Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Luca napi menű
Luca napi menü

Pethes Leves,
Hozzávalók:
1 kg marhafartő,
1 kg velős csont,
3 sárgarépa, 2 fehérrépa,
1 kis zeller, 1 kis karalábé,
10 dkg kelkáposzta,
2 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. paradicsompüré,
ételízesítő, szemes bors, gyömbér

Elkészítés:
A húst és a csontokat forraljuk pár percig, amíg már több habja nem lesz, majd lemossuk és feltesszük tiszta vízben. Kislángon forraljuk két óra hosszat, majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük
ízlés szerint. Kislángon, fedő alatt kell főzni, éppen csak forrjon,
összesen legalább 2-3 óra hosszat. A levét utána kell tölteni kb. félóránként, különben a hús és a zöldség nagyon sós lesz.
Ha a hús puha, félórát hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a húst és a csontot, a zöldséget külön tálra, és a levest finom szűrőn leszűrjük.
Tálaláskor egy-egy szelet fartőre 2-3 karika csontvelőt helyezünk. Törött bors, fűszerpaprika, só legyen az asztalon a velő ízesítéséhez. Cérna metéltet adjunk hozzá levesbetétnek. Díszítésül megszórhatjuk finomra vágott snidlinggel.

Magyaros egy tál,
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb,
1 pár debreceni kolbász,
1,2 kg burgonya,
2 zöldpaprika, 2 paradicsom,
1 nagy vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 doboz pritamin,
10 deka császárszalonna,
2 evőkanál olaj, só, őrölt pirospaprika, fekete bors, szurokfű, rozmaring, 1 húsleveskocka.
Elkészítés:
A császárhúst csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a pritamin, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott szafaládét, az olajat. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 evőkanál édes és erős paprikával, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva, addig főzzük, amíg a krumpli megfő (ne legyen túl puha).
Tanácsok:
A legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatunk mellé.

Húsos krumplikazal,
Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
20 dkg sült vagy főtt hús,
1 fej vöröshagyma,
1,5 dl húsleves,
vaj,
kevés olaj,
1 kávéskanál liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
reszelt sajt,
só.
Elkészítés:
A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd apróra, vagy daráld le, a hagymát lehelletnyi olajon pirítsd aranysárgára. Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. A tetejét hintsd meg a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe, s süsd, amíg a teteje meg nem pirul. A tálalás előtt olvasztott vajjal is meglocsolhatod.

Piramis,
Hány személyre: 4
» 15 dkg liszt
» 12 dkg porcukor
» 6 tojás
» A krémhez:
» 1 dl tej
» 1 dl tejszín
» 20 dkg margarin
» 20 dkg cukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg kakaópor
» 6 cl rum
» A bevonáshoz:
» 20 dkg étcsokoládé
» 10 dkg vaj
Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, és kivajazott tepsiben lapokat sütünk belőle. Eközben a tejszínt és a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrokat és a kakaóport, majd a tűzről levéve a rumot és a vajat is. A tésztalapokból 6 darab 12 cm-es csíkot vágunk ki, majd ötöt összeragasztunk a krémmel. Ezután hűtőbe tesszük, majd ferdén félbevágjuk, és így két fél háromszöget kapunk. Ezeket fejjel lefelé összetapasztjuk a krémmel, majd fél órára hűtőbe tesszük. Végül a vajjal megolvasztott csokival bevonjuk, és amint megdermedt, kínálhatjuk is.


Hamis linzer
Hozzávalók:
0.5 kg liszt
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
0.5 citrom leve
pici só
szódabikarbóna
tejföl vagy tej
Elkészítése
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, a porcukorral, tojással, citromlével, 1 csipet sóval, és 1 késhegynyi szódabikarbónával. Ha kemény 1-2 kanál tejföllel vagy tejjel higítjuk. 1 órát pihentetjük.
1/3 -át levesszük rácsnak. A többit kinyújtjuk, vagy alufóliázott tepsibe tesszük, vagy kivajazott -ki lisztezett tepsibe. Reszelt, kinyomkodott almával töltjük. A félretett tésztából csíkokat készítünk, és berácsozzuk a tetejét. Kevés cukros tejjel lekenjük.
200/220 fokon sütjük 30-40 percig
maroka maroka
Címkék: levest finom, velő ízesítéséhez, császárhúst csíkokra, zsírján megfuttatjuk, apróra vágott, kockára vágott,

B receptek
fokhagyma, fűszerek, só, törött bors, babérlevél ízlés szerint. (Esetleg 1 dl vörösbor.) A mártást levesből piros rántás, paradicsompüré és zöldség hozzáadásával készítjük el. A levest apróra vágott és sütőben megpárolt csontból főzzük meg. A csontokat edénybe rakjuk, hideg vízzel leöntjük, és 6-8 óra hosszat kis lángon forraljuk. Ha kihűlt, zsírját leszedjük, és ebben pirítjuk aranyszínűre a vöröshagymát és a zöldséget. A leves elkészülése előtt 1 órával beletesszük ezeket a levesbe, borssal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Erőleves recept
vágjuk félbe és platnin pirítsuk feketére. Nem kell félni nem keseríti meg a levest, ellenben szép színt ad neki.( A zöldség egy részét vágjuk vékony csíkokra amit külön főzzünk ki, ez lesz a leves betétje.) A megmosott előkészített húst és csontokat forraljuk fel 2 l vízben. Ha felforrt habozzuk le és adjuk hozzá az előkészített zöldségeket. Fűszerezzük be és 2 Knorr Házias marhahús levesalapal ízesítve, lassú tűzön főzzük az egészet kb. 2-3 órán keresztül. Ha a hús megfőtt, vegyük le a ...
kovacs_zsoka kovacs_zsoka
Harcsa receptek
pirospaprikát, a karikára vágott zöldpaprikát, sózzuk, beletesszük a hal fejét, gerinccsontját, és kevés vízzel 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Majd felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. 25 percnyi forralás után eltávolítjuk belőle a fejet és a csontokat. A tejfölt liszttel habarjuk, és a léhez öntjük. A tepsiben elhelyezett halat lassú tűzön, sütőben puhára sütjük. Tálra helyezzük, az elkészített mártással leöntjük és sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Harcsa ...
aprochef aprochef
Karácsonyi kaják-:)
pirospaprikával, a cseresznyepaprika-krémmel és 1 kiskanál sóval alaposan bedörzsöljük. Letakarva hűtőszekrénybe rakjuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát kockákra, a hagymát vékony karikákra vágjuk, és 2,5 liternyi vízbe szórjuk. A halcsontokat és a halfejet belerakjuk, 1 evőkanálnyi sót adunk hozzá, majd fölforraljuk. Egy kis rést hagyva lefödjük, és 1,5-2 órán át főzzük. Esetleg egy csokor petrezselymet, idényben 1-1 szem paradicsomot és paprikát, paprikacsumát is adhatunk hozzá. ...
cipello cipello
Sajtos pogi és még sok más fin
megtisztítjuk és mossuk. Hideg vízben feltesszük főni,az első levét leöntjük,és új vízben felkészítjük főzni. Ha ismét felforr, hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket. Kis lángon -hogy ne zubogjon-,lassan készre főzzük. A megfőtt húsokból a nagyobb csontokat kivesszük és a mélytányérokba egyenlően szétosztjuk. A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk p.paprikával, ő.borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, ...
betti055 betti055
Sz betűs receptek
lángot, és szedjük le a habját. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zöldséget és adjuk a bárányhoz a szalonnaszelettel együtt. Főzzük, amíg a hús majdnem leválik a csontról. A főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá a májat. Emeljük ki és dobjuk el a csontokat, vegyük ki és vágjuk fel a húst. A bárányfejet szétvágjuk, a velőt külön tálaljuk. Egy vastag tűzálló edényben melegítsük meg a szalonnazsírt. Adjunk hozzá lisztet, pirítsuk meg aranybarnára. Vegyük le a tűzről, ha kihűlt, keverjük bele a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
tejszelet telegdi50
Suhajda-Erdélyi csemege bubszi
Omlós horvathnemagdi
Kishajó bulac57
Sárgabarackos-mákos sütemény horvathnemagdi
Grillázs szelet és torta bubszi
Mandulamag bubszi
Fahéjas csiga II. rochlitzne
Kókusz szelet 2. bubszi
Almás buktatorta recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Májas zsemlefelfújt 1vargaildyko
Csirkemell aszalt szilvával 1vargaildyko
Kacsasült Macedón módon bubszi
Csirke dióval (albán) klara50
Csirkemell tejf.rozm.mártással roanna
Spárgás csirkerizottó recept jamborlulu
Tárkonyos csirkeraguleves veronika74
Töltött fasírt moncsika77
Tojásos csirkemell 1vargaildyko
Reszelt fehérrépa leves recept jamborlulu
Marhából készült ételek
Törökös pizza horvathnemagdi
Kapros marhabecsinált bulac57
Birkapörkölt nokedlival recept jamborlulu
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
Heti menü: a legtökösebb recep horvathnemagdi
Recept... rochlitzne
kínai konyha brozsika
Palacsinták aprochef
Bolognai spagetti... szelidszeder
Sertésből készült ételek
Töltött káposzta rómaiban suzymama43
Szűz torony sajtos krumplipüré horvathnemagdi
Pataki tálban készült sólet smiri
Töltött pecsenye suzymama
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
T betűs receptek horvathnemagdi
Babgulyás janoselek
x nagyuska
bajor fasirt ibolya58
Zsámoki csibészfalatok ! ibolya58
Halból készült ételek
Ponty egytálétel románosan bubszi
Balatoni halászlé 3. bubszi
Bajai halászlé 1. bubszi
Szuromi Esztike szép üzenete. dupalymaria
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Sült ponty mártással recept gonda_katalin
Receptek horvathnemagdi
Pisztráng Szalajka módra cilamami
Vad ételek
Római tálas receptek sarkadykati
savanyú burgonyaleves ibolya58
Hal a tortán jjanosne
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
burgonyás ételek marti1951
Nyúlpörkölt veronika74
Csallóközi vadas klerierzsi
Itt van az ideje sarkadykati
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spenótos spagetti veronika74
Gombás, sonkás, kapros spagetti horvathnemagdi
Rakott makaróni bolognai szósszal recept jamborlulu
Cukkinis-spárgás spagetti: ujjozsef
BOLOGNAI levesEGYTÁL bubszi
Eredeti Carbonara spagetti horvathnemagdi
Bolognai ragus palacsinta zsokanita
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Fűszeres diós spagetti recept jamborlulu
Tárkonyos harcsa rakosferenc
Pizza receptek
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Egészséges durumbúza inrid77
Pizza 3. udypy
Krumplilepényes pizza bozsanyinemanyi
Így készül a levendulás cukor és a levendulás só! anna4459
Pizza alaptészta, II. bubszi
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzás tekergő bubszi
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Hamburger receptek
Hamburger pulykahússal suzymama
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi hamburger recept jamborlulu
Csirke hamburger banb
x nagyuska
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU