Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Juhtúrógombóc-leves
Hozzávalók - a gombóchoz: 2 tojás, 10 dkg búzadara (vagy amennyit felvesz), 1 ek. finomliszt, 25 dkg juhtúró, fél csokor kapor; a leveshez: 1 ek. finomliszt, 2-3 dkg vaj/margarin, 2 tyúkhúsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 25 dkg juhtúró, fél csokor friss kapor, 1 kk. ecet/ citromlé, csipetnyi kristálycukor, só; a díszítéshez: néhány citromkarika és kaporlevél.
A gombóchoz a tojásokat habosra verjük, s hozzáadjuk a búzadarát a liszttel és a juhtúróval együtt. Belekeverjük az apróra vágott friss kaprot, és félretesszük.
A leveshez a lisztet olvasztott vajon enyhén megpirítjuk, aztán 3 deciliter vízzel felengedjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Apránként felöntjük még 6-7 deci vízzel, és kevergetve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és a zúzott fokhagymát. Ötpercnyi főzés után hozzáadjuk a tejföllel simára kevert juhtúrót, beleszórjuk a finomra vágott kaprot, ecettel meg cukorral ízesítjük, megsózzuk.
A félretett gombócmasszából nedves tenyérrel apró gombócokat formálunk, és a forrásban levő levesbe eresztjük őket. További 10 percig főzzük, míg feljönnek a leves felszínére. Tálaláskor tányérokba szedve citromkarikákkal és 1-2 kaporlevéllel díszítjük.

Vörösboros töltött marhaszelet
Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 1 kk. só, 1 mk. őrölt fekete bors, 3 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (esetleg 6 ek. olaj), 6 főtt tojás, 1 kk. szódabikarbóna, 2 dl száraz vörösbor.
A marhahúst a rostjaira merőlegesen 6, egyenként kb. 1 centi vastagságú szeletre vágjuk, és kissé kiverjük őket. Sóval és a borssal bedörzsöljük, aztán félretesszük.
A hagymákat felaprítjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Minden hússzeletbe belegöngyölünk egy főtt tojást, hústűvel megtűzzük, és a hengereket beletesszük a párolt hagymába. Egy kis vizet öntünk alájuk, és lassú tűzön, lefedve pároljuk. Közben meghintjük szódabikarbónával, mert akkor a hús sokkal hamarabb megpuhul. A párolás vége felé, amikor már csaknem puha, a vörösborral időnként pótoljuk az elfövő levet. Mintegy másfél óra alatt kellően puha és szaftos lesz valamennyi hústekercs. Köretnek burgonyapüré vagy burgonyaropogós illik hozzá.

Krumplilepény csirkehússal
Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg cukkini, 1 paradicsom, só, bors, 1 cs. karikákra vágott metélőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 7 dkg juhsajt, 7 dkg kockákra vágott csirkemellfelvágott, 7 dkg finom zabpehely, 2 tojás, 2 ek. olívaolaj, túrós öntet.
A krumplit megtisztítjuk, finomra reszeljük. A paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, és kockákra aprítjuk. A metélőhagymát megmossuk, szárazra rázzuk és felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
Valamennyi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, s a masszából adagonként aranybarna lepényeket sütünk.

Mákos őzgerinc eperpudinggal töltve
Hozzávalók - a tésztához: 3 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor, 10 dkg őrölt mák, 16 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, 1,25 dl tejföl, 12,5 dkg margarin/vaj; a formához: vaj, zsemlemorzsa; a krémhez: 1 cs. eperpudingpor, 5 dl tej, 3 ek. kristálycukor; a bevonáshoz: 14 dkg étcsokoládé, 2 ek olaj.
A tésztához a tojást kikeverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. A mákot összeforgatjuk a liszttel és a sütőporral, aztán a cukros tojáshoz keverjük a tejföllel és az olvasztott margarinnal együtt.
Kivajazott, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, majd előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
A pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű pudingot főzünk, Ha a tészta kihűlt, ujjnyi vastag szeletre vágjuk, s kb. 1-1 evőkanálnyi még meleg pudinggal összeragasztjuk a szeleteket. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük.
A csokoládét felolvasztjuk, az olajjal fényezzük, és bevonjuk vele a mákos gerincet. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon, végül forró vízbe mártott késsel kissé ferdén - így lesz szép csíkos - felszeleteljük.

Copfocska sertéshússal és csilivel
Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús, 0,5 dl sötét szójaszósz, 1-1 nagyméretű piros és zöld kaliforniai paprika, 40 dkg copfocska tészta, só, 5 dkg vaj, 1 ek. sűrített paradicsom (paradicsompüré), 2 dl főzőtejszín, 20 dkg konzervkukorica, őrölt fehér bors.
A húst fél kisujjnyi csíkokra vágjuk. Tálba rakjuk, összekeverjük a szójaszósszal, és 10-15 percig állni hagyjuk.
A kétféle paprikát kicsumázzuk, majd a húshoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, s rádobjuk a húst és a paprikát. Nagy lángon (4-5 perc alatt) szép pirosra pirítjuk. A paradicsompürében elkeverjük a csiliport, és a keveréket a húsra öntjük a főzőtejszínnel együtt. 4-5 percig kis lángon forraljuk, majd a lecsöpögtetett konzervkukoricát is hozzáadjuk. A tűzről levéve megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a tésztát tányérra púpozzuk, közepében egy kis fészket alakítunk ki, s belehalmozzuk a húsos ragut.
Tipp: Természetesen másfajta tésztával is kínálhatjuk.

Minestrone bolognai módra
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 20 dkg fejes káposzta, 20 dkg sárgarépa, 3-4 ek. olaj, 20 dkg darált sertéshús, só, 3-4 ek. sűrített paradicsom, 1 kk. majoránna, fél kk. bazsalikom, fél kk. őrölt fekte bors, 15 dkg spagetti, egy kis csokor petrezselyem, 8 dkg reszelt parmezán sajt.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra, a káposztát és a répát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat fazékban megforrósítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve tovább pirítjuk, aztán bő 2 liter vízzel felöntjük. Amint forr, a felcsíkozott zöldséget is beletesszük, megsózzuk, a sűrített paradicsommal ízesítjük, a majoránnával, bazsalikommal és borssal fűszerezzük. Lefödve, kis lángon 10 percig főzzük, majd beletördeljük a spagettit. Újra lefedjük, és (kb. 10 perc alatt) megfőzzük.
Megkóstoljuk, utánasózzuk, -fűszerezzük, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, valamint a reszelt sajt felét. A többi sajt tálaláskor kerül rá.

Müzlikeksz
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 50 dkg ropogós müzli, 2 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg méz, fél cs. sütőpor, 5-6 dkg dió vagy mogyoró.
A vajat lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a müzlit, s épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, beledolgozzuk a tojásokat, tojássárgáját, mézet, sütőport meg a durvára vágott diót.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Ráillesztünk egy kb. 4 centi átmérőjű pogácsaszaggatót, a müzlis masszából 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd lehúzzuk róla a formát. Ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 10-12 percig sütjük.

Pulykasonkás karfiolsaláta
Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, 2 piros színű, húsos paprika, 2 ek. 10%-os csemege-ételecet, 2 kk. mustár, fél fej vöröshagyma, 2 kk. porcukor, 8 ek. kukoricacsíra-olaj, 1 mk. pirospaprika, fél csokor kapor, 30 dkg füstölt, főtt pulykasonka.
A karfiolt rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A paprikát kicsumázzuk, és közepes kockákra vágjuk. Az ecetet összekeverjük a mustárral, hozzáadjuk a lereszelt hagymát meg a porcukrot. Kissé megsózzuk, cseppenként belekeverjük az olajat, s a pirospaprikával meg a felaprított kaporral fűszerezzük.
Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott sonkát is beleforgatjuk.
bulac57 bulac57
Címkék: tejföllel simára, finomra vágott, félretett gombócmasszából, forrásban levő, leves felszínére, rostjaira merőlegesen,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Gyors tortaalap - nem csak kezdőknek reifregina
Vacsoracsata-Jázmin-Dessze rt veronika74
Borjú pástétom bubszi
Finom pite tnemarika
kókuszos süti bubszi
Krémsajtos epertorta . dupalymaria
Gyors mézeskalács horvathnemagdi
Trüffel torta bubszi
Feketeerdei torta gabfe
Rizsfelfújt bubszi
Szárnyas receptek
Sajttal,kolbásszal töltött horvathnemagdi
Görög húsos saláta zsokanita
Csirkecomb Ilmici módon csibi52
hágai töltött csirke ! ibolya58
Kajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wikers
Marinált padlizsán bulac57
Körtés csirkepitét relisisi
Kuvaiti csirkepiláf bubszi
Paprikás pulykaragu bulac57
Rakott kelkáposzta maroka
Marhából készült ételek
Tárkonyos receptek macoka65
Szatmári lakodalmas bubszi
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
Márton napi liba receptek maroka
B receptek horvathnemagdi
Kassai rostélyos bubszi
Tejszínes-húsos cannelloni 1vargaildyko
Vörösboros marhapörkölt relisisi
Hússaláta 1. bubszi
Babgulyás házi csipetkével, horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
bigos ! ibolya58
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Faszénen sült klara50
Rántásos rétes (gyors rétes) bkisseva
Almás-tormás csülök 1vargaildyko
Poéka leves bubszi
Aprópecsenye Margit - módra margitanya
Darált húsos tekercs rochlitzne
B betűs receptek horvathnemagdi
x nagyuska
Halból készült ételek
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Rántott ponty jaksika
Lazacburger rochlitzne
Paksi halászlé II. bubszi
Bajai halászlé 2. bubszi
Juhászos birka klerierzsi
Kalocsai pontyderék bubszi
Lazacos-spenótos makaróni 1vargaildyko
Bagdadi ponty fokhagymás tejbe bubszi
Így fogyj le mielőbb salátával tinka1951
Vad ételek
Receptek horvathnemagdi
Fácánpaprikás bubszi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Fácnleves vinlaci
Recept jjanosne
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Itt van az ideje sarkadykati
Magyar gasztronómia grimilda
Almával töltött fácán bulac57
Spagetti ajánló
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Pesto alla genovese noble
Sonkás pizza recept jamborlulu
Babos tészta recept baggesz20
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Rucolapestós spagetti kohlinka
Spagetti pirított sonkával, pestóval janoselek
Finom falatok piroska0101
Császárspagetti bubszi
Saláták, öntetek kannalidia
Pizza receptek
Sonkás-tojásos pizzatöltelék bubszi
Gyors, finom pizza receptje baratha
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Olasz Pizza Tészta 1vargaildyko
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Kolbászos-pizza jupiter21
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Pizza recept boszorlany
Leveles mini pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle vagikriszti
Aztán mégis. horvathnemagdi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Szalámis hamburger horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU