Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Grill variációk
TARTALOM
Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal)nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült

Parasztos báránysültek nyárson
Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.
Elkészítése: Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlő arányban szúrjuk fel a különböző összetevőket. Locsoljuk meg jól olajjal. Tegyük lecsöpögtetős nyárssütőbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a műveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk.


Békacomb nyárson sütve
Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors.
Elkészítése: Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütőbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.


Hering bundában sütve
Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függően), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.
Elkészítése: Pikkelyezzük le, belezzük ki és mossuk meg a frissen vásárolt halat, majd itassuk le róla a vizet. Keverjük össze a mustárt a liszttel, majd mártogassuk meg benne a heringeket, és tegyük a sütő rácsára. Tálaláskor adjunk hozzá olvasztott vajat és citromszeleteket.


Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színű paprika.
Elkészítése: Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.


Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors.
Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra alított grillsütőben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fűszerezzük meg.


Grill aranykárász kerkenni mártással
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.
T

engeri varangy (ördöghal)nyárson
Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.
Elkészítése: Forraljuk fel a bort egy kevés vízzel feleresztve, ízesítsük sóval, borssal, és dobjuk bele 2 percre a halfiléket. Csöpögtessük jól le, majd nagyobb kockákra vágva tűzzük nyársra. Forgassuk meg a felvert tojásban és a zsemle-morzsában. Lassan forgatva tegyük 3-4 percre grillsütőbe, közben kevés olajjal mindég locsoljuk meg. Tálaláskor tegyünk melléje félbevágott citromot.


Pácolt báránylapocka nyárson
Hozzávalók: 90 dkg báránylapocka, fél l tej, 4 dl olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, 6 fej gyöngyhagyma.
Elkészítése: Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tűzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütőbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.


Sült ponty hagymaszósszal
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt, és a lével locsolgatva, süsük még tíz percig


Vegyes nyársonsült
Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színű paprika, 1 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: Vágjuk kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva, hogy a színek is váltakozzanak, húzzuk nyársra. Öntözzük meg olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 5 percig forgassuk forró grillsütőben, hogy jól átsüljön.
aprochef aprochef
Címkék: különböző összetevőket, teljes sütésig, frissen vásárolt, sütő rácsára, csíkokra vágott, tányérokra negyedbe,

Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítés: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók ................................. Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szétnyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tûzzük a kagylókat egymással váltogatva a ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Tejszines szelet szerika68
Tojáshabos mákos guba janna53
Orchidea szelet. horvathnemagdi
Baconos-sajtos-hagymás muffin recept gonda_katalin
Foltos túrós veronika74
Palugyai torta klerierzsi
Erdélyi diós pogácsa.......... mailona
Mogyorós csillag 1vargaildyko
Fish and chips juditmama
Túrótorta - sütés nélkül ujjozsef
Szárnyas receptek
Rafinált pulyka rochlitzne
Receptek horvathnemagdi
Gyors zöldséges csirke ... gaby13
mai recept faciendum
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Jól megrakott krumpli horvathnemagdi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Finom falatok piroska0101
csípősre pácolt csirkeszárny faciendum
Tejszínes-zöldséges pulykaragu recept gonda_katalin
Marhából készült ételek
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Mediterrán szűz bubszi
Receptek horvathnemagdi
Pácolt marhafelsál bubszi
Gulyásleves I. bubszi
Nápolyi marharagu: ujjozsef
Csángó gulyás 2. bubszi
Pilisi sörgulyás bubszi
MAGYAROS BABGULYÁS marhalábszá bubszi
Bográcsgulyás 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Felvidéki gombóc leves ibolya58
Káposztabomba bubszi
Pécsváradi hústekercs bubszi
Bakonyi szalonnás-zöldséges (betyár) leves recept gonda_katalin
Sertéshús fokhagymával sütve tereza54
Húspástétom janna53
saslik joghurtos salátával biharijudit
Rakott birkahús bubszi
Felvidéki korhelyleves bubszi
Receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Dunai halpaprikás bubszi
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával" suzymama
gyors és finom melegszendvics grimilda
Lazac daumont módon bubszi
Bajlódsz a spárgával? grimilda
Öreghalász-lé bubszi
halszoljanka serpenyőben ibolya58
x nagyuska
ponty fűszeres bundában faciendum
Dorozsmai Molnár ponty recept jamborlulu
Vad ételek
Nyúlpörkölt veronika74
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
R betűs receptek horvathnemagdi
Szegedi fácángulyás bubszi
Recept jjanosne
Almás-gombás vadragu bulac57
Fácánleves reifregina
Töltött káposzta klarika47
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Spagetti ajánló
Vörösboros spagetti bubszi
4 ínycsiklandó rakott étel grimilda
Rakott padlizsánok macoka65
Telyszines csirke! kovacsborbala
Cukkinis spagetti horvathnemagdi
Spagetti diómártással veronika74
Csirkemájas-gombás spagetti bubszi
Pasta Frittata yaskane
Pesto recept gonda_katalin
Tejszínes spagetti bulac57
Pizza receptek
Ördög pizza recept toth_beata
Lángos recept kicsoda57
Feta, a görög mítosz horvathnemagdi
Tejföl gomba kukorica pizza horvathnemagdi
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt ametiszt54
Csirkemájas rátét bubszi
Pizza tészta alaprecept 3. bubszi
Pizza hólyagos recept boszorlany
Gépi kenyérsütés tinka1951
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger baratnu
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU