot apránként a mártáshoz adjuk. Habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. A mártást ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Rizseshús |
főre:
50 dkg sertéslapocka
15 dkg hagyma
15 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
50 ml olaj
5 g pirospaprika
28 dkg rizsszemtészta
5 g petrezselyem
só
5 dkg fokhagyma
A húst kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát felkockázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
Olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, fedő ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Sertés tokány tavaszi zöldségekkel,házi tarhonyával |
vágva
5 dkg zeller kockázva
5 dkg fehérrépa kockázva
5 dkg zöldborsó
60 ml olívaolaj
só, bors
5 g Apróra vágott petrezselyem
5 g apróra vágott zsálya
20 dkg szénhidrátcsökkentett házi tarhonya
3 dkg vaj
A hagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a tejszínt, összeforraljuk. Ha kész ízesítjük a zöldfűszerekkel. Főtt vajas tarhonyával tálaljuk.
Ch ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Töltött paprika |
paradicsom
1 kávéskanál zero cukor
3 evőkanál Update liszt
néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük.
A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|