| Pikáns szendvicstorta |
|
Pikáns szendvicstorta
Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa
A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és ... |
yocoo  |
|
|
| |
| Sonkakrém |
Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 5 dkg besamel, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, ízlés szerint.
A sonkát kétszer ledaráljuk, a besamellel és a habosra kevert vajjal összedolgozzuk. Ízesítjük, majd a célnak megfelelően használjuk fel: pl. töltött karalábéhoz, töltött tökhöz, szendvicstorta, töltött tojás töltelékeként. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Sonkakrém |
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 5 dkg besamel, 5 dkg vaj, só, őrölt bors ízlésszerint.
A sonkát kétszer ledaráljuk, a besamellel és a habosra kevert vajjalösszedolgozzuk. Ízesítjük, majd a célnak megfelelően használjuk fel: pl.töltött karalábéhoz, töltött tökhöz, szendvicstorta, töltött tojástöltelékeként. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Sonkás szendvicstorta |
Hozzávalók:
* 1 csomag 4 szeletes barna, téglalap alakú rozskenyér
* 25 dkg sonkás krémsajt
* 2 evőkanál majonéz
* 3 főtt tojás
* 1 kiskanál erős mustár
* 10 dkg túró
* 10 dkg főtt
* füstölt tarja
* 15 dkg szeletelt gépsonka
* pár nagyon vékony szelet füstölt sonka
* 1 csokor metélőhagyma
* retek
* paradicsom
* kígyóuborka
* só
* őrölt ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Szendvicstorta |
|
Szendvicstorta
Hozzávalók:
0,5 kg házikenyér,
8 dkg vaj,
10 dkg libamájkrém,
20 dkg sonkakrém,
10 dkg tojáskrém,
10 dkg körözött
10 dkg marhanyelv
Kör alakú, szikkadt kenyér héját lefaragjuk, a belét
torta alakúra vágjuk, majd éles késsel kb. 0,5 cm vastag
szeletekre vágjuk. A szeleteket megvajazzuk. Jóízű
libamájkrémet, körözöttet, sonkakrémet, tojáskrémet
készítünk, amellyel egyenletesen rétegezzük ... |
yocoo  |
|
|
| |
| Szendvicstorta |
Szendvicstorta I.
Hozzávalók: 1 kerek rozskenyér, 20 dkg rokfortkrém, 20 dkg körözött-krém, 30 dkg sajtkrém, 1 alma, 3 dkg dióbél, 10 szem olajbogyó.
Az előre elkészített krémeket a hűtőszekrényből kivesszük, hogy jól kenhetőek legyenek. A rozskenyér héját éles késsel körös-körül, teljesen eltávolítjuk, és a tortakarikához hasonló formát képezünk a kenyérből. Ezután a "tortát" 4 egyenlő vastag lapra felvágjuk, és az egyes lapok közé váltakozva - egyenletesen kenve - betöltjük a különböző ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Tojáskrém |
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók: 6 kemény tojás, 10 dkg besamel (lásd: a leírt anyaghányad szerint),10 dkg vaj, só, mustár, szardellapaszta, fehér vagy fekete őröltbors ízlés szerint.
A kemény tojásokat hosszában félbevágjuk, a sárgáikat kivesszük, és áttörvesimára keverjük a kihűlt és áttört besamellel, a habosra kevert vajjal,ízesítőkkel. Vigyázzunk a sózással, mert a szardellapaszta egyébként is sós!
Felhasználható kaszinótojás, töltött paradicsom, sonkatekercs, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Tojáskrém |
Hozzávalók: 6 kemény tojás, 10 dkg besamel (lásd: a leírt anyaghányad szerint), 10 dkg vaj, só, mustár, szardellapaszta, fehér vagy fekete őrölt bors, ízlés szerint.
A kemény tojásokat hosszában félbevágjuk, a sárgáikat kivesszük, és áttörve simára keverjük a kihűlt és áttört besamellel, a habosra kevert vajjal, ízesítőkkel. Vigyázzunk a sózással, mert a szardellapaszta egyébként is sós!
Felhasználható kaszinótojás, töltött paradicsom, sonkatekercs, szendvicstorták, étvágyfalatok, sőt ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|