Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Csevapcsicsa recept
Hozzávalók:

50 dkg marhanyak
20 dkg báránycomb vagy birkahús
30 db sertés comb vagy lapocka
2 db Knorr Házias Marhahús Levesalap
8 g szódabikarbona
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citrom lé
10 dkg lilahagyma
5 dkg fokhagyma gerezd

borsikafű
bors

Elkészítés:

Az étel a húsimádóknak kedvez, hiszen szinte 100%-osan csak húsból készül - melynek során több fajta húst keverünk össze. Ebből egy nagyszerű, grillen is elkészíthető ételt fogunk kapni.
Egy kisebb tálban elkészítjük azt a pácot, mellyel a húst majd össze tudjuk forgatni, hiszen jelen esetben nem adunk a húshoz semmiféle olyan anyagot, amely összekötné azt (pl. tojást, lisztet, vagy zsemlemorzsát). Egy kis forró vízben teljesen feloldunk 2 db Knorr Marha Házias Levesalapot, hozzáadjuk még a szódabikarbónát, amit szintén alaposan elkeverünk, ezután belecsepegtetjük a citrom kifacsart levét, vigyázzunk arra, hogy a magok ne kerüljenek a páclevünkbe. Sót nem kell hozzáadnunk. Amikor elkavartuk, ne ijedjünk meg, mert pezsegni fog a szódabikarbónától, erre azért van szükség, hogy a hús, az érlelése folyamán nagyon jól magába szívhassa ezt a folyadékot, pontosan ezért, hogy puha, ízletes és omlós legyen a végeredmény. Eldolgozzuk, majd félretesszük.
Daráljuk le alaposan húsokat: a marhanyakat, a sertéscombot és a báránycombot. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a marhahúst, a bárányhúst, és a sertéshúst, elkezdjük összegyúrni, lehetőleg a kezünkkel. Miután összegyúrtuk a húsokat, adjuk a hozzá az előzőleg már elkészített páclevünk egy részét, ne öntsük hozzá egyszerre az egészet, mert azzal nehéz dolgozni és forró is lesz. Apránként, 3-4 adagban keverjük össze a hússal, hogy az jól magába tudja szívni a páclevet. Adjunk hozzá még egy kevés borsikafüvet, zúzott fokhagymát és frissen őrölt borsot, majd ezekkel is alaposan gyúrjuk össze. Fóliázzuk le az edényt, rakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy összeérjenek benne a hozzávalók - kb. fél napig, de ha egy napig állni hagyjuk, attól csak még jobb lesz.
Ha tehetjük, grillezük meg a hús rudakat, ha erre nincs lehetőségünk, akkor a serpenyő alatt gyújtsunk be, a húsokat ugyanis jó forró serpenyőbe kell rakni, hogy a külső rétegük jól meg tudjon pirulni. Kicsit olajozzuk be a kezünket, majd kezdjük el megformázni a húsmasszát - hosszú, kb. 8 cm hosszú és 3 cm vastag rudakat formázzunk két tenyerünkkel. A rudacskákat helyezzük forró serpenyőben egymás mellé, pirítsuk meg, amikor a hús elkezd kifehéredni, a lángot vegyük vissza alacsonyabb hőfokra és így süssük tovább. 4-5 perc eltelte után kezdjük csak forgatni a hús rudacskákat - a forgatáskor érdemes még hozzáadni egy kevés étolajat.
Akkor lesz igazán jó íze az ételünknek, hogyha a kisült húsdarabokat egy lilahagymás tálba rakjuk bele, és a vékonyra szeletelt, szétmorzsolt lilahagymába beleforgatjuk. A hagymákra rakjuk rá a minden oldalukról megpirult húsokat és öntsük rá a pecsenyelevet, majd rázzuk össze.
A csevapot friss kenyérrel, kevés lilahagymával, esetleg ajvarral (paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártással), hideg tejföllel vagy friss salátával tálaljuk.
jamborlulu jamborlulu
Címkék: húshoz semmiféle, citrom kifacsart, érlelése folyamán, nagyobb keverőtálba, kevés borsikafüvet, napig állni,

Csevapcsicsa
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, egy csipet sütőpor, 1 zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, só, olaj, bors. Kétszer darált át a megsózott húst, majd 1 órai pihentetés után add hozzá a sütőport. Félórai újabb állás után víz hozzáadásával - vizes kézzel - formálj belőle gombócokat, majd lapítsd ujjnyi vastagra. Olajjal kenegetve süsd meg, és tálalás előtt még szórd meg törött borssal. Az apróra vágott és összekevert hagymával és paprikával tálald. ...
bubszi bubszi
Menü
Pljeskavica, csevap, mititei
könnyen kikövetkeztethető, hogy az első húsgombócok a maradékgazdálkodásból fakadóan születhettek, sőt feltételezhetően a fűszerezésükre a már múló frissesség árnyalása végett kerülhetett sor. Sok hagymával, friss salátával mennyei a csevapcsicsa Sok hagymával, friss salátával mennyei a csevapcsicsa A hús mibenlétét és a fűszereket meg maga a táj, a régió szabta meg. Milyen állatot tartottak, a vallásuk mit engedett meg vagy milyen fűszereik voltak a hús ízesítésére. Az így készített, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Sárgatúró készítése... skorpiolilike
Csokoládé-bomba margoka59
Kaviár burgonya-fészekben veronika74
Tejfölös-meggyes süti - finom ! bkisseva
Kókuszos csoda agimami7
Tiramisu 6. bubszi
Forgácsfánk 1. bubszi
Túrós lepény 1. bubszi
Répatorta lilagondolatok
Borhab torta Irénke módra bubszi
Szárnyas receptek
Fácánleves berántva II. bubszi
A Szárnyas galuska receptje: ujjozsef
Rakott cukkini irmus
Tejszínes ananászos penne veronika74
Tandoori-csirke zola29
Kapros-gombás pulykacomb recept gonda_katalin
Töltött paradicsom 1. bubszi
Hidegtál vegyesen recept suzymama
Okleveles lecsó csirkemájjal rochlitzne
Ízletes nyári szárnyasragu bubszi
Marhából készült ételek
brassói húsleves ibolya58
Pásztor csupru cseréptálban horvathnemagdi
Veronai makaróni bubszi
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
Receptek horvathnemagdi
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel zsokanita
Majoránnás hús horvathnemagdi
Vörösboros marha pörkölt horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Sörben pácolt sertéscsülök klara50
Bojtárleves skorpiolilike
Orosz hússaláta bubszi
Töltött dagadó lebo
Telkibányai raguleves! ibolya58
Ünnepi töltött báránycomb horvathnemagdi
Cigánypecsenye suzymama
Kolozsvári rakott káposzta bubszi
Karácsonyi töltött pulyka 3. bubszi
Csülök Huszárné módra klara50
Halból készült ételek
Merlán angolosan bubszi
Mákosguba szuflé fehércsokis horvathnemagdi
kömlődi halászlé peterimajoridozsahe
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Lazacburger rochlitzne
Lazac daumont módon bubszi
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Lazac pongyolában bulac57
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Vad ételek
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánleves reifregina
Fácánleves rochlitzne
Fácánpaprikás bubszi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fácánleves berántva II. bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Spagetti ajánló
Sült tészta hússal és zöldséggel taltos1
Spagetti sült fokhagymával bubszi
Rakott bolognai spagetti agimami7
Császár-spagetti bubszi
Haragos penne bulac57
Milánói spagetti recept toth_beata
Mustáros spagettikeverék bubszi
Aromás pesto-s tészta recept jamborlulu
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Spagettis torta suzymama
Pizza receptek
Juhtúrós pizza recept baggesz20
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Kagylótészta tundihugi
Lecsós pizza bubszi
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Receptjeim offramaja
Töltött pizza tundihugi
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
tepertős csiga drciccancs
Babos pizza batyu bubszi
Hamburger receptek
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Virslis kifli veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU