Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Grill variációk
TARTALOM
Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal)nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült

Parasztos báránysültek nyárson
Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.
Elkészítése: Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlő arányban szúrjuk fel a különböző összetevőket. Locsoljuk meg jól olajjal. Tegyük lecsöpögtetős nyárssütőbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a műveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk.


Békacomb nyárson sütve
Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors.
Elkészítése: Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütőbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.


Hering bundában sütve
Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függően), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.
Elkészítése: Pikkelyezzük le, belezzük ki és mossuk meg a frissen vásárolt halat, majd itassuk le róla a vizet. Keverjük össze a mustárt a liszttel, majd mártogassuk meg benne a heringeket, és tegyük a sütő rácsára. Tálaláskor adjunk hozzá olvasztott vajat és citromszeleteket.


Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színű paprika.
Elkészítése: Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.


Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors.
Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra alított grillsütőben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fűszerezzük meg.


Grill aranykárász kerkenni mártással
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.
T

engeri varangy (ördöghal)nyárson
Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.
Elkészítése: Forraljuk fel a bort egy kevés vízzel feleresztve, ízesítsük sóval, borssal, és dobjuk bele 2 percre a halfiléket. Csöpögtessük jól le, majd nagyobb kockákra vágva tűzzük nyársra. Forgassuk meg a felvert tojásban és a zsemle-morzsában. Lassan forgatva tegyük 3-4 percre grillsütőbe, közben kevés olajjal mindég locsoljuk meg. Tálaláskor tegyünk melléje félbevágott citromot.


Pácolt báránylapocka nyárson
Hozzávalók: 90 dkg báránylapocka, fél l tej, 4 dl olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, 6 fej gyöngyhagyma.
Elkészítése: Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tűzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütőbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.


Sült ponty hagymaszósszal
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt, és a lével locsolgatva, süsük még tíz percig


Vegyes nyársonsült
Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színű paprika, 1 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: Vágjuk kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva, hogy a színek is váltakozzanak, húzzuk nyársra. Öntözzük meg olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 5 percig forgassuk forró grillsütőben, hogy jól átsüljön.
aprochef aprochef
Címkék: különböző összetevőket, teljes sütésig, frissen vásárolt, sütő rácsára, csíkokra vágott, tányérokra negyedbe,

Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítés: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók ................................. Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szétnyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tûzzük a kagylókat egymással váltogatva a ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Sütőtökös beigli taltos1
Almás pite 2. bubszi
Sajttorta bulac57
Finom kürtös kalács klerierzsi
Duna hullám bubszi
házi rétes faciendum
Ráksaláta klerierzsi
Diós krémes recept baggesz20
Kókuszhabos meggyes házikó recept jamborlulu
Bounty-szelet bubszi
Szárnyas receptek
Pulykamell sajtmártással cilamami
Paradicsomos zöldbab csirkével horvathnemagdi
Töltött csirke horvathnemagdi
Bográcsos ételek aprochef
Almás csirkemell rochlitzne
Joghurtban pácolt csirkecomb rántva recept gonda_katalin
Dobva-rázva sütött csirke-curr bubszi
Csirkemell mogyorómártással tundihugi
Pikáns csirkemell bubszi
Almával töltött fácán bubszi
Marhából készült ételek
Finom falatok piroska0101
Ma itt jártam: sarkadykati
Pulykasült recept lilagondolatok
Bolognai lasagne bazsalikommal recept baggesz20
B receptek horvathnemagdi
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Bosnyák rakottas bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Káposztaleves lenke1964
Marhahúsos chilis bab juditmama
Sertésből készült ételek
Diós linzer reifregina
Töltött tök kabdeboklara
G betűs receptek horvathnemagdi
rakottkrumpli-variáció grimilda
Székelykáposzta janoselek
Chillis bab, nem csípősen recept gonda_katalin
Csikóstokány 4. bubszi
Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával recept jamborlulu
Anjou szűzérmék bubszi
Hagymás sült csülök gigi55
Halból készült ételek
Halragu zöldborsóval bulac57
Tűzdelt ponty bubszi
Sajtos sült lazac mohini
Lazac roston fokhagymás-parajos galuskával........... bordat
Hagymás harcsa �beefste bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Halászlé recept jamborlulu
Halételek jozsef_olah_9843
Lazac rákszószban rochlitzne
Halászlé 5. bubszi
Vad ételek
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Nyúlpörkölt veronika74
x nagyuska
Almás-gombás vadragu bulac57
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácánleves berántva II. bubszi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Spagetti ajánló
Baconos sajtos tészta bkisseva
Babos pulykaragu bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Milánói makaróni relisisi
Gombás spagetti carbonara veronika74
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Kolbászos rakott spagetti horvathnemagdi
Brokkolis tészta skorpiolilike
Bolognai szósz horvathnemagdi
bolognai muffin ! ibolya58
Pizza receptek
Pizza vegetali recept toth_beata
házi rétes faciendum
x nagyuska
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Gombás töltelék bubszi
mai recept faciendum
Pizzatészta recept yvett789
Pizza recept baggesz20
Az igazi olasz pizza sheidi
Különleges pizza feltétek bubszi
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Hawaii burger veronika74
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger recept baggesz20
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU