Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sajtos pogi és még sok más fin
Kocsonya

Hozzávalók:
1,5 kg kocsonyahús (köröm,bőrke,füle,farka), kis fej vöröshagyma, 3-5 gerezd fokhagyma, csípőspaprika (el is hagyható), só,szemes bors ízlés szerint. tetejére: piros fűszerpaprika, esetleg citromkarika, esetleg leveszöldség

Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk. Hideg vízben feltesszük főni,az első levét leöntjük,és új vízben felkészítjük főzni. Ha ismét felforr, hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket. Kis lángon -hogy ne zubogjon-,lassan készre főzzük. A megfőtt húsokból a nagyobb csontokat kivesszük és a mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk p.paprikával, ő.borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, ill.citromkarikával, p.zölddel díszíthetjük.
Kanállal kiveszünk egy kevés levet, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni.

Halászlé

Hozzávalók:

1,6 kg ponty, 5 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika , 2 evőkanál édesnemes pirospaprika



Elkészítés:A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Babgulyás

Hozzávalók:

1 csülök - amelyet kicsontozunk, 0.5 kg hús , 50 dkg tarkabab (személyenként egy marék) , 10-12 szem feketebors, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 db közepes vöröshagyma , leveszöldség (fehér, és sárga répa, karalábé, kelkáposzta, zeller, petrezselyem, krumpli), 1 teáskanál só (ízlés szerint) , 2 evőkanál paprika , 2 evőkanál liszt

Ha "friss" a bab, akkor felrakjuk főni (kb. fél óra múlva lesz félkész,amikor kezd puhulni). A túl száraz babot előző este be kell áztatni!
Közben minimális zsíron megdinszteljük a hagymát sóval, a kockára összevágott húst, a csontról lefejtett csülköt (pörkölt kocka méretűre kell vágni), paprikát rakunk rá, felöntjük közben vízzel (apránként, a hús ne forrja el a levét). Amikor félkész a hús ráöntjük a félkész babot (de a bab levét le kell szűrni előtte!)., hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket .Az egészet felöntjük vízzel, aminek bőven el kell lepnie a húsos, babos masszát. Rárakjuk borsot, ízesítőnek vegetát rakhatunk hozzá.
Együtt főzzük amíg meg nem puhul minden. Ez kb. 1,5 óra a bab és a pörkölt összerakásától számítva.

Töltött káposzta

Hozzávalók

70 dkg. darált sertés comb, egy fél füstölt csülök, 1 kg savanyú káposzta, és 10 db savanyított káposztalapu, hagyma, fokhagyma, három evőkanál zsír,egy evőkanál liszt, egy pohár rizs(én gerslivel szoktam), egy paradicsomkonzerv, só, őrölt pirospaprika.

Elkészítés: A füstölt csülköt feldaraboljuk. A darálthúst sóval, borssal, pirospaprikával és két gerezd összezúzott fokhagymával, egy kevés piritott hagymával ízesítjük. Egy pohár rizst adunk hozzá. Jól összekeverjük. A lapukat egyenként megtöltjük a töltelékkel. Egy nagy lábosba alulra szálas savanyú káposztát rétegezünk, majd ráhelyezzük a töltelékek felét, közé a füstölt csülök darabjait tesszük. Megint szálas káposzta következik, majd ismét egy réteg töltelék a füstölt hússal. A tetejére ismét szálas káposztát teszünk. Annyi vizet teszünk bele, hogy ellepje, majd feltesszük főni. Kb. két óra hosszat főzzük, majd berántjuk a következő rántással.

A három evőkanál zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, aprított hagymát, megpirítjuk, majd az őrölt pirospaprikát is hozzáadjuk, és felengedjük vízzel. Elkeverjük, majd a paradicsomkonzervet beletesszük. Az egészet ráöntjük a káposztára, és rövid ideig összeforraljuk. A káposztákat mozgatni nem szabad, mert könnyen széteshetnek. Tálaláskor tejfölt és csípős erős paprikát teszünk az asztalra, hogy ki-ki kedve szerint fogyaszthassa.

Túrógombóc

Hozzávalók :
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojás
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
olaj
porcukor


Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozd össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentesd, amíg a dara a nedvességtől meg nem duzzad. Ekkor lazán keverd hozzá a tojások nagyon keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázz belőle gombócokat, s azokat lobogó sós vízben főzd ki. A zsemlemorzsát pirítsd meg kevés olajon, s a kész gombócokat ebbe forgasd. Simára kevert langyos tejföllel meglocsolva és esetleg cukorral meghintve tálald.

Lángos

Hozávalók:1 kg liszt, 1 ek. só, 1 pohár tejföl, 3 tojás, 4dkg élesztő, 3 dl tej.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban 1/2-1 napig tároljuk. Ezt követően olajos kézzel kinyújtjuk a tésztát tojás nagyságúakra, és sütjük.

Pizza

Hozzávalók:

1 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 40 dkg finomliszt, 1 kávéskanál só, 4 evőkanál olaj,
liszt a formázáshoz, olaj a kenéshez
Elkészítés:

1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk.
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

Gyros

Hús: Birkából, vagy csirkéből jó készíteni. A húst síkokra vágom, befűszerezem (görög, vagy gyros fűszerkeverék), és forró olajon puhára párolom, megpirítom, de ha van lehetőség rá grillre is fellehet tűzdelni a hússzeleteket, és úgy megsütni, de az időigényesebb.

Tzatziki: 2 dl tejföl (az eredeti görög joghurtal), 90 g reszelt uborka, 1 ek citromlé, 1 gerezd préselt fokhagyma, só, bors, az eredetihez mentalevél is szükséges, én mustárral, majonézzel szoktam emgbolondítani.

Zöldségekkel, fetával és sültkrumplival, vayg ptával tálalom.

Cosmopolitan

Hozzávalók:

2 rész vodka ,1 rész Triple Sec vagy Cointreau, 1 rész limelé, 2 ½ rész áfonyalé

Sangria


Hozzávalók:
1 üveg száraz pezsgő, 1 nagy narancs, 1 citrom, ízlés szerint más gyümölcsök (alma, lime, körte..stb), 5-6 dkg porcukor, 1 dl konyak, 1 liter száraz vörösbor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfûszeg, 4 dl szódavíz, 1 dl Triple-sec (vagy Maraschino-likőr).

Elkészítés:
1 dl vörösborba beletesszük a fahéjat és a szegfûszeget, majd 5 percig forraljuk, ezután beleöntjük a többi vörösborba. A narancsot és a citromot gondosan, meleg vízzel lemossuk, majd héjastól vékony szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a konyakot meg a likőrt. Befedve hagyjuk állni a hûtőszekrényben. Ezután ráöntjük a fûszeres vörösbort, és két órára ismételten betesszük a hûtőszekrénybe. Tálalás előtt az egészet átöntjük egy jó mély bóléstálba, ráöntjük a pezsgőt és a szódavizet, majd a gyümölccsel együtt osztjuk el bólés poharakba. Jégkockával és narancshéjjal feldíszítve tesszük az asztalra.


Sajtos pogácsa

Hozzávalók:
fél dl tej,4 dkg élesztő,60 dkg liszt,25 dkg margarin,1 tojás+1-nek a sárgája,2 dl tejföl,1 kanál só.

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral. A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, úgy, hogy a margarin ne olvadjon meg. Hozzáadjuk az egész tojást és a másiknak a sárgáját, az élesztőt, a tejfölt és a sót. 1 óra kelesztés után átgyúrjuk, hajtogatjuk. Miután pogácsaszaggatóval kiszaggatuk, 10 percig hagyjuk még kelni a tepsiben, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Előlelegített sütőbe tesszük, kb. 15-20 percig sütjük.(Sajtot tehetünk a tésztába is!
betti055 betti055
Címkék: levet lezsírozva, kevés levet, pontyot megtisztítjuk, halhúst sűrűn, hagymát megtisztítjuk, alaplevet leszűrjük,

A mai ebédünk......
gyümölcsleves Fagyasztott gyümölcs (málna, őszibarack, ribiszke, egres, vagy eper) vegyesen 60 dkg, 1 citrom, 9 dl 100 %-os narancslé, 1 dl Triple sec, 1 dl fehérbor, 10 dkg porcukor, fél csomag vaniliáscukor, 2 dl tejszín. A citromot alaposan meghámozom, a húsát kockákra vágom és egy edényben a többi gyümölccsel, a cukrokkal, a likőrrel és a borral összekeverem és lefedve egy órára a ...
maca23 maca23
A sárga gyümölcs
nyomjuk. Megjegyzés: Elkészítési idő: 1 óra (hűtés nélkül) 1 adag: 1577 kJ (376 kcal) Sárgadinnye narancsöntettel Hozzávalók 4 személyre: 3 narancs 1 nagy sárgadinnye 7 dkg cukor 4 evőkanál likőr (narancs vagy triple sec) 20 dkg málna vagy meggy vagy piros szőlő Előkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, a másikét vékonyan lehámozzuk, és apró csíkokra vágjuk. Mindhárom levét kicsavarjuk. A ...
grimilda grimilda
Almatorta
Almatorta Hozzávalók 12 szelethez: 1 kg savanykás alma 12 evőkanál almapálinka (triple sec likőr) 5 tojás 25 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 25 dkg vaj (margarin) + a formához 3 evőkanál citromlé 35 dkg liszt + a formához 1/2 teáskanál sütőpor 3 dkg vágott mogyoró 1 teáskanál őrölt fahéj 4 evőkanál porcukor 1 zöldalma Előkészítés: Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük, elkeverjük 6 evőkanál pálinkával (vagy ...
majus55 majus55
Amalúr torony
Amalúr torony Hozzávalók (6 személyre): 15 dkg babapiskóta, 1 dl triple sec, 4 dl joghurt, 3-4 evőkanál méz, 2 nagy savanykás alma, 1 dl tejszín, 5 dkg darált, pörkölt dióbél, 1 zacskó hidegen keverhető pudingpor, 5 dl tej. A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a triple-sec likőrbe. A joghurtot a mézzel édesítjük. A megmosott, kicsumázott, és meghámozott almát lereszeljük. A pudingporra ráöntjük a tejet és habverővel addig kevergetjük, amíg az krémszerűen besűrűsödik. Akkor belekeverjük a ...
bubszi bubszi
Amalúr torony
Hozzávalók (6 személyre): 15 dkg babapiskóta, 1 dl triple sec, 4 dl joghurt, 3-4 evőkanál méz, 2 nagy savanykás alma, 1 dl tejszín, 5 dkg darált, pörkölt dióbél, 1 zacskó hidegen keverhető pudingpor, 5 dl tej. A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a triple-sec likőrbe. A joghurtot a mézzel édesítjük. A megmosott, kicsumázott, és meghámozott almát lereszeljük. A pudingporra ráöntjük a tejet és habverővel addig kevergetjük, amíg az krémszerűen besűrűsödik. Akkor belekeverjük a reszelt almát ...
bubszi bubszi
BANÁNBÓL KÉSZÜLT FINOMSÁGOK PERCEK ALATT 2.
BANÁNSALÁTA Hozzávalók: 80 dkg banán, fél narancs, 1 mokkáskanál vaníliás cukor, 1 evőkanál porcukor, 2 db citrom, 1 dl triple-sec A citrom levét porcukorral, vaníliás cukorral, triple-seckel elkeverjük. Ráöntjük a hámozott, szeletelt narancs-banán keveréket. Óvatosan összekeverjük, hidegen tálaljuk. Elk. ideje:15 perc Kal. érték: 1490 BANÁNFELFÚJT Hozzávalók: 4 db banán, 4 db tojás, 2 evőkanál liszt, 2 db citrom, 1 evőkanál kristálycukor, 5 dkg vaj, ...
lizawolf lizawolf
Barackos sajtkrémtorta
sajtkrémtorta Hozzávalók: A sajtkrém alaphoz: 1 dl tejszín 5 dkg trappista sajt 1 tojássárgája 0,7 dl tej A krémhez: 10 dkg porcukor 5 tojássárgája 5 dl tejszín 1,5 dkg zselatin fél doboz konzerv barack Az öntethez: triple sec és baracklé Elkészítés: 1. A sajtkrém hozzávalóit egy kis lábasban vízgőz fölé tesszük, kevergetve összefőzzük, majd lehűtjük. 2. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, ...
rochlitzne rochlitzne
Besztercei mákos charlotte
Hozzávalók (8 személyre): A tésztához: 4 tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg sütőpor. A töltelékhez: 12 dkg szilvalekvár, 30 dkg tejszínhab, 5 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 3 cl triple sec (curacao likőr), 5 dkg magozott aszalt szilva, 2 tasak zselatinpor (2 dkg). 1. A tészta hozzávalóiból hagyományos piskótalapot sütünk. A kihűlt lapot kissé megnyújtófázzuk, őzgerincforma hosszúságú, 2 cm széles csíkokat vágunk belőle, és összeragasztjuk őket a szilvalekvárral. Az őzgerincformát kibéleljük ...
bulac57 bulac57
Süti ajánló
Gyümölcstorta tundihugi
Mákos csokoládés szelet bulac57
Gyerek mogyorós moncsika77
Fahéjas sütemény őszibarackkal gereica
Vaníliafagylalt veronika74
Mézes keksz bubszi
kókuszkrém torta faciendum
Meggyes-mákos – imádom sütni horvathnemagdi
Vargabéles recept jamborlulu
Túrókocka bubszi
Szárnyas receptek
Medvehagymás tojáslepénnyel tö bossz
Banánnal dinsztelt csirke recept baggesz20
Májas csirkemell bubszi
Cukorborsóleves csirkehússal horvathnemagdi
Sült káposzta inyenc módra kissmama
Rakott kel reifregina
Mézes-mustáros csirke recept kovacs_zsoka
Aszalt szilvás pulykamell tepsis sajtos krumplival reifregina
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Hasselback csirkemell anyu65
Marhából készült ételek
Padlizsán - Muszaka bubszi
Töltött káposzta libahússal horvathnemagdi
Gulyásleves csipetkével reifregina
Bográcsos "Mindent bele" bubszi
Recept jjanosne
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Töltött padlizsán baconnel recept baggesz20
mosoni tokány ! ibolya58
Mexikói marharagu noble
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Pácolt húsleves ! ibolya58
Székely almás tokány pirított burgonyával recept jamborlulu
Rakott kelkáposzta horvathnemagdi
Köményes sertéscsülök klara50
Sertésragu sült puliszkával zsokanita
milánói polpetti ! ibolya58
Jó kis receptnek tűnik . . . sarkadykati
Nudli ricottával és spenóttal horvathnemagdi
Ízőrzők - Zengővárkony bkisseva
Halból készült ételek
Bajai halászlé recept baggesz20
Dunai halpaprikás bubszi
Ponty gombával töltve bubszi
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
Lazactatár krémsajttal veronika74
Lazacos szendvics recept gonda_katalin
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Halászlé 8. bubszi
Angolna tengerész módon bubszi
Halpaprikás bográcsban klerierzsi
Vad ételek
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Vadhús saláta rochlitzne
Indiai rizssaláta bubszi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Óda a töltött káposztához tripike
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Spagetti ajánló
Zöldséges spagetti wokban veronika74
BABOS pulykaRAGU bubszi
Spagetti+zöldborsós csirkemáj veronika74
2 hét lúgosító étrend brozsika
Gyors bolognai spagetti recept boszorlany
Paradicsomos-krémsajtos csirkemell recept gonda_katalin
Spagetti holland módra ... mailona
Gyorsan,konnyen ,finomat margareta51
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Spagetti szalonnás bulac57
Pizza receptek
Egészséges durumbúza inrid77
Medvehagyma ! ibolya58
Könnyű téli saláta bubszi
Sajtos pogi és még sok más fin betti055
Pizza 2. bubszi
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Mini pizzás csiga horvathnemagdi
Anticandidás lepénykenyér bkisseva
Pizza tészták kerzsi58
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle vagikriszti
Csirke hamburger cajun módra klara50
Csirkeburger recept jamborlulu
x nagyuska
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi hamburger recept baggesz20
Sajtburgerleves recept roanna
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Válassza a szóját! margoka59
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU