Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-




Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá!
.



Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Szia! Nem sokat kell tanulnod, mert nagyon ügyes vagy! Épp most nézegettem a 64. száűmú receptet,szerintem ez is gyorsan kész. Rád gondolotam, aki regeltől estig dologozik, biztos kipróbálod, finom lehet:) :) Puszika!
#119
2010. augusztus 20. 13:54
Válaszolj!





- - [-]

Itt vagyok Marika néni, nézelődök és tanulok! :) Puszi
#118
2010. augusztus 20. 13:51
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

116: Római zöldséges sertéscsülök:
Hozzávaló 4 személy részére:
2 sertéscsülök (lehetőleg csontozott),kis fej vöröshagyma,40dkg.mélyhűtött vegyes zöldségkocka ,30dkg. burgonya,10dkg.füstölt tarja,2dcl.fehér bor,só, bors, 2dl.tejföl,10dkg. reszelt sajt.
A csülköt sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró zsiradékban elősütjük. a burgonyát megpucoljuk, majd 1,5 cm. kockákra vágjuk, és a beáztatott római tálba tesszük, ráhelyezzük a csülköket, ráöntjük a bort és lefedve a sütőben majdnem készre sütjük (kb3/4óra), ekkor rászórjuk a kis kockára vágott tarját és a mirelit zöldséget. Vizet öntünk rá(picit), majd az egészet készre pároljuk a sütőben.Meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd fedő nélkül addig sütjük, amíg a sajt piros lesz.
#117
2010. augusztus 20. 10:23
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. augusztus 20. 10:04
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

115: Zalai húsos gomba: (gyakran csinálom, kiváló vendégváró)
Hozzávalók 4 személyre:
40dkg. gomba,20dkg.füstölt tarja vagy comb, 1fej vöröshagyma, 1gerezd fokhagyma,1/2citrom leve,1dcl. tejföl,vágott petrezselyem, liszt, só, őrölt bors, pirospaprika, zsiradék.
A gombát megtisztítom, felszeletelem és meglocsolom a citromlével.Félbe vágom a hagymát és felszeletelem, forró zsiradékban üvegesre párolom.Beleteszem a zúzott fokhagymát, majd a vékony csíkokra vágott füstölt húst.Néhány percnyi pirítás után hozzáadom a gombát. Borssal, pirospaprikával fűszerezem (sózni nem biztos, hogy kell!) Fedő alatt puhára párolom.Ha visszasült zsírjára, akkor meghintem liszttel, majd felengedem kevés vízzel kikevert tejföllel, néhány percig ezzel is párolom, majd meghintem a vágott petrezselyemmel. Párolt rizs illik hozzá.
#116
2010. augusztus 20. 10:04
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. augusztus 18. 12:49
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Ma Spagettit főztem cukkini szósszal.
A cukkinit tökgyalun legyalultam és flekken fűszer sóval beszórtam,állni hagytam
majd kevés olajat tettem agy nagy serpenyőben és bele öntöttem a fűszeres cukkinit
zúzott fokhagymát tettem hozzá,hagytam elpárologni egy kicsit a levét ,majd tettem hozzá egy nagy evőkanál sűrített paradicsomot,pici cukrot.
Így egy enyhén csípős.savanykás,édeskés mártást kaptam.
Próbáljátok ki nagyon ízletes! :)
#115
2010. augusztus 18. 12:49
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Szép jó reggelt mindenkinek!
http://www5.pic-upload.de/16.08.10/orirg5dgo2cy.jpg
#114
2010. augusztus 18. 07:47
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

112: Fiam gyerekkori kedvence volt az élesztőből készült krém, ami igen egészséges:)
ÉLESZTŐKRÉM
Hozzávalók:
1 db - 5 dkg-os élesztő
5 evőkanál zsemlemorzsa
kis fej hagyma,
10 dkg vaj
1 db tojás
2 dl tej
vegeta
bors
majoranna
örölt kömény.
Elkészítés:
2 dl tejben belemorzsoljuk az élesztőt. állni hagyjuk.
addig a 10 dkg vajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáöntjük a ejben felfuttatott élesztőt, a zsemlemorzsát, felforraljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felvert tojást, amikor a tojás megszilárdul, még egy kicsit süthetjük, hogy . pástétom állagú legyen.
Formába öntjük és hagyjuk kihülni.
#113
2010. augusztus 17. 18:38
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. augusztus 17. 16:58
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

108: Sziasztok! Szép napot Mindenkin ek
Palacsintát sütöttem ma én is. Kakaós, lekváros és mákos a kedvenc.
Ha marad még üres palacsinta akkor én azt túróval töltöm édesen és egy jénait kikenek tejföllel sorba belerakom a feltekert palacsintákat. tetejét is megkenem tejföllel, kristálycukorral megszórom és 15 percre betolom a sütőbe kicsit megsütöm és tálalom.
Jó étvágyat!
#112
2010. augusztus 17. 16:58
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 17. 10:21
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

110: Köszönöm Sipikém, hogy benéztél és ráadásul egy finom receptet hoztál! Várunk máskor is!:) :)
#111
2010. augusztus 17. 13:23
Előzmény Siposné Éva 2010. augusztus 17. 13:19
Válaszolj!





Siposné Éva

Sziasztok!
Eddig még nem jöttem, nem hoztam receptet , de nagyon jó és praktikus dolgokról olvasgatok itt, köszönöm szépen. Ígérem jövök nemcsak olvasgatni, hanem hozok is receptet.
A héten Szombathelyen lesz a Savaria történelmi karnevál, ennek kapcsán jutott eszembe ez a csülkös finomság!
Próbáljátok ki Ti is, és számoljatok be róla, hogy izlett a CSaládnak.
:* Mindenkinek
#110
2010. augusztus 17. 13:19
Válaszolj!





Siposné Éva

Hagymás-tejfölös sültcsülök római tálban ....
2 db sovány , bőrös csülök, 80 dkg tisztitott burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, só, őrölt feketebors.
A római tálat jó fél órára hideg vízbe tesszük, alaposan beáztatjuk. A burgonyát megtisztítjuk és karikákra várjuk. Megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd a lecsepegtetett cseréptálba szórjuk.
A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágjuk, a félbevágott foghagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd ráfektetjük a burgonyákra.
Betakarjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymával. Rálocsoljuk a sóval és borssal ízesített tejfölt. Rátesszük a szintén beáztatott tetejét a tálra, majd hideg sütőbe tesszük.
Gázsütőben előszőr 100 fokon negyed órán át sütjük, majd 150 fokon is negyed órát tovább sütjük. Végül 200 fokon még kb. 2,5-3 órán át /attól függően, meg lett-e főzve előzőleg a csülök/ sütjük. Ezután a tál tetejét levéve, még piros-ropogósra pirítjuk a csülök bőrét.
Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok :*
#109
2010. augusztus 17. 13:12
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

107: Variáció megmaradt palacsintára.
Ha maradt délről üres palacsintánk, akkor azt vacsorára az alábbi módon töltöm meg:
Sütök rántottát, ezt villával összetördelem, elosztom a palacsintákba, majd feltekerem. Egymás mellé teszem egy jénai tálba, reszelek rá jó sok sajot és mikróban átforrósítom, amig a sajt rá nem olvad. Nagyon laktató.
#108
2010. augusztus 17. 10:21
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 16. 18:46
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

106: Szép estét mindenkinek!
Hol vagytok? Próbálgatjátok a recepteket és nincs időtök írni? Pedig a lányunknak megadtam a fórum linkjét, hogy kisérje figyelemmel,mert itt jó recepteket talál:) Nagyon ügyesen főz, bátran kipróbálja az új recepteket,, tehát adjatok Neki is tippeket!:) :)
http://www5.pic-upload.de/15.08.10/3xcrq2sgstfj.gif
#107
2010. augusztus 16. 18:46
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. augusztus 16. 15:12
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

Szép napot Mindnekinek! Kellemes pihenést ebéd utánra. :) :)
#106
2010. augusztus 16. 15:12
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

104: Magdikám: kérésedre ide írom a bólyi túróslepény receptjét, hátha valaki nem ismeri:
Alaposan összekeverük 25 dkg. RÉTES liszet egy fél csomag sütőporral, fél citrom reszelt héjával és 22 dkg. porcukorral. Ennek felét egyenletesen 5 dkg vajjal kikent közepes tepsibe szórjuk. Burgonyanyomóval egyenletesen rányomunk 50 dkg tehéntúrót és meghintjük 10 dkg beáztatott mazsolával és 1 cs vaniliás cukrot.
Erre rászorjuk a maradék liszes keveréket és rátördelünk még 5 dkgvajat. 2 dcl tejben elkeverünk 2 egész tojást és az egészet meglocsoljuk ezzel.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 35 percig sütjük.
Akkor jó, ha ateteje szépen megpirult. (Habkönnyű túróslepény)
Tipp: Mazsola helyett a túrót apróra vágott kaporral szórtam meg,nagyon finom volt azzal is.
#105
2010. augusztus 16. 13:24
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 15. 22:18
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Szép estét mindenkinek!
Holnap resztelt májat készítek,megbolondítom egy kis szalonnával.
:)
#104
2010. augusztus 15. 22:18
Válaszolj!





M. Gombás Kati

http://www.youtube.com/watch?v=nuF-GD0oeBw&feature=related
#103
2010. augusztus 14. 15:43
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

ÉN is gratulálok és a gépemen keresztül kiüldöm a rózsát!:) Remélem sikerült átküldenem!:)
http://kepkezelo.com/images/4vsd4shxm4ks64xeks.jpg
#102
2010. augusztus 14. 15:43
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

100: Gratula a 100. beírónak :)
#101
2010. augusztus 14. 15:37
Előzmény Tóth Péterné Szelei Éva [Évi] 2010. augusztus 14. 15:33
Válaszolj!





Tóth Péterné Szelei Éva [Évi]

99: Babapiskótás krémes (a mai évfordulóra)
20 dkg babapiskóta
1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
meggylé
2 kk rum (rumaroma)
3/4 l tej
15 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
kakaópor
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
Kis ideig hűl a krém ezalatt.
30 cm-es, magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük.
Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.
#100
2010. augusztus 14. 15:33
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. augusztus 14. 15:13
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

97: Szia :)
A zsemlegombócot anyukám nagyon szereti. Én ma krumplis tésztát főztem az Ő kérésére.
Kellemes délutánt Minden idelátogatónak :)
#99
2010. augusztus 14. 15:13
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 14. 13:01
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

97: Ma nálunk lebbencsleves és túrós palacsinta volt az ebéd.
http://www3.pic-upload.de/12.08.10/3ojk7fq7bkma.jpg
#98
2010. augusztus 14. 15:10
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 14. 13:01
Válaszolj!





M. Gombás Kati

96: Örülök! Minden ételt tovább lehet gondolni,és saját ízlésre alakítani.:)
A ragulevesed nagyon gazdag,szeretem a tartalmas ételeket.
Eddig én is így főztem,fúszereztem,de azt tanultam,hogy a hagymára szórjuk azokat a fűszereket amit a húsra tennénk,kicsit pirítsuk együtt,jobban érvényesülnek az ízek.
Ma tejfölös gombapörkölt az ebéd zsemlegombóccal.:)
#97
2010. augusztus 14. 13:01
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. augusztus 14. 09:05
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

77: A pirított tészta receptje nagyon tettszik, ezt ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet! Régóta gondolkodom kínai kajákban, de csak én szeretem, így ritkán csinálok :)
#96
2010. augusztus 14. 09:05
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 14:58
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

Szép hétvégét Mindenkinek!
Én is szoktam ragulevest készíteni az alábbi recept szerint. Nálunk mindenki szereti!
Tárkonyos raguleves
hozzávalók:
2 csirke felső comb,mell kicsontozva, mája, zuzája apró kockára vágva.
1 közepes fej hagyma
0,5 dl olaj
tárkony kis kanál
friss zöldségzödje
20 dkg vegyes zöldség(répa, zöldség, borsó, gomba,karfiol,karalábé)
só, bors, húsleves kockából 1 liter lé
2 dl főzőtejszin
1 kanál liszt
fél citrom leve
A hagymát apróra vágom és az olajon üvegesre párolom, rádobom a husikat és azzal is egy kicsit átpárolom.
Rászórom a sót, borsot és a tárkonyt,petrezselyem zöldet, rácsavarok egy kis citromlevet. Hozzáteszem a zöldségeket és egy kicsit kevergetem párolom, majd felöntöm a húslevessel.
Ha a hús és a zöldség megfőtt 2dl főzőtejszinnel elkeverem az 1 kanál lisztet és a levest besűrítem. Mégegyszer felforralom és a maradék citromlével ízesítem.
Jó étvágyat!
#95
2010. augusztus 14. 09:00
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. augusztus 13. 17:09
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Böjtös burgonya leves.
Az anyag mennyiség tetszőleges.
Burgonyát megpucolom, kockára vágom, forró olajon pár percig sütöm. Közben kevergetem. Felengedem húsleveslével. Ha nincs, akkor forró vízzel és húsleves kockával ízesítem. Teszek bele egy fej vöröshagymát egy-egy paprikát és paradicsomot,1-2 babérlevelet és pici majorannát. Amikor a burgonya majdnem puha tejfölös habarással sűrítem. Amikor kezd forrni a habarással, egyenként ütök bele tetszőleges mennyiségű tojást. Ha az összes tojás benne van óvatosan megkeverem és kb.8-10 perc alatt készre főzöm.
Én ezt nagypénteken szoktam főzni, de van úgy, hogy év közben is.:) :D
#94
2010. augusztus 13. 17:19
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Könnyű leves recept.
Erdélyi raguleves
Bármilyen húsból hagyományos húslevest kell főzni, csak a zöldséget koc-kára kell vágni. Amikor kész tejfölös habarással kell sűríteni. Habarás után 4-5 dkg. csigatésztát, vagy kézi tarhonyát is lehet bele tenni. Amikor puha a tészta, akkor kész a leves. Ha valaki nem akarja tésztával hizlalni családját, elég csak a habarás is. A kész levesbe szoktam keverni 1-2 evőkanál ecetes-reszelt tormát.:) :D
#93
2010. augusztus 13. 17:09
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Sziasztok Lányok!
Ki próbáltam ma a cukkini levest,de csaltam vele mert én tettem ebbe is egy kis tejfölös habarást,és Marcsi köszi a receptet,mert valami fenséges étel.Most sok a cukkini a kertben,úgy hogy cukkinit eszünk cukkinivel.
A kigyó uborka nagyságú cukkinit újjnyi vastag szeletekre vágom,megszórom grill fűszer sóval,és 1-2 órát hagyom állni,lecsepegtetem és ki olajozott tepsibe teszem egymás mellé a szeleteket.
Minden szeletre teszek egy szelet paradicsomot,amit szintén megszórom a fűszer sóval
majd mind tetejébe teszek egy szelet zöld paprikát ,és sütőben megsütöm.
Köretként,de fő ételként is remek étel.
Ínyencek a szeletek tetejére tehetnek egy-egy szeletke békon szalonnát! :P
#92
2010. augusztus 13. 16:10
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Palóc leves.
Én csirke mellel csinálom,de jó bár milyen hússal.
A húst apró kockákra vágom és oda teszem mint a pörköltet,apróra vágott hagymára
Zöldbabot eldarabolom,és a félig elkészült pörkölt alapomra teszem,kétszer-háromszor átkeverem
majd felöntöm annyi lével hogy bőségesen ellepje,és puhára főzőm.
Tejfölös babarást készítek amibe egy jó csokor gyenge kaprot teszek apróra vágva,és a tűzről levéve
a habarásomba néhány merőkanál levet keverek,hogy a hőmérsékletet,kissé ki egyenlítsem és behabarom az ételt,így nem kapja össze a levesem a tejfölös habarást.
Próbáljátok ki nagyon finom nyári egytál étel.
#91
2010. augusztus 13. 15:58
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Sziasztok! Szép délutánt kívánok! Süssetek, főzzetek! Ritkán jövök ,3 hónapig, mert ha olvasgatom a finomnál-finomabb recepteket megkívánom és 90 napos diétán vagyok, speciális étrendem van.
A férjem, meg a fiam meg olyan megrögzött a kaják tekintetében, hogy nem igen kérnek új fajta ételt.
Majd azért ritkán, de jövök.Ez nem ijesztgetés! Igéret!
#149
2010. augusztus 29. 17:28
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Tiramisu angol módra
Hozzávalók:
• 250 g mascarpone
• 200 g sűrű tejföl
• 150 g porcukor
• 3 tojás
• 120-150 g babapiskóta
• 1,5 dl erős presszókávé
• 3 kanál rum
• 400 g eper
• kakaópor díszítésre
Ha csináltál már valaha tiramisut (nem létezik, hogy nem), akkor ezzel a recepttel is boldogulni fogsz, hiszen minden ugyanúgy történik, mint a hagyományos verziónál: a mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatsz joghurtot is, de akár el is hagyhatod), és hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután krémmé keverjük az egészet, és hozzáöntjük a felvert tojásfehérjét is (közben feldobunk egy jó erős kávét). Végül a rumot is a krémhez öntjük, és az egész mehet egy tálba. Ha kész a kávé, a piskótákat beáztatjuk, majd elkezdjük lepakolni őket egy nagyobb üvegtálba. A piskótarétegre rakjunk egy réteg krémet és félbevágott epreket, majd folytassuk addig ezt a műveletet, amíg el nem fogy az összes alapanyag.
Fontos, hogy a krémmel fejezzük be a rétegezést, amelyet díszítésként kakaóporral hintünk meg. Pár órára a hűtőbe rakjuk, és hűtve kínáljuk.
#148
2010. augusztus 28. 18:54
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

A sok finom sütihez egy gyors leves recept:
Sajtleves!
Hozzávalók:
5 dkg. vaj
2 dkg. liszt
10 dkg. sajt
1 dl.tejföl
1 tojásságra
só, bors
(főtt spagetti)
Elkészítése: A vajból lisztből világos rántást készítünk és másfél liter vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. 5 percig forraljuk. A leveses tálba a tejfölt simára keverjük a tojás sárgával, és állandó kevergetés mellet rámerjük a levest. Külön tányérba adjuk hozzá a reszelt sajtot, ha sűrűbben akarjuk tálalni a tördelt sós vízbe kifőtt spagettit is tehetünk bele.
#147
2010. augusztus 28. 10:48
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

145: Csak éppen azt nem tudom, hogy a sok jóból melyike válasszam. Az biztos, hogy előbb-utóbb mind terítéken lesz!:) :D
#146
2010. augusztus 28. 10:45
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. augusztus 28. 10:43
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Szia Évike! Jövő héten már hűvösebb lesz így nyugodtan lehet sütni bár melyik sütit,jó étvágyat hozzá:)
Én éppen kelt diós kalácsot sütök az unokáimnak:)
További szép napot:*
#145
2010. augusztus 28. 10:43
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Úgy látszik a hétvégére jobbnál-jobb sütireceptek jönnek össze! Nem győzöm kapkodni a fejemet. Most a bőség zavarával küszködve, nem tudom melyiket csináljam meg a jövő hétvégi vendégeimnek!
#144
2010. augusztus 28. 10:38
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Pehelykönnyű túrós pite
* a töltelékhez
1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje
a tésztához
30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg élesztő
15 dkg Rama Sütőmargarin
a tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítés
1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha
margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk.
2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk.
3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!
#143
2010. augusztus 28. 10:35
Válaszolj!





Sz M Margaréta

http://donna.hu/donnaimages/articles_images/005055/1257757949.jpg
Tepsis csirkecsoda
Hozzávalók: 1 kg csirkemell, trappista sajt, de lehet füstölt sajt is (úgy pikánsabb), bacon szalonna, csirke fűszersó, só, 5 tojás, liszt a panírozáshoz, olaj, tejszín.
A csirkemelleket félbevágjuk, megsózzuk és fűszerezzük. Megforgatjuk a lisztben majd a tojásban, végül a sajtban. Kiolajozott tepsibe rakjuk egymás mellé őket. Ha megvan, akkor rátesszük a szalonnát, hogy minden husira jusson, teszünk a tetejére sajtot majd befedjük a többi sajtos hússzelettel!
A végén meglocsoljuk a tejszínnel, lefóliázzuk és betesszük sülni. Közepes hőmérsékleten szoktam sütni! Mikor már majdnem kész kb. 20-30 perc, leveszem róla a fóliát és pirosra sütöm. (Aki megteheti még a szalonna tetejére tehet gombát is)
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
#142
2010. augusztus 28. 10:24
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Kekszes-almás sütés nélkül
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához
50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
3 csomag főzni való vanília ízű pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük).
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény - pontosabban a keksz - tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
#141
2010. augusztus 28. 10:07
Válaszolj!





Sz M Margaréta

139: Küldöm a képet is recepthez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://s10.images.www.tvn.hu/2010/04/04/07/50/www.tvn.hu_dfc6f6c30 32d4315f44d9ca4c81ae7f6.jpg
#140
2010. augusztus 28. 00:24
Előzmény Sz M Margaréta 2010. augusztus 28. 00:24
Válaszolj!





Sz M Margaréta

EMELETES ÉLVEZET SÜTÉS NÉLKÜL!
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
1. réteg:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Rama margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg:
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg:
2 cs. vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg:
2 dl tejszín
1 vanília
Tetejére:
kb. 5 dkg reszelt csokoládéEmeletes élvezet, sütés nélkül képes recept
Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel, csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítom. A krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a vaníliával, és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Jó étvágyat!
#139
2010. augusztus 28. 00:24
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Ezt a receptet valakitől kaptam még régen, de nem próbáltam ki, most találtam meg azh eltett receptjeim között.
Burgonyás kalács
Hozzávalók:
15 dkg burgonya,
3,5 dl víz,
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
kevés cukros tej,
5 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
7 dkg zsír, vagy margarin,
csipet só,
15 dkg hámozott, felszeletelt burgonyát megfőzünk három és fél deci vízben, leszűrjük és a levét eltesszük, nem öntjük ki. A burgonyát átpasszírozzu, majd k fél kiló liszttel 2 dkg kevés cukros tejben kelesztett élesztővel, 5 deka porcukorral, egy tojás sárgájával és a főtt krumpli levével tésztát dagasztunk. Dagasztás közben 7 dkg zsírt, csipet sót is teszünk bele és kelni hagyjuk. Fonott kalácsot, aranygaluskát, brióst, sőt ha egy tojás sárgával többet teszünk a tésztába, még kitűnő fánkot is készíthetünk belőle.
Szerintem egy próbát megér!
#138
2010. augusztus 27. 15:53
Válaszolj!





- - [-]

ALMÁS SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓK: 5 db alma, 1 bögre cukor, 4 db tojás, 1,5 bögre liszt, fél bögre olaj, 2 kiskanál fahéj, 1 kiskanál szódabikarbóna.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, vékonyra szeleteljük, egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, a 4 egész tojással, az olajjal és a fahéjjal, végül belekeverjük az almákat is. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a masszát és kb. 180-200 fokon megsütjük előmelegített sütőben. Melegen a legfinomabb. Alma helyett bármilyen lédúsabb gyümölcsöt használhatunk, gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
#137
2010. augusztus 27. 13:07
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Parajos spagetti.
A parajt csíkokra vágjuk és kevés olajon megpároljuk,ízesítjük sóval,borssal zúzott fokhagymával.
A kifőtt spagettit beleforgatjuk,és kész.
Nagyon finom próbáljátok ki,mángolddal is finom! :P
#136
2010. augusztus 27. 12:02
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

134: Ez nagyon jónak tűnik. Kipróbálom a jövőhét végén, mert vendégeim lesznek. A szokásos zserbót és társait már eléggé unjuk.:) :D
#135
2010. augusztus 27. 09:56
Előzmény Sz M Margaréta 2010. augusztus 26. 22:42
Válaszolj!





Sz M Margaréta

133: Szia Marcsi!
Gondoltad már nem is jövök,de nyaralni voltunk és itt vagyok egy jó kis sütemény receptel!Nem is kell sütni!Nagyon fínom kipróbált finomság!
Meggyes---habos.
2 üveg magozott meggybefőtt + 4 dl víz ( vagy 1 kg meggy és 1 liter meggylé + víz keveréke), 10 evőkanál cukor.
Ezt összeforralni és belefőzni 16 evőkanál grízt. Tepsibe teríteni, 1 liter tejben 10 evőkanál cukorral megfőzni 3 csomag
vaníliás pudingot, majd elkeverni benne 25 dkg margarint, majd rákenni az tepsiben lévő meggyes rétegre.
Fél literes habtejszínt (HULALA) felverni és rá simítani a pudingos krémre.HŰTŐBE tesszük,hidegen szeleteljük!
JÓÉTVÁGYAT !
#134
2010. augusztus 26. 22:42
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 26. 15:18
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

132: Ibikém köszi a receptet! Gyere máskor is!:)
#133
2010. augusztus 26. 15:18
Előzmény - - [-] 2010. augusztus 26. 15:05
Válaszolj!





- - [-]

Erdélyi húsos tészta:
darált húst borssal, sóval, majorannával összekeverve, kevés olajon és vízen készre párolom. Amikor kész,zsírjára sütöm. A kifőtt tésztával összekeverem, tejföllel tálalom. Nagyon finom.
#132
2010. augusztus 26. 15:05
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

130: Köszi a szójás recepteket, sokan idegenkednek tőle, pedig csak a fűszerezésen múlik minden, és tudni kell, hogy azért ez nem hús.
Csak egy példa, hogy férjem kórházban volt, amikor szójából készült gulyásleves volt az ebéd. Dicsérték a betegek, hogy végre nem mócsingos húst adnak. Mivel én szoktam szóját főzni, férjem megmondta nekik, hogy az nem hús, hanem szója:) Már nem dicsérték, sőt!:)
#131
2010. augusztus 24. 19:26
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 24. 17:32
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Szója granulátum:
Háromszoros mennyiségű fűszeres lével leforrázzuk,és fedő alatt hagyjuk puhulni.
Ezután úgy használjuk fel,mint a darált húst.
Kipróbált recept: _szójával töltött paprika
_szójával töltött gombafej
_szójavagdalt
szójával rakott zöldbab
Szójakocka : gulyásleves
brassói szójapecsenye
bakonyi szójakocka
#130
2010. augusztus 24. 17:32
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

HAMIS TÚRÓGOMBÓC (házitejből készült aludttejből)
A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a vaníliás cukrot) és a búzadarát.
Óvatosan kevergetni kezdjük, kisebbre állítjuk a hőfokot az aludtej alatt.
Amint ez a masszaféle félig szilárddá válik, levesszük a tűzről, és félretesszük. (A búzadara addig is puhul, de a massza is kicsit hűl a formázhatósághoz.)
Amíg a massza hűl, a zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd megpirítjuk. Félretesszük.
A viszonylag megszilárdult masszából (puhább lesz, mint a túrógombóc) vizes kanál vagy a saját kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, amiket a pirított zsemlemorzsába forgatunk.
A végén külön tányéron tálaljuka gombócokat, megszórjuk plusz zsemlemorzsával.
Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
#129
2010. augusztus 23. 14:50
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Rakott zöldbab kicsit másképp
2 pár virsli
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes méretű paradicsom
1/2 l rizs
1/2 kg zöldbab
1 kis tejföl
2 tojás
1 tömlős sajt (ízlés szerinti ízesítésű)
petrezselyem zöldje

zsiradék
Megfőzöm a zöldbabot sós vízben. Kevés zsiradékon megfonnyasztom a hagymát. Meghámozom és apró kockára vágom a paradicsomot, majd a hagymához adom. Amíg párolódik a zöldség addig felkarikázom a virslit. Belerakom a virsli karikákt ahagymás, paradicsomba és kevergetve és egy nagyon kevés vízzel felforralom és apróra vágott petrezselymet szórok bele. Megfőzöm a rízst is. Ha ezek elkészültek kikenek egy tűzálló edényt kevés zsiradékkal. Az aljára rakok rízst, rá a virslit és arra a zöldbabot. A rétegezést addig folytatom, amíg vannak hozzávalók. A teteje rízs legyen. Összevegyítem a tejfölt, a tojást és a tömlős sajtot, majd a rétegezés tetejére öntöm. Berakom a sütőbe és addig sütöm míg piros lesz a teteje.
Zöldbab helyett lehet más zöldséget is használni vagy többfélét, a petrezselyem kihagyható.
#128
2010. augusztus 23. 07:37
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

126: Kati köszi a szójarecepteket, Én leírom a szójatepertőt, mely szójakockából készül.
SÓJATEPERTŐ
2 főre én fél csomag szójakockát használok (10 dkg.)
Szóját vegetás forró vízbe beáztatom. Ha megpuhult teflon serpenyőbe kb. másfél deci olajat teszek, ebbe beleszedem a szójakockákat, még ízlés szerint fűszerezhető. Fedő alatt párolom egy darabig, majd a fedőt levéve párolom tovább, mig kicsit átsül. Igen tápláló étel és nem üli meg a gyomrot mint a tepertő
#127
2010. augusztus 23. 07:36
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. augusztus 23. 00:11
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

120: A káposztás pogácsát én már kipróbáltam, fincsi. Először idegenkedtem a káposztától, de nagyon jó lett.:)
#126
2010. augusztus 23. 00:11
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 22. 07:17
Válaszolj!





M. Gombás Kati

124: Egyik kedvencünk a szója szelet.
Háromszoros mennyiségű fűszeres forró vízzel kell leönteni,s addig áztatni míg megdagad.
Lehet előző este készíteni,mert hosszabb idő kell a teljes puhuláshoz.Időnként célszerű forgatni.
Ha kellőképpen megpuhult
akár lapjában ketté is vághatjuk,így több szeletet nyerünk.Innentől kezdve úgy bánunk vele mint egy hússzelettel.
(a fűszeres lébe kerülhet só bors,gyömbér egy csipet,esetleg fokhagyma)
A szeleteket lehet rántani,palacsintatésztában sütni.
Eszterházy módra:
Finomra vágott vöröshagymát kevés olajon fonnyasztunk,majd hozzáadjuk a gyufa szál vékonyra vágott répát,petrezselymet.Rövid ideig pároljuk,majd paradicsompürét keverünk hozzá.Felöntjük vízzel,fűszerezzük (babérlevél,majoranna,mustár, petrezselyemzöld),elkeverjük tejföllel,beletesszük a szójaszeleteket és fedő alatt 10 percig pároljuk,esetleg betolhatjuk a sütőbe.
Aki először készít szóját,elöbb rántva kóstolja meg,s ha elfogadja az ízét kísérletezhet.
#125
2010. augusztus 22. 16:18
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 22. 15:26
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

123: szóját régebben többet használtam, szójaszeletet is, mostanában csak szójakockából szójatöpörtyűt szoktam készíteni.
Tehát várom a és szerintem más is a recepteket,! Aki nem ismeri legalábbmegismeri!:)
#124
2010. augusztus 22. 15:26
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 22. 14:55
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Nem tudom szeretitek e a szóját,van néhány jó receptem. A családban ugyan ketten esszük a tofut vagy szójaszeletet,de azért néha készítem.
#123
2010. augusztus 22. 14:55
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Rántottából saláta
6 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 csomag újhagyma
6 db paradicsom
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
1 csomag petrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat felütjük, majd villával habosra verjük. Forró serpenyőben, kevés olajon rántottát sütünk belőle. Ezután kihűtjük, majd vastagabb csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük és összekeverjük az apróra vágott újhagymával, paradicsommal, őrölt fekete borssal, sóval, olívaolajjal, petrezselyemzölddel, és hidegen tálaljuk.
#122
2010. augusztus 22. 14:53
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Paradicsomos,fokhagymás penne tészta
Hozzávalók:
0,5 kg paradicsom
1 csomag, 500 g-os penne
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl száraz fehérbor(el ismaradhat)
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
Elkészítés:
Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát és az őrölt fekete borsot, hozzáadjuk a kockákra vágott friss paradicsomot, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig főzzük. Közben sós vízben kifőzzük a penne tésztát és leszűrve a szószhoz adjuk. Sajtot reszelünk rá. Forrón tálaljuk.
#121
2010. augusztus 22. 14:48
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

KÁPOSZTÁS POGÁCSA (ismerősömtől kaptam a receptet, kipróbálom majd)
50 dkg fehér káposzta
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál cukor
őrölt bors
25 dkg rétesliszt
10 dkg ráma margarin
2 dkg élesztő 2 dl tej 1 tojássárgája

2-2,5 dl tejföl
Lereszeljük a káposztát és félórára besózzuk. Kinyomkodjuk és az olajon a cukor ral, kevergetve szép barnára pirítjuk, erősen borsozzuk, majd kihűtjük. Összegyúrjuk a réteslisztet a margarinnal, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a pirított káposztával, összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt 3-4 szer ismételjük, végül 2-újnyi vas tagra kinyújtjuk. Tetejét rács alakban bevagdossuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 10 percet kelesztjük. Forró sütőben sütjük.
#120
2010. augusztus 22. 07:17
Válaszolj!



Ursu Anna [Anikó, Nusi]

89: Sziasztok!!Egy alkalommal igen sok pörköltet készítettem,sok megmaradt,volt otthon karfiol,paradicsom.Belefőztem a rózsákra szedett karfiolt,a paradicsomot lehámozva és egy kötés zöld kaporral összefőztem.A végén egy kis doboz tejfölt tettem bele.Egy nagyon finom egytálétel kerekedett belőle.
#90
2010. augusztus 13. 15:34
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 13. 14:34
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Céklás, zelleres saláta
A legjobb, ha friss, fiatal, hosszúkás formájú céklát választunk. Ezt lereszeljük vagy felkockázzuk. A céklával megegyező mennyiségű zellert is felaprítjuk. Újhagymát vagy vöröshagymát, akár lilát, apróra vágunk.
Elkészítjük az öntetet. Egy tojás sárgához kevés citromlevet adunk. Folyamatosan és gyorsan keverve az olíva olajat lassan öntjük hozzá. Ezt végezhetjük elektromos keverővel is. Sűrű, krémes állagú keveréket kapunk. Ez valójában majonéz, mivel azonban olíva olajjal készítettük, egészséges. Kefirrel vagy joghurttal hígítjuk. Kevés összezúzott fokhagymát, borsot adunk még hozzá, akinek feltétlenül fontos, az sót is tehet bele. Ráöntjük a nyers zöldségekre, jól összekeverjük. Diót, napraforgómagot vagy mandulát szórjunk a tetejére. Aki szereti, mindezt még parmezánnal is kiegészítheti.
#179
2010. szeptember 10. 19:47
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Káposztás sztrapacska.
személyre
80 dkg burgonya
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj + a tepsibe
50 dkg savanyú káposzta
1 kiskanál kömény
2 dl tejföl Hozzáadás a bevásárlólistához
só, víz
burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd a liszttel, a tojássárgájával, némi sóval és kevés vízzel sűrű galuskatésztát keverünk belőle. A tésztát lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt, leszűrjük.
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott savanyú káposztát, megszórjuk a köménnyel, és megpároljuk (az sem baj, ha kicsit megpirul).
A galuska felét egy kiolajozott tepsibe terítjük, majd ráhalmozzuk a káposztát, arra pedig a maradék galuskát. Meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. :P
#178
2010. szeptember 10. 16:37
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Most lettem kész az Emeletes élvezet elnevezésű sütés nélküli süteménnyel, ami a 139. szám alatt található. Holnapig pihen a hűtőben. Majd elmesélem milyen lett.:) :D
#177
2010. szeptember 10. 16:10
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Brokkoli saláta.
Hozzá valók:
k:
40 dkg brokkoli
3 dl joghurt
2 csokor petrezselyemzöld
kapor
vöröshagyma
kevés citromlé

Elkészítés:
A brokkolit megfőzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi, majd leszűrve összekeverjük a joghurttal és a finomra vágott zöldfűszerekkel. Pár csepp citromlével savanyítjuk, és legalább fél napra lehűtjük.
#176
2010. szeptember 10. 14:02
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

174: várjuk a süti receptet:)
#175
2010. szeptember 9. 19:25
Előzmény M. Gombás Kati 2010. szeptember 9. 19:24
Válaszolj!





M. Gombás Kati

jav.*bögrés:)
#174
2010. szeptember 9. 19:24
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Bödrés mákos sütit sütök,ha végeztem,s kéritek leírom a receptjét.:)
#173
2010. szeptember 9. 19:23
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Burgonya hús mellé, kicsit másként, nem a megszokott módon:
Röszti hagymásan
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 nagy vöröshagyma
bors

olaj
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, s tedd félre, hogy jól kihűljön. A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A főtt krumplit nagylyukú reszelőn gyaluld szálasra, sózd, bőven borsozd, majd keverd hozzá a hagymát. A masszából formálj lepényeket, s egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat süsd pirosra.
#172
2010. szeptember 9. 18:03
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#171
2010. szeptember 9. 18:01
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Bácskai káposzta.
Hozzávalók:
70 dkg fejes káposzta,
30 dkg paradicsom,
30 dkg zöldpaprika,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
10 dkg kolozsvári szalonna,
só, bors.
A bácskai káposzta készítése:
A káposzta torzsáját kiszedjük, majd a káposztát ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk.
Sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
Kiolajozott mély tűzálló tálba rakjuk, ráteszünk egy sor karikára vágott paradicsomot, majd erre a csíkokra vágott zöldpaprikát.
Ezután tesszük a tálba a karikákra vágott hagymát. Ízesítjük, leöntjük a tejföllel, beborítjuk a vékony szeletekre vágott és bevagdalt kolozsvári szalonnával, és a sütőben megsütjük.
#170
2010. szeptember 8. 18:30
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Serpenyős burgonya:
Hozzávalók:
1 kg. burgonya
2 dl. tejföl
só, pirospaprika
Elkészítése: A nyers burgonyát karikázzuk, félig megfőzzük, vajazot tepsibe tesszük. A tejfölt ízlés szerint elkeverjük paprikával, sóval, és bevonjuk vele a burgonyát. Előmelegített sütőbe készre sütjük.
Ez így igen egyszerű és olcsó étel, de ha finomabbra akarjuk csinálni reszelhetünk rá füstölt sajtot.
#169
2010. szeptember 8. 15:03
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Rakott zöldség.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
fél fej zeller
2 csirkemell (sült)
1 fej vöröshagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors

Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprított hagymát 3 dkg vajban megpirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és fölengedjük a tejjel. Kislángon, kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fűszerezzük, és félretesszük. 3 dkg vajban 5-6 percig pároljuk a felszeletelt burgonyát és a csíkokra vágott húst, majd itatóspapírra szedjük. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva rászórjuk, és forró (200 ºC-os) sütőben 1 órán át sütjük. (Félidőben mérsékeljük a sütő hőmérsékletét.)
#168
2010. szeptember 7. 14:24
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sajtos karaj:
HOZZÁVALÓK:
8 szelet karaj
20 dkg. füstölt sajt
2 dl. tejföl

Elkészítése: A kiklopfolt hússzeletek széleit bevagdossuk, kiolajozott tepsibe fektetjük, sózzuk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, és bevonjuk vele a húsokat. Előmelegített sütőbe pirosra sütjük. Rizs körettel tálaljuk.
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom!
#167
2010. szeptember 6. 15:09
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Kapros karfiol krém. Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 szál zöldhagyma
1 pohár kefir
1 tojás sárgája

bors
2 evőkanál olaj
apróra vágott kapor
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd összeturmixoljuk. A kefirt, a tojássárgát, az apróra vágot zöldhagymát keverjük el, adjuk hozzá az olajat, ízesítsük sóval, borssal, majd a karfiolpüréhez keverjük. Végül hintsük meg a felaprított friss kaporral. Kenyérrel, paradicsommal, paprikával kínáljuk.
#166
2010. szeptember 5. 21:05
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

163: A kész bundás kenyeret vékonyan kenem mustárral, vagy megkenem tejföllel és meghintem reszelt sajttal.
#165
2010. szeptember 5. 19:00
Előzmény M. Gombás Kati 2010. szeptember 5. 18:54
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

163: Én só helyett vegetát teszek be, de tejet is, ahogy Te.
#164
2010. szeptember 5. 18:58
Előzmény M. Gombás Kati 2010. szeptember 5. 18:54
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Bundáskenyér
KI hogy készíti?
Én a tojást sózom és tejjel elkeverem.
Főnököm zúzott fokhagymát kever bele.
Kisebbik fiam ma a tojást tejföllel keverte el.
Várom a további ötleteket.:)
#163
2010. szeptember 5. 18:54
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Gombafasírt
60 dkg gomba (bármilyen)
2 zsömle
2 kanál zsemlemorzsa
apróra vágott zöldpetrezselyem
4 tojás
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
őröltbors
ételízesítő
olaj
A gombát a hagymákkal ledaráljuk. A zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Az előbb felsoroltakat keverő tálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, megszórjuk őröltborssal, ételízesítővek, apróra vágott petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Az egészet jól összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk, forró olajban kisütjük.
Tálalhatjuk rizzsel, vagy főzelékre feltétként.
#162
2010. szeptember 5. 17:16
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Rántott kelkáposzta recept
Hozzávalók:
8 nagy kelkáposztalevél, 2 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A megmosott és vastag ereitől megszabadított kelkáposztaleveleket erősen sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A káposztaleveleket egyenként deszkára terítjük, és a fokhagymás tojással egész felületén bekenjük (kenőtollal célszerű végezni ezt a műveletet). Ezután szorosan felcsavarjuk, két végét úgy hajtogatva, mintha töltött káposztát készítenénk. A kis tekercseket először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és burgonyapürével tálaljuk.
#161
2010. szeptember 4. 09:29
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Az öntött karfiol is nagyon finom és már teljesen el is felejtettem,nagyon jó Évike,hogy felraktad ,lassan nekünk is lesz karfiol a kertben és akkor csinálhatok:P
Szép napot kívánok:*
#160
2010. szeptember 1. 14:20
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Tepsis patisszon kapros kefíres mártással.
Hozzávalók:
50 dkg patisszon, 30 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó sütőpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, a tálaláshoz 2 dl kefir, 1 csokor kapor, kevés só és csipet porcukor.
Elkészítés:
Közepes nagyságú tepsit egy evőkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelő durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütőport. Ebbe a fűszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütőbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk.
#159
2010. szeptember 1. 14:18
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Így készítem
Karfiolt kisebb darabokra szedek, sós vízben megfőzöm. Leszűröm, valamilyen tűzálló tálba teszem. Megszórom margarinon pirított zsemlemorzsával, meglocsolom tejföllel és sütőben addig sütöm, amíg a tejföl szép piros lesz.
Amíg a gyerekek velünk laktak gyakran csináltam, mert Ők is szerették. Feri sajnos nem szereti, mert nincs benne hús. Készítettem már úgy is, hogy tettem bele maradék darált pörköltet, de úgy meg nekem nem ízlett. Én nem nagyon szeretem a húst.
#158
2010. szeptember 1. 13:10
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

156: Én nagyon szeretem az:Öntött karfiolt
#157
2010. szeptember 1. 13:04
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. augusztus 31. 17:50
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

154: Szia Irénke!
Karfiolt szoktam én is egy tál ételként csinálni,hasonlóan mint a pörköltet és virsli karikákkal ízesítem,tejföllel
valóban nagyon finom laktató étel:)
#156
2010. augusztus 31. 17:50
Előzmény Csákvári Antalné ♥ Irén 2010. augusztus 31. 16:51
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

154: Bazsalikomos sajtos cukkini:
2 közepes cukkini
25 dkg jól olvadó sajt (2-3 féle legyen)
friss bazsalikom

bors
petrezselyem
főzőtejszín
Elkészítés:
A kockára vágott cukkinit kevés olajon feltesszük párolni, sózzuk, borsozzuk. Ha már puha, megszórjuk petrezselyemmel, elzárjuk a tüzet. A kis kockákra vágott sajtot hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg elkezd olvadni. Nem kell sokáig kevergetni, épp csak annyi ideig, hogy a sajt egy kicsit nyúlós legyen. Tálaláskor meglocsoljuk a főzőtejszínnel és megszórjuk friss bazsalikommal.
#155
2010. augusztus 31. 17:46
Előzmény Csákvári Antalné ♥ Irén 2010. augusztus 31. 16:51
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

153: Ma karfiol pörkölt volt kevés friss kolbász karikával és tejfellel,semmi más.
#154
2010. augusztus 31. 16:51
Előzmény Csákvári Antalné ♥ Irén 2010. augusztus 31. 16:49
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

152: sziasztok,:*
Már be sem merek ide nézni ,mert minden csupa cukor.
Tegnap megsavanyodott tejből csináltam túrógombócot,lassan melegítettem s mikor türósodott, leöntöttem a savóbó, kevés grízt föztem bele 2 szem édesítő tablettával ,mikor kész lett még 10 deka türót hozzá kevertem ,de nem főztem tovább, Kanállal szép galuskákat szaggattam tányérra, meghintettem darált dióval é s a tányér közepére diétás ribizli dzsemet tettem ,abba mártogattam.
#153
2010. augusztus 31. 16:49
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. augusztus 31. 16:31
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Túrógombóc:
Hozzávalók:
* 10 dkg olvasztott vaj
* 3 tojás
* 50 dkg túró
* 20 dkg búzadara
* pirított zsemlemorzsa
* cukor
* tejföl
Elkészítés:
Jól kikeverjük az olvasztott vajat, a tojássárgát, a túrót, a búzadarát. Ezután óvatosan belekeverjük a habbá felvert fehérjét. Nem kell pihentetni, rögtön nedves kézzel gombócokat formálunk, és enyhén sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, cukros tejföllel tálaljuk. Igazán gyors recept, mert nem kell állni hagyni!
#152
2010. augusztus 31. 16:31
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

A megunhatatlan cukkini!:)
Gombaragus cukkini:
Hozzávalók:
1 cukkini
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
0,5 dl tej
2 ek olaj
30 dkg gomba
só, bors
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük és összekeverjük az enyhén felvert tojással, sajttal, tejjel, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és evőkanállal kis korongokat szaggatunk bele, melyeknek mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, majd fűszerezzük és 3-4 perc alatt puhára főzzük.
#151
2010. augusztus 31. 08:06
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

Sziasztok szép vasárnapot Mindenkinek!
#150
2010. augusztus 29. 17:31
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Szem Lászlóné, Köszönöm Sipikém, Siposné Éva, Gombás Kati, Péterné Szelei Éva, Tóth Péterné Szelei Éva,

x
- Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Nem recept, de hasznos tanács, Magditól kaptam, megosztom Veletek: Mészleválás- szív műtét elmaradhat Ha az agyi erek, vagy szívkoszorú erek beszűkülnek, vagy általános elmeszesedés tapasztalható, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom. Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, ...
nagyuska nagyuska
x
- Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá! . Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Szia! Nem sokat kell tanulnod, mert nagyon ügyes vagy! Épp most nézegettem a 64. száűmú receptet,szerintem ez is gyorsan kész. Rád gondolotam, aki regeltől estig dologozik, biztos kipróbálod, finom lehet:) :) Puszika! #119 2010. augusztus 20. 13:54 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
Fehér Gyuláné [Emi,,Emszi] 2: Én is megpróbálom,nagyon finom lehet!Én még "uborkasalátát"is szoktam belőle csinálni,sokkal könnyebben emészthető.Emi. #3 2008. szeptember 13. 20:54 Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2008. július 17. 15:35 Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Sziasztok! Ma egy új receptet próbáltam ki. Nagyon szeretjük a cukkinit mindenféle ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Citromos kocka bubszi
Zabpelyhes epersaláta 1vargaildyko
Kókuszcsiga bkisseva
Epres, grízes finomság horvathnemagdi
Raffaello torta 1 recept gonda_katalin
Babapiskótás barackos tiramisu.......... vicus54
Málnás pite bubszi
Müzlis-boros muffin bulac57
Ízőrzők – Görgeteg ̵ horvathnemagdi
AMERIKAI CSOKITorta bubszi
Szárnyas receptek
Gyros tányéron tzazikivel recept toth_beata
Borókás vaddisznóragu klerierzsi
csirke fűszeres mártásban ( bubszi
Ildykótól a HOXÁN kaptam nkerzs
Recept jjanosne
Pulykaleves korhelyesen bulac57
Hétvezér tokány gyongy66
Paprikás csirke indiai módra bubszi
fokhagymás csirke mell anna5971
Krumplis csirke 1vargaildyko
Marhából készült ételek
A köménymag relisisi
4 isteni bográcsos étel grimilda
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Mai menü. mamucika
Müszaka (török étel) bulac57
Húsleves gazdagon recept gonda_katalin
Hercegnő burgonya faciendum
Kávés marharagu bulac57
marhanyelv körözöttel töltött bubszi
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény recept! vicus54
Sertésből készült ételek
Különleges rakott kelkáposzta bubszi
Palócleves köménnyel recept kovacs_zsoka
Zselici leves horvathnemagdi
Szeretet bajuszpapi
Kínai gombás sertésragu horvathnemagdi
Elzászi káposzta jjanosne
juhtúróval rakott ...makaróni ibolya58
Sütőben sült töltöttkáposzta recept jamborlulu
Hurkás-húsos rakottas 1vargaildyko
Párolt káposzta pecsenyekolbás bubszi
Halból készült ételek
Halételek jozsef_olah_9843
Süllő betyárosan 1vargaildyko
Diós hal (hideg) bubszi
Fokhagymás ponty bubszi
Zakuszka bubszi
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Burgonyás ponyty horvathnemagdi
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Bajai halászlé 1. bubszi
lazac hollandi mártással bubszi
Vad ételek
Fácán tejszínnel klerierzsi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Fácánsült lilikonyhaja
x nagyuska
Szarvasgulyás recept boszorlany
Dödölle rauchne02
Őzpörkölt vadász módra bordat
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Tepsis szarvasragu bulac57
Spagetti ajánló
Saláták gyorsan .... roanna
Zöldséges mix margoka59
Paella Costa Brava módra bubszi
Bella mamma anna5971
Milánói makaróni relisisi
4 csodarecept - 10 perc alatt! marti1951
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Sonkás pizza recept jamborlulu
Tárkonyos-sajtmártásos tészta anitahajdu
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Pizza receptek
Lecsós töltelék bubszi
A töki pompos receptje grimilda
Pizzás csiga recept kovacs_zsoka
Pizza rákkal recept boszorlany
Hamis pizza bubszi
Pizza 3 horvathnemagdi
Palacsintasütőbe sült pizza horvathnemagdi
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Sonkás pizza recept jamborlulu
Fogyd magad degeszre! finike
Hamburger receptek
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Sajtos hamburger bubszi
Hawaii burger veronika74
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Csirke hamburger banb
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU