Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
D betűs receptek
Dalmát fazék

Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát, meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel vagy vízzel, lefedjük, és nagyjából egy órán át a sütőben sütjük. (A sütőt előzőleg nem kell felmelegíteni.) Egy óra múltán hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a kicsumázott és cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt volna, pótoljuk, és újra lefedve további fél óra alatt a sütőben készre sütjük. A folyadék arányára kell ügyelni, hogy se száraz ne legyen, se el ne ázzon ez a kiadós egytálétel.

Dalmát paprika
A dalmát paprikához egy kiló húsos zöldpaprikát kicsumázunk, a húsát nagy kockákra vágjuk. Egy fej vöröshagymát apróra vagdalunk, két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a paprikát beleforgatva, megsózva, erősen megborsozva mindig csak egy kevés bort aláöntve puhára pároljuk. Rövid lére sütve pecsenyéhez vagy halhoz tálaljuk.

Dalmát sült máj
60 deka borjú- vagy sertésmájat vékonyan felszeletelünk, és minden hártyájától alaposan megtisztítjuk, nehogy a sütés során a májat összekapja. A szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és kissé megborsozzuk. Teflon serpenyőben, öt deka vajon mindkét felükön megsütjük, forró tálra fektetjük, és finomra vágott fokhagymával meg petrezselyemmel gazdagon meghintjük. (Dalmáciában többnyire parázs fölött, olajjal megkent roston sütik, és sütés közben egy kevés olajjal meg meglocsolják.) Salátát és mustárt kínálnak hozzá.

Dalmát szelet
A jól kivert hússzeleteket kevés olajban félig megsütjük, majd hozzáadjuk a kis karikákra vágott újhagymát, és együtt 2-3 percig sütjük. Sóval, kakukkfűvel, majoránnával, köménymaggal, kockákra vágott paradicsommal fűszerezzük. Időnként kevés fehérbort aláöntve puhára pároljuk.
Kifőtt csuszatésztával, saját levét aláöntve tálaljuk.

Debreceni bableves

Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W főzzük. Tálaláskor a közepét csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Debreceni béles 1.

Hozzávalók:
Rétestészta: liszt 50 dkg, tojás 1 db, só 1 késhegynyi, zsír 3 dkg, vaj 25 dkg.
Töltelék: gyümölcsíz 15 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: Készítünk rétestésztát, apró cipókra osztjuk, és félretesszük pihenni. Pihentetés után egyet deszkán vékonyra kinyújtunk. Erősen, olvasztott vajjal bekenjük, rányújtjuk a másikat, ismét megkenjük, és addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. (Tehetünk 6-8 is egymásra!) Azután vajjal locsoljuk, nyolcrétűre összehajtjuk, és másnapig pihentetjük. Felhasználás előtt elnyújtjuk, apró kockákra vágjuk, tetszés szerinti ízzel töltjük, szemben fekvő sarkait összefogjuk, és forró sütőben, nem túl gyorsan sütjük.

Debreceni béles 2.

Hozzávalók: Liszt 40 dkg, zsír 15 dkg, porcukor 1 k., tojássárgája 1 db, só 1 késh., tejföl 1 k.
Töltelék: tejföl 2 dl, tojássárgája 1 db, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: A lisztet eldörzsöljük 3 dkg zsírral, sóval, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, tejfölt és annyi langyos vizet, hogy rétestészta keménységű legyen. Jól kidolgozzuk, cipóra formáljuk, tányér nagyságúra kinyújtjuk, tetejét megzsírozzuk, tállal leborítva, fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk, mint a rétestésztát, kicsit szikkadni hagyjuk, összehajtjuk, négy oldalát folyton zsírozzuk, (a zsírt egy kicsit hagyjuk rajta megfagyni) és könyvnagyságúra alakítjuk. Egy napig állni hagyjuk, használat lőtt 1 cm vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk, és vaníliás cukorral kevert tejföllel töltjük. Négy sarkát összefogva forró sütőben, nem túl gyorsan sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szétnyomott fokhagymát, felkarikázott sárgarépát, húslevessel vagy, sütőben sütjük, sütőt előzőleg, felszeletelt gombát,

D betűs receptek
Dunapentelei halászlé Hozzávalók : 1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika, A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű-fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dömsödi májas hús Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 30 dkg máj, 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 ek. zsír, só, pirospaprika, törött bors és majoránna. A sertéshúst kockára vágjuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt, 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Citromos-mákos sütemény bubszi
Lumumba szelet horvathnemagdi
Gyümölcsös turmixok janna53
Olasz csokoládébomba bubszi
Áfonyás-joghurtos muffin rochlitzne
Rumos mokka kuglóf fogmoni
Gesztenyés fatörzs bubszi
Rózsalikőr suzymama
Sárika szelet horvathnemagdi
Emeletes élvezet (sütés nélkül agimami7
Szárnyas receptek
Csongrádi tepsis csirke bubszi
Brokkolis csirkemell veronika74
Sajtban sült csirkemell bubszi
Mézes csirke hibiszkuszos gyümölcsökkel reifregina
Töltött csirkemell bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Fűszeres tésztával töltött horvathnemagdi
Illatos csirke lencsével veronika74
kacsa TARHONYÁVAL bubszi
Babra megy a játék horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Recept jjanosne
Gulyásleves bubszi
Isteni mártások, -sültekhez! grimilda
Dupla erőleves horvathnemagdi
Kolozsvári gulyás bubszi
Wokban párolt hátszín 1vargaildyko
Főtt húsos krumpli-saláta bubszi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Tepsis fasírt bkisseva
Vecsési káposztás bab bubszi
Brassói aprópecsenye 2 recept gonda_katalin
Bableves savanyúkáposztával, burgonyával recept toth_beata
Erdélyi rakott káposzta 3. bubszi
Receptek horvathnemagdi
Székelykáposzta . bokodi53
Csülkös lencsesólet horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Sörben sült csülök recept jamborlulu
Halból készült ételek
Füstölt lazac saláta pirított bubszi
Juhászos birka klerierzsi
Angolna rostélyon sütve bubszi
Lazacos palacsinta yaskane
Csirkefalatok Orly módra horvathnemagdi
Rántott ponty I. bubszi
Káposztás harcsa bubszi
T betűs receptek horvathnemagdi
Vacsora csata jjanosne
Töltött ponty klerierzsi
Vad ételek
Szegedi fácángulyás bubszi
Töltött káposzta bkisseva
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
Baszk fácán baratnu
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Recept jjanosne
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Csirkemájas spagetti recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Zöldséges spagetti bubszi
Milánói Spagetti 1vargaildyko
Spagetti ahogy én készítem recept gonda_katalin
Spagettis torta suzymama
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Bolognai húsos palacsinta kukoricával recept jamborlulu
Milánói makaróni gombával recept baggesz20
Apa Féle Rakott Hús... 1vargaildyko
Pizza receptek
Pizza kukoricával sonkával recept boszorlany
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! suzymama
Barbecue szószos pizza horvathnemagdi
Gluténmentes-pizza horvathnemagdi
Pizza ai quattro formaggi 2. bubszi
Töltött pizza horvathnemagdi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Mini pizzás csiga (gyors,egyszerű) anitahajdu
Napraforgó pizza recept jamborlulu
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Virslis kifli veronika74
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Sajtburger veronika74
Óriás hamburger angyalka___
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger baratnu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU