Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Csevapcsicsa recept
Hozzávalók:

50 dkg marhanyak
20 dkg báránycomb vagy birkahús
30 db sertés comb vagy lapocka
2 db Knorr Házias Marhahús Levesalap
8 g szódabikarbona
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citrom lé
10 dkg lilahagyma
5 dkg fokhagyma gerezd

borsikafű
bors

Elkészítés:

Az étel a húsimádóknak kedvez, hiszen szinte 100%-osan csak húsból készül - melynek során több fajta húst keverünk össze. Ebből egy nagyszerű, grillen is elkészíthető ételt fogunk kapni.
Egy kisebb tálban elkészítjük azt a pácot, mellyel a húst majd össze tudjuk forgatni, hiszen jelen esetben nem adunk a húshoz semmiféle olyan anyagot, amely összekötné azt (pl. tojást, lisztet, vagy zsemlemorzsát). Egy kis forró vízben teljesen feloldunk 2 db Knorr Marha Házias Levesalapot, hozzáadjuk még a szódabikarbónát, amit szintén alaposan elkeverünk, ezután belecsepegtetjük a citrom kifacsart levét, vigyázzunk arra, hogy a magok ne kerüljenek a páclevünkbe. Sót nem kell hozzáadnunk. Amikor elkavartuk, ne ijedjünk meg, mert pezsegni fog a szódabikarbónától, erre azért van szükség, hogy a hús, az érlelése folyamán nagyon jól magába szívhassa ezt a folyadékot, pontosan ezért, hogy puha, ízletes és omlós legyen a végeredmény. Eldolgozzuk, majd félretesszük.
Daráljuk le alaposan húsokat: a marhanyakat, a sertéscombot és a báránycombot. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a marhahúst, a bárányhúst, és a sertéshúst, elkezdjük összegyúrni, lehetőleg a kezünkkel. Miután összegyúrtuk a húsokat, adjuk a hozzá az előzőleg már elkészített páclevünk egy részét, ne öntsük hozzá egyszerre az egészet, mert azzal nehéz dolgozni és forró is lesz. Apránként, 3-4 adagban keverjük össze a hússal, hogy az jól magába tudja szívni a páclevet. Adjunk hozzá még egy kevés borsikafüvet, zúzott fokhagymát és frissen őrölt borsot, majd ezekkel is alaposan gyúrjuk össze. Fóliázzuk le az edényt, rakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy összeérjenek benne a hozzávalók - kb. fél napig, de ha egy napig állni hagyjuk, attól csak még jobb lesz.
Ha tehetjük, grillezük meg a hús rudakat, ha erre nincs lehetőségünk, akkor a serpenyő alatt gyújtsunk be, a húsokat ugyanis jó forró serpenyőbe kell rakni, hogy a külső rétegük jól meg tudjon pirulni. Kicsit olajozzuk be a kezünket, majd kezdjük el megformázni a húsmasszát - hosszú, kb. 8 cm hosszú és 3 cm vastag rudakat formázzunk két tenyerünkkel. A rudacskákat helyezzük forró serpenyőben egymás mellé, pirítsuk meg, amikor a hús elkezd kifehéredni, a lángot vegyük vissza alacsonyabb hőfokra és így süssük tovább. 4-5 perc eltelte után kezdjük csak forgatni a hús rudacskákat - a forgatáskor érdemes még hozzáadni egy kevés étolajat.
Akkor lesz igazán jó íze az ételünknek, hogyha a kisült húsdarabokat egy lilahagymás tálba rakjuk bele, és a vékonyra szeletelt, szétmorzsolt lilahagymába beleforgatjuk. A hagymákra rakjuk rá a minden oldalukról megpirult húsokat és öntsük rá a pecsenyelevet, majd rázzuk össze.
A csevapot friss kenyérrel, kevés lilahagymával, esetleg ajvarral (paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártással), hideg tejföllel vagy friss salátával tálaljuk.
jamborlulu jamborlulu
Címkék: húshoz semmiféle, citrom kifacsart, érlelése folyamán, nagyobb keverőtálba, kevés borsikafüvet, napig állni,

Csevapcsicsa
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, egy csipet sütőpor, 1 zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, só, olaj, bors. Kétszer darált át a megsózott húst, majd 1 órai pihentetés után add hozzá a sütőport. Félórai újabb állás után víz hozzáadásával - vizes kézzel - formálj belőle gombócokat, majd lapítsd ujjnyi vastagra. Olajjal kenegetve süsd meg, és tálalás előtt még szórd meg törött borssal. Az apróra vágott és összekevert hagymával és paprikával tálald. ...
bubszi bubszi
Menü
Pljeskavica, csevap, mititei
könnyen kikövetkeztethető, hogy az első húsgombócok a maradékgazdálkodásból fakadóan születhettek, sőt feltételezhetően a fűszerezésükre a már múló frissesség árnyalása végett kerülhetett sor. Sok hagymával, friss salátával mennyei a csevapcsicsa Sok hagymával, friss salátával mennyei a csevapcsicsa A hús mibenlétét és a fűszereket meg maga a táj, a régió szabta meg. Milyen állatot tartottak, a vallásuk mit engedett meg vagy milyen fűszereik voltak a hús ízesítésére. Az így készített, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Hideg csokis kocka tundihugi
Kecskeméti barackpuding bubszi
Inyenc krumplifőzelék...... szisszy83
Kávés-fahéjas túrótorta 1vargaildyko
Mázas Levél 1vargaildyko
Almás rakott metélt bubszi
Somlói galuska 3. bubszi
Raffaelló( tejpor nélkül ) katimamiii
Csokihabos süti klementinagidro
Töltött csuka III. bubszi
Szárnyas receptek
Tűzdelt pulykamell, dióval töl bubszi
Mézes-mustáros csirke sült újkrumplival tinka1951
4 tuti recept, ha fáj a fogad! horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Csirkecomb Ilmici módon bubszi
Almás csirke yaskane
Babos-zöldséges pulykacomb snibolya
Burgonyás rakott csirke akiram45
BOGRÁCSBAN FŐTT KAPROS csirke bubszi
Hegyaljai sült csirkecomb bubszi
Marhából készült ételek
Gulyásleves bubszi
Gulyásleves kolbászosan recept gonda_katalin
burgundi marha ragú ! ibolya58
Kijevi heringsaláta bubszi
tavaszi tésztasaláta grimilda
Brassói húsleves bubszi
Lencsével párolt marhacomb gabfe
Marhapörkölt krumplis horvathnemagdi
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Kolozsvári gulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Sonkás szűzérmék bubszi
Tepsis hús birsalmával tundihugi
Csípős húspogácsa bubszi
Zöldséges töltött dagadó csalogany13
Ízőrzők – Porrogszent horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Sertéspaprikás recept baggesz20
DARÁLTHúSOS Muffin bubszi
Pikáns gombás sertésragu leves recept jamborlulu
Sült csülök aszalt szilvával klara50
Halból készült ételek
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Öreghalász-lé bubszi
Vacsoracsata-Főétel-Győzi veronika74
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Halak rómaiban veronika74
Dunai halászlé 3 bubszi
Receptek horvathnemagdi
Dunai halászlé 1 bubszi
Túrós csusza bubszi
Dorozsmai molnárponty 2. bubszi
Vad ételek
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Recept rakosferenc
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Fácánleves reifregina
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Fácánleves újházi módra tundihugi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Spagetti ajánló
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Zöld csütörtök - Népi szokás maroka
Lecsós spagetti bubszi
Könnyű, nyári ételek snbela44
Saláták, öntetek kannalidia
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Fokhagymás spagetti tonhallal recept gonda_katalin
Csirkemájas, gombás spagetti 1vargaildyko
Tejszínes spagetti bulac57
Spagetti citromos csirkével recept horvathnemagdi
Pizza receptek
Csokidarabos kiflik recept kovacs_zsoka
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Tatu kifli suzymama
Hagymás gombás rátét bubszi
Sonkás – olívás pizza bubszi
Húsvéti pizzatitok horvathnemagdi
Szaloncukor süti... gabfe
Pizza-tészta, II. bubszi
Lala kifli zsokanita
Pizza-tészta, I. bubszi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirke hamburger banb
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Virslis kifli veronika74
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU