| Grill variációk |
|
sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal)nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült
Parasztos báránysültek nyárson
Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.
Elkészítése: Vágjuk a virslit három darabra, a ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Lencsefasírt |
Hozzávalók:
* 20 dkg lencse
* 10 dkg baconszalonna
* 2 tojás
* 20 dkg hagyma
* 10 dkg búzadara
* 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
* só, bors, ecet, kakukkfű
* olaj
Elkészítés:
Áztassuk a lencsét hideg vízben egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűzhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Lencsefasírt receptje: |
Hozzávalók: 20 dkg lencse
10 dkg durumliszt
15 dkg lilahagyma
2 evk. apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint TAMARI, majoránna, kakukkfű
Elkészítés: Áztassuk a lencsét hideg vízben hat órán át.
Közben a felkockázott hagymát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűzhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet.
Főzzük puhára a lencsét.
Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a durumlisztet, és a maradék lencsét.
Keverjük a masszához a ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Sült ponty hagymaszósszal |
Hozzávalók:
1 db 2 kg-os ponty,
30 dkg hagyma,
2,5 dl fehérbor,
vaj,
50 cl zsíros tejszín,
só,
bors
Elkészítés:
Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Sült ponty hagymaszósszal |
|
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varrjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süssük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt és a lével ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Sült ponty hagymaszósszal |
Hozzávalók:
1 db 2 kg-os ponty,
30 dkg hagyma,
2,5 dl fehérbor,
vaj,
50 cl zsíros tejszín,
só,
bors.
Elkészítése:
Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Sült ponty hagymaszósszal |
Sült ponty hagymaszósszal
.........................
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj,
50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után
törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára
és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd
varrjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süssük 40 percig
forró sütőben. ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|