Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Halászlé 3.
Hozzávalók: Az alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat előkészítjük, megtisztítjuk, felszeleteljük. A ponty testét szeletekre vágjuk, besózzuk, és félretesszük legalább 2 órára. Az apróhalat feltesszük egy 5 literes fazékban főni a felszeletelt hagymával, paradicsommal, zöldpaprikákkal együtt. Felengedjük vízzel a fazekat kb. a kétharmadáig. Ha a lé felforrt, beletesszük a halászlékockákat, és megsózzuk. Az alaplét addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. Ezután átpasszírozzuk a levet, a csontokat kidobjuk. A levet visszatesszük forrni, és a fűszerpaprikákat csomómentesre keverjük egy kis meleg levessel, majd a léhez adjuk. Az erős paprikából ízlés szerinti mennyiséget használjunk. Ha a levest túl sűrűnek találjuk, pótoljuk egy kis vízzel. A levest kb. 15 percig főzzük a paprikával, közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ezután beletesszük az előre elkészített halszeleteket, és még 15 percig főzzük. Figyeljünk oda, mert a hal nagyon hamar megfő, ne kevergessük a levest, hogy ne törjön össze a hal. Ha szeretjük a halikrát és a haltejet, akkor a főzés befejezése előtt 3 perccel azt is tehetünk a levesbe. A halászlét forrón tálaljuk.
bubszi bubszi
Címkék: alaplét addig, csontokat kidobjuk, levet visszatesszük, fűszerpaprikákat csomómentesre, léhez adjuk, erős paprikából,

5 magyaros étel, ami nem hizlal
folyamatos keverés közben a tejet és a tejfölt, keverd csomómentesre, majd mehet az egész a párolódó tökhöz. A végén szórd meg a maradék kaporral, és díszítsd egy kis tejföllel. tejfölös-kapros-tökfőzelék-recept-cosmopolitan Tiszai halászlé (4 főre, 335kcal/adag) Hozzávalók: - 2 kg ponty - 2 kg apróbb hal (keszeg, kárász, törpeharcsa) - 50 dkg vöröshagyma - 20 dkg paprika - 20 dkg paradicsom - 5 dkg pirospaprika - 5 dkg ...
tinka1951 tinka1951
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A lé a tét - avagy pár szó a
tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek. - Általános híg levesek: csontleves, húsleves - Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi! - Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csonttal, szárnyas aprólékkal elkeverve, fűszerezve. Hosszan tartó főzéssel, teljesen lezsírozva ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Aki törődik az egészségével
Mélyebb serpenyőben forrósítson kb. 2 ujjnyi olajat. A pontycsíkokat mártsa előbb lisztbe, majd a sörtésztába, és az olajban süsse aranysárgára. Petrezselymes burgonyával és paradicsommártással kínálja. 1 adag: 261 kcal Regős halászlé Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg-os ponty 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa, fehérrépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 3 ek. olaj 1 ek. fűszerpaprika 1 dl száraz fehérbor 1 ...
eva0817 eva0817
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Karamellás szelet recept toth_beata
(100 éves recept) bubszi
Keksztekercs torta bkisseva
Két emelet boldogság juditmama
TORTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Bögrés Túrós sütemény horvathnemagdi
diós muffin erdei gyümölccsel ibolya58
Eper joghurt torta koszegimarika
Cukorfánk horvathnemagdi
Húsvéti fonott kosárkák klementinagidro
Szárnyas receptek
Csirke becsinált leves reifregina
Sült csirke rizzsel (albán) klara50
Sajttal és gombával töltött csirkemell! horvathnemagdi
Húsvéti pulykamell tekercs recept kannalidia
Mexikói chilis bab ancus56
Csirkemell őzgerincformában tundihugi
Göngyölt káposzta eva0817
Az igazi és legfinomabb horvathnemagdi
Tanyasi sistergős rochlitzne
Hal a tortán jjanosne
Marhából készült ételek
Currys húsfalatok (főétel) bubszi
Alufóliás flekken kkm
sziciliai spagetti ! ibolya58
Ünnepi vendégvárás emoke93
Csongrádi vörösboros marha túrós galuskával reifregina
olasz rizsleves ibolya58
Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel horvathnemagdi
Villányi pincepörkölt bubszi
Réka után lakoma.. gaby13
Vacsora csata jjanosne
Sertésből készült ételek
ÍNYENC TÖLTÖTT liba bubszi
Dán pásztortál rochlitzne
Csípős palacsinta petezsolt
Recept jjanosne
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
A legomlósabb lekváros linzer 10 perc alatt pacsakute
Töltött paprika bkisseva
Zöldséges-paradicsomos sertésragu recept toth_beata
balatoni mustos pecsenye ibolya58
Eredeti erdélyi töltött káposz bubszi
Halból készült ételek
Bácskai halászlé bubszi
Rostonsült ponty. csibi52
Bajai halászlé 2. bubszi
Lazac paradicsomos ceruzababbal recept gonda_katalin
Halászlé 3. bubszi
Pontykocsonya peterimajoridozsahe
Tormás palacsinta keri007
Kapros lazacfilé recept gonda_katalin
Tejfölös-gombás ponty 1. bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Túlélni a telet... horvathnemagdi
rapsic vadas ! ibolya58
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Töltött káposzta bkisseva
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Spagetti ajánló
Darált húsos rakott karfiol rochlitzne
Babra megy a játék horvathnemagdi
Spagetti saláta zsokanita
Recept jjanosne
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Bolognai spagetti... jupiter21
Fokhagymás-sajtos tészta suzymama
Májas spagetti horvathnemagdi
Nyúlpaprikás 1. bubszi
Tepsis bolognai penne recept jamborlulu
Pizza receptek
Szombaton készül... szisszy83
Pizza Napoletana bubszi
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
Pizza tészta Balázs módra: bubszi
Pizza nagyon-egyszerűen horvathnemagdi
Gombás rátét bubszi
Zöldfűszeres pizzás csiga recept baggesz20
x nagyuska
Húsvéti pizzatitok horvathnemagdi
Pizzatészta alaprecept bubszi
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger pulykahússal suzymama
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi hamburger recept jamborlulu
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU