Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
D betűs receptek
Dalmát fazék

Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát, meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel vagy vízzel, lefedjük, és nagyjából egy órán át a sütőben sütjük. (A sütőt előzőleg nem kell felmelegíteni.) Egy óra múltán hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a kicsumázott és cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt volna, pótoljuk, és újra lefedve további fél óra alatt a sütőben készre sütjük. A folyadék arányára kell ügyelni, hogy se száraz ne legyen, se el ne ázzon ez a kiadós egytálétel.

Dalmát paprika
A dalmát paprikához egy kiló húsos zöldpaprikát kicsumázunk, a húsát nagy kockákra vágjuk. Egy fej vöröshagymát apróra vagdalunk, két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a paprikát beleforgatva, megsózva, erősen megborsozva mindig csak egy kevés bort aláöntve puhára pároljuk. Rövid lére sütve pecsenyéhez vagy halhoz tálaljuk.

Dalmát sült máj
60 deka borjú- vagy sertésmájat vékonyan felszeletelünk, és minden hártyájától alaposan megtisztítjuk, nehogy a sütés során a májat összekapja. A szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és kissé megborsozzuk. Teflon serpenyőben, öt deka vajon mindkét felükön megsütjük, forró tálra fektetjük, és finomra vágott fokhagymával meg petrezselyemmel gazdagon meghintjük. (Dalmáciában többnyire parázs fölött, olajjal megkent roston sütik, és sütés közben egy kevés olajjal meg meglocsolják.) Salátát és mustárt kínálnak hozzá.

Dalmát szelet
A jól kivert hússzeleteket kevés olajban félig megsütjük, majd hozzáadjuk a kis karikákra vágott újhagymát, és együtt 2-3 percig sütjük. Sóval, kakukkfűvel, majoránnával, köménymaggal, kockákra vágott paradicsommal fűszerezzük. Időnként kevés fehérbort aláöntve puhára pároljuk.
Kifőtt csuszatésztával, saját levét aláöntve tálaljuk.

Debreceni bableves

Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W főzzük. Tálaláskor a közepét csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Debreceni béles 1.

Hozzávalók:
Rétestészta: liszt 50 dkg, tojás 1 db, só 1 késhegynyi, zsír 3 dkg, vaj 25 dkg.
Töltelék: gyümölcsíz 15 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: Készítünk rétestésztát, apró cipókra osztjuk, és félretesszük pihenni. Pihentetés után egyet deszkán vékonyra kinyújtunk. Erősen, olvasztott vajjal bekenjük, rányújtjuk a másikat, ismét megkenjük, és addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. (Tehetünk 6-8 is egymásra!) Azután vajjal locsoljuk, nyolcrétűre összehajtjuk, és másnapig pihentetjük. Felhasználás előtt elnyújtjuk, apró kockákra vágjuk, tetszés szerinti ízzel töltjük, szemben fekvő sarkait összefogjuk, és forró sütőben, nem túl gyorsan sütjük.

Debreceni béles 2.

Hozzávalók: Liszt 40 dkg, zsír 15 dkg, porcukor 1 k., tojássárgája 1 db, só 1 késh., tejföl 1 k.
Töltelék: tejföl 2 dl, tojássárgája 1 db, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: A lisztet eldörzsöljük 3 dkg zsírral, sóval, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, tejfölt és annyi langyos vizet, hogy rétestészta keménységű legyen. Jól kidolgozzuk, cipóra formáljuk, tányér nagyságúra kinyújtjuk, tetejét megzsírozzuk, tállal leborítva, fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk, mint a rétestésztát, kicsit szikkadni hagyjuk, összehajtjuk, négy oldalát folyton zsírozzuk, (a zsírt egy kicsit hagyjuk rajta megfagyni) és könyvnagyságúra alakítjuk. Egy napig állni hagyjuk, használat lőtt 1 cm vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk, és vaníliás cukorral kevert tejföllel töltjük. Négy sarkát összefogva forró sütőben, nem túl gyorsan sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szétnyomott fokhagymát, felkarikázott sárgarépát, húslevessel vagy, sütőben sütjük, sütőt előzőleg, felszeletelt gombát,

D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunapentelei halászlé Hozzávalók : 1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika, A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű-fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dömsödi májas hús Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 30 dkg máj, 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 ek. zsír, só, pirospaprika, törött bors és majoránna. A sertéshúst kockára vágjuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt, 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Túrócsoda horvathnemagdi
Pudingos keksz fenysugar76
Gofri recept kovacs_zsoka
Turbános sütemény ancus56
Szamosújvári mézespogácsa bubszi
Anzac bubszi
Kakaós kalács, bubszi
Pezsgős Fondü borjúval veronika74
Kukucskálós túrós rochlitzne
Népi konyha grimilda
Szárnyas receptek
Gy betűs receptek horvathnemagdi
Csirkemell filé túrós bundában moncsika77
Baconos máj 1vargaildyko
Tejszínben sült májas-sajtos horvathnemagdi
Zöldséges csirke Jambalaya klara50
Csirke java zöldbabbal zsokanita
Kakasraguleves fokhagymával recept toth_beata
bakonybéli csirke ! ibolya58
Ananászos-sáfrányos csirke recept boszorlany
Rizses hús szelli
Marhából készült ételek
Savanyú marha recept gonda_katalin
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Paradicsomos marhatokány bubszi
Palócleves marhahússal recept toth_beata
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Erőleves égetett tésztáva horvathnemagdi
Babos-mézes marhahús bubszi
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel! tinka1951
Marhapörkölt krumplis horvathnemagdi
Diós marhapörkölt bulac57
Sertésből készült ételek
szilvalekváros bejgli faciendum
Töltött sertéscomb savanyúkáposzta-ágyon (paleo) bkisseva
CIGÁNYÉTELEK 4. korall44
Májleves bubszi
Kolozsvári rakott káposzta veronika74
Egytálételek kannalidia
Gesztenyével töltött pulyka bubszi
Olivás-kesudiós egytálétel bkisseva
Hamis vaddisznósült horvathnemagdi
Székely almás tokány pirított burgonyával recept jamborlulu
Halból készült ételek
Omega3 szuper receptek horvathnemagdi
Karácsonyi reggeli a barátokkal tinka1951
Receptek horvathnemagdi
A tenger gyógyitó gyümölcsei.. szisszy83
Kató-féle halászlé bubszi
Rosszul tudtad horvathnemagdi
Pontypatkó kapros-tejszínes cukkinimetélttel suzymama
Lazac roston szezammagos burgonyapürével recept boszorlany
Lazacszelet grillezett zöldségekkel recept gonda_katalin
Citromos vajkrém bubszi
Vad ételek
Nyúlpörkölt veronika74
Gombás szarvas-steak veronika74
Fácánleves berántva II. bubszi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Vadászpecsenye bubszi
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagetti szalonnás bulac57
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Sonkás-sajtszószos tészta recept gonda_katalin
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Spagetti szénégető módra bubszi
olajozottabbi ízületek grimilda
Tepsis boognai penne brozsika
Spagetti holland módra horvathnemagdi
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát suzymama
Pizza receptek
Kifli horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Lapos kenyér serpenyőben sütve... nanoka72
Update 1-es pizza 1955viki
Paradicsomos-füstölt kolbászos pizza recept boszorlany
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Pizza darált húsból Update1 veronika74
Calabriai pizza bubszi
Lapo kenyér serpenyőben sütve faciendum
Tepsis pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger buci recept jamborlulu
Ma itt jártam: sarkadykati
Hawaii burger veronika74
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU