Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Bácskai mákos gombóc
2.5 dl vizet kis sóval lobogósra forralunk. Folyton keverve belecsurgatunk 60 dkg lisztet. Felületesen elkeverve, lisztes deszkára borítva, hűlni hagyjuk. Ha langyos, beledolgozunk 1 tojássárgáját. Úgy gyúrjuk össze, akár a burgonyás gyúrt tésztát. Lisztes kézzel pici gombócokat formálunk. Lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzve leszűrjük, meleg vízzel öblítve lecsurgatjuk. 10 dkg olvadt vajba keverjük. Porcukros, darált mákkal hintve tálaljuk. Csak frissen jó!

Bácskai rizses gomba
Először készítsünk egy adag Párolt rizst. Amíg a rizs fő, 1 diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 4 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre. 4 db zöldpaprikát mossunk meg, daraboljuk fel . 0,5 cm széles karikákra illetve 1 cm széles szeletekre, és tegyük a hagymához, majd fedő alatt pároljuk puhára. Ha a paprika megpuhult, adjunk hozzá 2 közepes méretű lédús paradicsomot négyfelé vágva, és főzzük tovább, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül süssük le zsírjára. Ezután folyó csapvíz alatt mossunk meg 20 dg gombát, és metéljük . 1 cm széles kockákra. Amikor a lecsó zsírjára sült, rakjuk bele a gombát, szórjunk rá 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, fél mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, majd öntsünk rá 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul. Esős időszakban a nagy nedvességtartalmú erdei gombára csak 0,8 dl vizet öntsünk. Miután puhára főtt, adjuk a párolt rizshez, és villával alaposan összekeverve takaréklángon, fedő nélkül főzzük még pár percig, hogy az ízek összeérjenek. Ne várjuk meg, amíg a gomba teljesen elfövi a levét, mert a bácskai rizses gomba úgy jó, ha kissé leveses, nem maradhat száraz. Ha a gomba nem enged elég levet, akkor öntsünk rá még egy kis vizet. Önálló ételként, melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a paprikát és a paradicsomot nem sütjük le zsírjára, hanem rövid dinsztelés után a gombával együtt puhára pároljuk. Így gusztusosabb ugyan, de nem lesz olyan finom. Télen a paprika és a paradicsom 4 púpozott evőkanál sótlan lecsóval helyettesíthető.
Hasonló módon készül a Bácskai rizses szója is. Ebben az esetben a zsírjára sült lecsóra szórjuk rá a fűszerpaprikát és a sót, majd engedjük fel 0,5 dl vízzel, és felforralva keverjük össze a párolt rizzsel. Utána adjunk a rizshez egy adag félig megpirított szójatepertőt, és jól összedolgozva, takaréklángon, fedő nélkül forraljuk át, hogy az ízek összeérjenek. Aki a rizses hús szárazságához van szokva, az ne öntsön vizet a lecsóra. Kovászos uborkával fogyasztva különösen jó íze van. Az előző este beáztatott szójakockát a Húspótló szójamasszánál leírtak szerint 1 dl olajban külön pirítsuk.

Bácskai rizses hús 1.
A sertés apró húsokat kisebb kockákra vágjuk. A pörkölttel megegyező módon tesszük fel, fokhagyma és köménymag nélkül. Zöldpaprikát és paradicsomot egyenletes darabokra vágunk. A rizst kiválogatás után megmossuk, jól lecsurgatjuk, és kevés felhevített zsírban megüvegesítjük.
A zsírjára lepirult félig megpuhult pörkölthöz először a rizst, majd a zöldpaprikát és paradicsomot adjuk hozzá. Elkeverjük, és a rizs mennyiségéhez viszonyított kétszeres mennyiségű forrásban levő vízzel vagy csontalaplével felengedjük. Felforrás után lehetőleg sütőben fejezzük be a párolást.
Tálaláskor a villával felkevert rizses húst előbb formába nyomjuk, majd melegített tál közepére kiborítjuk. Zöldpaprikával és paradicsommal díszíthetjük.
A rizses húshoz hasonlóan, de félig megpárolt tarhonyával készítjük a tarhonyás sertéshúst. A félig megpuhult pörköltet és a félig megpárolt tarhonyát összekeverjük, és együtt fejezzük be a párolást.
A sertéspörkölttel azonos módon készítjük el a malacpörköltet is. A jól leperzselt és megtisztított malacot bőrével és csontjával együtt nagyobb darabokra vágjuk. A párolás alatt gondosan ügyelnünk kell rá, mert a bőr nagy mennyiségű kocsonyásító anyagokat tartalmaz, ezért igen könnyen leéghet. Tálaláskor egyformán adjunk csontos és húsos részeket.

Bácskai rizses hús 2.
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.
A húst 1,5 cm- kockákra vágjuk, és megsózzuk. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felforraljuk. Rövid forralás után beletesszük a húst, és lefödve. 45-50 percig pároljuk. A megmosott és lecsurgatott rizst a megmaradt zsírban üvegesre hevítjük, a húshoz adjuk a lecsóval együtt, felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő vízzel, és fedő alatt kis lángon - néha megkeverve - készre pároljuk.

Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre: sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd. A rizses húshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk.

Bácskai sertéstokány
Hozzávalók: 1,4 kg sertéslapocka (színhús), 150 g sertészsír, 300 g vöröshagyma (makói), 3 gerezd fokhagyma, 30 g édes-nemes fűszerpaprika, 5 dl csontlé vagy húsleves, 300 g csemegepaprika, 100 g csemegeparadicsom, asztali só.
Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk. Félretesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a felhevített sertészsírban megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, gyorsan elkeverjük benne, és csontlével vagy vízzel felengedjük. Míg az alap zsírjára pirul, a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk, és jól elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megsózzuk, és óvatos keverés mellett, fedő nélkül addig pároljuk, amíg levét elfövi, zsírjára pirul. Ekkor egy kevés csontlevet vagy húslevest adunk hozzá, fedővel letakarjuk, és mérsékelt tűzön pároljuk. Rövid lében, szinte csak a saját gőzében és zsírjában párolódjék, pörkölődjék. Mikor a hús majdnem megpuhult, zsírjára pirítjuk, és hozzátesszük az időközben egyenletes darabokra vágott csemegeparadicsomot és csemegepaprikát. Utánasózzuk, és annyi csontlét öntünk hozzá, hogy mire megpuhul, jó, tartalmas, pörkölthöz hasonló leve legyen. Azonnal forrón tálaljuk. Az előmelegített tál egyik oldalára felhalmozzuk a köretet - ez lehet párolt rizs, galuska, sós vízben főtt petrezselymes burgonya -, majd a tokányt ízlésesen mellé tesszük, és levével meglocsoljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: csipet őrölt, nagy nedvességtartalmú, párolt rizshez, ízek összeérjenek, gomba teljesen, bácskai rizses,

B betűs receptek
Békési betyáros Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna. A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai fogolypecsenye Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejes káposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag. Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalonnás zsírban megfonnyasztjuk, pirospaprikát, finomra zúzott fokhagymát, kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Barlahidai cupita (búzaprósza) Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 bögre tej, só, diónyi vaj. A tojást a tej egy részével jól felverjük, a lisztet belekeverjük. Fakanállal simára dolgozzuk, majd a megmaradt tejet is hozzáöntjük, és palacsinta sűrűségűre keverjük. Zsírozott tepsibe öntjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, forró sütőben megsütjük. Meghinthetjük cukorral. Nagy kockákra vágjuk és forrón tálaljuk. Bábolnai burgonyaleves Személyenként ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói lucskos káposzta Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára. Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Oroszkrém torta 2. bubszi
Túrós pite koszegimarika
Csíkos narancstorta receptje: ujjozsef
Bohóc lepény bubszi
Deeeee szendeszundi
Almás pite 2. bubszi
Karácsonyi mézeskalács gimlin
Meggyes-mákos muffin rochlitzne
Gesztenyelepény mIKRÓBAN bubszi
Kekszes krémes recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Skanzenbe horvathnemagdi
Bősárkányi pulykamell rántva bubszi
Barnasörrel párolt korianderes csirkemell recept gonda_katalin
Articsókás-gombás sült csirke bubszi
Tavaszi ízek relisisi
Aszalt szilvával töltött rántott hús recept boszorlany
Paradicsomos káposzta janoselek
Kímélő saláták kissmama
Finom falatok piroska0101
Csirke mandulával (ausztrál) bubszi
Marhából készült ételek
Húsgombócleves korpaciberével bubszi
Csikós tokány! korosigaborne
Vörösboros pusztapörkölt klerierzsi
Szombatosok paszulylevese bubszi
Vadas recept baggesz20
Cukorbetegeknek horvathnemagdi
Kapros ragu főtt húsból bubszi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Padlizsán muszaka veronika74
Szász pityókaleves bubszi
Sertésből készült ételek
Eredeti erdélyi töltött káposz bubszi
Barna sörben pácolt csülök horvathnemagdi
Egytálételek kannalidia
Finom falatok piroska0101
Brassói aprópecsenye 5. bubszi
Korhelyleves bubszi
B receptek horvathnemagdi
Savanyú uborkás raguleves martimarti
Májas csirkemell klerierzsi
x nagyuska
Halból készült ételek
Halragu zöldborsóval bulac57
K betűs receptek horvathnemagdi
Sonkával töltött pisztráng (sp bubszi
Foghagymás párolt, sült süllő, hasábburgonyával recept kovacs_zsoka
Zöldséges-lazacos sült tészta recept jamborlulu
haltepertő hagymával ibolya58
Halpaprikás bográcsban klerierzsi
Lime-os, fehérboros lazac veronika74
Füstölt lazacos saláta 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
savanyú burgonyaleves ibolya58
Szegedi fácángulyás bubszi
Vadhús saláta rochlitzne
Fácánleves újházi módra tundihugi
Telkibányai raguleves! ibolya58
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Spagetti ajánló
Édes-savanyú bolognai rakott tészta recept jamborlulu
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
Cukkinis spagetti tejszínnel veronika74
Édes, sós muffinok baratha
Spagetti a ... bulac57
Mascarponés húsgombócok suzymama
Sonkás-Tejszínes Spagetti 1vargaildyko
Ananászos-kukoricás csirke recept kovacs_zsoka
Lecsós Rakott Tészta... 1vargaildyko
Brokkolis spagetti recept boszorlany
Pizza receptek
Füstös expressz pizza tekercs recept jamborlulu
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Mini-pizza horvathnemagdi
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Reform-pizza horvathnemagdi
Olasz pizza házilag ,,1" nanoka72
Pizza rákkal recept boszorlany
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Bence Pizzája recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger baratnu
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Óriás hamburger angyalka___
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU