Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Grill variációk
TARTALOM
Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal)nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült

Parasztos báránysültek nyárson
Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.
Elkészítése: Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlő arányban szúrjuk fel a különböző összetevőket. Locsoljuk meg jól olajjal. Tegyük lecsöpögtetős nyárssütőbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a műveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk.


Békacomb nyárson sütve
Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors.
Elkészítése: Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütőbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.


Hering bundában sütve
Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függően), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.
Elkészítése: Pikkelyezzük le, belezzük ki és mossuk meg a frissen vásárolt halat, majd itassuk le róla a vizet. Keverjük össze a mustárt a liszttel, majd mártogassuk meg benne a heringeket, és tegyük a sütő rácsára. Tálaláskor adjunk hozzá olvasztott vajat és citromszeleteket.


Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színű paprika.
Elkészítése: Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.


Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors.
Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra alított grillsütőben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fűszerezzük meg.


Grill aranykárász kerkenni mártással
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.
T

engeri varangy (ördöghal)nyárson
Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.
Elkészítése: Forraljuk fel a bort egy kevés vízzel feleresztve, ízesítsük sóval, borssal, és dobjuk bele 2 percre a halfiléket. Csöpögtessük jól le, majd nagyobb kockákra vágva tűzzük nyársra. Forgassuk meg a felvert tojásban és a zsemle-morzsában. Lassan forgatva tegyük 3-4 percre grillsütőbe, közben kevés olajjal mindég locsoljuk meg. Tálaláskor tegyünk melléje félbevágott citromot.


Pácolt báránylapocka nyárson
Hozzávalók: 90 dkg báránylapocka, fél l tej, 4 dl olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, 6 fej gyöngyhagyma.
Elkészítése: Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tűzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütőbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.


Sült ponty hagymaszósszal
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt, és a lével locsolgatva, süsük még tíz percig


Vegyes nyársonsült
Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színű paprika, 1 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: Vágjuk kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva, hogy a színek is váltakozzanak, húzzuk nyársra. Öntözzük meg olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 5 percig forgassuk forró grillsütőben, hogy jól átsüljön.
aprochef aprochef
Címkék: különböző összetevőket, teljes sütésig, frissen vásárolt, sütő rácsára, csíkokra vágott, tányérokra negyedbe,

Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítés: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók ................................. Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szétnyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tûzzük a kagylókat egymással váltogatva a ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Ribizlis hajócskák bubszi
Édes Élvezet horvathnemagdi
Máklepény horvathnemagdi
Túrós gúla (Charlotte) 2. bubszi
Barna mézes pite 1vargaildyko
Mazsolás Halom 1vargaildyko
Elegáns szelet majus55
Kekszes bubszi
Hamis tiramisu. csibi52
Barack bubszi
Szárnyas receptek
Spárgás csirke receptje: ujjozsef
Ananászkrémes csirke: ujjozsef
Töltött padlizsán... jupiter21
Rakott karfiol burgonyával, csirkemellel yaskane
Ínyenc csirkeragu bkisseva
Rozmaringos roston csirkemellfilé szilvás-szalonnás-fügés ko jamborlulu
Csirkeszárnyak másképp mailona
14 napos lúgosító étrend grimilda
Füstölt sajtos rakott cukkini recept baggesz20
Csirkés üvegtészta bulac57
Marhából készült ételek
Orosházi paprikás horvathnemagdi
Lagzis leves horvathnemagdi
Húsimádó rakott tészta mediterrán ízekkel reifregina
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
burgonyás vagdalt ibolya58
Gombás marhasült RÓMAI tálban bubszi
Balkáni sült kolbász. bubszi
Gulyás erőleves magyar módon bubszi
F betűs recept horvathnemagdi
Bosnyák rakottas bubszi
Sertésből készült ételek
Rakott hús recept baggesz20
Zöldséges-húsos rakott rizs bkisseva
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele lebo
Almás töltött paprika ujjozsef
Sült töltött pulyka recept boszorlany
3 igazi magyaros régi recept agimami7
Prágai sonkás szelet bulac57
Zúzával töltött káposzta kakas csülökkel horvathnemagdi
Vitello tonnató bubszi
Rakott sült hús klarika47
Halból készült ételek
Diós rántott ponty bubszi
Aldunai halászlé 1. bubszi
Vajjal sült pisztráng csiga01
Diós-zelleres haltekercsek horvathnemagdi
csombor faciendum
Halászlé 3. bubszi
füstöltpisztráng leves ... bubszi
Vacsoracsata-Ági-Előétel veronika74
Lazac rákszószban rochlitzne
Finom falatok piroska0101
Vad ételek
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácnleves vinlaci
Karácsonyi ételek tomicica
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Fácánleves berántva II. bubszi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Gombás szarvashús veronika74
Fácánmell töltött körtével bubszi
Spagetti ajánló
Kínai piritott tészta rochlitzne
Spagetti torta recept jamborlulu
Zöldséges spagetti bulac57
Olasz spagettisaláta bubszi
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Császárspagetti bubszi
Négy finom saláta ünnepek után roanna
Olasz spagetti-leves bubszi
Őszi receptek emoke93
Húsvéti recept gyűjtemény bkisseva
Pizza receptek
Fogyasztó pizza. roanna
Pizzás tekergő bubszi
Reform mini pizzás csigák recept jamborlulu
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Csokidarabos kiflik tundihugi
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Sajtos-sonkás-kukoricás ... bulac57
Pizza 2 horvathnemagdi
Medvehagyma ! ibolya58
Pizza gabfe
Hamburger receptek
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirkeburger recept jamborlulu
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
mustár készítése házilag irmus
Szalámis hamburger horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU