Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szenna –
Ízőrzők - Szenna - receptek

Gombás pulykamell
Hozzávalók: (6-8 főre) 1 nagy fej vöröshagyma, másfél kg pulykamell, 1 fakanál sertészsír, 1 csapott evőkanál só, 2 púpos evőkanál majoránna, 25 dkg gomba, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dkg gombapor, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl. A burgonyapüréhez: másfél kg burgonya, 1 teáskanál só, 10 dkg margarin, 2 dl tej, kis csokor metélőhagyma.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A pulykamellet felcsíkozzuk. Egy nagyobb lábosban felolvasztjuk a sertészsírt, átpároljuk benne a hagymát, és hozzáforgatjuk az átmosott, és lecsepegtetett pulykacsíkokat. Sóval, majoránnával, őrölt borssal fűszerezzük, majd fedő alatt saját levében pároljuk. Amikor a hús teljesen kifehéredett, akkor egy bögre vizet öntünk alá, és hagyjuk tovább puhulni. Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és egy kis sóval feltesszük főzni. Amikor megpuhult leöntjük a levét, és krumplinyomóval a margarinra nyomjuk. Apránként annyi forró tejjel keverjük össze, hogy kellő sűrűségű pürét kapjunk. Metélőhagymát vágunk bele.
A gombaport evőkanálnyi liszttel és tejszínnel simára keverjük, majd adunk hozzá tejfölt is, hogy bőséges legyen a szaftunk. A megpuhult pulyka levéből veszünk ki egy keveset, ezzel átmelegítjük a habarást. Így keverjük az ételbe, hogy ne legyen csomós. Összeforraljuk, és burgonyapürével tálaljuk. Gombapor hiányában többféle gombával készíthetjük, úgy is nagyon finom.

Zselici vadas nokedlivel
Hozzávalók: a pácléhez: 1 vöröshagyma, 3 babérlevél, teáskanálnyi borókabogyó és egész bors, 5 gerezd fokhagyma, víz. Másfél kg szarvas comb, 7 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál só, 2 babérlevél, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál mustár, fél citrom leve, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 evőkanál búzadara, 2 teáskanál só, 3 tojás, 2 evőkanál sertészsír.
A szarvas combot felszeleteljük, hideg vízben kiáztatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a fűszerekkel és egy liternyi vízzel elkeverjük. Felforraljuk, kihűtjük, majd az egészet a lecsepegtetett húsra öntjük. Hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük.
A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. Egy lábosban két evőkanálnyi zsíron, nagy lángon hirtelen átforgatjuk a pácból kiszedett, és áttörölt hússzeleteket. Amikor kérget kaptak, kiszedjük egy tányérra. A zsírhoz teszünk még egy evőkanállal. Átpároljuk benne a hagymát, a sárgarépát és petrezselymet. Adunk hozzá egy evőkanál sót, és 2 babérlevelet. Egy kisebb lábosban aranysárgára pirítjuk a cukrot, majd egy decinyi vízzel összeforraljuk. A párolt zöldségeket felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a karamellt, a mustárt, beletesszük a hússzeleteket, egy evőkanálnyi sót, és fedő alatt egy órán át pároljuk.
A lisztből, búzadarából, teáskanálnyi sóval, tojásokkal és hideg vízzel sűrű nokedli tésztát keverünk. Kevés sóval és zsírral bő vizet forralunk. Deszkáról galuskákat szaggatunk bele. Megfőzzük, leszűrjük, és kevés zsírral elkeverjük.
Az átpuhult vadhúst a levéből kiszedjük, kidobjuk a babérleveleket, és a visszamaradt zöldséges alapot összeturmixoljuk. Beleöntjük a citromlevet. A lisztet hideg vízzel csomómentesre keverjük, és kiforraljuk vele a mártást. A tűzről félrehúzva belekeverjük a tejfölt, és visszatesszük a húsokat is. Nokedlivel tálaljuk.

Pulyka fokhagymásan, puliszkával
Hozzávalók: másfél kg pulykamell, só, 1 csokor kakukkfű, teáskanálnyi őrölt fekete bors, 2 babérlevél, 2 evőkanálnyi margarin, 6 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl. A puliszkához: 35 dkg kukoricadara, 1 teáskanál só, 2 evőkanál sertészsír.
Az egész pulykamellet minden oldalán enyhén besózzuk, borssal átdörzsöljük. Előre beáztatott agyag edénybe tesszük. Dobunk mellé egy kis csokor kakukkfüvet, babérlevelet. Bedörzsöljük margarinnal, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük, és sütőben egy bő óráig pároljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk. Az átpuhult húst a tálból kiszedjük, az egész fűszereket kidobjuk. A szaftot serpenyőbe öntjük, átmelegítjük. A lisztet apránként tejszínnel és tejföllel simára keverjük. A forró szafthoz adjuk, belenyomjuk a fokhagymát, és összeforraljuk. Kevés vízzel megfelelő állagúra hígítjuk.
A kihűlt húst vastagabb szeletekre vágva a mártásba tesszük. Újra összeforraljuk, hogy a pulyka is átvegye a kellemes fokhagyma ízt.
A puliszkához egy liter vizet forralunk. Kevés sóval ízesítjük, majd beleszórjuk a kukoricadarát. 5-10 percig, állandóan kevergetve főzzük. A tűzről félrehúzva, olvasztott zsírba mártott két kanállal galuskákat formázunk belőle. Ezt tálaljuk a fokhagymás pulykához.

Nagypénteki sült-főtt perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 dl tej, 1 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 2 tojás, 1 dl étolaj, 1 evőkanál sertészsír.
Két deci tejet meglangyosítunk. Beleszórjuk a cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.
A lisztet sóval elkeverjük, beleütünk egy tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy megfelelő állagú tésztánk legyen. Étolajjal is alaposan átdagasztjuk. Gyúródeszkán kidolgozzuk, majd lisztezett tálban, letakarva, háromnegyed óráig kelesztjük.
A duplájára szaporodott tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Két centis csíkokra felvágjuk, azokat enyhén megsodorjuk, és két oldalról középre hajlítva pereceket formázunk belőle.
Bő vizet forralunk. Ebben 1-2 perc alatt hirtelen kifőzzük a pereceket. Lecsepegtetjük, kizsírozott tepsibe tesszük. Tetejüket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Aki szereti, a tetejét sütés előtt durva sóval átszórhatja.

Szennai töltött karaj
Hozzávalók: 5 dupla szelet karaj, 5 vékony szelet füstölt sonka, 5 tojás, 3 dl étolaj, 10 dkg liszt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 evőkanál lecsó, 1 evőkanál só, 5 dkg szeletelt vargánya.
A tojásokat csak annyira főzzük meg, hogy a sárgája ne legyen teljesen kemény. Öt nyitott (dupla) szelet karajt enyhén kiklopfolunk. Mindegyikre teszünk egy vékony szelet sonkát, közepébe tojást ültetünk. Feltekerjük, hústűvel megtűzzük, lisztben átforgatjuk, majd forró olajban hirtelen átsütjük, hogy egy kis kéreg képződjön a húsokon. Tálcára szedjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt pecsenyezsírban átpároljuk. Fűszerpaprikával ízesítjük, majd visszahelyezzük a húsokat. Teszünk hozzá lecsót, ízlés szerint sót, gombát, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt legalább fél óráig pároljuk.
Amikor jól átpuhult, kiszedhetjük a töltött karajt. Eltávolítjuk a hústűket, középen mindegyiket ferdén kétfelé vágjuk, meglocsoljuk gombás mártással, és máris kínálhatjuk. Petrezselymes párolt rizst ajánlunk hozzá.
Ezt az ételt gomba nélkül is elkészíthetjük, úgy is nagyon finom.

Somogy kocka
Hozzávalók: A barna piskótához: 8 púpos evőkanál liszt, 1,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 10 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 10 tojás, csipetnyi só. A sárga piskótához: 4 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só. A krémhez: másfél csomag csokis pudingpor, 7,5 dl tej, 5 púpos evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg tortadara.
A 10 tojás fehérjét keverőtálba tesszük, és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.
A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
A csokis pudingport apránként tejjel felhígítjuk, majd a cukorral együtt sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Tortanyomóba veszünk ki belőle egy keveset a díszítéshez, a többit a csokis krémhez adjuk.
A barna piskótát középen kétfelé választjuk, az alsó lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sárga piskótát, ezt is beborítjuk csokis krémmel, majd befedjük a megmaradt barna piskótával. Tetején szétkenjük a megmaradt masszát. Késsel négyzeteket jelölünk a süteményre. Megszórjuk tortadarával, és a félretett fehér, vajas krémmel díszítést nyomunk rá. Hideg helyre tesszük, másnap levágjuk a szélét, és felszeljük a süteményt.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: krumplit meghámozzuk, margarinra nyomjuk, gombaport evőkanálnyi, megpuhult pulyka, szarvas combot, liternyi vízzel,

*UPDATE* Zöldbab főzelék sült
kolbásszal Hozzávalók: 3 fő 60 dkg zöldbab 20 dkg kolbász 20 dkg virsli 2 dl tejföl 10 dkg vöröshagyma só, bors, citromlé, petrezselyem, fűszerpaprika, olívaolaj Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt puhára pároljuk a babot. Leszűrjük, a bab felét kevés ...
1vargaildyko 1vargaildyko
. Nagybaracskai halászlé.
10 személyre: 2 db 1-1,5 kg-os ponty 1 kg másfajta hal 5-6 fej vöröshagyma 10 dkg fűszer-paprika 1 db paradicsom 1-2 db zöldpaprika, esetleg cseresznye-paprika 1-2 gerezd fokhagyma só A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, mélyen irdaljuk, daraboljuk. Külön tesszük a hal-fejet, hasaalját és a farkát. A 6-7 centis hal-darabokat besózzuk, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Lábasba tesszük a hal-fejet, a hasaalját, a farkát, az apróra vágott vöröshagymát majd ...
csibi52 csibi52
1-2-3 Recept
Visegrádi mandulás csirke Hozzávalók: 1 csirke, 2 db zsemle, 8-10 dkg mandula, 3 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, só, törött bors, gyömbér. Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa. A zöldbabot a szokásos módon megtisztítjuk, majd két - három centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, ezután ráöntjük a megmelegített tejet, és folyamatosan kevergetve, sűrűre főzzük. Zúzott fokhagymával, sóval, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
Cayenne-bors 1 kk durvára tört mustármag A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk. A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk. Lengyel ...
anna4459 anna4459
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
3 tuti recept,hónapos retekkel
szeletelt, főtt sonka, 5 dkg majonéz, 150 g tejföl, 2 ek ketchup, csipetnyi cukor, 1-2 ek konyak, só, bors Elkészítése: 1. A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöntjük, és hűlni hagyjuk. A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A retket négyfelé vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sajtot meg a sonkát csíkokra metéljük. 2. A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a ketchuppal, majd cukorral, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. A ...
maca23 maca23
Süti ajánló
Omlós almás rauchne02
Birsalma krémleves suzymama
Fincsi sültkrumpli kannalidia
Szilvás muffin recept baggesz20
Karamelltorta 2. bubszi
Boci szelet yaskane
Csokis kókuszcsók receptje: ujjozsef
• Mézes (karácsonyfa-fig bubszi
Diósgaluska krémmel bubszi
Vendégváró sütemény 53jutka
Szárnyas receptek
Receptek 3.japan margareta51
Hagymás-gombás csirkemá suzymama
francia fasírt faciendum
Tyúkláb fánk maroka
Vadász szelet rochlitzne
Csirke mustármártásban gyongy66
Gesztenyés kacsa bubszi
Hal a tortán jjanosne
Görög gyros házi pitában recept kovacsborbala
Ananászos csirkemell római tálban reifregina
Marhából készült ételek
Zelleres marhapörkölt suzymama
Napi menű horvathnemagdi
Vörösboros pörkölt recept gonda_katalin
A levesbe horvathnemagdi
Libakocsonya bubszi
Jó az idő, grillpartik ideje. ahmoni
Húsgombócleves korpaciberével bubszi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Tyúkleves recept kovacs_zsoka
Sertésből készült ételek
Juhtúrós Tepsis Csülök 1vargaildyko
Főételek. ilse
Borjú - különleges alkalmakra horvathnemagdi
Mexikói kukoricás tál bubszi
Pincepörkölt snbela44
Sertéssült vadász módra recept jamborlulu
Bajor sertésszelet horvathnemagdi
sziciliai egytál ! ibolya58
Chilis joghurtos húspogácsa margoka59
Adriai lencselakoma juditmama
Halból készült ételek
Halas szoljanka leves bubszi
Pisztráng sonkával (olasz) bubszi
Halas szoljanka leves bubszi
Citromfüves Halsaslik 1vargaildyko
Halászlé zsokanita
Dunai halászlé vegyes halból 2 bubszi
Rántott és Orly Ponty 1vargaildyko
Baconbe tekert heck 1vargaildyko
Roston sült ponty fűszervajjal panni48
*UPDATE* Lazac fasírt 1vargaildyko
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vadászpecsenye bubszi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánleves bulac57
Fácán tejfölös mártással bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
Spagetti ajánló
Mexikói spagetti petezsolt
Gombás tejszínes spagetti klerierzsi
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel recept jamborlulu
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát suzymama
Mexikói spagetti bubszi
Suzy és Tekergő mesebeli spagettije húsgombócokkal recept jamborlulu
Haragos penne bulac57
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Casanova spagetti veronika74
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Pizza receptek
Tuti sajtos rúd nanoka72
Majd egyszer megcsinálom sarkadykati
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Egy nagy tepsi pizza fél óra alatt pár száz forintból! tinka1951
Pizza tekercs bubszi
8 legfinomabb horvathnemagdi
Ananászos pizza recept baggesz20
Sonkás-gombás-kukoricás pizza horvathnemagdi
Sonkás pizza bubszi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirkeburger recept jamborlulu
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger buci recept boszorlany
Sajtburger veronika74
x nagyuska
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU