| Krumplival töltött káposzta |
|
Krumplival töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. A káposztát leveleire szedjük, az ereket levágjuk róla, megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízben 4-5 percig ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Mascarponés dinnyekehely |
Mascarponés dinnyekehely
Hozzávalók
40 dkg sárgadinnye
40 dkg görögdinnye
4 szál citromfű
1 rúd vanília
2 kanál méz
1 csipet őrölt fahéj
3 dl tejszín
25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A dinnyék héját eltávolítjuk, a húsukat kimagozzuk, majd apróra összevágjuk. A citromfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vaníliát kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépjét.
A dinnyedarabokat a mézzel, a fahéjjal, a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Mákos csók csokival |
Mákos csók csokival
Hozzávalók:
30 darabhoz:
1,25 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg darált mák
2 tojás
1 tojássárgája
fél teáskanál őrölt fahéj
18 dkg liszt
20 dkg apróra vágott mandula
a kenéshez
10 dkg fehér tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, 4 percig ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Mákos csók csokival |
Mákos csók csokival
Hozzávalók:
30 darabhoz:
1,25 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg darált mák
2 tojás
1 tojássárgája
fél teáskanál őrölt fahéj
18 dkg liszt
20 dkg apróra vágott mandula
a kenéshez
10 dkg fehér tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, 4 percig ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Mákparfé |
|
Mákparfé
Hozzávalók
1 citrom
3 dl tej
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
3 tojássárgája
3 dl tejszín
Az öntethez:
40 dkg vegyes gyümölcs (lehet mélyhűtött vagy konzerv is)
1 dl vörösbor
30 dkg vegyes lekvár
Elkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet felforraljuk.
A tejbe keverjük a mákot, a citromhéjat, a cukrot, és állandóan kevergetve lassú ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Mákparfé |
Mákparfé
Hozzávalók
1 citrom
3 dl tej
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
3 tojássárgája
3 dl tejszín
Az öntethez:
40 dkg vegyes gyümölcs (lehet mélyhűtött vagy konzerv is)
1 dl vörösbor
30 dkg vegyes lekvár
Elkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet felforraljuk.
A tejbe keverjük a mákot, a citromhéjat, a cukrot, és állandóan kevergetve lassú ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Máktorta II. |
Máktorta II.
Hozzávalók:
12 szelethez:
5 dkg mazsola
1 kanál rum
6 tojás
6 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 savanykás alma
15 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és fél dl vízzel. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a mákkal. Az almát meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Nektarinos felfújt |
Nektarinos felfújt
Hozzávalók
4 nektarin
2 kanál kristálycukor
1 teáskanál vaj
2 kanál zsemlemorzsa
3 tojás
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kanál búzadara (gríz)
2 kanál rétesliszt
Elkészítés:
A nektarint megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk, és kockára vágjuk. Összekeverjük a kristálycukorral és félretesszük. Egy kerek tűzálló tálat kivajazunk, és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|