Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Mikros sutik stb.
Akvarell
[link]Kevert mikrós süti

Egy tálban elkeverünk :
- 1 pohár kefirt, ( ez a pohár a mérce )
- 1 pohár cukrot
- 2 pohár lisztet ( rétesliszt jobb, de nem feltétel)
- 1 zacskó sütőpor, (én egy kicsit kevesebbet tettem bele!)
- 2 zacskó vaniliáscukor
- 2 tojás
-ízlés szerint kakaó - reszelt citrom-héja ,
- vágott dióbél vagy mandula, esetleg mazsola ( tetszés szerinti adag, de ezekből fél pohár elég )
- Fél tubus rumaroma,
- Fél pohár olaj.
Ezeket összekeverjük alaposan, majd kivajazott jénaiba öntjük, tetejét rátesszük, de az aljától két gyufaszállal elválasztva! ( ez a trükkje, a jénaiban való sütésnek! ) Mikróban 500 watton 12-14 percig sütjük, és 3-5 percig ott is hagyjuk pihenni, majd a tál tetejére borítjuk. (Én a tetejére csoki mázat is kentem.)

Figyelem: Sütés közben több, mint kétszeresére nő a sütőportól, ezért olyan magas tálba kell tenni, hogy ki ne másszon! A jénai aljába vágjunk sütőpapírt, oldalát vajazzuk ki, hogy ne ragadjon bele!

Aludtejes pite

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
kis sütőpor,
20 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
10 dkg margarin,
2 dl aludttej, ( vagy kefir)
0,5 kg kimagozott megy.
A felsoroltakat összekeverjük, rászórjuk a meggyet, és 18 percig sütjük a mikróban (CRIPS fokozat vagy akinek van pizza sütési lehetőség), majd 10 percig ott is kell hagyni. Nagyon finom eperrel is.


Grízes sütemény

Hozzávalók:

1/2 pohár olvasztott ráma,
1 pohar (2 dl) gríz,
2 pohár liszt,
1 pohár cukor,
1 pohár tej,
1 tojás,
1/2 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
reszelt citrom- vagy narancshéj,
1 ek. mazsola.
Keverjük habosra a felolvasztott rámát a tojással és a cukorral. Keverjük hozzá a többi hozzávalót. Öntsük a masszát 1,5 literes, rámával kikent formába, és 12 percig süssük a mikróban 500W-on, majd 5 percig pihentessük.
Ezután fél liter tejből készült pudinggal leöntjük, mert különben rohamosan szárad.


Kakaós sütemény

Hozzávalók:

1/4 pohár felolvasztott ráma,
1 pohár (2dl) tejföl,
1 pohár cukor,
2 pohár liszt,
1 tojás,
1/2 cs. sütőpor,
3 ek. kakaópor,
10 dkg darált dió,
5 dkg mazsola.
Valamennyi hozzávalót keverjük össze. Mércéül a tejfölös pohár szolgál. A jénay aljába sütőpapirt vágunk, rámával kikenjük a tálat beleöntjük a tésztát és 12 percig sütjük a mikróban 500W-on, majd 3 percig pihentetjük. Miután lehűlt a tészta, elfelezzük és savanykás lekvárral, vagy ízlés szerinti krémmel megtöltjük. A végén vaníliás pudinggal leöntjük.

Kukorica kuglóf

Hozzávalók:

15 dkg ráma,
15 dkg kukoricadara
20 dkg liszt
2 tojás,
15 dkg cukor,
1/2 cs. sütőpor,
reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola.
A rámát puhítsuk meg a mikróban 1/2 percig (nem szabad megolvadnia). A cukrot, a rámát, a tojást keverjük habosra. A lisztet és a sütőport keverjük össze. A habosított rámához keverjük a többi hozzávalót. A megmosott mazsolát lisztben forgassuk meg, és keverjük bele a tésztába. A tésztát helyezzük be egy rámával kikent kuglófformába és takarás nélkül süssük 18 percig 500 W-on. Pihentetési idő: 5 perc. A pihentetés után óvatosan borítsuk ki a formából. Porcukorral meghintve vagy csokoládékrémmel tálaljuk.

Start piskóta
Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, amit a Nők Lapja fórumán olvastam, és mindenki csak dícsért. A hétvégén aztán amikor kitőrt a kölykökből és a férjemből a szokásos kérdés, hogy Nasi nincs? , gondoltam eljött az idő, én is kipróbálom. Nem csalódtam, sőt! Én, aki eddig a mikrót csak melegítésre használtam kellemesen meglepődtem, hogy ilyet is lehet vele. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!

Start piskóta /latsia/
5 ek liszt
4 ek cukor
3 egész tojás
2 ek olaj
1 ek ecet (1o%-os)
1/2 cs. sütőpor

A tojásokat keverd össze a cukorral (lehet fakanállal is, nem kell elővenni a robotgépet), add hozzá az olajat, az ecetet, és a sütőporral összekevert lisztet. Keverd simára, tedd mikrózható edénybe, és rakd a mikróba, fedő NÉLKÜL, nagy fokozatra, kb.: 3-6 percre.
Ha langyosra hűlt, töltheted lekvárral, pudinggal, krémmel, stb.


Sacher torta mikróban

A neten akadtam rá a receptre; ki is próbáltam gyorsan. Tényleg gyorsan, mert hála a mikrónak percek alatt kész.

1 pohár tejföl (továbbiakban ez lesz a mérö pohár!)
1 pohár liszt
1 pohár cukor
1/2 pohár olaj
1 pohár instant kakaópor
1 pohár darált dió
1 cs. sütöpor
pici rum, vagy aroma
2 tojás

Mindent összekeverek a robottal és beteszem a mikróba (bármilyen mikrózható formába. Én koszorú formát használtam) a legnagyobb fokozatra 10 percre.
Még melegen bevonni melegített barack lekvárral és olvasztott csokival.

CSOKOLÁDÉKRÉM MIKRÓBAN
6 dkg Rama
10 dkg keserű csokoládé
3 tojás
1 ek. nescafé
3 ek. cukor
2 ek. konyak
1/4 l tejszín
1 ek. reszelt csokoládé

A csokoládét a margarinnal megolvasztjuk a mikróban. Utána habosra keverjük. A tojássárgáját összekeverjük a nescaféval, cukorral és konyakkal. Utána az egészet a margarinos csokoládéhoz adjuk. 4 percre mikróba tesszük. 2 perc után alaposan megkeverjük.
Ezután a tojásfehérjét és a tejszínhabot felverjük, majd a csokoládéhoz keverjük. Tálkákba öntjük, hűtőbe tesszük, majd amikor kihűlt, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk.


Madártej mikróban!

Hozzávalók: 1 liter tej, 3 tojás, 3 tk vaníliás cukor, ½ tk vaníliás pudingpor, cukor.

Elkészítés: 3 tojás sárgáját, 2 tk vaníliás cukrot, néhány kanál cukrot, a vaníliás pudingport simára keverjük és egy-két kanál tejet merünk hozzá. A tejet egy mikrózható tálba rakjuk, kissé megmelegítjük a mikróban, hozzáöntjük a tojássárgás keveréket és visszatesszük a mikróba. 2 percenként kivesszük és jól megkavarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a kellő sűrűséget el nem éri (én kb. 4-szer vettem ki). Én sűrűbben szeretem. Aki hígan szereti, kevesebb pudingport tegyen bele. A tojásfehérjét egy mikrózható tálban felverjük, a végén 1 tk vaníliás cukrot és egy kevés cukrot teszünk bele. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen ½ -1 percre. Ha szükséges, akkor még egy fél percre. Saját gőzében szépen megfő. Kanállal beleszaggatjuk a sodóba.

- Rizs főzés:

Megmosok 2 pohár megtisztított rizst. Egy üveg tálba pici olajat öntök, belerakom a rizst, és a legmagasabb fokozaton megpirítom (kb. 3-4 perc). Ezután beledobok 1 fej vöröshagymát, megsózom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel. Letakarom folpack fóliával, amit néhány helyen kilyukasztok. Visszateszem a mikróba, és kb. 20-25 perc alatt készre főzöm, közben néhányszor megkeverem.

- Tarhonya készítés:

Ugyanúgy készítem el, mint a rizst.

- Csemege kukorica főzés:

3-4 csöves kukoricát héjával együtt betettem egy üveg tálba a mikróba. A legmagasabb fokozatra állítottam, és 5-6 perc alatt meg is főtt. (Hasonló módon sütőtököt is lehet 8-9 perc alatt sütni.)

- Puding főzés:

1 csomag pudingot az előírásnak megfelelően elkevertem 0,5 liter tejben, hozzákevertem 8 dkg cukrot, és a tállal együtt lefedve beraktam a mikróba. A legmagasabb fokozaton 6 perc alatt megfőtt. Közben 1-2 -szer megkevertem.

- Tükörtojás készítés:

A mikrós tükörtojás készítő edényt picit megolajozom. 4 db tojást beleütöm, a sárgáját fogvájóval megszurkálom, 350 W-on 3,5 perc alatt készre sütöm.

Mikrós sajtfondű

2 főre 20 dkg sajtot (legalább 3 félét) kockára vágok és egy hőálló edénybe teszem. Hozzáöntök fél dl tejszínt, borsozom, fokhagymaporral vagy reszelt fokhagymával ízesítem és mikróban elkezdem melegíteni. Először csak 1 percig, majd, újra 1 percig, míg folyós nem lesz, közben persze kevergetem.
Pirítós kenyérrel tálalom. A sajtba mártogathatjuk a kenyeret, de rá is kenhetjük.
Fűszerezhetjük pirospaprikával, snidlinggel, de egy kis fehérborral pikánssá is tehetjük.

Birsalmasajt

Hozzávalók:

kb 3 kg birsalma és kb 2,5 kg cukor

A birsalmát megmossuk, és beletesszük egy nagy kuktába, amiben alul benne van a távtartó is! 1 pohár vizet öntünk alá, és a gyümölcs méretétől függően 15-20 percig forraljuk. Kihűtjük, és a gyümihúst könnyedén leválasztjuk a magházról, valamint a férges részt is könnyű kivágni, mert nem fő szét! Egy nagy tálban botmixerrel péppé zúzzuk, és minden kilogrammjához 80 dkg cukrot teszünk. Egy mikrós tálba 2/3-ig öntjük a massszát, mikróba tesszük, és nagy teljesítményen kb 20 percig forraljuk. Néha kevergessük meg, hogy az egész massza egyenletesen forrjon. Ha az egész felforrt, kicsit hűlni hagyjuk, majd folpackkal bélelt formákba, őzgerincbe töltjük.[/link]
margareta51 margareta51
Címkék: felsoroltakat összekeverjük, felolvasztott rámát, többi hozzávalót, mikróban 500W-on, tejfölös pohár, jénay aljába,

A jó emésztésért......
fokhagyma 3 evők. almaecet 1 nagy csokor összevágott petrezselyemzöld 1 evőkanál mustár 5 dkg lencsecsíra 5 dkg mustárcsíra 1 dl 12%-s tejföl Elkészítés: Először az öntetet készítjük el: 1 dl tejfölben elkeverünk 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 3 evők. almaecetet, 1 nagy csokor összevágott petrezselyemzöldet és 1 evők. mustárt. Egy tálban összekeverjük a főtt lencsét, a metélt csírákat és az öntettel ízesítjük. Jól összeforgatjuk és fogyasztjuk. ...
szisszy83 szisszy83
Adventi, karácsonyi receptek
sűrűnfolyós masszát kapjunk, sütés után azonnal a koszorúra rákenjük. Csokoládés koszorúk 14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét 2 tojásfehérje keményre vert habját elkeverünk. Formázózsákból koszorúkat nyomunk ostyára vagy lisztezett vajas sütőbádogra, lassú tűznél szárítjuk. Fűszeres mézeskalács 10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kávéskanál ...
yaskane yaskane
Aki nem szeret méricskélni...
20-25 perc). Nagyon magasra feljön, nagyon könnyű! Csokidarabokkal Hozzávalók: 1 bögre cukor 1 bögre tej 1,5 bögre liszt 1 tojás 1 sütőpor 1 kis só Elkészítés: Minden fentit jól elkeverünk, majd ízlés szerint ízesítjük: idénygyümölccsel, csokidarabokkal, bármivel. Darált mákkal is lehet, de akkor a tésztába kell belekeverni, és akkor csak egy bögre liszt kell. A mák dióval is helyettesíthető. Tehetünk banánt, csokis tortadarát és ...
blognagyi blognagyi
Almatorta
Hozzávalók: 2,5 dl tej, 1/4 kocka élesztő, 20 dkg liszt, 15 g cukor, 1 citrom vagy narancs reszelt héja, 1 csipet só, 1 tk. fahéj, 1/2 dl repceolaj, 4-5 db közepes méretű alma. Elkészítése: A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot és az élesztőt. A lisztet, a maradék cukrot, a sót, a reszelt gyümölcshéjat és a fahéjat egy tálban összekeverjük. A megfuttatott élesztőt és a finomított repceolajat hozzáadjuk. Tésztadagasztóval jól átkeverjük és meleg helyen letakarva 30 ...
bulac57 bulac57
Arab etelek
golyócskákat formázunk, ezeket lisztben megforgatjuk és olajban aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk citromlével ízesítve. Párolt rizst, kompótot adunk mellé. Szaúdi töltött bárány A szokásos módon párolt rizst készítünk, amit elkeverünk zúzott fokhagymával, kockára vágott és olajban párolt zöldpaprikával, sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel, csipetnyi pirospaprikával és 1 tojással. A felszúrt báránylapockát töltsük meg az Ízesített rizzsel és hústűvel zárjuk ...
margareta51 margareta51
Baklavák,mézes receptek
Románia Hozzávalók: 6 tojás, 45 g búzadara, 20 g liszt, 0,5 citrom héja, 100 g mazsola, 200 g darált dió, vaj, vagy olaj a tepsi kikenéséhez, szirup: 400 g cukor, 2,5 dl víz, 1 citrom leve és héja, vaníliarúd vagy vaníliás cukor. A kikevert tojássárgákkal elkeverünk 30 g darát. A fehérjét habbá verjük, és a liszttel váltakozva a darához keverjük. A massza feléhez keverjük a diót, mazsolát és így öntjük a kivajazott tepsibe. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a többi darát, s ráöntjük az előző ...
kloppenburg kloppenburg
Csevapcsicsa recept
esetben nem adunk a húshoz semmiféle olyan anyagot, amely összekötné azt (pl. tojást, lisztet, vagy zsemlemorzsát). Egy kis forró vízben teljesen feloldunk 2 db Knorr Marha Házias Levesalapot, hozzáadjuk még a szódabikarbónát, amit szintén alaposan elkeverünk, ezután belecsepegtetjük a citrom kifacsart levét, vigyázzunk arra, hogy a magok ne kerüljenek a páclevünkbe. Sót nem kell hozzáadnunk. Amikor elkavartuk, ne ijedjünk meg, mert pezsegni fog a szódabikarbónától, erre azért van szükség, hogy a hús, az ...
jamborlulu jamborlulu
Csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny...
tetejére rakjuk, ha szükségesnek tartjuk, borsozzuk és megsózzuk, alufóliával lefedjük, és sütőben . 25 percig sütjük. Amíg sül, a hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és vékony szeletekre szeleteljük. Egy tálban 1 bő evőkanál mustárt fakanállal elkeverünk, a felszeletelt hagymát beleforgatjuk, félretesszük. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük, és bátran megszórjuk fahéjjal. A tejfölt egy nagyobb tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, majd először a hagymát, utána az ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Kijevi diósszelet bubszi
Kókuszkocka: gereica
Hamis túrógombóc tundihugi
Gesztenyés, babapiskótás krémes suzymama
Süti recept Ildykótól lantosneevi
Almás-diós sütemény szupernagyi
Túrófánk macoka65
meggyes-mákos kevert süti faciendum
Reform beigli cukorbetegeknek aranyag
Könnyű Barackos Pite 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Sajtos pulykamell bubszi
Sajtos csirkemell bulac57
Szezámmagos fokhagymás húsgombócok gyömbéres szilvamártásban jamborlulu
Hússzeletek krumplibundában horvathnemagdi
Jókai-bableves gyorsan bulac57
Bakonyi rántott csirkemell cukkinipürével, mogyoróburgonyáva boszorlany
Currys-rizses csirke keri007
Kacsa káposztával bubszi
Húsgombócok szárnyasból, kaporszósszal recept jamborlulu
Hússal töltött sült paprika bubszi
Marhából készült ételek
K betűs receptek horvathnemagdi
Sattay Malájföld bubszi
Receptek horvathnemagdi
sziciliai spagetti ! ibolya58
Lasagne faciendum
Csíki gulyás bubszi
fantázia szelet ibolya58
Burgonyás paradicsomos húsgombóc klarika47
Bolognai rizsgolyók receptje: ujjozsef
Gombás-vörösboros gulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Igazi hájas tészta horvathnemagdi
Császár pogácsa bubszi
Zöldborsós sertéstokány horvathnemagdi
Klasszikus magyar, nagy kedvencem: székelykáposzta groszmadel
Csőben sült csülkös brokkoli horvathnemagdi
Csülkös rakott makaróni 1vargaildyko
Mexikói kerti leves bulac57
Töltött fasírt moncsika77
Főételek. ilse
Sertésborda májjal-gombával 1vargaildyko
Halból készült ételek
Töltött pontyfilé. bubszi
Ponty egytálétel románosan bubszi
Tojásos lazackrém bulac57
Bácskai halászlé bubszi
Ponty gombával töltve bubszi
Kapros halpaprikás szalonnás túrós tésztával recept kovacs_zsoka
Egyszerü nyári leves... gaby13
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Levesek. ilse
Süllő betyárosan 1vargaildyko
Vad ételek
Receptek horvathnemagdi
Receptek jjanosne
Tepsis szarvasragu bulac57
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Túlélni a telet... horvathnemagdi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Spagetti ajánló
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Húsvéti receptek II. korosigaborne
Disznós finomságok tésztával recept jamborlulu
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Húsos tészta recept edesangyal
Spagetti carbonara szalonnával recept kovacs_zsoka
Rakott paraj 1. bubszi
Tárkonyos-sajtmártásos tészta 1vargaildyko
Teszínes-gombás spagetti anitahajdu
Rakott zöldséges tészta 2 recept gonda_katalin
Pizza receptek
3 villámgyors pizzarecept grimilda
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
Gyros pizza horvathnemagdi
Tepsis pizza recept baggesz20
Pizza tundihugi
Pizzás táska 1vargaildyko
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Pasik kedvence torta bkisseva
Polentapizza avagy puliszka horvathnemagdi
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Hamburger receptek
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger zsemle recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Csirkeburger recept jamborlulu
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU