Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Luca napi menű
Luca napi menü

Pethes Leves,
Hozzávalók:
1 kg marhafartő,
1 kg velős csont,
3 sárgarépa, 2 fehérrépa,
1 kis zeller, 1 kis karalábé,
10 dkg kelkáposzta,
2 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. paradicsompüré,
ételízesítő, szemes bors, gyömbér

Elkészítés:
A húst és a csontokat forraljuk pár percig, amíg már több habja nem lesz, majd lemossuk és feltesszük tiszta vízben. Kislángon forraljuk két óra hosszat, majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük
ízlés szerint. Kislángon, fedő alatt kell főzni, éppen csak forrjon,
összesen legalább 2-3 óra hosszat. A levét utána kell tölteni kb. félóránként, különben a hús és a zöldség nagyon sós lesz.
Ha a hús puha, félórát hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a húst és a csontot, a zöldséget külön tálra, és a levest finom szűrőn leszűrjük.
Tálaláskor egy-egy szelet fartőre 2-3 karika csontvelőt helyezünk. Törött bors, fűszerpaprika, só legyen az asztalon a velő ízesítéséhez. Cérna metéltet adjunk hozzá levesbetétnek. Díszítésül megszórhatjuk finomra vágott snidlinggel.

Magyaros egy tál,
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb,
1 pár debreceni kolbász,
1,2 kg burgonya,
2 zöldpaprika, 2 paradicsom,
1 nagy vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 doboz pritamin,
10 deka császárszalonna,
2 evőkanál olaj, só, őrölt pirospaprika, fekete bors, szurokfű, rozmaring, 1 húsleveskocka.
Elkészítés:
A császárhúst csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a pritamin, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott szafaládét, az olajat. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 evőkanál édes és erős paprikával, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva, addig főzzük, amíg a krumpli megfő (ne legyen túl puha).
Tanácsok:
A legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatunk mellé.

Húsos krumplikazal,
Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
20 dkg sült vagy főtt hús,
1 fej vöröshagyma,
1,5 dl húsleves,
vaj,
kevés olaj,
1 kávéskanál liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
reszelt sajt,
só.
Elkészítés:
A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd apróra, vagy daráld le, a hagymát lehelletnyi olajon pirítsd aranysárgára. Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. A tetejét hintsd meg a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe, s süsd, amíg a teteje meg nem pirul. A tálalás előtt olvasztott vajjal is meglocsolhatod.

Piramis,
Hány személyre: 4
» 15 dkg liszt
» 12 dkg porcukor
» 6 tojás
» A krémhez:
» 1 dl tej
» 1 dl tejszín
» 20 dkg margarin
» 20 dkg cukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg kakaópor
» 6 cl rum
» A bevonáshoz:
» 20 dkg étcsokoládé
» 10 dkg vaj
Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, és kivajazott tepsiben lapokat sütünk belőle. Eközben a tejszínt és a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrokat és a kakaóport, majd a tűzről levéve a rumot és a vajat is. A tésztalapokból 6 darab 12 cm-es csíkot vágunk ki, majd ötöt összeragasztunk a krémmel. Ezután hűtőbe tesszük, majd ferdén félbevágjuk, és így két fél háromszöget kapunk. Ezeket fejjel lefelé összetapasztjuk a krémmel, majd fél órára hűtőbe tesszük. Végül a vajjal megolvasztott csokival bevonjuk, és amint megdermedt, kínálhatjuk is.


Hamis linzer
Hozzávalók:
0.5 kg liszt
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
0.5 citrom leve
pici só
szódabikarbóna
tejföl vagy tej
Elkészítése
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, a porcukorral, tojással, citromlével, 1 csipet sóval, és 1 késhegynyi szódabikarbónával. Ha kemény 1-2 kanál tejföllel vagy tejjel higítjuk. 1 órát pihentetjük.
1/3 -át levesszük rácsnak. A többit kinyújtjuk, vagy alufóliázott tepsibe tesszük, vagy kivajazott -ki lisztezett tepsibe. Reszelt, kinyomkodott almával töltjük. A félretett tésztából csíkokat készítünk, és berácsozzuk a tetejét. Kevés cukros tejjel lekenjük.
200/220 fokon sütjük 30-40 percig
maroka maroka
Címkék: levest finom, velő ízesítéséhez, császárhúst csíkokra, zsírján megfuttatjuk, apróra vágott, kockára vágott,

B receptek
fokhagyma, fűszerek, só, törött bors, babérlevél ízlés szerint. (Esetleg 1 dl vörösbor.) A mártást levesből piros rántás, paradicsompüré és zöldség hozzáadásával készítjük el. A levest apróra vágott és sütőben megpárolt csontból főzzük meg. A csontokat edénybe rakjuk, hideg vízzel leöntjük, és 6-8 óra hosszat kis lángon forraljuk. Ha kihűlt, zsírját leszedjük, és ebben pirítjuk aranyszínűre a vöröshagymát és a zöldséget. A leves elkészülése előtt 1 órával beletesszük ezeket a levesbe, borssal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Erőleves recept
vágjuk félbe és platnin pirítsuk feketére. Nem kell félni nem keseríti meg a levest, ellenben szép színt ad neki.( A zöldség egy részét vágjuk vékony csíkokra amit külön főzzünk ki, ez lesz a leves betétje.) A megmosott előkészített húst és csontokat forraljuk fel 2 l vízben. Ha felforrt habozzuk le és adjuk hozzá az előkészített zöldségeket. Fűszerezzük be és 2 Knorr Házias marhahús levesalapal ízesítve, lassú tűzön főzzük az egészet kb. 2-3 órán keresztül. Ha a hús megfőtt, vegyük le a ...
kovacs_zsoka kovacs_zsoka
Harcsa receptek
pirospaprikát, a karikára vágott zöldpaprikát, sózzuk, beletesszük a hal fejét, gerinccsontját, és kevés vízzel 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Majd felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. 25 percnyi forralás után eltávolítjuk belőle a fejet és a csontokat. A tejfölt liszttel habarjuk, és a léhez öntjük. A tepsiben elhelyezett halat lassú tűzön, sütőben puhára sütjük. Tálra helyezzük, az elkészített mártással leöntjük és sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Harcsa ...
aprochef aprochef
Karácsonyi kaják-:)
pirospaprikával, a cseresznyepaprika-krémmel és 1 kiskanál sóval alaposan bedörzsöljük. Letakarva hűtőszekrénybe rakjuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát kockákra, a hagymát vékony karikákra vágjuk, és 2,5 liternyi vízbe szórjuk. A halcsontokat és a halfejet belerakjuk, 1 evőkanálnyi sót adunk hozzá, majd fölforraljuk. Egy kis rést hagyva lefödjük, és 1,5-2 órán át főzzük. Esetleg egy csokor petrezselymet, idényben 1-1 szem paradicsomot és paprikát, paprikacsumát is adhatunk hozzá. ...
cipello cipello
Sajtos pogi és még sok más fin
megtisztítjuk és mossuk. Hideg vízben feltesszük főni,az első levét leöntjük,és új vízben felkészítjük főzni. Ha ismét felforr, hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket. Kis lángon -hogy ne zubogjon-,lassan készre főzzük. A megfőtt húsokból a nagyobb csontokat kivesszük és a mélytányérokba egyenlően szétosztjuk. A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk p.paprikával, ő.borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, ...
betti055 betti055
Sz betűs receptek
lángot, és szedjük le a habját. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zöldséget és adjuk a bárányhoz a szalonnaszelettel együtt. Főzzük, amíg a hús majdnem leválik a csontról. A főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá a májat. Emeljük ki és dobjuk el a csontokat, vegyük ki és vágjuk fel a húst. A bárányfejet szétvágjuk, a velőt külön tálaljuk. Egy vastag tűzálló edényben melegítsük meg a szalonnazsírt. Adjunk hozzá lisztet, pirítsuk meg aranybarnára. Vegyük le a tűzről, ha kihűlt, keverjük bele a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Bounty szelet bubszi
Diós linzervirág bubszi
Cukormentes túrós rétes vanília sodóval, és gyümölccsel rece jamborlulu
Kókusztekercs yaskane
Madártej szelet fogmoni
Sütőtökös beigli taltos1
Ischler tundihugi
Süti aranyag
Mozart bon-bon recept toth_beata
Kekszes krémes 2. bubszi
Szárnyas receptek
Almával grillezett pulykaszele juditmama
Csirkemelles-brokkolis egytálétel suzymama
Chilis babfőzelék fasírttal horvathnemagdi
Ananászos csirke recept gonda_katalin
Gesztenyés csirke sült........ bubszi
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Kefires csirkeszárny moncsika77
x nagyuska
Tejszínes póréhagymás csirkeragu horvathnemagdi
Kacsa almás káposztával bubszi
Marhából készült ételek
Tarjás hagymagulyás 1vargaildyko
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
6 tepsiben sült vacsora horvathnemagdi
Új évi lencse saláta bozsanyinemanyi
Wokban sült húsok agimami7
Rakott kelkáposzta kisa622
csallóközi húsostál! ibolya58
Szabolcsi rakott felsál bubszi
Receptek horvathnemagdi
Ukrán borscs bubszi
Sertésből készült ételek
Hagymás tarja. mamucika
Báránynyárs 1vargaildyko
Kínai ételek, kínai konyha: A majus55
Körmendi töltött stefánia bubszi
Szeresd a padlizsánt! horvathnemagdi
Finom sütirecept piroska0101
Székelykáposzta bubszi
Alul burgonya, felül hús klerierzsi
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Halászlé gombóccal yaskane
Baconbe tekert heck 1vargaildyko
Süllő receptek jozsef_olah_9843
Sült ponty hagymaszósszal bubszi
Finom falatok piroska0101
x nagyuska
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Balatoni halászlé 1. bubszi
Kalocsai pontyderék bubszi
Tejfölös-gombás ponty 1. bubszi
Vad ételek
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
burgonyás ételek marti1951
Őzpörkölt vadász módra bordat
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
vörösboros szarvasragu faciendum
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Akár vacsorának....... szisszy83
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Tejszínes-gombás tészta bubszi
Pulykafasírt spagettifészekben bulac57
Fokhagymás spagettisaláta tundihugi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Vacsoracsata-Szulák-Előéte l veronika74
Spagetti, ahogy Mi szeretjük recept baggesz20
Spagetti olajbogyóval bubszi
Pizza receptek
Magyaros pizza 1. bubszi
Pizza alaptészta recept baggesz20
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Füstös expressz pizza tekercs recept jamborlulu
Gyümölcsös pizza kohlinka
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Pizzás csiga gépsonkával recept toth_beata
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizza nagyon-egyszerűen horvathnemagdi
Pizzás kiflik bulac57
Hamburger receptek
Ma itt jártam: sarkadykati
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger buci recept jamborlulu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger recept baggesz20
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU