Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Halászlé 3.
Hozzávalók: Az alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat előkészítjük, megtisztítjuk, felszeleteljük. A ponty testét szeletekre vágjuk, besózzuk, és félretesszük legalább 2 órára. Az apróhalat feltesszük egy 5 literes fazékban főni a felszeletelt hagymával, paradicsommal, zöldpaprikákkal együtt. Felengedjük vízzel a fazekat kb. a kétharmadáig. Ha a lé felforrt, beletesszük a halászlékockákat, és megsózzuk. Az alaplét addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. Ezután átpasszírozzuk a levet, a csontokat kidobjuk. A levet visszatesszük forrni, és a fűszerpaprikákat csomómentesre keverjük egy kis meleg levessel, majd a léhez adjuk. Az erős paprikából ízlés szerinti mennyiséget használjunk. Ha a levest túl sűrűnek találjuk, pótoljuk egy kis vízzel. A levest kb. 15 percig főzzük a paprikával, közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ezután beletesszük az előre elkészített halszeleteket, és még 15 percig főzzük. Figyeljünk oda, mert a hal nagyon hamar megfő, ne kevergessük a levest, hogy ne törjön össze a hal. Ha szeretjük a halikrát és a haltejet, akkor a főzés befejezése előtt 3 perccel azt is tehetünk a levesbe. A halászlét forrón tálaljuk.
bubszi bubszi
Címkék: alaplét addig, csontokat kidobjuk, levet visszatesszük, fűszerpaprikákat csomómentesre, léhez adjuk, erős paprikából,

5 magyaros étel, ami nem hizlal
folyamatos keverés közben a tejet és a tejfölt, keverd csomómentesre, majd mehet az egész a párolódó tökhöz. A végén szórd meg a maradék kaporral, és díszítsd egy kis tejföllel. tejfölös-kapros-tökfőzelék-recept-cosmopolitan Tiszai halászlé (4 főre, 335kcal/adag) Hozzávalók: - 2 kg ponty - 2 kg apróbb hal (keszeg, kárász, törpeharcsa) - 50 dkg vöröshagyma - 20 dkg paprika - 20 dkg paradicsom - 5 dkg pirospaprika - 5 dkg ...
tinka1951 tinka1951
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A lé a tét - avagy pár szó a
tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek. - Általános híg levesek: csontleves, húsleves - Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi! - Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csonttal, szárnyas aprólékkal elkeverve, fűszerezve. Hosszan tartó főzéssel, teljesen lezsírozva ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Aki törődik az egészségével
Mélyebb serpenyőben forrósítson kb. 2 ujjnyi olajat. A pontycsíkokat mártsa előbb lisztbe, majd a sörtésztába, és az olajban süsse aranysárgára. Petrezselymes burgonyával és paradicsommártással kínálja. 1 adag: 261 kcal Regős halászlé Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg-os ponty 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa, fehérrépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 3 ek. olaj 1 ek. fűszerpaprika 1 dl száraz fehérbor 1 ...
eva0817 eva0817
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Kávé fagylalt recept gonda_katalin
Kakaós meggyes süti gereica
ribizlis, álom muffin ! ibolya58
Meggyes kuglóf bubszi
Gofri veronika74
Kalocsai ropogós bubszi
Diós süti /liszt nélkül/ veronika74
Mikros torta mamucika
Epres túrós kevert szelet recept klementinagidro
Találtam, leírtam.... eva0817
Szárnyas receptek
Sós, édes finomságok rizsből snibolya
Vásárhelyi csirke bubszi
Csirkekirály (ausztrál) klara50
Receptek horvathnemagdi
Brazil csirke veronika74
Pulykarolád szilvalekvárral bulac57
Ízőrzők – Létavértes horvathnemagdi
Hóstyai csirke bkisseva
Gesztenyekrém-leves veronika74
Áfonyás-meyer citromos piték recept kannalidia
Marhából készült ételek
Vesepecsenye vadas mártással bubszi
Gulyásleves kolbászosan recept gonda_katalin
Mediterrán zacskós marhasült bubszi
Spanyol tokány bubszi
Vadas marha zsemlegombóccal reifregina
Bolognai szendvics recept baggesz20
Tarjás hagymagulyás 1vargaildyko
Gombás sült bubszi
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
Mészáros tokány margoka59
Sertésből készült ételek
Erdélyi Káposzta 1vargaildyko
kijevi szoljankaleves! ibolya58
muzsik reggelije ibolya58
Bográcsos székelykáposzta grimilda
Sonkás Kocka 1vargaildyko
Fuszerek/Arab/ margareta51
Sertés szűzérmék vadas káposztaraguval recept baggesz20
Bográcsos - Pásztorleves ujjozsef
Marhahús zöldbabbal recept boszorlany
Gulyásleves füstölthúsból tundihugi
Halból készült ételek
bácskai halpaprikás ! ibolya58
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
A tenger gyógyító gyümölcsei.. szisszy83
Hal erőleves bubszi
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Halfilé bazsalikomos gnocchival recept boszorlany
pisztráng szalajka módra ! ibolya58
Fogyjon franciásan! bulac57
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Gombás szarvastokány orsi1
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Hogyan készül a dödölle? grimilda
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Torták kloppenburg
Spagetti ajánló
olasz mártások ! ibolya58
Sajtos csirkemell gesztenyefa
milánói minestrone ! ibolya58
Bolognai spagetti... jupiter21
Rakott spagetti......... maca23
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Caesar csirkesaláta tésztával klara50
Paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Saláta vacsora klarika47
Pestós spagetti.. jotunder60
Pizza receptek
Pudingos recept horvathnemagdi
Pizzás csavart rúd recept baggesz20
Pizza-tészta, I. bubszi
Tortilla chips klerierzsi
Recept jjanosne
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Burgonyás pizza tészta bubszi
Töltött pizza moncsika77
Pizza saját ötlettel recept boszorlany
Pizza recept horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
A szója kloppenburg
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Sajtburger veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU