Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A levesbe
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet

Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.
Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél

Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta

Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc

Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska

Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez

Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: edénybe vajat, vízben főtt, megfőtt burgonyát, maradék darált, széles csíkokat, ujjunk mellett,

5 ínyenc levesbetét
borított tepsin. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjunk rá sót és az aprított rozmaringot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük ropogósra. Hagymaleveshez, különféle krémlevesekhez, raguleveshez egyaránt illik. Sajtos-zöldfűszeres burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg burgonya • 2 tojássárgája • 15 dkg liszt • 15 dkg reszelt sajt • 1-1 mokkáskanál (szárított) oregánó és bazsalikom • 1 evőkanál ...
tinka1951 tinka1951
Almás káposzta
hullámon Hozzávalók: 4 db kisebb burgonya, 1 dl víz. Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük. Burgonyagombóc I. Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyem zöld. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Apró burgonyagombócok
Hozzávalók: kb. 60 dkg lisztes burgonya, 2 tojás sárgája, kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dkg puha vaj, frissen reszelt szerecsendió, só, bors, + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő; a gombócok főzéséhez: kb. 1,5 l víz, 1 teáskanál só Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón meghámozzuk és alaposan áttörjük. Amíg az áttört burgonya hűl, egy tálcát 1 evőkanálnyi keményítővel ...
margoka59 margoka59
B Receptek
személyre: 60 dkg burgonya, 12 dkg liszt, fél liter tej, 1 tojás, só ízlés szerint. Lisztből, vízből és tojásból tésztát gyúrunk. Metéltre vágjuk, tejben kifőzzük, és egészben főtt burgonyával tálaljuk. Tengeri hallal készült burgonyagombóc amerikai módra Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt burgonya, 50 dkg tengeri hal, 2 tojás, 5 dkg vaj, liszt a panírozáshoz, zsír vagy olaj a sütéshez, törött bors, só ízlés szerint. A főtt halat összetörjük, meg is darálhatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Borjúhússal töltött burgonyagombóc örmény módra Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg olvasztott vaj, kapor. A töltelékhez: 30 dkg borjúhús, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg olvasztott vaj, törött bors és só ízlés szerint. A borjúhúst kétszer megdaráljuk, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal összekeverjük, eldolgozzuk és vajban kisütjük. A burgonyát megfőzzük, megdaráljuk, felvert tojást teszünk bele, és elkészítjük a gombóctésztát. Tyúktojás nagyságú ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Zöldséges burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg burgonya, 2 kis szál sárgarépa, egy darabka petrezselyemgyökér, egy darabka zellergumó, 1 szál póréhagyma, 2 tojás, 1 evőkanál reszelt sajt, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj, törött bors és só ízlés szerint. A megtisztított és puhára főzött burgonyát és zöldséget leszűrjük, lecsöpögtetjük és megdaráljuk. Lisztet, sót és borsot szórunk bele. Hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt sajtot. Kerek gombócokat ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Lekváros táska veronika74
Kapucíner szelet wegnerzs
Karamellszelet horvathnemagdi
Méhkas recept boszorlany
Ali baba pogácsája recept baggesz20
]Kekszes almás! lantosneevi
Hóember recept baggesz20
Karamell pite lantosneevi
Meggyes-zabpelyhes szelet... szisszy83
Túrós süti nanoka72
Szárnyas receptek
Thai piros csirke curry recept kovacs_zsoka
Zöldséges csirke kínai módra tundihugi
Vannak emberek horvathnemagdi
Rántott hús helyett hétvégére sarkadykati
Csirkemellfilé ravaszdi módra sarkadykati
Kijevi csirkemell 1. bubszi
Joghurtban érlelt csirkemell, fehérboros párolt káposztával, baggesz20
Tojással töltött csirkecomb bubszi
Hagymás-sajtos csirke lantosneevi
Bugaci töltött csirke horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Bográcsos ételek aprochef
Pikáns balinéz marharagu burgonyával recept jamborlulu
Enchillada bubszi
Charlestoni paradicsomos rizs recept kovacs_zsoka
Kertészleves bubszi
Receptek horvathnemagdi
Egytálételek burgonyából nemc rakosferenc
Éjféli borscs bubszi
x nagyuska
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
Sertésből készült ételek
Tejfölös Bableves 1vargaildyko
Ízőrzők – Noszvaj bkisseva
Rizseshús sütőben tundihugi
káposztás dagadó faciendum
Tordai májgaluska (egytálétel) bubszi
FÜGEKOSÁRKÁK: SAJÁT TÉSZTÁVAL EGZOTIKUS FALATOk tinka1951
Káposztás-babos gulyás recept jamborlulu
Somogyi aprópecsenye bubszi
Bakonyi sertésborda vicky0709
sváb húsos palacsinta ! ibolya58
Halból készült ételek
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Recept jjanosne
Lazac roston rákvajas ........ migova
Karácsonyi menűsor korall44
Rántott ponty bubszi
mai recept faciendum
Pisztráng rántva bubszi
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
Svéd zöldsaláta recept baggesz20
Vad ételek
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Vadhús horvathnemagdi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Fácánpaprikás bubszi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Recept jjanosne
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Receptek jjanosne
Spagetti ajánló
Rakott tészta recept boszorlany
Fokhagymás spagettisaláta tundihugi
Sütőben sült spagetti veronika74
Jó receptek grimilda
gombás spagetti faciendum
Túrós spagettiropogós bubszi
Brokkolis tészta skorpiolilike
Bolognai spagetti másképp recept baggesz20
Olívás spagetti bubszi
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Pizza receptek
Pizza gabfe
Túrós-pizza horvathnemagdi
tortilla chips házilag faciendum
Lapo kenyér serpenyőben sütve faciendum
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Mikros sutik stb. margareta51
Pizza pogácsa tinka1951
Sonkás, gombás, kukoricás pizza recept kovacs_zsoka
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Hamburger receptek
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger grimilda
x nagyuska
Sajtburgerleves recept roanna
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
mustár készítése házilag irmus
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU