Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A levesbe
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet

Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.
Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél

Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta

Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc

Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska

Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez

Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: edénybe vajat, vízben főtt, megfőtt burgonyát, maradék darált, széles csíkokat, ujjunk mellett,

5 ínyenc levesbetét
borított tepsin. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjunk rá sót és az aprított rozmaringot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük ropogósra. Hagymaleveshez, különféle krémlevesekhez, raguleveshez egyaránt illik. Sajtos-zöldfűszeres burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg burgonya • 2 tojássárgája • 15 dkg liszt • 15 dkg reszelt sajt • 1-1 mokkáskanál (szárított) oregánó és bazsalikom • 1 evőkanál ...
tinka1951 tinka1951
Almás káposzta
hullámon Hozzávalók: 4 db kisebb burgonya, 1 dl víz. Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük. Burgonyagombóc I. Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyem zöld. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Apró burgonyagombócok
Hozzávalók: kb. 60 dkg lisztes burgonya, 2 tojás sárgája, kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dkg puha vaj, frissen reszelt szerecsendió, só, bors, + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő; a gombócok főzéséhez: kb. 1,5 l víz, 1 teáskanál só Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón meghámozzuk és alaposan áttörjük. Amíg az áttört burgonya hűl, egy tálcát 1 evőkanálnyi keményítővel ...
margoka59 margoka59
B Receptek
személyre: 60 dkg burgonya, 12 dkg liszt, fél liter tej, 1 tojás, só ízlés szerint. Lisztből, vízből és tojásból tésztát gyúrunk. Metéltre vágjuk, tejben kifőzzük, és egészben főtt burgonyával tálaljuk. Tengeri hallal készült burgonyagombóc amerikai módra Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt burgonya, 50 dkg tengeri hal, 2 tojás, 5 dkg vaj, liszt a panírozáshoz, zsír vagy olaj a sütéshez, törött bors, só ízlés szerint. A főtt halat összetörjük, meg is darálhatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Borjúhússal töltött burgonyagombóc örmény módra Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg olvasztott vaj, kapor. A töltelékhez: 30 dkg borjúhús, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg olvasztott vaj, törött bors és só ízlés szerint. A borjúhúst kétszer megdaráljuk, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal összekeverjük, eldolgozzuk és vajban kisütjük. A burgonyát megfőzzük, megdaráljuk, felvert tojást teszünk bele, és elkészítjük a gombóctésztát. Tyúktojás nagyságú ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Zöldséges burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg burgonya, 2 kis szál sárgarépa, egy darabka petrezselyemgyökér, egy darabka zellergumó, 1 szál póréhagyma, 2 tojás, 1 evőkanál reszelt sajt, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj, törött bors és só ízlés szerint. A megtisztított és puhára főzött burgonyát és zöldséget leszűrjük, lecsöpögtetjük és megdaráljuk. Lisztet, sót és borsot szórunk bele. Hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt sajtot. Kerek gombócokat ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Almás táska horvathnemagdi
Mákos gombóc agnes1955
Cseresznyés kalács dióval bubszi
Csokoládés krémes torta horvathnemagdi
ananászos répás muffin ! ibolya58
Kókuszos amerikai palacsinta bubszi
Kedvenc szelet gereica
Mézeskalács karácsonyra lublu
Gabysch griz tundihugi
Habos túrós pite (rózsaszín, meggyel) bkisseva
Szárnyas receptek
Valamit könnyen, gyorsan... gaby13
Szilváskertbe tévedt csirke bubszi
Szalonnába göngyölt pulykacomb burgonyapürével recept jamborlulu
Májrizottó klerierzsi
Mézes-citromos csirke bubszi
Rakott csirke cecloretta
Tepsis rizses csirke 1vargaildyko
Tejszínes pulykacomb recept kovacs_zsoka
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával 1vargaildyko
St-Galleni Csirkemáj 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Zelleres marhapörkölt suzymama
Zöldséges pörkölt zöld mártáss bubszi
Pulykasült recept lilagondolatok
F betűs recept horvathnemagdi
Scsi fehér káposztából bubszi
Pogácsák másképp: tinka1951
tésztás csirkeleves! ibolya58
Boeuf bourguignon (burgundi marharagu) 1vargaildyko
wisky-s csirkeleves aszalt szilvával ibolya58
Olasz rizsleves. bubszi
Sertésből készült ételek
Ázsiai gombás-húsos fasírt ujjozsef
Receptek horvathnemagdi
Gesztenyés pulyka bubszi
Faszénen sült csülök klara50
Sertés szűzérmék vadas káposztaraguval recept baggesz20
A savanyú káposzta panka2006
Gyros tál reifregina
Rakott makaróni klerierzsi
Aprópecsenye Margit - módra margitanya
Sertéskaraj (Erdészné módra) recept kovacs_zsoka
Halból készült ételek
Citromos vajkrém csibi52
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
pisztráng rizling mártással ! ibolya58
Ponty curry gyümölcsös rizzsel suzymama
Receptek horvathnemagdi
Savanyú hal bubszi
Lazac-steak salátával migova
Fish and chips horvathnemagdi
Töltött pontyszeletek peterimajoridozsahe
D betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Fácnleves vinlaci
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
Mai menü. mamucika
Savanyúkáposztás spagetti groszmadel
Sonkás csirkemell csíkok horvathnemagdi
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Olasz zöldségleves recept toth_beata
Paella Costa Brava módra bubszi
Gombás-tejfölös spagetti horvathnemagdi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Pizza receptek
Pizza recept flammerne
Sonkás pizza bubszi
Pizza gofri recept baggesz20
Töltött pizza horvathnemagdi
Chilis mini pizza recept jamborlulu
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizzás csiga tundihugi
Pizza pogácsa recept suzymama
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Hamburger receptek
x nagyuska
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger buci recept jamborlulu
A szója kloppenburg
Hamburger zsemle recept baggesz20
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Ázsiai hamburger klerierzsi
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU