Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Káposztás pogácsa!
Lereszeljük a káposztát és félórára besózzuk. Kinyomkodjuk és az olajon a cukor­ral, kevergetve szép barnára pirítjuk, erősen borsozzuk, majd kihűtjük. Összegyúrjuk a réteslisztet a margarinnal, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a pirított káposztával, összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt 3-4 szer ismételjük, végül 2-újnyi vas­tagra kinyújtjuk. Tetejét rács alakban bevagdossuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 10 percet kelesztjük. Forró sütőben sütjük.
#10
2011. június 8. 16:45
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3154286
Töltött tojás
Kattints a tojásra!
#9
2009. április 6. 09:11
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS
A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt!
A hibáért elnézést kérek!
#8
2009. március 11. 10:01
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA
Hozzávalók:
3dl tej
1 k.ockacukor
3dkg élesztő
3+8+2+2dkg lágy margarin vagy vaj adogonként kimérve! Össz:15dkg
3+8dkg porcukor és még egy kevés a szóráshoz
1 tasak vanília
2 tojás- csak a sárgája kell!
4 evőkanál kakaópor
csipet só
Sütés:30cm átmérőjű kapcsos tortaforma és sütőpapír
ELŐKÉSZÍTÉS:
Először a kovászt készítjük el. A tejet kézmelegre langyosítjuk kb.35 fokra, 1dl tejben elkeverjük a k.ockacukrot, az élesztőt és a teljes mennyiségből elvett 1 evőkanál lisztet.
Meleg helyen kelesztjük-felfuttatjuk a kovászt. (15 perc)
A kovász akkor jó, ha térfogata az eredetinek legalább a kétszerese, felülete domború, tetején a lisztréteg finoman repedezett, állománya kissé rugalmas.
Élesztős gyúrt tésztát mindig meleg helységben készítsünk, mert könnyen "megfázik", érzékeny az alacsony hőmérsékletre.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztához felolvasztunk 3dkg margarint. A maradék 2 dl tejben elkeverünk 3dkg porcukrot, 1cs. vaníliát, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
_A lisztet megszitáljuk, táblára tesszük és hozzáadjuk a kovászt, és a tojásos keveréket. Alaposan meggyúrjuk.
_Letakarjuk,meleg helyen duplájára kelesztjük. (35-40 perc)
2.A kakós tészta összeállításához habosra keverünk 8dkg margarint 8dkg porcukorral, majd a kakaóval.
-A megkelt tésztánkat gyúrólapra borítjuk és kíméletesen kinyújtjuk, kb fél cm vastag 30x40cm formára. A "téglalapunkra" rákenjük a kakaós masszát. (A két szélét ne kenjük be kb. 3cm maradjon szabadon, ez lesz a csigák alja)
-A megkent lapot szorosan tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra.
-A csigákat alul kicsit összenyomjuk és ismét kelesztjük(30-35perc )
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.(Egy kevés massza kifolyhat és leragadhat) A forma oldalát vastagon bekenjük margarinnal. Elég jól ritkán rakjuk be a csigákat, mert sülés közben is nőni fognak!
-A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az aljába beteszünk egy kevés vizzel töltött lábaskát (A jó kelt tészta sütéséhez gőzre van sükségünk!)45-50 percig sütjük. (A sütés vége felé figyeljük, ha pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral.) Jól át kell sülnie!
-A formában hagyjuk kihűlni!
5. Tálalás előtt szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk.
Jó étvágyat!
#7
2009. március 10. 14:16
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség)
1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta:
30dkg liszt
1 tojás
2dkg zsír
kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só
Az elkészített tésztát kettévágjuk, majd olyan lapokat készítünk, mint a legnagyobb tepsink. Sőt azok a lapok amik alulra kerülnek majd, két oldalt lógjanak ki a tepsiből.
a kiszabott lapok felét a kivajazott tepsibe rakjuk, közben mindegyiket olvasztott vajjal megkenjük.
A felülre szánt lapokat félretesszük.
HA GYORSABBAN AKARUNK ELKÉSZÜLNI: JÓ A BOLTI RÉTESLAP IS!
/Vaj helyett olajat is használhatunk a kenegetéshez:/
1 csomag kell a boltiból. 4 lap alulra, 4 lap felülre!
2.Hozzávaló:Cérnametélt:
20dkg liszt
2 tojássárgája
kevés só
Meggyúrjuk , felvágjuk és kifőzzük, leszűrjük, öblítjük. Egy kevés olvasztott vajat ebbe is belekeverünk, majd félretesszük hülni.
EZT IS HELYETTESÍTHETJÜK KÉSZEN VETT TÉSZTÉVAL. /Én ilyenkor 15dkg
tésztát szoktam előkészíteni/
3. Hozzávaló:Töltelék:
75dkg tehéntúró
20 dkg cukor
5 db tojás
10 dkg mazsola
2dl tejföl
2csomag vanília
Kevés rum, vagy aroma
1 citrom héja lereszelve
Egy csipet só
Elkészítés:
1. A mazsolát jól megmossuk, majd ráöntjük a rumot. Félretesszük, hogy jól szívja meg magát rummal.
2.A tojássárgáját kikeverjük kb. a cukor harmadával, belekeverjük a vaníliát is.
3.A túrót óvatosan összetörjük egy villával, beletesszük a maradék cukrot, majd a tejfelt és a reszelt citromhéjat.
4. A mazsolát kivesszük, lecsepegtetjük és szintén bekeverjük.
5. Ha a metélt már kihült a masszánkat ráborítjuk és óvatosan összekeverjük.
6.Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval nagyon keményre.
7.Ezt is belekeverjük a masszába./Óvatosan kevergessünk, a hozzávalók ne nagyon törjenek össze/
Összeállítás:
Az lapokkal előkészített tepsibe beleöntjük a tölteléket.
Az oldalt lelógó lapszéleket ráhajtjuk. Becsomagoljuk oldalról.
Elővesszük a maradék lapokat és egyenként ráhelyezzük a tetejére.
A rétegek között most is kenegetjük vajjal, vagy olajjal.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre kb. 40 perc alatt megsütjük.
A megsült bélest 10- 15 percig pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
#6
2009. február 11. 12:30
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

ALMÁS SÜTEMÉNY / Recept férfiaknak/
1. Először is, moss kezet!
2. Igenis, moss kezet! Ez elengedhetetlen.
3. Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!
4. Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást!
5. Azt a 4 tojást,amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába!
6. Emeld fel a tálkát a padlóról,és töröld fel a kiömlött tojást!
7. A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel!
8. Vegyél ki a hűtőből újabb 5 tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába!
9. Vegyél ki a konyhaszekrényből egy pohár lisztet és egy fél pohár cukrot!
10. Csukd be a tisztítószerek szekrényét, és nyisd ki a konyhaszekrényt!
11. Ez só. Tedd vissza a szekrénybe, és vedd ki a cukrot!
12. Próbáld a cukrot a pohárba önteni! Söpörd össze a cukrot,ami kiömlött!
13. Vedd elő a mixert, és és keverd benne a tésztát, amíg sűrű lesz!
14. Tisztítsd meg a falakat, a plafont és a padlót a tésztától, amit kevertél!
15. Nem, ez nem elég! A kutya nyalogatja a falat. Vegyél egy kendőt, és tisztíts meg mindent!
16. Legközelebb próbáld meg óvatosabban indítani a mixert! Ez nem egy légpuska.
17. Így szokták a fedelét rátenni, felülről.
18. A töltelékhez végy 10 almát, hámozd meg és vágd fel őket!
19. Tegyél ragtapaszt a sebekre az ujjadon! Jegyezd meg: felvágják az almákat, nem meggyilkolják.
20.Göngyöld be az almákat a tésztába, és tedd be őket a sütőbe egy fél órára!
21. Ha egy fél óra múlva a tészta még nem sült meg, ez azért van, mert elfelejtetted begyújtani a sütőt. Gyújtsd be, és várj újabb fél órát!
22.Letelt a fél óra, hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!
23. De most már komolyan! Hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!!
24. Vedd ki a tálcát, most rögtön!!
25. Gyönyörű,nagyokos! Ez már elégett. Most menj a legközelebbi cukrászdába, és vegyél almás pitét!
26. Menj haza, és kóstold meg a vásárolt almás süteményt!
27. Előbb vedd le a csomagolást róla ! Na, jóétvágyat!
28. Ne edd meg az egészet!
29. A megégett süteményt tüntesd el, a boltit rakd tálcára!
30. A vendégeidnek ízlik?
Szerényen, de büszkén fogadd a dícséreteket!
Nevessetek egy kicsit! Boldog új évet kívánok!
#5
2008. december 29. 16:58
Válaszolj!





Debreceni Napsugár [heliad]

6 oldalas, elkészítési leírással - menü ( bárhol beszerezhető alapanyagokból ) ünnepekre és családi ebédekhez. E-mail címre tudom csak küldeni, mert pdf formátumú!
Üdvözlettel
#4
2008. december 23. 13:04
Válaszolj!





- - [-]

Sziasztok!A kedvenc tepsis krumplim receptje:
hozzávalók:
krumpli,füstöltszalonna,hagyma,paradicsom,paprika,sűrített paradicsom,fűszerek ízlés szerint:só,bors és bármi amit szeretsz.
A tepsi aljára 2 szelet szalonnát teszel,rá a krumplit ami a legjobb ha karikára van vágva, fűszerek,majd a hagyma amit szintén csak karikára vágj,paradicsom,paprika és a tetejére szintén szalonnát teszel és leöntöd a sűrített paradicsommal,amitől majd megpuhul a krumpli és csodás íze lesz!(nem árt kis időre fólia alá tenni sütés közben)A legjobb friss puha kenyérrel nagyon fincsi és hamar kész.Jó étvágyat! Ha ízlett írjatok.Üdv Icus
#3
2008. augusztus 25. 16:12
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

Ez a morgós csucs tényleg jó.
#2
2008. május 25. 20:19
Válaszolj!





Szilvási Erika [Era]

Sziasztok !
Ajánlok nekektek egy nagyon finom édességet. A barátnőmtől kaptam.Remélem tetszeni fog.
#1
2008. április 22. 06:03
Válaszolj!



Hünkar begendi (szultán kedvence)
Ez a topik egyike a kedvenceidnek.

Hünkar begendi (szultán kedvence)

Hozzávalók: 1,25 kg pörkölt nagyságúra vágott bárányhús, 2 nagy hagyma, fél pohár étolaj, fél pohár paradicsomlé vagy egy evőkanálnyi sűrített paradicsom, 3 db nagy padlizsán, 2 evokanálnyi liszt, 3 evőkanálnyi étolaj, fél liter tej, 5 dkg Trappista sajt, petrezselyem (a díszítéshez), só

Elkészítési módja:

A két hagymát apróra vágjuk. Egy fazékba öntjük az olajat és azon 3 percig pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt bárányhúst, megsózzuk és 10 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, jól összekeverjük és még 10 percig főzzük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az elfedje. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ha elfövi a vizét, pótoljuk.

A padlizsánt forró sütobe helyezzük, ahol megpuhítjuk, majd meghámozzuk. Egészen apróra feldaraboljuk. Egy fazékban 3 evőkanálnyi étolajon 2 evőkanálnyi lisztet megpirítunk. Hozzáadjuk a padlizsánt és nagyon lassan - keverés mellett - a tejet is. Majd belekeverjük a reszelt sajtot is. Megsózzuk, megborsozzuk és közepes lángon 5 percig kevergetve fozzük.

A húst és a begendit (pürét) mély tálban, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tulajdonos: Szilvási Erika [Era]

Kategória: Egyéb

Link a topikhoz: /i/forum/3807243/1/

frissítés
.






Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá!
.



Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

Tejfölös-túrós csoda
Hozzávalók:
4 dl tejföl
fél kg túró

bors
zselatin /1 csomag/
zöldségek: ami otthon van
Elkészítése:
1. A zöldségeket jó apróra fel kell szeletelni. (lila hagyma,kapor, saláta, fokhagyma, retek, piros paprika, uborka, és minden, amit találsz a piacon, és úgy gondolod, hogy illik bele)
2. Keverd jól össze a túrót az aprított zöldségekkel, ízesítsd sóval, borssal.
3. A tejfölbe keverd bele a zselatint, melegítsd össze. Forralni nem szabad.
4. Keverd össze a zöldséges túrót a tejföllel.
5. Egy formát bélelj ki folpackkal és öntsd bele a túrós csodát. /Az alkalomhoz illően lehet karácsonyfa formába is önteni./
#2
2008. október 28. 18:32
Válaszolj!





Szilvási Erika [Era]

Nagyon finom török étel! :)
#1
2008. szeptember 15. 07:52
Válaszolj!



Néró süti
Ez a topik egyike a kedvenceidnek.

Hozzávalók 1 kg-hoz.

Vegyünk margarinból 32 dkg-ot, porcukrot 30 dkg-ot. Ezt habosra verjük fel. Tegyünk bele egy fél citrom reszelt haját, ugy hogy közben megy a habverő. Még mindig menjen a habverő és úgy tegyünk bele 3 db egész tojást és egy csomag vaniliás cukrot. Ezt is habosra felkeverjük. A végén már csak a liszt van hátra. kb. 50 dkg lisztet kell beletenni, ugy hogy amíg nem esik nehezére a gépnek, úgy addig szitálva, vagy ha előre le van szitálva a liszt, akkor kanállal adagoljuk hozzá a masszzához. Ha már nem nagyon viszi a gép, akkor kézzel folytassuk a keverést és a liszt adagolását. Ezzel el is készült a masszánk. Habzsákba, vagy zacskóba (ki mibe teszi) tegyük a masszát és kis félgömböket nyomkodjunk a tepsire, amit papírral vontunk be. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (4-es fokozat). 5-8 perc alatt meg kellene sülnie. Ne addig süssük amíg barna lesz, mert akkor nagyon kiszárad. Maradjon világos színű. Ha megsült, akkor próbáljuk még melegen leszedni a papírról, vagy várjunk vele pár percet és úgy szedjük le. Baracklekvárral, vagy vegyes gyümölcsízzel lehet betölteni, úgy, hogy az egyik felére teszünk egy kevés lekvárt és ráragasztunk egy másikat. Így kis lapos gömböket kapunk. Olvasztott csokit spricceljünk rá fakanálról, vagy kanálról, vagy a papírtölcsérről.

Tulajdonos: Szilvási Erika [Era]

Kategória: Egyéb

Link a topikhoz: /i/forum/3807242/1/

frissítés
.






Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá!
.



Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

RAFFAELLÓ
Hozzávalók:
50dkg kristálycukor
2,5 dl víz
33dkg margarin-vagy vaj
50dkg tejpor
38dkg kókuszreszelék+ 1csomag a forgatáshoz
kb 10dkg darabolt dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítés:
A vizet a cukorral habzásig forraljuk. Kicsit hűtjük.
Amikor a cukros szirup langyos, belekeverjük a vajat. Ha felolvadt
a vaj, kis adagokban hozzáadjuk a tejport. Alaposan kikeverjük.
Végül a 38dkg kókuszreszeléket keverjük a masszába.
Ezt a keveréket másnapig a hűtőbe tesszük. /Megkeményedik, olyan lesz, mint a gyurma/
Dió nagyságú gombócokat formálunk, a gombócok közepébe pl. natúr mogyorót teszünk. A kész gombócokat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom. Olyan íze van, mint a Raffaelló bonbonnak. Jobb mint
a közismert kókuszgolyó.
#3
2008. október 11. 09:16
Válaszolj!





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

Diplomata Krémes
Tészta Hozzávalók:
7 tojás sárgája,
20 dkg porcukor,
8-9 evőkanál vizet,
20 dkg liszt,
1 evőkanál kakaó,
1 sütőpor,
A tojást, a porcukrot, és a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, és a sütőport. Majd nagy tepsibe tesszük és sütjük.
Krém Hozzávalók:
4 csomag vanília puding,
2 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál porcukrot
1 l víz
7 tojás fehérje
5 evőkanál porcukor
A pudingot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, 1 liter vízzel felfőzzük. A tojás fehérjét és a porcukrot felverjük kemény habbá. A habot hozzáadjuk a meleg pudinghoz. Finoman összekeverjük és rákenjük a tésztára, majd 5 percre visszatesszük a sütőbe, utána teljesen kihűtjük.
Hab Hozzávalók:
4 dl tejszín
habfixáló,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor.
A tejszínt a vaníliás cukorral és aporcukorral kemény habbá felverjük, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Díszítés: Csoki darát vagy reszelt csokit szórunk a tetejére.
#2
2008. október 5. 14:30
Válaszolj!





Szilvási Erika [Era]

Néró süti receptje.
#1
2008. szeptember 15. 07:48
Válaszolj!



Estike süti receptje
Ez a topik egyike a kedvenceidnek.

Estike

Hozzávalók kb. 1 kg-hoz.

5 db egész tojás

40 dkg cukor

50 dkg liszt

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat a kristálycukorral összeöntjük, majd gáz fölé tesszük és kavargatfa felfőzzük. Addig kell főzni, míg ha beledugjuk az újjunkat akkor már lehetőleg ne égessük meg azt. vagyis kb. 70 fokra. Ha ezzel megvagyunk, akkor levehetjük a tűzről, és ha icsi edényben végeztük ezt a feladatot, amit egyébként Resztelésnek hívunk (erről majd a Fogalmak menüpontban később), akkor öntsük át egy nagyobb edénybe, majd habverővel kezdjük el habosítani. Addig kell ezt a műveletet végezni, míg ki nem hűl. Nem kell nagy fokozaton keverni, mert az a cél, hogy kicsi buborékok legyenek a masszában. Ezek után beletehetjük a vaníliás cukrot is, majd lassan adagolva a lisztet is. Lehetőleg szitálva szórjuk hozzá. ha már a gép nem bírja a keverést, akkor váltsunk át fakanálra, vagy kézi habverőre. Kevejük bele a lisztet, majd ha ez kész, akkor Habzsákba téve sütőpapírra nomkodjunk kis félgömböket. Ezt szárítsuk ki. Nem kell éjszakára ott hagyni. Elég ha huzatos helyen tároljuk. Akkor kb 4 óra alatt megszárad. Ha megszáradt, akkor előmelegítet sütőbe, ami kb 180-190 fokos, tesszük és addig sütjük, míg fel nem emelkedik(mint egy kis gomba) és ha megmozdítjuk le nem válik a sütőpapírról. Ha leválik és enyhén barnás az alja, akkor már jó. Ennyi az egész.







irén Irén volt

Pizza:
Vásárolt, vagy sütött lap/megvan valamelyik topikba a pecept/
_Hagymás ,oregánós pizza:
A tésztára karikára vágott paradicsomot helyezünk. Sóval ,
borssal, oregánóval füszerezzük. Megrakjuk vékonyan felkarikázott
hagymaszeletekkel. Sóval őrölt köménnyel, őrólt borssal, tört
fokhagymával fűszerezzük.
10 dkg reszelt sajttal meghintve készre sütjük.
#35
2008. július 24. 17:42





irén Irén volt

Kókuszos krémes
A tésztához:25 dkg liszt,15 dkg margalin,15 dkg porcukor, 1 tojás,
1/2 sütőpor, 1 ek.kakaó, kevés tej.
A krém:6 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék,/ez a tetejére :3 dl tej,3 ek.liszt,25 dkg margalin, 1 vaniliáscukor, 2o dkg porcukor,/csoki reszelék.
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és 2 cipót készitek belőle. Az egyiket kinyújtom, és kibélelek vele egy közepes tepsit.
A tojások fehérjét, 25 dkg porcukorral gőz felett felverem, hozzá a kókusz, és rákenem a tésztára. A másik cipót nyujtom,betakarom vele a kókuszos réteget.Villával megszúrkálom és közepes meleg sütőbe megsütöm.
A tejbe elkeverem a lisztet,a tojások sárgáját, és lassú tüzön
sürüre főzöm.
Ha kihült össze keverem a porcukorral kikevert margalint és vaniliát, és a tészta tetejét bevonom vele. Villával varázdákat húzok, és csokireszelékkel megszórom.
#34
2008. július 24. 17:29





Szabaczkiné Varga Klára [Klá...

TÚRÓS POGÁCSA
Összegyúrunk 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal, 30 dkg liszttel, csipet sóval, 1 tojássárgával. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, tetejüket megkenjük felvert tojással, meleg sütőben világossárgára sütjük.
#33
2008. július 24. 08:10





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

Hozzávalók:
25dkg liszt , 25dkg porcukor,25dkg vaj,6 tojás sárgája,1/2dl tej,1/2 csomag sütőpor,6 tojás fehérje
Elkészítés:
a tojásfehérjét felverni keményre és félre rakni az összes többi hozzávalot egy tálba beleönteni és géppel kikeverni simára a végén belerakni a fehérjét majd kivajazott tepsibe önteni és megszorni gyümölcsel és forro sütőben megsütni
Tanácsok:
nagyon gyors és egyszerü,10perc sütés után le kell venni takarékra a lángot
Elkészítési idő: 30 perc JÓ ÉTVAGYAT!♥♥♥
#32
2008. július 2. 19:06





Trostel Péter [Petike]

Hogy a süteményekhez és egyebekhez mindig házi készítésű lekvárokat, dzsemeket, befőtteket használhassunk!
Évek óta bevált és nagy sikert arató módszert ismerhetünk meg a hivatkozás segítségével.
Ha segíteni akar barátainak és ismerőseinek, akkor küldje tovább asszonyoknak, lányoknak és ... férfiaknak! :-)))
http://haztartas.com/hangos_kepeslap_befozes.htm
#31
2008. július 1. 12:31





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

Kekszes barackos csoda süti!:)
Hozzávalók:..............................
Keksz,nem darált(84 darab,mert 3 sor lesz,az én tepsim 39x28cm-es,kisebb tepsihez kevesebb keksz kell)
4 dl tej a kekszek beáztatásához(ha nem lenne elég utólag is lehet pótolni)
2 db nagy poharas tejföl,
3 csomag vaníliás cukor,
9 evőkanál cukor,
1 púpos evőkanál kakaópor,
kicsi barack kompót,
Tetejére:tortabevonó,kevés olaj.
Elkészítés: Az első tejfölben feloldok 4 evőkanál cukrot és 2 db vaníliás cukrot.Ez lesz a fehér krém.
A második tejfölben feloldok 5 evőkanál cukrot,1 vaníliás cukrot,és a kakaót.Ez lesz a barna krém.
A tepsi alját kirakom 28 darab keksszel,melyeket tejben alaposan beáztattam,majd szorosan egymás mellé teszek.
A kekszeket leöntöm a fehér krém 2/3-ával.Barackdarabkákat teszek mindegyik kekszre.
Második sor keksz(még 28 darab),melyeket a barna krém 2/3-adával öntök le.Újabb barackdarabkák mindegyik kekszre.
A harmadik sor kekszet(az utolsó 28 darabot) a kétféle megmaradt krémmel öntöm le.Ismét barackdarabkákat teszek mindegyik kekszre.
Tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal felolvasztok,rátöltöm a sütire,elkeverem.
Megvárom,míg kissé megszilárdul,óvatosan lefóliázom,mehet be a hűtőbe.
2-3 óra múlva már szeletelhető.
Tanácsok: Valószínüleg furcsán hangzik,hogy tejföllel készül ez a sütemény,de megéri kipróbálni,mert az íze nagyon-nagyon finom,és nagyon könnyű elkészíteni is.
Én a tegnap készítettem el,és mindenki megdícsérte,így van egy újabb kedvenc desszertünk:) ) :*
#30
2008. június 29. 17:04





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

BOCI MOBIL!
Hozzávalók:
1,barna tészta :
1 tojás,
1 dl étolaj,
22 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
2,5 dl tej,
32 dkg liszt,
1 kk szódabikarbóna
2, fehér tészta :
20 dkg túró,
5 ek. cukor,
2 cs. vaníliás cukor,
1 tojás,
1 ek. búzadara
Elkészítés:
először összekeverjük a barna tésztához való anygokat, és a kikent lisztezett tepsibe tesszük,majd összekeverjük a fehér tészta alapanyagait is , és evőkanállal rászagattjuk a barna tésztára, hogy foltos legyen, mint a boci
készre sütjük....
NAGYON FINOM,HAMAR KÉSZ VAN!
#29
2008. június 20. 12:53





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
Piskótához:7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
+ 1 kg kimagozott cseresznye
Krémhez:20 dkg ráma margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
2 csomag vaniliás,vagy csokoládés pudingpor
A mázhoz 1 tábla tortabevonó csokoládé tej,vagy ét.
Elkészítés:
Egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibélelünk,a cseresznyét erre terítjük szét.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük,a tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és fehéredésig keverjük.Utána óvatosan a fehérjéhez keverjük a lisztel együtt.Ebből a masszából a felét a cseresznyére öntjük,a másik felébe beletesszük a kakaóport és a rumot,majd összekeverjük és a sárga masszára öntjük,szépen elegyengetjük.Majd 170 fokos sütőben megsütjük kb.:50 perc
Tepsiben hagyjuk kihülni.Közben elkészítjük a krémet.
A margarint habosra keverjük a porcukorral,a pudingport a tejjel sűrűre főzzük ,ha langyosra hűlt,összekeverjük a margarinos krémmel.
A piskótát deszkára borítjuk,így tetejére kerül a gyümölcs és a krémmel megkenjük,majd olvasztott csokoládéval díszítjük a sütemény tetejét.Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük,és csak utána szeleteljük.
Nagyon finom és mutatós sütemény !
Tanácsok:
Cseresznye helyett lehet,meggyel,vagy almával is elkészíteni.Akkor az almát vastag uborka szeletelőn kell szeletelni,és fahéjat kell rászórni !
#28
2008. június 18. 18:02





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

A piskótához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál szitált liszt
A krémhez:
8 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál liszt
6 dl tej
25 dkg margarin
2 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
2 dl tejszín
fél csomag habfix
reszelt csokoládé
Elkészítés: Elsőként a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, s lazán hozzáadom a szitált lisztet. Előmelegített sütőben megsütöm, hagyom kihűlni.
A krémhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a lisztet hozzáadva a tejjel felfőzöm. A kihűlt krémhez hozzákeverem a porcukorral eldolgozott margarint.
Tejszínt felverem a fix-szel, a csokoládét lereszelem, majd összeállitom a sütit. A piskotát megkenem a sárga krémmel, tetejére teszem a tejszínhabot. S végül megszorom csokireszelékkel.
Elkészítési idő: 45 perc
#27
2008. június 17. 17:42





- - [-]

.
#26
2008. május 29. 22:30





- - [-]

:)
#25
2008. május 29. 21:40





- - [-]

Epres malakoff torta recept
Hozzávalók:
50 dkg tejszín
5 dkg Porcukor
5 cl citromlé
1 dl zselé (olvasztott)
20 dkg eper
2 dl Víz
10 dkg Porcukor
5cl Rum
30 dkg tejszín
3 dkg Porcukor
3 dkg Csokoládé (ét)
20 dkg eper
50 dkg babapiskóta
Elkészítés:
Malakoff krém elkészítése:
50 dkg felvert tejszínhabhoz hozzákeverünk 20 dkg epervelöt, 5 dkg porcukrot, fél dl citromlevet és 1 dl olvasztott zselét.
Szirup elkészítése:
2dl vízben feloldunk 10 dkg porcukrot és 5 cl rumot.
Az epres malakoff torta összeállítása:
1 vékony piskótalapot teszünk a kapcsos tortaforma aljára. Az epres krém 1/3-ad részét rátöltjük. Egy rétegben kirakjuk a krém tetejét a szirupba beáztatott babapiskótákkal. Rákenjük a következő 1/3-ad krémet, majd ráteszünk még egy sor szirupos piskótát. Erre rátöltjük a maradék krémet, és lezárjuk az egészet még egy piskóta lappal.
Hütöbe tesszük 1 órára, hogy megkössön a krémben a zselé.
Malakoff torta díszítés:
A tortát körbehúzzuk tejszínhabbal vékonyan, és nyomózsákból felspricceljük a tetejét is tejszínrózsákkal és körberakjuk állított babapiskótákkal.
Meghintjük forgácsolt csokival és kirakjuk eperszemekkel.
Nagyon finom:D :D :D
#24
2008. április 22. 19:18





- - [-]

22:...........aha, kipróbálom, ha lesz egy mocim:)
de szerintem nem csak puha lesz a husi,hanem kicsit büdi is 200 km motorozás után..........:D
szerintem maradok a húskalapácsnál:P
#23
2008. április 22. 18:23
Előzmény - - [-] 2008. április 22. 17:44





- - [-]

21: probáld ki egyszer ...milyen puha lesz a husid :P
#22
2008. április 22. 17:44
Előzmény - - [-] 2008. április 22. 15:22





- - [-]

20: én azt hittem ,hogy ez csak pacival és nem mocival megyen................:)
a mocik lengéscsillapítója nem alkalmas húspuhításra:)
hmmmmmmmmmmmmmmm érdekes módszer:)
#21
2008. április 22. 15:22
Előzmény - - [-] 2008. április 22. 12:09





- - [-]

Grillhús pogány modra :)
a hust a mocid ülésére teszed...mész vagy 200 km aztán megállsz ,tüzet raksz fel a rostra a hust és kész :) :)
najo ez csak vicc :) nem is kell rost :P
#20
2008. április 22. 12:09





- - [-]

Spárgaszezon!!!!!!:) Nagyon szeretem!:D
Egy nagyon egyszerü recept:)
Spárga magyar módra
Hozzávalók: 50 dkg spárga, 1 dl tejföl, 25 dkg vaj, 25 gr zsemlemorzsa, 4 gr piros paprika.
Fél kg spárgát megtisztítunk, és sós-cukros vízben megfözzünk. Leszürjük és a tüzálló tálat kivajazzuk. Az 1 dl tejfölben elkevert, 25 dkg vajban megpirított zsemlemorzsa felét a tál aljára helyezzük, erre rakjuk a megfött spárgát, a tetejére pedig a zsemlemorzsa másik felét helyezzük. Piros paprikával megszórjuk és a sütöben 15-20 percig sütjük.
Nyammnyammm:)
#19
2008. április 21. 21:52





- - [-]

Sajtoshús:
Hozzávalók:
50 dkg seréskaraj, 2 pohár tejföl, őrölt pirospaprika,1dl étolaj, csipet só, 20 dkg reszelt Trappista sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket felszeleteljük kikloffoljuk, picit mindkét oldalát megsózzuk. Félretesszük. Az olajat egy tálba tesszük hozzáadjuk a paprikát és összekeverjük. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk benne és tepsibe helyezzük egymás mellé. A tejföllel megkenjük a tetejét. A maradék olajos paprikát is ráöntjük. Sajtot reszelünk a tetejére és sütjük 20percig
#18
2008. április 21. 16:17





- - [-]

16:az jó:) , akkor nem kell féljek, hogy kihal a topic:D :) .............
#17
2008. április 21. 16:05
Előzmény - - [-] 2008. április 21. 15:49





- - [-]

15: több mint elég :)
#16
2008. április 21. 15:49
Előzmény - - [-] 2008. április 21. 15:36





- - [-]

14: ahhhhhhhhhhaaaaa:D :D , ha van még tintád:P
#15
2008. április 21. 15:36
Előzmény - - [-] 2008. április 21. 15:34





- - [-]

13: jaja irjam be ? :)
#14
2008. április 21. 15:34
Előzmény - - [-] 2008. április 21. 15:29





- - [-]

12::) jéé!!! egy hausmann:) egy jó kis bajoros recept a tarisznyában???
#13
2008. április 21. 15:29
Előzmény - - [-] 2008. április 21. 09:45





- - [-]

hogy miket talál az ember ha kicsit keresgél :) hmmmmm
#12
2008. április 21. 09:45





- - [-]

Kókuszos muffin
Hozzávalók:
Poharas!
1 p olaj
1 p tej
1 p cukor /diabeteszesek pótolhatják süteménybe használható édesítővel, 3/4 részben/
4 tojás
3 p liszt
1 sűtőpor
1 vanilin cukor
1/2 p kókuszreszelék
1/2 cs mazsola /elhagyható/
tetejére durvára őrölt dió v. egyéb mag /elhagyható/
Elkészítés:
A hozzávalókat géppel jól elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk-
3/4 részig muffin sütőbe töltjük, a mazsolát 3-4 szemenként rárakjuk, meghintjük az őrölt magfélével, és forró sütőben pirosra sütjük.
Jó nasizást!
#11
2008. április 10. 23:59





- - [-]

9: hiába is erölködünk, úgysem lesz semelyik étel olyan ízü, mint otthon :) De szokásom megtartom, sokat fözök magyarosan:)
#10
2008. április 10. 23:51
Előzmény - - [-] 2008. április 5. 07:53





- - [-]

Komolyan a magyar konyha a legjobb!! nekem minden nap hiányzik...
#9
2008. április 5. 07:53





- - [-]

7: igen :) , fincsi úgy is, kicsit savanykásabb, de kevesebb kalóira:D
#8
2008. március 29. 01:55
Előzmény Csabányiné Jutka [Jutka] 2008. március 28. 20:29





Csabányiné Jutka [Jutka]

1: 1: Én is szoktam ilyent sütni,de én a tejszin helyett tejfölt rakok és a hagymát aprókockára vágom ezt a receptet sváb nagyanyáimtól tanultam.
#7
2008. március 28. 20:29
Előzmény - - [-] 2008. március 13. 14:36
nagyuska nagyuska
Címkék: Diplomata Krémes, Tészta Hozzávalók, Krém Hozzávalók, Szabaczkiné Varga Klára, Trostel Péter, Csabányiné Jutka,

x
Megsütöttem a fánkot.Nem macerás ,gyors és finom.Köszönöm Villám Zsuzsi #1762 2009. február 11. 19:23 Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 1. 14:26 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség) 1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta: 30dkg liszt 1 tojás 2dkg zsír kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só Az elkészített ...
nagyuska nagyuska
x
a pogik felét megszórtam szezámmaggal, - illetve egy kis tálba tettem a magot, és a tojással megkent pogi tetejét hozzáérintettem. Nagyon fincsi a sült szezámmal is! #8 2009. május 1. 07:29 Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! #7 2009. március 11. 09:25 Juhászné ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... CSIRKEMELL-TORTA Hozzávalók: 1,5kg csirkemell 30-30 dkg trappista és füstölt sajt 3 tojás 30dkg bacon szalonna kevés vaj só, bors ízlés szerint Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és vajon elősütjük, addig amíg fehéredni kezd. Lereszeljük a sajtot és összekeverjük a 3 felvert nyers tojással. Borssal, sóval ízesítjük a ...
nagyuska nagyuska
x
eltér,ugyanúgy lehet a szövegen változtatni,mint a saját szövegen,mielőtt elküldeném. #139 2009. március 11. 09:05 Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 11. 07:53 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KELT KAKAÓS CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! (130. bejegyzés) #138 2009. március 11. 08:57 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
Juhászné Szunyogh Mária [Mar... HAGYMÁS-DINNYÉS CSIRKE Friss salátával a legfinomabb! Hozzávalók: ● 1 sárgadinnye ● 1 narancs ● 2 evőkanál citromlé ● 2 hagyma ● 15 dkg csirkemellfilé ● 2 evőkanál olaj ● csipetnyi currypor ● 1 evőkanál szójaszósz Elkészítés: A dinnyét elfelezzük, a magjait eltávolítjuk, a húsát kivájjuk és ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... {{{Törölt hozzászólás!}}} Klári Bartal küldte a TVN.hu-n . *Nagy szalonnahatározó*** ** ** *Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** * *Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi.***** . *A dolog nem olyan egyszerű, hogy van füstölt és főtt szalonna vannak ...
nagyuska nagyuska
x
teáskanállal a halacskák tetejére és nyomd össze a bucit, hogy az ízek jól átjárják. Amig még meleg , burkold be az elfogyastásig. #5 2009. március 7. 10:53 Válaszolj! Üzenet törlése Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KRÁFLI HOZZÁVALÓK: 70 dkg liszt, 40 dkg tisztított, darált nyers sertésháj, 2 jó kanál tejföl, 1 tojás, 1 dl száraz fehérbor vagy egy evőkanál borecet, ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Élesztős Piskóta 1vargaildyko
piskótatekercs gereica
Burgonyatorta nnpapszi
❤ Kürtöskalács sütőben ❤ bubszi
Pisztáciás-vaníliás keksz recept baggesz20
After eight torta recept baggesz20
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu suzymama
A legfinomabb gyümölcskenyér bubszi
Olívabogyós-sajtos muffin 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Csatnik nanoka72
Paradicsomos csirkemáj 1vargaildyko
Mandulás csirke veronika74
Sióagárdi tyúkbecsinált ! ibolya58
Sajtos-fűszeres pulykaszeletek jaksika
Karfiolmártás veronika74
Csülök Eta módra! nanoka72
illatos pulykaszelet zsokazsoka
Marhasültes saláta 1vargaildyko
Kacsa káposztával bubszi
Marhából készült ételek
Marhahús zöldbabbal recept boszorlany
Ínyenc pecsenye horvathnemagdi
Mészáros pecsenye bubszi
Lestyános leves 1vargaildyko
Vadas pulyka sarkadykati
Mai menű horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Csevapcsicsa bubszi
Húsos saláta tampicói módra bubszi
Bélszín Gombával 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Kelkáposztával takart fasírozott torta yaskane
Sóban sütve horvathnemagdi
Füstöltcsülök-pecsenye bulac57
Gulyásleves klerierzsi
Somogyi kolbászkák. bubszi
Betyártokány horvathnemagdi
Fűszeres sertéstarja sajtos brokkolimuffinnal és paprikamárt toth_beata
tárkonyos húsgombócleves ! ibolya58
Sült padlizsánok macoka65
Bogdányi aprópecsenye bulac57
Halból készült ételek
Tejfölös ponty jozsef_olah_9843
Sült pisztráng fokhagymamártással jozsef_olah_9843
Rántott ponty jaksika
A jó emésztésért...... szisszy83
Gombás hal bubszi
Halkocsonya horvathnemagdi
Halpástétom bubszi
Zöldséges gőzölt hal bubszi
Kapros káposztán párolt tükörponty recept gonda_katalin
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Almás-gombás vadragu bulac57
Torták kloppenburg
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadhús saláta rochlitzne
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Paradicsomos húsgombóc veronika74
VEGA pizza recept boszorlany
Egy jó receptet találtam sarkadykati
Nyári tonhalas spagetti bulac57
Vegyes Hús nélküli ételek... jaksika
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Húsos tészta recept edesangyal
Tejszínes-sajtos rakott tészta recept boszorlany
Rucolapestós spagetti veronika74
Pizza receptek
Gépi kenyérsütés tinka1951
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Lala kifli yaskane
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
x nagyuska
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Pizza funghi bubszi
pizzás és mákos csigák grimilda
Hamis pizza bubszi
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger baratnu
mustár készítése házilag irmus
Házi hamburger recept gonda_katalin
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger grimilda
Hamburger pulykahússal suzymama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU