Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Halászlé recept
Hozzávalók:

1,8 kg ponty vagy 75 dkg pontyfilé
20 dkg vöröshagyma
3 dkg fűszer paprika
3-6 db Knorr Halászlé-kocka


Elkészítés:

Ha sikerül külön vásárolnunk halcsontot és pontyfilét könnyebb lesz az előkészítés, mivel ezeket csak jól meg kell mosnunk.Ha egész, élőhalat vásároltunk kicsit nehezebb dolgunk lesz. A halat, kétoldalt a kopoltyúkba benyúlva stabilan megfogjuk, majd a fejére mért erős ütéssel kábítjuk, amit szükség szerint megismétlünk. Ezután egy kaparókéssel, a pikkelyek fedésével ellentétes irányú kaparó mozdulatokkal eltávolítjuk a pikkelyeket. A kloáka nyílástól a fej irányában sekély vágással felhasítjuk a hasat, majd a kézzel kivesszük a beleket. Ha szeretjük, válasszuk ki belőle az ikrát vagy haltejet, jól mossuk át és tegyük félre. A kibelezett halat jól mossuk át. Vágjuk le a fejét, távolítsuk el a kopoltyúlemezeket, szemeket és a "keserűfogat", amit a gerinchez közel a fej végén találunk. A fejet is jól mossuk át. Ennél a fázisnál választhatunk, hogy filézett halászlét vagy patkós halászlét szeretnénk készíteni. A haltörzset szárazra töröljük és a gerinc mentén a csontra fektetett éles késsel lefejthetjük a halhúst (filézés), vagy a gerincre merőlegesen 1,5-2 cm vastag patkókat vághatunk. A patkókról vagy filékről vágjuk le az uszonyokat.
A halfejeket, uszonyokat, esetleg a sikeres filézés után a gerinccsontot, szeletelt vöröshagymával, a csont mennyiségéhez viszonyított három - három és félszeres mennyiségű hideg vízben, egy-két teáskanál sóval, feltesszük főni.
Amíg felforr, a filéket beirdalhatjuk, azaz bőrrel lefelé egy deszkára fektetjük a filét és sűrűn, 1-2 mmenként bevagdossuk, úgy hogy a bőrt ne vágjuk át. Ezáltal az összes Y szálkát apró darabkákra vágjuk, így evés során nem fogjuk érzékelni. Az irdalt filét ízlés szerint kockára vagy csíkokra vághatjuk. A darabolt filét vagy patkókat besózzuk (kg-ként kb. 25 g sóval), majd folpackkal lefedve hűtőben tároljuk. A belsőségeket is hűtőben, lefedve tároljuk, de ezeket nem kell sózni. A közben felforrt alapléről szűrőkanállal vagy egy kis teaszűrővel szedjük le a keletkezett habot (ez a hab a csontokból és húsból kicsapodó fehérje).
Az alaplevet lassú forralással főzzük 1 órán keresztül, míg a csontokról szépen leválnak a húsrészek.
Az elkészült alaplevet leszűrjük, ízlés szerint passzírozhatjuk is, hogy még sűrűbb legyen. Kicsit hűlni hagyjuk, hogy a zsiradék feljöjjön a tetejére, majd erre szórjuk rá az őrölt csemege fűszerpaprikát. Akik erősen szeretik szórhatnak rá kevés csípős fűszerpaprikát is. Adjunk hozzá 3-4 Knorr Halászlékockát, hogy az ízek még teltebbek, intenzívebbek legyenek és forraljuk fel.
A forrásban lévő alapléhez adjuk a besózott halpatkókat vagy darabolt filét és a belsőségeket. Újraforrástól számított 6-8 percig főzzük. Kóstoljuk meg a levet, szükség szerint ízesítsük sóval vagy 1-2 halászlékockával.
Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk mellé hegyes erős zöld vagy darált csípős paprikát. 1 adag javaslatunk szerint kb fél liter hallé kb 15 dkg főtt halhússal.
jamborlulu jamborlulu
Címkék: kloáka nyílástól, kézzel kivesszük, ikrát vagy, kibelezett halat, gerinchez közel, fázisnál választhatunk,

Busa, amúr receptek
busa) 2,7 dkg só 2 dkg őrölt pirospaprika 0,3 dkg őrölt kömény 0,2 dkg őrölt feketebors 2 gerezd fokhagyma sertésbél. Elkészítés: Egy nagyobb halat pikkelyeitől megtisztítunk. A farkát és a fejét halászléhez félretesszük, a többiről a bőrt is eltávolítjuk, és kifilézzük. A szálkásabb részeket kisebb (kettes) rostájú darálón, a többit nagyobb (nyolcas) lyukún ledaráljuk. Sózzuk, pirospaprikával, borssal, és köménnyel megszórjuk, belenyomjuk a fokhagymát, ...
aprochef aprochef
Cseresi halászlé szabad tűzön recept
Hozzávalók: 2 kg tükörponty 50 dkg halaprólék fej, farok, oldalcsont 50 dkg vöröshagyma 3 evőkanál pirospaprika 3 db paradicsom nagy 2 db paprika piros húsú 3 db Knorr Halászlé-kocka 2 evőkanál paprikalekvár sós só ízlés szerint Elkészítés: A halat tisztítás és filézés után szétválogatjuk. Az apró részeket tesszük a nagy bográcsba, a szeleteket külön egy tálba. A bográcsba a halhúsra annyi vizet töltünk, hogy jól ellepje, ...
jamborlulu jamborlulu
Gyors halászlé – nagyon finom
Gyors halászlé - nagyon finom Még soha nem készítettem halászlét, bevallom, nekem a haltisztítás nem erősségem, mert sokan esküsznek arra, hogy a halászlé csakis élő halból elkészítve ízletes és többféle halnak kell lennie. Életem első halászlevét készítettem el és annyira ízletesre sikerült, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom. Én fagyasztott pontyot vásároltam, de aki szálka nélküli halra vágyik, vegyen heck halat, vagy halfilét. Nagyon egyszerű és gyors recept, a legegyszerűbb ...
kohlinka kohlinka
Halászlé
HalászléHozzávalók 2 kg ponty 6 db törpe harcsa 60 dkg kárász 2 db Knorr Halászlé-kocka 1 db Knorr Fokhagymás Ízbomba 1 kiskanál őrölt bors 3 db vöröshagyma 4 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál piros arany 2 evőkanál só 1 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő 2 db paradicsom vagy lecsó 1 db burgonya 1 db zöldpaprika vagy lecsó Alapanyagok a bevásárlólistához Elkészítés A halakat megpucoljuk és ...
zsokanita zsokanita
Halászlé burgonyagombóccal recept
Hozzávalók: 5 db Knorr Halászlé-kocka 15 dkg burgonya 4 dkg finomliszt 1 db nyers tojás só, bors Elkészítés: A gombócokhoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük. Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A KNORR Halászlé kockákat 1 liter vízben megfőzzük és a burgonyagombócokat a forrásban lévő levesben puhára főzzük. A főzés ...
baggesz20 baggesz20
Halászlé recept
Hozzávalók: 2 kg ponty 6 db törpe harcsa 60 dkg kárász 2 db Knorr Halászlé-kocka 1 db Knorr Fokhagymás Ízbomba 1 kiskanál őrölt bors 3 db vöröshagyma 4 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál piros arany 2 evőkanál só 1 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő 2 db paradicsom vagy lecsó 1 db burgonya 1 db zöldpaprika vagy lecsó Elkészítés: A halakat megpucoljuk és jól megmossuk. A pontyot felszeleteljük, ...
jamborlulu jamborlulu
Harcsa receptek
fűszerpaprikával és meglocsoljuk vele a tepsi tetejét. Ízlés szerint sózzuk. Harcsafilé spenótágyon Igazi jó halászlevet akkor kapunk, ha többféle halból készítjük. Személyenként 25-30 dkg halat veszünk. Ponty, harcsa, kecsege, süllő legjobb a halászléhez. Ha csak egyféle halunk van, vásáraljunk hozzá apró kis halakat és, ezek kifőzött levévél engedjük fel a levest. Egy kg halra egy jó nagy vöröshagymát számítunk, karikákra vágjuk és az apró halakkal, pirospaprikával jó 30 percig főzzük. A ...
aprochef aprochef
Süti ajánló
Túros rétes horvathnemagdi
Diós-vaníliakrémes pite - Anasztázia szelet bkisseva
Gofri horvathnemagdi
Pritaminos gombasaláta bubszi
Mai menü dundulino
Palacsinta parade margareta51
Diós kifli bubszi
Diós marlenka recept tinka1951
Mogyorós puding finomsággal... 1vargaildyko
Néger kocka bubszi
Szárnyas receptek
Valenciai paella 3. spanyol re bubszi
Zöldséges spagetti wokban veronika74
gombás csirke (francia) klara50
Szalonnás pulykasült bubszi
Szalonnás máj burgonypüréve horvathnemagdi
I betűs recept horvathnemagdi
Csirkerizottó ujjozsef
Fehér chili (USA-beli) klara50
Finom falatok piroska0101
Kolozsvári szalonnába csavart csirkemáj recept jamborlulu
Marhából készült ételek
Vadas 2 recept boszorlany
Húsvéti receptek dumalady
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
x nagyuska
Marhatokány római tálban bubszi
Omlett baratnu
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Ínyenctekercs tundihugi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Sertésből készült ételek
húsos pórés tészta ! ibolya58
Töltött padlizsán olaszosan bubszi
Töltött libanyak 2. bubszi
Karfiol leves vajas galuskával reifregina
Borivók Pecsenyéje margitanya
Töltött paprika bkisseva
Tepsis húsos burgonya recept jamborlulu
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Fűszeres karaj kukoricás körettel recept boszorlany
Brassói aprópecsenye ahogy én készítem recept gonda_katalin
Halból készült ételek
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Formáld az alakod grillezve! tinka1951
bodrogi káposztás harcsa ! ibolya58
Karácsonyi menü - még néhány ötlet horvathnemagdi
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Sült pisztráng fokhagymamártás csibi52
Füstölt sajttal töltött pisztráng jozsef_olah_9843
A tökéletes spenótfőzelék grimilda
Rántott Ponty 1vargaildyko
Vad ételek
Csallóközi vadas klerierzsi
Római tálas receptek sarkadykati
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Fácánleves berántva II. bubszi
Fácánsült lilikonyhaja
Fácnleves vinlaci
Itt van az ideje sarkadykati
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Spagetti ajánló
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza recept margareta51
Szójás-húsos spagetti bubszi
x nagyuska
Bakonyi húsgombóc horvathnemagdi
Diós-brokkolis spagetti bulac57
Krémsajtos bolognai recept kovacs_zsoka
Fokhagymás spagetti tonhallal recept baggesz20
Telyszines csirke! kovacsborbala
Pizza receptek
Lecsós pizza bubszi
Hús nélküli Reggeli,Vacsora jaksika
Kombe horvathnemagdi
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
Olasz szendvics horvathnemagdi
Nyári-pizza horvathnemagdi
Pizza ahogy én szeretem recept boszorlany
Spejz-pizza veronika74
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra klara50
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Sajtos hamburger bubszi
Csirke hamburger banb
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger baratnu
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU