Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Halászlé 3.
Hozzávalók: Az alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat előkészítjük, megtisztítjuk, felszeleteljük. A ponty testét szeletekre vágjuk, besózzuk, és félretesszük legalább 2 órára. Az apróhalat feltesszük egy 5 literes fazékban főni a felszeletelt hagymával, paradicsommal, zöldpaprikákkal együtt. Felengedjük vízzel a fazekat kb. a kétharmadáig. Ha a lé felforrt, beletesszük a halászlékockákat, és megsózzuk. Az alaplét addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. Ezután átpasszírozzuk a levet, a csontokat kidobjuk. A levet visszatesszük forrni, és a fűszerpaprikákat csomómentesre keverjük egy kis meleg levessel, majd a léhez adjuk. Az erős paprikából ízlés szerinti mennyiséget használjunk. Ha a levest túl sűrűnek találjuk, pótoljuk egy kis vízzel. A levest kb. 15 percig főzzük a paprikával, közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ezután beletesszük az előre elkészített halszeleteket, és még 15 percig főzzük. Figyeljünk oda, mert a hal nagyon hamar megfő, ne kevergessük a levest, hogy ne törjön össze a hal. Ha szeretjük a halikrát és a haltejet, akkor a főzés befejezése előtt 3 perccel azt is tehetünk a levesbe. A halászlét forrón tálaljuk.
bubszi bubszi
Címkék: alaplét addig, csontokat kidobjuk, levet visszatesszük, fűszerpaprikákat csomómentesre, léhez adjuk, erős paprikából,

5 magyaros étel, ami nem hizlal
folyamatos keverés közben a tejet és a tejfölt, keverd csomómentesre, majd mehet az egész a párolódó tökhöz. A végén szórd meg a maradék kaporral, és díszítsd egy kis tejföllel. tejfölös-kapros-tökfőzelék-recept-cosmopolitan Tiszai halászlé (4 főre, 335kcal/adag) Hozzávalók: - 2 kg ponty - 2 kg apróbb hal (keszeg, kárász, törpeharcsa) - 50 dkg vöröshagyma - 20 dkg paprika - 20 dkg paradicsom - 5 dkg pirospaprika - 5 dkg ...
tinka1951 tinka1951
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A lé a tét - avagy pár szó a
tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek. - Általános híg levesek: csontleves, húsleves - Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi! - Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csonttal, szárnyas aprólékkal elkeverve, fűszerezve. Hosszan tartó főzéssel, teljesen lezsírozva ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Aki törődik az egészségével
Mélyebb serpenyőben forrósítson kb. 2 ujjnyi olajat. A pontycsíkokat mártsa előbb lisztbe, majd a sörtésztába, és az olajban süsse aranysárgára. Petrezselymes burgonyával és paradicsommártással kínálja. 1 adag: 261 kcal Regős halászlé Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg-os ponty 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa, fehérrépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 3 ek. olaj 1 ek. fűszerpaprika 1 dl száraz fehérbor 1 ...
eva0817 eva0817
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Túrós süti horvathnemagdi
Kekszes krémes lantosneevi
SAJTOS PARAJTorta bubszi
Kavart banános sütemény ujjozsef
Nutellás krémes rochlitzne
Csoki imádóknak snbela44
Áfonyás-Fehércsokis Keksz 1vargaildyko
Hajtogatott töltött bukták bubszi
Tejes pite margareta51
A 6 legjobb piskóta horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Recept jjanosne
Kínai édes-savanyú csirke recept boszorlany
Recept jjanosne
Recept jjanosne
Finom falatok piroska0101
Indiai leves margoka59
Töltött csirkemell ahogy én szeretem recept baggesz20
Csirkemell őzgerincben 1955viki
Csirkés raguval töltött palacsinta bkisseva
Rakott csirkemell maroka
Marhából készült ételek
N betűs receptek horvathnemagdi
Húsgolyós vitaminsali 1vargaildyko
Ízőrzők – Harta – horvathnemagdi
Paradicsom, paprika bulac57
V betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Omlett a szerelemért veronika74
U betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Fejtettbab-gulyás gabfe
Sertésből készült ételek
tardi kaszáspecsenye ibolya58
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
Kolozsvári rakott káposzta evavicus
Vacsora csata jjanosne
Lasagne jupiter21
Stefánia sajttal és baconnel suzymama
Rakott sült hús zöldségekkel magdus60
Receptek horvathnemagdi
Sajtos húspogása grillen sütve bubszi
Sajtos rántott sertésláb bubszi
Halból készült ételek
Pisztráng Szalajka Módra 1vargaildyko
Lazac-steak salátával veronika74
Harcsapaprikás túrós csuszával suzymama
Grillezett Lazacszelet 1vargaildyko
Busa, amúr receptek aprochef
Francia halászlé bubszi
A jó emésztésért...... szisszy83
Lazacsteak kagylóraguval horvathnemagdi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Halas tippek aprochef
Vad ételek
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Lapcsánka erdész módra bubszi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Gombás szarvastokány orsi1
Töltött káposzta bkisseva
Vadhús saláta rochlitzne
burgonyás ételek marti1951
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácánmell töltött körtével bubszi
Spagetti ajánló
Metéltropogós bubszi
Olasz zöldségleves recept toth_beata
Wokban sűlt zöldséges-csirkés rochlitzne
Padlizsános spagetti (4 személ napsugar71
x nagyuska
Olasz spagettileves margoka59
Különleges, milánói spagetti bubszi
Zöldséges-sonkás sült tészta horvathnemagdi
Brokkolis tészta skorpiolilike
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Pizza receptek
Csokidarabos kiflik tundihugi
Pizza 2 horvathnemagdi
Pizza tészta Balázs módra: bubszi
Calabriai pizza bubszi
Egyszerű pizza házilag margoka59
Vitaminos rátét bubszi
Pizza hólyagos recept boszorlany
Gyors, finom pizza receptje baratha
Mikros sutik stb. margareta51
Töltött pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Sajtos hamburger bubszi
Házi hamburger veronika74
Csirke hamburger cajun módra klara50
Virslis kifli veronika74
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU