| 2 hét lúgosító étrend |
|
méz
Elkészítés:
Az alapanyagokat turmixxal habosra keverjük.
Vacsora: virslis karfiol ragu
Hozzávalók:
50 dkg virsli
250 gr karfiol
2 dkg vaj
ízlés szerint só, zöldség fűszerkeverék, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A karfiolt fűszeres vízben készre főzzük. A virslit vékonyra felkarikázzuk, forró vajon átpirítjuk, majd a meleg, lecsepegtetett karfiollal átkeverjük.
Reggeli: retkes túrókrémmes pirítós félbarna kenyér
Hozzávalók:
15 dkg bármilyen ... |
brozsika  |
|
|
| |
| Cukkinis ételek |
őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, bors
A cukkínikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Elsősegély a kamrából: a tészta |
tészta, egy maréknyi zöld fűszerrel már kész is az olcsó és gyors vacsora
A rakott tészták műfajában a határ a csillagos ég. A kifőtt tésztához szinte bármit hozzáadhatunk, lazíthatjuk tejföllel, elhabart tojással, besamellel, adhatunk hozzá fűszeres paradicsomszószt, de összesüthetjük különféle zöldségekkel is (itt jön képbe a spejz konzervkínálata). Klasszikus rakott tészta a túrós csusza, amit nem csak csuszatésztából készíthetünk. A csusza készítéséhez ideális az úgynevezett fodros nagy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Fűszeres diós spagetti recept |
Hozzávalók:
30 dkg spagetti
10 dkg dióbél
10 dkg parmezán
1 db Knorr Petrezselymes Ízbomba
1 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
0,5 dl olíva olaj extraszűz
1 db chili paprika vagy 1 mokkáskanál chilipor
Elkészítés:
A spagettit főzzük meg a tasakján olvasott elkészítési útmutató szerint.
Közben vágjuk durva darabokra a diót és lassú tűzön, olaj hozzáadása nélkül pirítsuk meg egy kicsit.
Az összemorzsolt Ízbombákat keverjük össze ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Olívás spagetti |
|
Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 12 szem fekete vagy zöld olajbogyó, 10 dkg reszelt juhsajt, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csokor kapor, 2 tyúkhúsleveskocka, 1 mokkáskanál törött fehér bors; a tésztához 1 evőkanál só.
A spagettit a sóval ízesített vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben az olajon megfuttatom a kimagozott, félbe vágott olajbogyót, valamint az apróra vágott kapor felét. Egy percnyi pirítás után ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Rakott spagetti......... |
is újdonság lesz: készíts ropogósra sütött spagettit!
Hozzávalók:
50 dkg spagetti
1 csipet só
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olivaolaj
50 dkg brokkoli
20 dkg szendvicsparadicsom
7 dkg kemény fűszeres sajt
2 doboz tejföl
1 csipet fehér bors
1 csipet vaj
Elkészítés módja: A spagettit bő, sós vízbe megfőzzük. Hideg vízzel leöntjük és lecsöpögtetjük. A hagymafejeket szép egyenletesen felszeleteljük, az olajat ... |
maca23  |
|
|
| |
| Receptek 3.japan |
görgetjük őket.
A tojások beszívják a szójaszószt, és szép barna kérget kapnak. Minél tovább sütjük őket (alacsony hőfokon), annál barnábbak lesznek.
Én kipróbáltam ugyanezt teriyaki szósszal is, és még finomabb lett, ugyanis kapott egy fűszeres ízt is, ráadásul a szószban lévő cukor rá is karamellizálódik.
Alapvetően mindkét receptben azt szeretem a legjobban, hogy a szójaszósz sós íze miatt további sózásra már nincs szükség, és a sima tojás egyszeriben finom és izgalmas ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz |
maják által is kedvelt - salsa alapja a paradicsom. A spanyol konkvisztádorok a gyümölccsel és az abból készített szósszal először Mexikóban találkoztak, 1519 környékén. Az aztékok a paradicsomot chili paprikával és magvakkal elegyítették, majd ezt a fűszeres mártást kínálták a különféle húsokhoz.
Rengeteg módon felhasználhatjuk, akár nyers, akár főzött paradicsomszószról van szó
A konkvisztádorokkal együtt érkező Bernardino Sahangun atya - akit az első antropológusként tart számon a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|