Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-






Székelyhidi Mária [Marika - ...

Akiknek a morzsás panir már nem megfelelő, helyette tudok ajánlani egy jó módszert. A hús /Én csak csirkét használom/, sokkal porhanyósabb, szaftosabb marad, másnap még hidegen is nagyon finom. A kicsontozott húsdarabokat befüszerezem, 2 - 3 órrát a hűtöben tartom m ielött kisütném. Használok őröltköményt, fehérborst, majorannát,kevés szójaszószt, fokhagymát, gyömbért és kevés sót. Minden füszerből csak keveset használok,
hogy egyik íz se legyen nagyon érezhető: Ha valaki valamelyik fűszer nem szereti azt ellehet hagyni.A panirozás helyett, tojással elkevert kukorica, vagy burgonya keményitőt használok.A jól felmelegitett olajban ,ind a két oldalát hirtelen kérgesre sütöm, maj letakarva mind két oldalon puhára sütöm. Nálunk nagyon bejött, a gyerekek, az unokáim a hagyományos panirt mindig leszedték, ezzel a módszerrel szivesen, még másnap hidigen is megeszik. Egyébként a tengeri halakohoz is ezt használom. A külseje szép, és pórhanyós lesz. Ha valaki esetleg megpróbálja, kérem jelezzen vissza, hogy milyen lett. Mindenkit szeretettel üdvözlök:Marika
#7
2008. június 23. 17:17
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

Klárinak!
A turmixokat kedvelem,sajnos könyvet eddig nem sikerült beszereznem.Így a tapasztalati recipéimet tudom megosztani,veled.
Legtöbbször tejes turmixot készítek.A gyümölcsöt/Bármit amit kedvelsz/apróra vágom,teszek rá egy nagy kanál mézet/.Mivel nekem csak botmixerem van/Azután egy decinyi tejet,mindezt megfelelően mély kancsóba,s a botmixerrel kellően egynemüsítem...Gyümölcsvelő az amit így kapok.Hozzáöntöm a többi tejet/Össz. 1 litert szoktam használni,s ezzel pár pillanatig még turmixolom.
Gyümölcstől függően zöldfűszert is teszek néha bele.Pl:sárgadinnyéhez kevés mentát.
Készítettem,már citromfűteából készült/jégkockából készített/jégkásából,csipet sóval,metélőhagymával,kevés tárkonnyal is,s azon vendégek akik nem kedvelték az édeset nagyon értékelték.Volt aki tejszínt is engedélyezett bele...így is finom.
A lényeg az:használj friss gyümölcsöt,ha kell édesíteni ,mézet,ízesíteni zöldfűszert,s mindezt kedved ízlésed szerint.Add hozzá a hűtött tejet...jól turmixold össze,s már ihatod is.Egészségedre!Üdv.Ica.
#6
2008. június 23. 16:16
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

4: Köszönöm.-Ne feledkezz meg a bőséges folyadék pótlásról!Ebben az álapotban ez,ha lehet még fontosabb...Mielőbbi felépülést.!szivecske Ica.
#5
2008. június 23. 15:05
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2008. június 23. 14:46
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

1: Gratulálok a topikodhoz ! Biztosan sikeres lesz.Miklós
#4
2008. június 23. 14:46
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. június 23. 13:31
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

2:A házilag készíthető fűszeres ecet recipéért,s a sok igen hasznos tudnivalóért,szivecske szivecske szivecske ....:D
#3
2008. június 23. 14:29
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. június 23. 14:17
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

A különféle nyári saláták ideje van. Vegyük sorra, mivel ízesíthetjük öket:
AZ ECET GYÓGYÍR (olvastam valahol)
Almaecet
A legegészségesebb az összes ecetfajta közül. Az alma minden jótékony összetevőjét tartalmazza (köztük pektint, béta-karotint és káliumot), sőt ezeken kívül olyan aminosavakat és enzimeket is, amelyek a fermentációs folyamat során keletkeznek. Magas káliumtartalma miatt serkenti a sejt- és szövetnövekedést, enzimjei pedig gyorsítják a szervezetben lezajló kémiai folyamatokat. Aki kálium hiányban szenved, állandóan fáradtnak érzi magát, és a káliumban gazdag ételek az öregedéssel együtt járó betegségek megelőzésében is segítenek. Ezen kívül az emésztést is segítik. Ahogy öregszünk, úgy fogy ugyanis a gyomorsavunk, ezért almaecettel elébe mehetünk az öregedéssel járó mindennapos emésztési problémáknak. Kalciumot is tartalmaz, amely az egészséges csontokért felel, illetve az idegek és az izmok működésében játszik fontos szerepet. Az almaecetben lévő vasra pedig az egészséges vérhez van szükségünk. A magnézium főleg a szívnek kell.
Vörösbor ecet
Évszázadokon keresztül használták univerzális gyógyszerként, és mára tudományos vizsgálatok is bizonyítják jótékony hatását. A vörösbor ecet nem csak rengeteg "fiatalító" anti-oxidánst tartalmaz, de egyben koleszterin, nátrium és zsírmentes is. Segíthet csökkenteni a koleszterin-szintet, így jó megelőzője lehet a szívbetegségeknek és a magas vérnyomásnak is. Sóhelyettesítőként is használhatjuk, ami az évek előrehaladtával megint csak fontos. A vörösbor ecet különösen ízletes babbal, zöldfélékkel, gyümölcsökkel, de tésztákkal és teljeőrlésű gabonákkal is.
Balzsamecet
A hagyományos balzsamecet Olaszországból származik, ahol a Trebbiano nevű szőlőből készítették, amelyet előbb nagyon édesre érleltek, majd megecetesítették.
Magas anti-oxidáns és kálium tartalma van, és mellesleg nagyon finom salátaöntetként. Annyira édes, hogy akár vanília fagylaltra is önthetjük.
Kakukkfűecet
Vasat, magnéziumot, szilíciumot tartalmaz, és fertőtlenítő illetve általános gyógyító hatása van. Jó köhögés ellen valamint bélbetegségekre. Remekül beválik, mint fertőzést gátló és gyógyító tonik.
Oregano ecet
Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő egyaránt. Megöli a baktériumokat, gombákat és más kórokozókat. Megfázásnak és influenzának is jó ellenszere.
Zsálya ecet
Fájó torok és íny betegségek esetén kiváló gargalizáló folyadék, összehúzó, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása miatt.
Rozmaring ecet
Magas kalcium, magnézium és kálium tartalmú. Mindezek egyensúlyban tartják az idegeket körülvevő folyadékokat és a szív szöveteit. A rozmaring az alacsony vérnyomás ellen is jó.
Készítsünk házilag bazsalikomos (vagy más fűszeres) ecetet
Hozzávalók:
10-15 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
5 dl alma- vagy fehérborecet
Elkészítés: A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, tiszta, zárható üvegbe tesszük. Felöntjük az ecettel. Lezárjuk az üveget és 1 hétig érleljük.
Nem én vagyok ilyen okos, már régóta őrzöm a számítógépemben
(a forrás mára ismeretlen)
#2
2008. június 23. 14:17
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

Szeretettel várok minden kedves klubtagot...
Induláshoz fontos aktuális gondolatok:-Nagyon meleg lévén,rendkívül fontos a bő folyadék fogyasztása...Minden jó ami lé,mégis én az ásványvizeket,turmixokat fogyasztom szívesen,mert az egészséges...A turmixot a gyerekek is szívesen fogyasszák,ha a savanyúbb gyümölcsből készítettekbe egy jó evőkanál mézet teszünk...Várom a további ötleteket,s a finom recepteket./Befőzéshez is./Üdv.Ica.
#1
2008. június 23. 13:31
Válaszolj!



Lázárné Gyulasi Ibolya

Sajtos csirkemell szelet-de jó disznóhs pulykahúsból is..
A hússzeleteket picit kloffoljuk,de ne legyen vékony,inkább kicsit vastagabb.Majd sózzuk,lisztbe forgatjuk,és egy tepsibe helyezzük öket,amibe előtte teszínt öntönk,hogy ne száradjon ki a hús.A sütőben addig sütjük,míg átpuhul,majd bőven beterítjük reszelt sajttal.Egy pici borsos tejfölt is rakunk rá,és olvadásig sütjük,míg ráolvad a sajt és rózsaszín lesz a hús.krumplipürével tálaljuk.
#54
2008. augusztus 25. 22:56
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Most tanultam a húgomtól, ők Bolonyában hogy készítik a "pasta"-t. Ez a paradicsom-szósz alapja az összes szósznak. Felrakja a tészta főzővizet, s mire az kész, kész lesz a pasta is.
Fél deci olivaolajon megfuttat 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát összezúzva, friss bazsalikomot,(ha nincs, jó a szárított is) és oregánót tesz mellé. Pár perc után felönti paradicsomlével, és besűríti a szószt. Ennyi! Ha kész, leszűri a tésztát, ráönti a pastát, összekeveri, tálalásra kész. Sajttal megszórva tálalja.
Azt mondta, hogy lehet bármilyen zöldséggel, hallal, tengeri herkentyűvel, hússal is gazdagítani, de ez az alap.
És így hús nélkül is nagyon finom volt.
#53
2008. augusztus 15. 20:29
Válaszolj!





Koszta Zoltánné [Magdi]

Igaz, Gabi nem tőlem kérted, de eszembe juttattad a rántott tejbegríz receptjét. Ezt anyósom nagyon sokszor készítette, így:
Tejbegrízet főzünk a szokásos módon cukorral és bele 1-2 vaniliacukrot is teszünk. az állada keményebb kell, hogy legyen az átlagostól. Hagyjuk kihülni.
Nyujtó deszkára borítjuk amikor már hideg, és ujjnyi vastagra nyujtjuk, természetesen jól meglisztezzük a deszkát, mert eléggé ragadós a gríz. Pohárral vagy pogácsa szaggatóval kerek lapokat szúrúnk ki, amit lisztbe és tojásba forgatunk , majd forró olajba kisütünk, még melegen van.-ás porcukorral megszórjuk és lágy akármilyen, kinek milyen van gyümölcslekvárral forrón tálaljuk.
Ez az étel nekem csak frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, úgy mint a lapcsánka, hogy mire kisütjük a végét a család már el is fogyasztotta.
Jó étvágyat hozzá, ha Hajni más receptet tud erre az ételre, szívesen várom, hogy megtanuljak egy újabb verziót!
#52
2008. július 27. 04:50
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

A receptek felvivője kérte a törlést, én megtettem, helyette beírtam a linkeket, ahol megtalálhatók az ételek.
#51
2008. július 26. 09:36
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Báránycomb cukorborsóval, szalonnával és gyöngyhagymával
tvpaprika.hu/hu/musoraink/mit_eszunk_ma - 54k
#50
2008. július 26. 09:30
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Bazsalikomos paradicsomleves:
http://www.edencatering.hu/index.php?incl=tart&cms=bufe&cms_id=4
#49
2008. július 26. 09:25
Válaszolj!





- - [-]

Szia Gabus.Igen én kisebb üvegekbe rakom, csak majonéz nélkül. A majonézt akkor rakok bele mikor használjuk. És még annyit hogy a lila hagyma jó bele reszelve.
#48
2008. július 26. 06:20
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Szia Marika!
Eláll üvegben hosszabb távon is? Nekem nem sikerült, pedig imádom, és csak fagyasztva tudom hónapokra is tárolni. Valami tipp?
#47
2008. július 25. 22:24
Válaszolj!





- - [-]

45: Majdnem igy készitem a padlizsán krémet. A külöbség annyi hogy lereszelt vöröshagynát is teszek bele és szerecsendiót nem. Üvegekbe rakom és használat előtt kevés najonézt keverek hozzá. Ja bocs teszek bele egy kevés mustárt is amikor ahagymát.Télen is nagyon finom piritósra kenve.
#46
2008. július 25. 09:51
Előzmény Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... 2008. július 23. 20:10
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Padlizsán krém, ahogy én készítem. Biztos van több változata, fűszerezéstől függően.
Sütőlapon megsütöm a félbevágott padlizsánokat. Ha már kissé kihűlt, fakéssel pépesítem, óvatosan, a héja ne kerüljön bele.
Fűszerek: Izlés szerint só, bors, reszelt vagy péppé zúzott fokhagyma, szerecsendió.
Ha sok padlizsánunk van, érdemes nagyobb adagot készíteni, mert kisebb tálkákban lefagyasztva később bármikor "előkapható".
Piritósra vékonyan kenve, isteni!
Ha valakinek túl töménynek tünne így az íze, keverhető vajjal is, s lightosabb változat lesz.
#45
2008. július 23. 20:10
Válaszolj!





Koszta Zoltánné [Magdi]

Szabolcsi töltött káposzta
:
Hv: fél kg rizs, kb ugyanennyi vagy több darált sertés dagadó, , de lehet lapocka is, két közepes fej hagyma, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, 2-3ek.zsír, vagy ennek megfelelő étolaj, /de lehet felezsír feleolaj is/ egy nagyobb, vagy két kisebb fej káposzta és mivel most van friss zöldpaprika jöhet bele egy v. két cső és az sem baj ha az egyik csípős. A főzéshez kb 3 dl. főzött paradicsom lé, vagy 30 dkg nyers paradicsom
.
Először a káposztát megabáljuk, az ereket leszedjük, a leveleket attól függ milyen nagyok kettő vagy négy részre hasgatjuk.
Megsütjük a zsíradékban a hagymát és a felkockázott zöldpaprikát , a gázt elzárjuk alatta és jöhet bele a pirospaprika. A rizset megmossuk, rászórjuk kb egy teás kanál sót , egy mokkás kanál borsot, elkavarjuk, rátesszük a darált hust és a paprikás hagymás zsírt, jól összedolgozzuk, ha kell sót borsot kóstolás után még itt tehetünk bele.
Ezután az előkészített leveleket betöltjük. Ezt többféle képpen lehet végezni,én tölcsér alakban szoktam tölteni egy bundában egy jó csipetet teszek.
A főző fazék aljára rakom a levágott káposzta ereket és erre rakom körkörösen, lazán a káposztákat egymásra rétegezve, mig el nem fogy. Tetejére apróra vágott káposzta kerül, majd annyi viz, hogy ellepje, és kb egy jó szórásnyi só, mehet főni teljes lángon de vason, ha felfő rátesszük a paradicsom levet ,vagy friss paradicsom szeleteket lev esszük takarékra és szép lassan kb fél órát főzzük. Ha kész, a levét leöntjük, hogy ne lágyítsa meg a káposztát és külön adjuk fel hozzá tálaláskor ,és biztosítsunk sok tejfölt is mert sokan azzal szeretik fogyasztani
.
Még egy tanács a főzéshez, nem szabad telerakni a nyers káposztával, hagyjunk helyet bőven,mert a rízs megdagad és ki fog futni a lé a fazékból.
#44
2008. július 23. 17:43
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Bár nyáron kevésbé van szezonja itt az igazi magyar töltött káposzta leírása:
Töltött káposzta (SZÁRMA)(Íme egy újabb név, felénk így ismert!)
1 kg (apró)hordóskáposzta, 15 db káposztalevél, természetesen savanyított, 1 kg darált sertéshús, 25 dkg rizs, 1 tojás, só, bors,
őrölt pirospaprika, liszt. Babérlevél, köménymag, de ezek el is maradhatnak, ha van elég a hordóskáposztában. A darálthúst, rizst, és a tojást összedolgozzuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
A töltelékbe tehetünk még kevés majoránnát, és tört paprikát is.
Egy nagy lábos (vagy bogrács, abban még finomabb) aljára teszünk
az apró káposztából. A leveleket megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, végeit benyomkodjuk, hogy ne bomoljon ki. Ezeket a szármákat az apró káposztára rakjuk. Ha nem az egyszerű formáját
főzzük, akkor az apró káposztára először rakhatunk sertéskörmöt,
fülét, farkát, oldalas szeleteket, és csak azután a töltött leveleket. A megmaradt apró káposztával befedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Másfél-két órai főzés után paprikás rántással berántjuk. Tálaláskor tejfölt is adunk mellé.
Jó étvágyat!
Forrás: Kisné Anikó
#43
2008. július 18. 20:01
Válaszolj!





Husvéth Gabriella

Már bocsánat, de miért kell ezt a jó kis klubot így elrontani mindenféle magán levelezésekkel??? Sokkal jobb volt mikor még a receptek címszó alatt tényleg minden finomságot olvashattunk. Tudom, most sokan azt mondják nem kötelező tagnak lenni, ki lehet lépni. Valahol igazuk is van, várok még pár napot és ha nem változtatnak rajta akkor: DELETE!!!
#42
2008. július 16. 08:07
Válaszolj!





Németh Lajosné [Ágika]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#41
2008. július 15. 21:36
Válaszolj!





Németh Lajosné [Ágika]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#40
2008. július 15. 21:33
Válaszolj!





Németh Lajosné [Ágika]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#39
2008. július 15. 21:24
Válaszolj!





Karancs János

30: Te jó ég! Most nézem, hogy ez a dolog itt valóban így működött?!
És még valaki képes azt állítani, hogy nem másolja a recepteket?
#38
2008. július 15. 09:15
Előzmény Harasztovics Ágnes [Ágica] 2008. június 30. 06:29
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#37
2008. július 14. 17:08
Előzmény - - [-] 2008. július 14. 10:48
Válaszolj!





- - [-]

35: Meg néztem!
Azok is kivétel nélkül az internetről lettek ollózva. Ráadásul csupán 1 klub tag írogat (másolgat) oda. Én biztos, hogy nagyon unnám.
#36
2008. július 14. 10:48
Előzmény Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... 2008. július 12. 07:43
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#35
2008. július 12. 07:43
Előzmény - - [-] 2008. július 12. 07:38
Válaszolj!





- - [-]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#34
2008. július 12. 07:38
Előzmény Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... 2008. július 6. 09:00
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Szóval: hamisítatlan bajai halászlé
Link: http://halaszle.bacskaisport.hu/halaszle/bajai-halaszle/a-bajai-ha laszle.halaszle
Azaz:
A bajai halászlé elkészítésének legfontosabb ismérve, hogy hagyományosan férfiak főzik és mindegyikük büszke saját levére. Nagy bátorság, tehát egy lehetséges receptet adni, mert mindenki a sajátjára esküszik és a másikét legyinti. Talán legjobb tanács, ha úgy kezdem, mielőtt bárki is kipróbálná a receptet, jöjjön el Bajára - mondjuk a halászlé ünnepére - és személyesen ízlelje meg!
Hozzávalók egy halászléhez:
1kg halhoz:
1 nagy fej vöröshagyma
1 púpozott kanál finomra ötölt paprika

cseresznyepaprika
1,2 liter víz
személyenként 10dkg (lehetőleg házi készítésű) halászlétészta
A bajai halászlét:
- bográcsban kell elkészíteni, mint sok más magyaros ételt;
- ha lehet, szabad tűzön, ugyanis a füst még kellemesebbé teszi az ízét;
- a hal kizárólag édesvízi hal lehet, és mindenképpen többféle, a ponty a legfontosabb, e nélkül nem lehet halászlevet főzni;
- ezenkívül a halászlé annál jobb, minél egyszerűbben készíti ember, azaz a bográcsba minden alkotóelemet belerakunk, felöntjük vízzel, és mikor a víz felforrt, belerakjuk a paprikát, jó húsz perccel ezután már készen is van;
- a halászlé elengedhetetlen tartozéka még a méregerős cseresznyepaprika és a gyufa szál vastagságú 10 tojásos házi tészta.
Mások szerint a halászlé főzése közben nem kell figyelni az időt, ugyanis ha az ember tízpercenként megiszik egy kisfröccsöt, akkor úgy a negyedik után kell a paprikát beletenni a lébe, és úgy a hatodik hetedik táján már lehet tálalni az ételt. Utána el lehet kezdeni borozgatni.
#33
2008. július 6. 09:00
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#32
2008. június 30. 12:12
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#31
2008. június 30. 12:08
Válaszolj!





Harasztovics Ágnes [Ágica]

Bécsi biurgonyasaláta, bundázott borjúhússal:
http://tvpaprika.hu/hu/musoraink/mit_eszunk_ma
Tejszínes csirkemell filé:
http://www.tutireceptek.hu/tejszines-csirkemellfile
Cézársaláta, grillezett csirkemellel:
http://receptgyujtemeny.blogspot.com/2007/12/czr-salta-grillezett- csirkemellel-hstel.html
Áfonyás körteleves:
http://hu.shvoong.com/books/cook-book/1706704-%C3%A1fony%C3%A1s-k% C3%B6rteleves/
Sűlt csirke málnás-boros mártással, burgonyapürével:
http://www.boraszportalok.hu/index.php?p=cikk&id=1121
Sütőtök-krémleves:
http://www.receptbazar.hu/?content=show&id=2441&slavecat=Levesek&m akat=
#30
2008. június 30. 06:29
Válaszolj!





Harasztovics Ágnes [Ágica]

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkecomb, mézes almkompóttal és burgonyapürével:
http://tvpaprika.hu/hu/musoraink/mit_eszunk_ma
#29
2008. június 30. 06:09
Válaszolj!





Harasztovics Ágnes [Ágica]

Aranka mákos sütije:
http://hedonism.freeblog.hu/tags/sutemeny/page/3/
#28
2008. június 30. 05:58
Válaszolj!





- - [-]

csokis-suti-cookie
http://www.tutireceptek.hu/csokis-suti-cookie
Ez jóóó!
#27
2008. június 29. 18:24
Válaszolj!





- - [-]

Zöldséges padlizsán :) >-- http://hu.shvoong.com/books/cook-book/1706710-z%C3%B6lds%C3%A9ges- padlizs%C3%A1n/
Így egyszerűbb ide írni!
#26
2008. június 29. 09:24
Válaszolj!





Lecsós alapon krumpli burokban AMÚR álá Konczy 4 főre:
-1 kb 1,5-2 kilós amúr
-8-10 db közepes nagyságú krumpli
-3 fej vöröshagyma
-2 db enyhén csípős zöldpaprika(ízlés szerint)
-500 ml tejföl
-15-20 dkg sajt
-2 db halászlé kocka
Az amúrt megtisztítod, beírdalod, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, halfűszerrel bedörzsölöd, állni hagyod. Amíg pihen a hal, a krumplit felteszed főni héjában. Hagymával, zöldpaprikával, halászlé kockával elkészítesz egy lecsós alapot közepesen hígra. Tejfölt ízesíted, só, bors, paprika, kevés liszttel behabarod. Sajtot lereszeled. Ha kész a krumpli meghámozod, felkarikázod. Egy tűzálló tálat kicsit megkensz zsírral, az alját és picit az oldalát kirakod a krumpli karikákkal, a lecsó egy részét elteríted a krumplin, "hassal" lefelé ráfekteted az AMÚRT, a lecsó maradékát ráteszed a halra, a megmaradt krumpli karikával az egészet beborítod, a tejfölt ráöntöd. Lefeded a tálat és előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig párolod majd a reszelt sajtot rászórod és még kb 10 percre vissza a sütőbe "fedő" nélkül. Mást nem tudok mondani róla, mint hogy Isteni..:) Fogyasszátok egészséggel!!!
#14
2008. június 16. 13:08
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Biztos sokan sokféle gnochhi receptet ismertek, nálunk, most ez a sláger:
kb 4-6 főre
6 db jó közepes burgit héjában megfőzöl. Ha már kézbevehető,hámozod,lereszeled sajtreszelőn. Bele: 2 tojás (nyers), zúzott fokhagyma 3 nagyobb gerezd, apróra vágott (jó maréknyi)parajlevél, 2 evőkanál oliva olaj, só, bors izlés szerint, 6-8 dkg sajt durvára reszelve, s annyi liszt amennyit felvesz. Ez krumpli függő. Gyakorlatilag egy ízesitett nudli tészta lesz. Kisodrod kétujjnyi vastag csíkokra,s felszeled öket kb 1 ujjnyi vastagra. lisztesen gombócokat formázol, bő forró vízben kifőzöd. Ha feljön a víz tetejére, még rottyanjon 1-2 percet. kiszeded a vízből, vajjal átrázogatod.
A gombócokra többféle "szotty" kerülhet. Én most gombamártást adtam hozzá, de nálunk nagyon megy a kaporszósz is.
Amúgy az alaptésztába, gyakorlatilag bármilyen zöldség félét lehet tenni, ki mit szeret, vagy akár levesben főtt húst, izlés szerinti ízesítőkkel. Ez benne a jó, hogy millió féle változata lehet.
Jó étvágyat hozzá.
#13
2008. június 14. 10:17
Válaszolj!





Kis Lászlóné [Anikó, Ani]

Karfiolos pulykamell szeletek, tepsiben.
Személyenként: 2 szelet pulykamell, kiklopfolva, befűszerezve (só, bors, ízlés szerint fűszerkeverék).
Tepsibe rakom, tetejére burgonya karikákat és felkockázott vörös-
hagymát teszek. Fóliával letakarom és addig sütöm, míg a burgonya
meg nem puhul. Közben elkészítem a karfiolos masszát.
Ehhez 1 fej karfiolt rózsáira szedve megfőzök. (Ezt nem árt előre
elkészíteni, hogy kihűljön.) Összekeverem 1 nagy pohár tejföllel,
2-3 tojással, kevés zsemlemorzsával, ízlés szerint fűszerekkel,
esetleg reszelt sajttal. A tepsiről leveszem a fóliát és az összekevert masszát ráöntöm a burgonya tetejére. Fólia nélkül kész-
re sütöm. Tetejét őrölt piros paprikával megszórom, szeletelem,
tálalom. Ha véletlenül marad, hidegen is nagyon finom! JÓ ÉTVÁGYAT!
#12
2008. június 12. 16:59
Válaszolj!





- - [-]

8 szelet rövid krajt klofolok sóval borssal pirospaprikával szórom es egy ideig allni hagyom.10 12 szem burgonyát karilára vágok 4 fej hagyma karikára . kizsirozott tepsibe lerakjuk aburgonyát Rátesszük ahagymakarikákat majd 4 paradicsomot karikára és 2paprikát szintén karikára vágva.Végül az egészet befedjük békon szalonával,lefedjük és asütőbe teszük 40 percig sütjük. majd levesszük afóliát és rá kennünk 2 dl tejföl 1tojás só pirospaprika és 40 dk trapista keveréket.Vissza a sütőbe 20 percig már nem letakarva sütjük Jó étvágyat hozzá.
#11
2008. június 12. 15:40
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Wokban készült zöldséges pulykamell csíkok:
A fiam kérésére: wokban készül: csíkokra vágott pulykamell,sok póréhagyma,némi sárgarépa, zeller és fehérzöldség (ezekből nem sok),lepiritod,víz nem kell, mert ereszt a hús,ha ressre párolódott azöldsé, akkor bele még paprika nagyra vágva, gomba, és felkockázott paradicsom, fokhagyma nagyon apróra vágva. Gyakorlatilag egy jó zöldséges husi, jól lepirítva. Köret izlés szerint: burgipüré, rízs, tészta. Ha elkéstem volna vele, próbáld ki egyszer, nagyon hamar kész! És finom.
Jó étvágyat!
#10
2008. június 11. 05:36
Válaszolj!





Bolyó Judit [Golyó]

TINGA
(mex. paradicsomos csirkecsipegetös, ahogy otthon is elkészíthetö)
Hozzávalók:
-1 csirkemell
hagyma, fokhagyma
só, bors (köménymag egészben)
-olaj
1-2 fej hagyma
4-6 paradicsom
só, bors
oregano
füstölt kolbász
1. A csirkemellet megfözzük (kb. 40-60 percig) a hagymával, fokhagymával, sóval-borssal, és ha úgy tetszik, egy kis köménnyel.
Amikor puhára fött, kivesszük a léböl, kihütjük, és apró darabkákra csipegetjük: a szála mentén huzogatjuk (nem kell cérnavékonyra, hanem olyan madzag-vastagságú legyen). Így leírva-olvasva nekem is furcsának tünne, de kezdjétek el tépegetni, mintha kisgyerekeknek csinálnátok... A megtépázott húst pedig próbáljuk eldugni a gyerekek elöl, mert idö elött felfalják.
2. A hagymákat karikákra vágjuk, és az olajon elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már szép a hagyma, egy jó nagy adag oreganoval nyakon szórjuk. (Szórás elött a markunkban egy kicsit morzsoljuk össze, hadd engedje szabadon az aromáját!)
A paradicsomokról leszedjük a héjukat (forró vízben pár percig fözzük, utána könnyebben lejön), és a paradicsomot kockákra daraboljuk, beledobjuk a hagymába.
És most jön az a része, ahol módosítani kellett:
Eredetileg úgy csinálják, hogy a pardicsomhéjat és a "chile chipotlét" összeturmixolják. Ez a paprika egy kissé füstölt, valamilyen lében konzervként árult isteni paprika, olyan az illata, mint amilyen a nagypapámék kamrájában volt a sok füstölt kolbásztól. (Nem tudom, Pesten a Nagycsarnokban alul árulják-e a chipotlét, úgy emlékszem, mintha tavaly láttam volna ott.) Ezért gondoltam, hogy ha összeturmixolnánk a paradicsomhéjat (a piros színéért) egy kis füstölt kolbásszal (meg egy kis húslevessel), biztos nem rontaná el a fejleményeket.
A turmixot beleöntjük a hagymás-oreganós-csirkés lábasba, hozzáadunk egy kis húslevet, sózzuk-borsozzuk, és kb. 10 percig összefözzük az ízeket.
Tálalása: rizzsel. Eredetileg tejföllel megkent "tostada" (ropogósra sütött vékony kukoricapalacsinta) tetején tálalják, de már itt is kipróbáltam csak rizzsel, amikor egy kicsit könnyebbre akartuk venni a figurát. Ha kipróbáljátok ezt a magyarosított (füstölt kolbászos) változatot, írjátok meg, hogy sikerült, mert bevallom, én így még nem csináltam.
¡Buen provecho!
#9
2008. május 23. 06:45
Válaszolj!





- - [-]

KSedves Judit. Várjuk az ujabb recepteket. Ha van időd írj.Jó pihenést Már ha van rá időd a sok tenni valód mellet. Szia
#8
2008. május 21. 08:55
Válaszolj!





Bolyó Judit [Golyó]

6: Kedves Gabus!
Ha hiszed, ha nem, már én is gondoltam erre, hogy mexikói recepteket tegyek ide föl, de módosítva, mert szinte mindegyikben van olyan anyag, amit otthon nem találunk. Nagyon tudnak enni ezek a mexikóiak! Majd igyekszem mihamarabb betenni néhányat. Addig is: jó hétvégét, jó étvágyat.
#7
2008. május 16. 18:51
Előzmény Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... 2008. május 16. 14:45
Válaszolj!





Gudlin Gabriella [Gabus, Gig...

Kedves Judit!
Látom a lapodon, hogy Mexicóban élsz. Tudnál írni olyan receptet(ket), ami kint nemzeti ételnek számit, és itthon is kivitelezhető? Jól tudom, hogy az ottaniak is erősen füszereznek? Én szeretem a különleges ízeket, szivesen kipróbálnék néhány új dolgot. A lasagna a nagyfiam szerint nagyon finom lett, csak azt kérdezte, miért csak neki készítettem? (Értsd: mind megette!!!!)Gratula a recepthez! Szép napot:Gabriella
#6
2008. május 16. 14:45
Válaszolj!





- - [-]

Nagyon aranyos a kislányod.
#5
2008. május 9. 07:55
Válaszolj!





- - [-]

3: Kedves Judit. köszönöm a kedvességed Írj máskor is jó recepteket is üdv: Marlka
#4
2008. május 8. 13:13
Előzmény Bolyó Judit [Golyó] 2008. május 8. 00:41
Válaszolj!





Bolyó Judit [Golyó]

2: Jó étvágyat, Marika!
#3
2008. május 8. 00:41
Előzmény - - [-] 2008. május 7. 18:04
Válaszolj!





- - [-]

1: 1: Szia Judit. Kósszi a receptet elkészitem remélem sikerül
#2
2008. május 7. 18:04
Előzmény Bolyó Judit [Golyó] 2008. május 2. 06:33
Válaszolj!





Bolyó Judit [Golyó]

LASAGNA
Hozzávalók:
25 dkg. lasagna-lap (ha lehet, ELÖFÖZÖTT Barilla)
Paris hús-szószhoz:
olaj
1-2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg. darálthús
10 dkg. füstölt gépsonka v. hasonló felvágott (esetleg füstöltkolbász)
só, bors
40 dkg. paripüré
oregano v. bazslikom
Sajtos besamel-mártáshoz:
3-4 evökanál olvasztott vaj v. margarin
kb. 1 dl. liszt
1 liter tej
só, bors, szerecsendió
2-3 dl. (kb. 15 dkg.) reszelt sajt
A tetejére:
plusz reszeltsajt
Elkészítése:
1. Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és az összepréselt fokhagymát.
2. Beletesszük a darálthúst és a kockára vágott gépsonkát/kolbászt, majd pár percig fözzük a saját levében. Sózzuk, borsozzuk, majd nyakon öntjük a paripürével. 15-20 percig fözzük, majd a végefelé megszórjuk az oregánóval v. bazsalikommal (azért a végefelé, hogy ne föje el az izét.)
3. A besamel-szósz készítése:
az olvasztott margarinba beleszórjuk a lisztet, egy kicsit futtatjuk, de ne barnuljon meg. Lassan beleöntjük a tejet, és szinte állandó kevergetés közben közepes tüzön felforraljuk, ügyelve, hogy ne maradjon csomós (ha nagyon csomósra sikerül, próbálom szitán átszürni, de nem sokszor kell).
Sózom, borsozom, szerecsendió...
És mehet bele a reszeltsajt.
4. Rétegezés:
a kivajazott tepsibe teszem:
1. besamel
2. hús-szósz
3. lasagna-lap
4. besamel
5. hús-szósz
6. lasagnalap
7. besamel
8. RESZELT SAJT
Közepesen meleg sütöben (kb. 200 fokosban) 30 percig sütjük, vagy amíg a sajt el nem kezd pirulni. Ha a szószokat egy nappal korábban elkészítjük, a sütés egy kicsit hosszabb, kb. 45 perces.
Isteni kaja, és szinte lehetetlen elrontani. Jó étvágyat!
#1
2008. május 2. 06:33
Válaszolj!



Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#25
2008. június 28. 18:43
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Imréné Klári, Gombás Imréné Klári, Lázárné Gyulasi Ibolya, Gudlin Gabriella, Koszta Zoltánné, Szia Gabus,

x
izesítőnek használja. Most viszont valaki azt mondta csináljak belőle főzött sziruppal finom diólikört, azt hiszem kipróbálom és természetesen beszámolok az eredményről. #128 2008. július 2. 00:05 Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. július 1. 11:13 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... Nálunk ribiszkedömping van! Mivel szörpöt nem fogyasztunk, mindből lekvár lesz (kevés ...
nagyuska nagyuska
x
- Dudog Istvánné Franciska [bo... Tejes kinder szelet Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 45 dkg liszt, kávéskanál szódabikarbóna. A krémhez: 7 dl tej, 1 evőkanál liszt, 3 cs. tejszín ízű pudingpor, 1 kis pohár tejföl, 20 dkg ráma margarin, 25 dkg porcukor. A cukrot, a ...
nagyuska nagyuska
x
Gombás Imréné Klári [Klári n... Szeretitek a dinnyét? http://www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000096440.jpg #483 2008. augusztus 25. 14:06 Válaszolj! Pap Istvánné Margit [Margó] www.gportál.hu Szintén jó recepteket találunk. #482 2008. augusztus 25. 13:32 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... ...
nagyuska nagyuska
x
Müller Józsefné [Marcsi] Hát most igen jót mosolyogtam, A ruhafogast hogyan késited sütöd, vagy főzöd. #1565 2008. december 21. 15:19 Válaszolj! Kovács Istvánné/Könyves Vera/ Csak a pontynak van, NINCS KESERŰ FOGA. Jó étvágyat a halászléhez. #1564 2008. december 21. 11:20 Válaszolj! Wágner Éva [Éva] ...
nagyuska nagyuska
x
08:44 Válaszolj! Szaszák Ilona 1784: Kedves Éva! A tepertő krémet, még egy-két főtt krumplival is gazdagítom. #1824 2009. március 13. 22:57 Előzmény Haraszti Istvánné [Éva] 2009. február 22. 21:23 Válaszolj! - - [-] Ferdinánd tekercs: /Nagy, magas falú tepsihez/ 2 dl langyos tejbe teszek 2 kanál cukrot, majd felfuttatok ...
nagyuska nagyuska
x
Várhegyi Jutka Winterné [41-... 391: Sokat. 23 kg-t. 16 órára fejeztem be. Köszi a jó receptet, biztosan finom lesz, és el is áll. Puszi: Jutka #393 2008. augusztus 7. 20:49 Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 7. 14:28 Válaszolj! Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] Képzeljétek én hétfőn kaptam még meggyet és nagyon kedvező árba úgy, ...
nagyuska nagyuska
x
Sándorné [Lenke / - ... 1504: Apró mézes süteményre gondolsz? Ha igen, holnapra megkeresem a receptet. Kis figurákat szoktam kiszúrni, letakarva másnap fogyasztható. #1507 2008. december 11. 19:31 Előzmény Gocsál Istvánné Kati [Kati n... 2008. december 11. 19:13 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 1504: Karácsonyi mézes Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg sima ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Könnyű krémes szelet skorpiolilike
Citronád rétes bubszi
Boros körtetorta 1vargaildyko
Almás narancsos süti yaskane
A tökéletes mézeskalács recept! tinka1951
Marosvásárhelyi zsúrpogácsa bkisseva
Krumplis töltött fánk suzymama
Miranda szelet katka63
Meggyes brownie klarika47
Seherezádé álma bubszi
Szárnyas receptek
Csirkemell görögösen rochlitzne
Almás csirkevagdalt bubszi
Sajtos hús bubszi
Töltött csirkecomb rizi-bizivel gabfe
Tojásos ,sonkás csirkehús kenyér ildikocsorbane2
Szuromi Esztike szép üzenete. dupalymaria
Tegnap egyformát főztünk Nővéremmel :) sarkadykati
Borban párol pulykacomb roanna
FOKHAGYMÁS pulykaMELL bubszi
Duplán magos pulykamell bulac57
Marhából készült ételek
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Fiákeres gulyás bulac57
P betetűs receptek horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Bécsi tányérhús bulac57
Receptek horvathnemagdi
Sült pulykamell gyümölcsmártás bubszi
Csirkemell tekercs grillezve roanna
Marhasült yorkshire pudinggal horvathnemagdi
Vadas recept baggesz20
Sertésből készült ételek
Velencei rántott máj horvathnemagdi
Borjúpástétom - lengyel recept bubszi
Receptek horvathnemagdi
Receptek-Fasírozott hús anci-ani
Tárkonyos csülökleves klara50
káposztába ágyazott csülök ! ibolya58
Borban párolt sertéscomb horvathnemagdi
Húsos táska bulac57
curry! ibolya58
Brassói aprópecsenye yvett789
Halból készült ételek
Bajai halászlé 1. bubszi
kömlődi halászlé peterimajoridozsahe
Grillezett Lazacszelet 1vargaildyko
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Pontyszeletek túrótésztában sü bubszi
karácsonyi pisztráng faciendum
T betűs receptek horvathnemagdi
Mit főzzek a hétvégére tinka1951
Hogy tovább élj horvathnemagdi
Tokaji mézes-diós csípős harcsasült, burgonyapürével és megg suzymama
Vad ételek
Fácánragu krokettel recept toth_beata
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Szegedi fácángulyás bubszi
Gombás fogolypecsenye bubszi
Almával töltött fácán bulac57
Nyúlpörkölt bubszi
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Nyúlpörkölt margoka59
Borsikafű nnpapszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Hamis bolognai spagetti bubszi
Pörkölt tepsiben yaskane
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
paradicsomos spagetti maroka
Répás mártás klerierzsi
Mákos tészta muffin klerierzsi
Fokhagymás spagetti margoka59
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza receptek
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Sonkás pizza bubszi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Sonkás – olívás pizza bubszi
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
Töltött pizza tundihugi
Pizza-tészta, I. bubszi
Házi pizza zsokanita
Pizza tészták kerzsi58
Hamburger receptek
Házi hamburger grimilda
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger zsemle vagikriszti
Sajtburgerleves recept roanna
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
mustár készítése házilag irmus
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU