| Gombás marhatokány sültzsömle- |
|
Hozzávalók: 60 dkg marha-apróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár, ízlés szerint.
Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evőkanál liszt, 3 db tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Zöldséges gombás apróhús |
Hozzávalók :
25 dkg apróra vágott hús (birka, borjú vagy csirke)
1 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
15 szem gomba
1 pohár borsó
1 db cukkini
Só
Étolaj
1,5 pohár száraztészta (összetört lebbencs vagy kagyló)
1,5 pohár reszelt sajt
Elkészítése:
A paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt kis
lángon 20 percen át főzzük. A paprikát és a cukkinit kockára vágjuk,
a gombákat kettévágjuk. A paprikát, a ... |
margoka59  |
|
|
| |
|
|