Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Juhtúrógombóc-leves
Hozzávalók - a gombóchoz: 2 tojás, 10 dkg búzadara (vagy amennyit felvesz), 1 ek. finomliszt, 25 dkg juhtúró, fél csokor kapor; a leveshez: 1 ek. finomliszt, 2-3 dkg vaj/margarin, 2 tyúkhúsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 25 dkg juhtúró, fél csokor friss kapor, 1 kk. ecet/ citromlé, csipetnyi kristálycukor, só; a díszítéshez: néhány citromkarika és kaporlevél.
A gombóchoz a tojásokat habosra verjük, s hozzáadjuk a búzadarát a liszttel és a juhtúróval együtt. Belekeverjük az apróra vágott friss kaprot, és félretesszük.
A leveshez a lisztet olvasztott vajon enyhén megpirítjuk, aztán 3 deciliter vízzel felengedjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Apránként felöntjük még 6-7 deci vízzel, és kevergetve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és a zúzott fokhagymát. Ötpercnyi főzés után hozzáadjuk a tejföllel simára kevert juhtúrót, beleszórjuk a finomra vágott kaprot, ecettel meg cukorral ízesítjük, megsózzuk.
A félretett gombócmasszából nedves tenyérrel apró gombócokat formálunk, és a forrásban levő levesbe eresztjük őket. További 10 percig főzzük, míg feljönnek a leves felszínére. Tálaláskor tányérokba szedve citromkarikákkal és 1-2 kaporlevéllel díszítjük.

Vörösboros töltött marhaszelet
Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 1 kk. só, 1 mk. őrölt fekete bors, 3 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (esetleg 6 ek. olaj), 6 főtt tojás, 1 kk. szódabikarbóna, 2 dl száraz vörösbor.
A marhahúst a rostjaira merőlegesen 6, egyenként kb. 1 centi vastagságú szeletre vágjuk, és kissé kiverjük őket. Sóval és a borssal bedörzsöljük, aztán félretesszük.
A hagymákat felaprítjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Minden hússzeletbe belegöngyölünk egy főtt tojást, hústűvel megtűzzük, és a hengereket beletesszük a párolt hagymába. Egy kis vizet öntünk alájuk, és lassú tűzön, lefedve pároljuk. Közben meghintjük szódabikarbónával, mert akkor a hús sokkal hamarabb megpuhul. A párolás vége felé, amikor már csaknem puha, a vörösborral időnként pótoljuk az elfövő levet. Mintegy másfél óra alatt kellően puha és szaftos lesz valamennyi hústekercs. Köretnek burgonyapüré vagy burgonyaropogós illik hozzá.

Krumplilepény csirkehússal
Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg cukkini, 1 paradicsom, só, bors, 1 cs. karikákra vágott metélőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 7 dkg juhsajt, 7 dkg kockákra vágott csirkemellfelvágott, 7 dkg finom zabpehely, 2 tojás, 2 ek. olívaolaj, túrós öntet.
A krumplit megtisztítjuk, finomra reszeljük. A paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, és kockákra aprítjuk. A metélőhagymát megmossuk, szárazra rázzuk és felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
Valamennyi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, s a masszából adagonként aranybarna lepényeket sütünk.

Mákos őzgerinc eperpudinggal töltve
Hozzávalók - a tésztához: 3 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor, 10 dkg őrölt mák, 16 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, 1,25 dl tejföl, 12,5 dkg margarin/vaj; a formához: vaj, zsemlemorzsa; a krémhez: 1 cs. eperpudingpor, 5 dl tej, 3 ek. kristálycukor; a bevonáshoz: 14 dkg étcsokoládé, 2 ek olaj.
A tésztához a tojást kikeverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. A mákot összeforgatjuk a liszttel és a sütőporral, aztán a cukros tojáshoz keverjük a tejföllel és az olvasztott margarinnal együtt.
Kivajazott, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, majd előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
A pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű pudingot főzünk, Ha a tészta kihűlt, ujjnyi vastag szeletre vágjuk, s kb. 1-1 evőkanálnyi még meleg pudinggal összeragasztjuk a szeleteket. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük.
A csokoládét felolvasztjuk, az olajjal fényezzük, és bevonjuk vele a mákos gerincet. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon, végül forró vízbe mártott késsel kissé ferdén - így lesz szép csíkos - felszeleteljük.

Copfocska sertéshússal és csilivel
Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús, 0,5 dl sötét szójaszósz, 1-1 nagyméretű piros és zöld kaliforniai paprika, 40 dkg copfocska tészta, só, 5 dkg vaj, 1 ek. sűrített paradicsom (paradicsompüré), 2 dl főzőtejszín, 20 dkg konzervkukorica, őrölt fehér bors.
A húst fél kisujjnyi csíkokra vágjuk. Tálba rakjuk, összekeverjük a szójaszósszal, és 10-15 percig állni hagyjuk.
A kétféle paprikát kicsumázzuk, majd a húshoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, s rádobjuk a húst és a paprikát. Nagy lángon (4-5 perc alatt) szép pirosra pirítjuk. A paradicsompürében elkeverjük a csiliport, és a keveréket a húsra öntjük a főzőtejszínnel együtt. 4-5 percig kis lángon forraljuk, majd a lecsöpögtetett konzervkukoricát is hozzáadjuk. A tűzről levéve megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a tésztát tányérra púpozzuk, közepében egy kis fészket alakítunk ki, s belehalmozzuk a húsos ragut.
Tipp: Természetesen másfajta tésztával is kínálhatjuk.

Minestrone bolognai módra
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 20 dkg fejes káposzta, 20 dkg sárgarépa, 3-4 ek. olaj, 20 dkg darált sertéshús, só, 3-4 ek. sűrített paradicsom, 1 kk. majoránna, fél kk. bazsalikom, fél kk. őrölt fekte bors, 15 dkg spagetti, egy kis csokor petrezselyem, 8 dkg reszelt parmezán sajt.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra, a káposztát és a répát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat fazékban megforrósítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve tovább pirítjuk, aztán bő 2 liter vízzel felöntjük. Amint forr, a felcsíkozott zöldséget is beletesszük, megsózzuk, a sűrített paradicsommal ízesítjük, a majoránnával, bazsalikommal és borssal fűszerezzük. Lefödve, kis lángon 10 percig főzzük, majd beletördeljük a spagettit. Újra lefedjük, és (kb. 10 perc alatt) megfőzzük.
Megkóstoljuk, utánasózzuk, -fűszerezzük, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, valamint a reszelt sajt felét. A többi sajt tálaláskor kerül rá.

Müzlikeksz
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 50 dkg ropogós müzli, 2 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg méz, fél cs. sütőpor, 5-6 dkg dió vagy mogyoró.
A vajat lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a müzlit, s épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, beledolgozzuk a tojásokat, tojássárgáját, mézet, sütőport meg a durvára vágott diót.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Ráillesztünk egy kb. 4 centi átmérőjű pogácsaszaggatót, a müzlis masszából 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd lehúzzuk róla a formát. Ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 10-12 percig sütjük.

Pulykasonkás karfiolsaláta
Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, 2 piros színű, húsos paprika, 2 ek. 10%-os csemege-ételecet, 2 kk. mustár, fél fej vöröshagyma, 2 kk. porcukor, 8 ek. kukoricacsíra-olaj, 1 mk. pirospaprika, fél csokor kapor, 30 dkg füstölt, főtt pulykasonka.
A karfiolt rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A paprikát kicsumázzuk, és közepes kockákra vágjuk. Az ecetet összekeverjük a mustárral, hozzáadjuk a lereszelt hagymát meg a porcukrot. Kissé megsózzuk, cseppenként belekeverjük az olajat, s a pirospaprikával meg a felaprított kaporral fűszerezzük.
Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott sonkát is beleforgatjuk.
bulac57 bulac57
Címkék: tejföllel simára, finomra vágott, félretett gombócmasszából, forrásban levő, leves felszínére, rostjaira merőlegesen,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Kevert sütemény dióval recept toth_beata
Kekszes őzgerenc lyceum
Szalagos fánk 1vargaildyko
Gyorsan, finomat:csokis muffin yaskane
Morgós csúcs nnpapszi
Vörösborban párolt füge ... klerierzsi
Hokocka margareta51
Ostoros rétes ... anitahajdu
Túrófánk nanoka72
Almatorta: klerierzsi
Szárnyas receptek
Barackhab recept kannalidia
Májas burgonyarolád 1vargaildyko
Ínyenc göngyölt pulykamell veronika74
Ínyenc tarja horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Receptek, amiket tőletek kaptam 2. yaskane
Bakonyi gombás csirkeleves bubszi
Újházi tyúkhúsleves bubszi
Karfiolos csirkemell bubszi
Csirkés palacsinta bubszi
Marhából készült ételek
matyóföldi fogddmeg gulyás ibolya58
Kertészleves bubszi
Farkapörkölt margoka59
x nagyuska
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Mit főzzünk ma? Patikusok..... korall44
Marhapörkölt recept toth_beata
Burgonyamártások bubszi
Villányi pincepörkölt 1vargaildyko
Vidék íze kissmama
Sertésből készült ételek
Hús rolád baconos savanyú kápo snibolya
erdélyi rakott káposzta ! ibolya58
Káposztás csülök klara50
Hétvezér tokány pacsakute
Nyúlmájpástétom bubszi
Barackos hús horvathnemagdi
Töltött dagadó bubszi
Tepsis flekken 1vargaildyko
Babgulyás kincsesszigeten
Névnapos receptek kloppenburg
Halból készült ételek
Dorozsmai harcsafilé suzymama
Paradicsomos grillezett hal 1vargaildyko
rábamenti harcsa szelet ! ibolya58
Sajtos pontyszelet vajban veronika74
Bajai halászlé 2. bubszi
Fokhagymás hal bubszi
Receptek horvathnemagdi
Tejszínes-kapros hekkfilé recept kovacs_zsoka
Halpaprikás bográcsban bubszi
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Vad ételek
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
K betűs receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Almás-gombás vadragu bulac57
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Hal a tortán jjanosne
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Spagetti ajánló
Paradicsomos bazsalikomos spagetti recept baggesz20
Tojásos spagetti bubszi
Hideg spagetti saláta recept toth_beata
Milánói Spagetti 1vargaildyko
Szegény ember spagettije bkisseva
Húsos vagy Zöldséges töltött tészta, olajba sütve recept boszorlany
Spagetti virslivel recept boszorlany
Cukkinis spagetti suzymama
Baconos tészta (olasz módra) recept kovacs_zsoka
Csirkemájas spagetti recept kovacs_zsoka
Pizza receptek
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
x nagyuska
Kefíres lángos vagy pizza horvathnemagdi
Pizza kukoricalisztből bulac57
Lángos sütőporos noble
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Sonkás, gombás, olívás pizza horvathnemagdi
pizzás kiflik anna5971
Az olasz lakoma horvathnemagdi
sütemények offramaja
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger bubszi
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU