Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A levesbe
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet

Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.
Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél

Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta

Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc

Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska

Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez

Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: edénybe vajat, vízben főtt, megfőtt burgonyát, maradék darált, széles csíkokat, ujjunk mellett,

5 ínyenc levesbetét
borított tepsin. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjunk rá sót és az aprított rozmaringot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük ropogósra. Hagymaleveshez, különféle krémlevesekhez, raguleveshez egyaránt illik. Sajtos-zöldfűszeres burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg burgonya • 2 tojássárgája • 15 dkg liszt • 15 dkg reszelt sajt • 1-1 mokkáskanál (szárított) oregánó és bazsalikom • 1 evőkanál ...
tinka1951 tinka1951
Almás káposzta
hullámon Hozzávalók: 4 db kisebb burgonya, 1 dl víz. Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük. Burgonyagombóc I. Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyem zöld. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Apró burgonyagombócok
Hozzávalók: kb. 60 dkg lisztes burgonya, 2 tojás sárgája, kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dkg puha vaj, frissen reszelt szerecsendió, só, bors, + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő; a gombócok főzéséhez: kb. 1,5 l víz, 1 teáskanál só Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón meghámozzuk és alaposan áttörjük. Amíg az áttört burgonya hűl, egy tálcát 1 evőkanálnyi keményítővel ...
margoka59 margoka59
B Receptek
személyre: 60 dkg burgonya, 12 dkg liszt, fél liter tej, 1 tojás, só ízlés szerint. Lisztből, vízből és tojásból tésztát gyúrunk. Metéltre vágjuk, tejben kifőzzük, és egészben főtt burgonyával tálaljuk. Tengeri hallal készült burgonyagombóc amerikai módra Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt burgonya, 50 dkg tengeri hal, 2 tojás, 5 dkg vaj, liszt a panírozáshoz, zsír vagy olaj a sütéshez, törött bors, só ízlés szerint. A főtt halat összetörjük, meg is darálhatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
megreszeljük, lisztet, tojássárgáját és sót adunk hozzá. Jól összedolgozzuk. Felvert tojásfehérjéket teszünk bele. Az elkészített masszából kis lepényeket sütünk. Áfonyalekvárral, almamártással vagy tejföllel tálaljuk. Zeppelin (főtt burgonyagombóc) litván módra Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 tojás, 10 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 10 dkg szalonna, só ízlés szerint. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg margarin, só ízlés szerint. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Tejfölös burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, kapor vagy zöldpetrezselyem, só ízlés szerint. A megtisztított burgonyát megreszeljük, és azonnal annyi hideg vízbe tesszük, amennyi ellepi. 2-4 óra hosszat hagyjuk állni a vízben, ezután szalvétán kinyomjuk belőle a vizet. A kinyomott burgonyához felvert tojást teszünk, és az egészet együtt jól eldolgozzuk. Dió nagyságú gombócokat készítünk, és serpenyőben aranysárgára sütjük. A kész ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Karácsonyi pöspökkenyér moncsika77
Feketeerdei meggytorta 2. bubszi
FÜGEKOSÁRKÁK: SAJÁT TÉSZTÁVAL EGZOTIKUS FALATOk tinka1951
„Dobostortás”- maz agnes1955
Mákos lepény – almával is nagyon finom horvathnemagdi
Diós-vaníliás kifli andrilaszlone
Kókuszos,Sajtos-krumplis muffi gzax
Kókusztekercs 1. bubszi
Házi túrós kifli horvathnemagdi
Bögre széle süti recept baggesz20
Szárnyas receptek
Gyulai csirkemell bubszi
Főzési tipp akár mára,...... eva0817
Narancsos finomságok horvathnemagdi
Zöldborsós csirkemáj recept gonda_katalin
Juhtúrós sztapacska sajtos csirkemellel recept jamborlulu
1 jó kis recept flammerne
Vörösboros Csirkemell 1vargaildyko
Lencse Sólet 1vargaildyko
Aszalt szilvás pulykamell veronika74
Mediterrán tarhonyás csirke recept mamucika
Marhából készült ételek
montenegrói makaróni ! ibolya58
Göngyölt hús, túrós nokedlivel recept kovacs_zsoka
Törökparadicsom vagdalt hússal bubszi
Vadas marhatokány 1vargaildyko
Karfiolmuszaka bulac57
Lőrinci húsleves recept boszorlany
Mézes részeges-körtével bajuszpapi
Főételek. ilse
Brokkolis bélszín recept jamborlulu
Húsimádó rakott tészta mediterrán ízekkel reifregina
Sertésből készült ételek
Húskenyér bubszi
Hagymás disznómáj recept toth_beata
Cipóban sült csülök veronika74
B betűs receptek horvathnemagdi
Vecsési káposztás bab bubszi
porkoltek gzsani23
bajor köményes hús! ibolya58
Káposztás egytál bubszi
Szoljanka 6 bubszi
D betűs recept horvathnemagdi
Halból készült ételek
Körösi harcsapaprikás bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Paradicsomos grillezett hal 1vargaildyko
Lazacos szendvics veronika74
Különleges halragu aranyibarbara
Harcsapaprikás horvathnemagdi
füstöltpisztráng leves ... bubszi
Tejszínes, lazacos szélesmetél jotunder60
Sörlevesek bkisseva
Vad ételek
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Karácsonyi ételek tomicica
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
rapsic vadas ! ibolya58
Indiai rizssaláta bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Spagetti ajánló
Pizza lesz ma ebédre sarkadykati
Hentes Tokány margoka59
Ötletek a konyhába. piroska0101
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Kukoricás wok recept gonda_katalin
Tojásos spagetti bubszi
Fokhagymás spagetti tonhallal recept baggesz20
Bakonyi szelet veronika74
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Csirke baconban fokhagymás tésztával suzymama
Pizza receptek
Lala kifli zsokanita
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Lala kifli yaskane
Egészséges durumbúza inrid77
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Paradicsomos-füstölt kolbászos pizza recept boszorlany
Pizza recept baggesz20
Pizza Adriana bubszi
Pizzázni jó horvathnemagdi
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi hamburger recept gonda_katalin
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi hamburger grimilda
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU