Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
D betűs receptek
Dalmát fazék

Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát, meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel vagy vízzel, lefedjük, és nagyjából egy órán át a sütőben sütjük. (A sütőt előzőleg nem kell felmelegíteni.) Egy óra múltán hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a kicsumázott és cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt volna, pótoljuk, és újra lefedve további fél óra alatt a sütőben készre sütjük. A folyadék arányára kell ügyelni, hogy se száraz ne legyen, se el ne ázzon ez a kiadós egytálétel.

Dalmát paprika
A dalmát paprikához egy kiló húsos zöldpaprikát kicsumázunk, a húsát nagy kockákra vágjuk. Egy fej vöröshagymát apróra vagdalunk, két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a paprikát beleforgatva, megsózva, erősen megborsozva mindig csak egy kevés bort aláöntve puhára pároljuk. Rövid lére sütve pecsenyéhez vagy halhoz tálaljuk.

Dalmát sült máj
60 deka borjú- vagy sertésmájat vékonyan felszeletelünk, és minden hártyájától alaposan megtisztítjuk, nehogy a sütés során a májat összekapja. A szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és kissé megborsozzuk. Teflon serpenyőben, öt deka vajon mindkét felükön megsütjük, forró tálra fektetjük, és finomra vágott fokhagymával meg petrezselyemmel gazdagon meghintjük. (Dalmáciában többnyire parázs fölött, olajjal megkent roston sütik, és sütés közben egy kevés olajjal meg meglocsolják.) Salátát és mustárt kínálnak hozzá.

Dalmát szelet
A jól kivert hússzeleteket kevés olajban félig megsütjük, majd hozzáadjuk a kis karikákra vágott újhagymát, és együtt 2-3 percig sütjük. Sóval, kakukkfűvel, majoránnával, köménymaggal, kockákra vágott paradicsommal fűszerezzük. Időnként kevés fehérbort aláöntve puhára pároljuk.
Kifőtt csuszatésztával, saját levét aláöntve tálaljuk.

Debreceni bableves

Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W főzzük. Tálaláskor a közepét csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Debreceni béles 1.

Hozzávalók:
Rétestészta: liszt 50 dkg, tojás 1 db, só 1 késhegynyi, zsír 3 dkg, vaj 25 dkg.
Töltelék: gyümölcsíz 15 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: Készítünk rétestésztát, apró cipókra osztjuk, és félretesszük pihenni. Pihentetés után egyet deszkán vékonyra kinyújtunk. Erősen, olvasztott vajjal bekenjük, rányújtjuk a másikat, ismét megkenjük, és addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. (Tehetünk 6-8 is egymásra!) Azután vajjal locsoljuk, nyolcrétűre összehajtjuk, és másnapig pihentetjük. Felhasználás előtt elnyújtjuk, apró kockákra vágjuk, tetszés szerinti ízzel töltjük, szemben fekvő sarkait összefogjuk, és forró sütőben, nem túl gyorsan sütjük.

Debreceni béles 2.

Hozzávalók: Liszt 40 dkg, zsír 15 dkg, porcukor 1 k., tojássárgája 1 db, só 1 késh., tejföl 1 k.
Töltelék: tejföl 2 dl, tojássárgája 1 db, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: A lisztet eldörzsöljük 3 dkg zsírral, sóval, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, tejfölt és annyi langyos vizet, hogy rétestészta keménységű legyen. Jól kidolgozzuk, cipóra formáljuk, tányér nagyságúra kinyújtjuk, tetejét megzsírozzuk, tállal leborítva, fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk, mint a rétestésztát, kicsit szikkadni hagyjuk, összehajtjuk, négy oldalát folyton zsírozzuk, (a zsírt egy kicsit hagyjuk rajta megfagyni) és könyvnagyságúra alakítjuk. Egy napig állni hagyjuk, használat lőtt 1 cm vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk, és vaníliás cukorral kevert tejföllel töltjük. Négy sarkát összefogva forró sütőben, nem túl gyorsan sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szétnyomott fokhagymát, felkarikázott sárgarépát, húslevessel vagy, sütőben sütjük, sütőt előzőleg, felszeletelt gombát,

D betűs receptek
Dunapentelei halászlé Hozzávalók : 1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika, A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű-fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dömsödi májas hús Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 30 dkg máj, 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 ek. zsír, só, pirospaprika, törött bors és majoránna. A sertéshúst kockára vágjuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt, 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Könnyű főve-sült túrós tekercs yaskane
Tündér reifregina
Advent 4. vasárnapja lovaszmarika
Gyümölcsös műzli golyók akiram45
Emeletes élvezet faciendum
Bögrés túrós macoka65
Szélkerék gabfe
Jugó krémes horvathnemagdi
Süti szabonekatalin
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Céklaleves almával recept jamborlulu
Tepsiben sült rizses csirke recept jamborlulu
Vacsoracsata-Zita-Főétel veronika74
Csirkemell mogyorómártással tundihugi
Gombás csirke wokban: ujjozsef
Recept jjanosne
Medvehagymás rántott csirkecomb recept gonda_katalin
Tárkonyos csirkeraguleves recept jamborlulu
Pulykatekercs janna53
Csirkesaláta bubszi
Marhából készült ételek
Nyírbátori rakott felsál bubszi
B receptek horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves wegnerzs
Csomboros-káposztás marha 1vargaildyko
Hajdúsági tokány ! edesangyal
Bolognai spagetti bubszi
Főételek szabonekatalin
Mai menü. mamucika
Mandulás borjúborda bubszi
Parajos lasagne marhahússal recept kovacs_zsoka
Sertésből készült ételek
EZ nagyon guszta! betti055
Fokhagymás tejbenpácolt sertésmáj rántva recept baggesz20
Eperjesi pecsenye bulac57
Sertéscsülök pékné módra II. grimilda
Császárné pogácsája bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
bácskai vagdalt ! ibolya58
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Magyaros rakott káposzta bkisseva
Bolognai ragus palacsinta zsokanita
Halból készült ételek
Ponty sörben pácolva bubszi
Finom falatok piroska0101
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Gyömbéres lencse.... bubszi
Halászlé 5. bubszi
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
Harcsa tejszínes gombamártássa cilamami
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Lazacszelet grillezett zöldségekkel recept gonda_katalin
Vad ételek
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Vadászpecsenye bubszi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Baszk fácán veronika74
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Szarvasragu bulac57
Spagetti ajánló
Olasz zöldségleves II. rochlitzne
Májas spagetti horvathnemagdi
Bolognai spagetti kovacsborbala
Paprikás tésztasaláta recept gonda_katalin
Cukkinis spagetti tejszínnel veronika74
Édes, sós muffinok baratha
Szőlős-diós spagetti hidegen horvathnemagdi
Bolognai spagetti orsi1
ötlet hétvégére biharijudit
Pizza receptek
Lecsós pizza bubszi
Mini pizza recept kovacs_zsoka
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Ínyenc pizza veronika74
Pizza baratnu
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
x nagyuska
Pizzás csiga bubszi
Pizza recept baggesz20
Házi Pizza recept kovacs_zsoka
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra klara50
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Aztán mégis. horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Szezámmag fejesnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU