| A fasírtok királynője |
|
darálón engedték át, hazaérve a teljes mennyiség egyharmad vagy egynegyed részét még pépesíthetjük, és ezt hozzákeverve a többi masszához összefogja a nagyobbra darált húst.
Ha többféle húsból készítjük, nyugodtan variáljuk a méreteket. A szárnyast pépesre, a sertést darálva, a bárányt pedig apró kockára vágva elképesztő eredményeket lehet produkálni egy egyszerű fasírtból is.
Ennek a kacsafasírtnak is a hús különböző állaga adja különlegességét, cserében a konyhában töltött ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás-sajtos csirkemell |
Hozzávalók.
2 csirkemell
3 alma
20 dkg sajt
10 dkg szalonna
2 dl tejföl
só, bors, liszt
Elkészítése: A kicsontozott mellet felszeljük, kissé kiverjük. Tűzálló tálba fektetjük a szeletekre vágott szalonnát, és rárakjuk a sóval, borssal megszórt, lisztbe mártogatott húst. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük, a reszelt sajtot rászórjuk, végül meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben pirosra sütjük, még forrón salátával tálaljuk. ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Aromás pulykasült sajtos pole |
össze a tárkonnyal, a zsályával, 3-4 gerezd összepréselt fokhagymával, kevés sóval, borssal, és dörzsöld be vele a pulyka belsejét. Az egyik citromot vágd félbe, majd cikkekbe, és ezt is tedd a pulyka belsejébe. A maradék fokhagymagerezdeket dugdosd a szárnyas bőre alá, kívülről dörzsöld be sóval, borssal, és locsold rá a másik citrom levét.
Kend ki egy kevés olajjal a tepsi alját, és fektesd rá a pulykát. Előmelegített sütőbe téve süsd másfél órán át, amíg megpuhul.
Készítsd el hozzá a ... |
veronika74  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
felmelegítjük, a forró palacsintákra locsoljuk és meggyújtjuk.
Bugaci töltött csirke
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirke (1.5 kg), 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 1 nyers és 2 kemény-tojás, 15 dkg szárnyas-máj, 1 csomó petrezselyem, 15-20 dkg főtt rizs, só, bors, 5 dkg zsír.
A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, átpirítjuk benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat (természetesen lehet pecsenyekacsa-, illetve libamáj is), az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
|
Brassói töltött tojás csőben sütve
Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Beköszöntött a tavasz |
méz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál paprikakrém, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, reszelt szerecsendió, só
Elkészítés módja: csirkéinket kettőbe hasítjuk, hogy négy éhes gyomor is jóllakhasson. Összekeverjük az olajat a szárnyas fűszerrel, sóval, borssal. Alaposan bekenjük vele a madárkáinkat, hogy szép színük és ízük legyen. Annyi ideig pihenni hagyjuk őket, amíg a mártogatóst elkészítjük, vagyis petrezselymet aprítunk, fokhagymát zúzunk, és minden alkotóelemet pedánsan ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Borsikafű |
Délkelet-Európában honos. Régóta ismert fűszeres aromájú fűszernövény, már az antik világban is szívesen használták ízesítésre, és gyógyászati célokra. Mártások, saláták, pácok, majonéz, sült húsok, pecsenyék, sült halak, bablevesek és -főzelékek, szárnyas sültek, őz- és szarvashús, hurka, kolbász, krumplis, gombás és káposztás ételek ízesítésére alkalmas. Borsos aromája miatt a diétás ételekben a fekete bors helyettesítésére is használhatjuk. Óvatosan adagoljuk, és csak néhány percig főzzük az étellel, ... |
nnpapszi  |
|
|
| |
| Budapest máj-Recept Katikától |
Sarkady-Nagy Béláné (#2) 2013-07-24 17:03:23
Szia Ditke!
Budapest máj
egy tányérral kiteszek. Az enyém ilyen lett. Ízlett a Családnak, ez a lényeg!
Az eredeti recept így hangzik:
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
20 dkg házi füstölt ... |
gabfe  |
|
|
| |
|
|