Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A levesbe
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet

Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.
Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél

Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta

Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc

Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska

Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez

Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: edénybe vajat, vízben főtt, megfőtt burgonyát, maradék darált, széles csíkokat, ujjunk mellett,

5 ínyenc levesbetét
borított tepsin. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjunk rá sót és az aprított rozmaringot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük ropogósra. Hagymaleveshez, különféle krémlevesekhez, raguleveshez egyaránt illik. Sajtos-zöldfűszeres burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg burgonya • 2 tojássárgája • 15 dkg liszt • 15 dkg reszelt sajt • 1-1 mokkáskanál (szárított) oregánó és bazsalikom • 1 evőkanál ...
tinka1951 tinka1951
Almás káposzta
hullámon Hozzávalók: 4 db kisebb burgonya, 1 dl víz. Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük. Burgonyagombóc I. Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyem zöld. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Apró burgonyagombócok
Hozzávalók: kb. 60 dkg lisztes burgonya, 2 tojás sárgája, kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dkg puha vaj, frissen reszelt szerecsendió, só, bors, + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő; a gombócok főzéséhez: kb. 1,5 l víz, 1 teáskanál só Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón meghámozzuk és alaposan áttörjük. Amíg az áttört burgonya hűl, egy tálcát 1 evőkanálnyi keményítővel ...
margoka59 margoka59
B Receptek
személyre: 60 dkg burgonya, 12 dkg liszt, fél liter tej, 1 tojás, só ízlés szerint. Lisztből, vízből és tojásból tésztát gyúrunk. Metéltre vágjuk, tejben kifőzzük, és egészben főtt burgonyával tálaljuk. Tengeri hallal készült burgonyagombóc amerikai módra Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt burgonya, 50 dkg tengeri hal, 2 tojás, 5 dkg vaj, liszt a panírozáshoz, zsír vagy olaj a sütéshez, törött bors, só ízlés szerint. A főtt halat összetörjük, meg is darálhatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
megreszeljük, lisztet, tojássárgáját és sót adunk hozzá. Jól összedolgozzuk. Felvert tojásfehérjéket teszünk bele. Az elkészített masszából kis lepényeket sütünk. Áfonyalekvárral, almamártással vagy tejföllel tálaljuk. Zeppelin (főtt burgonyagombóc) litván módra Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 tojás, 10 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 10 dkg szalonna, só ízlés szerint. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg margarin, só ízlés szerint. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Tejfölös burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, kapor vagy zöldpetrezselyem, só ízlés szerint. A megtisztított burgonyát megreszeljük, és azonnal annyi hideg vízbe tesszük, amennyi ellepi. 2-4 óra hosszat hagyjuk állni a vízben, ezután szalvétán kinyomjuk belőle a vizet. A kinyomott burgonyához felvert tojást teszünk, és az egészet együtt jól eldolgozzuk. Dió nagyságú gombócokat készítünk, és serpenyőben aranysárgára sütjük. A kész ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Kalifa-puding lilikonyhaja
Túrós muffin recept jamborlulu
Szivárvány szelet bkisseva
A csemege története horvathnemagdi
Kossuth kifli nanoka72
Tvn konyha 259recept Cilamami bodaaniko
Narancsos tiramisu nnpapszi
TÚRÓS-Meggyes TORTA bubszi
Túrós szelet tundihugi
Sajttorta recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Zöldséges-tejszínes csirkecomb recept baggesz20
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Mézes csirkemell majus55
Toszkán csirke recept gonda_katalin
csírkés lepény kicsyke
Könnyű, nyári vacsora njzsike
Zöldborsó pulykamell tundihugi
karácsonyi finomság biharijudit
Mézes-mustáros csirke recept jamborlulu
Narancsos töltött kacsa majus55
Marhából készült ételek
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Kecskeméti gulyásleves recept jamborlulu
Libamell vadasan bubszi
Montenegrói makaróni bubszi
Húsvéti recept gyűjtemény bkisseva
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Lakodalmas leves petezsolt
Pirított tarhonya kapros horvathnemagdi
Vörösboros marha pörkölt horvathnemagdi
Babgulyás bográcsban reifregina
Sertésből készült ételek
Csülkös rakott krumpli margoka59
Nnna, milyen lett az oldalas horvathnemagdi
gombás korhelyleves ibolya58
Receptek horvathnemagdi
Töltött tök nnpapszi
Tavaszi leves májgaluskával recept baggesz20
Szilveszteri ételek italok piroska0101
Barátfülés húsleves ujjozsef
Sertésborda májjal és erdei go bubszi
Köményes sertéscsülök klara50
Halból készült ételek
Vacsora csata jjanosne
Ponty szalonnával bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Hal erőleves bubszi
Formáld az alakod grillezve! tinka1951
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Mézes lazacfilé citrommártással recept gonda_katalin
Rántott és Orly ponty cilamami
Vad ételek
Szegedi fácángulyás bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Recept jjanosne
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Receptek horvathnemagdi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Spagetti ajánló
Keleti spagetti petezsolt
Bolognai spagetti horvathnemagdi
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Olívás spagetti bubszi
5 hipergyors tészta grimilda
Sült-főtt spagetti bubszi
A szénégető hala zöldségekkel recept jamborlulu
Padlizsán sonkás-gombás raguva rochlitzne
Főtt csirkemell fűszeresen bubszi
Vörösboros kolozsvári szalonnás spagetti csőben sütve recept baggesz20
Pizza receptek
Pizza tészta alaprecept 3. bubszi
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
Ananászos pizza recept baggesz20
Pizza zsokanita
Sonkás – olívás pizza bubszi
Kefires lángos bubszi
Pizza margherita recept boszorlany
Búzacsírás pizza tészta bubszi
Pizza házi pizzaszósszal recept jamborlulu
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hawaii burger veronika74
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle vagikriszti
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Ma itt jártam: sarkadykati
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU