Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Grill variációk
TARTALOM
Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal)nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült

Parasztos báránysültek nyárson
Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.
Elkészítése: Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlő arányban szúrjuk fel a különböző összetevőket. Locsoljuk meg jól olajjal. Tegyük lecsöpögtetős nyárssütőbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a műveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk.


Békacomb nyárson sütve
Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors.
Elkészítése: Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütőbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.


Hering bundában sütve
Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függően), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.
Elkészítése: Pikkelyezzük le, belezzük ki és mossuk meg a frissen vásárolt halat, majd itassuk le róla a vizet. Keverjük össze a mustárt a liszttel, majd mártogassuk meg benne a heringeket, és tegyük a sütő rácsára. Tálaláskor adjunk hozzá olvasztott vajat és citromszeleteket.


Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színű paprika.
Elkészítése: Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.


Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors.
Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra alított grillsütőben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fűszerezzük meg.


Grill aranykárász kerkenni mártással
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.
T

engeri varangy (ördöghal)nyárson
Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.
Elkészítése: Forraljuk fel a bort egy kevés vízzel feleresztve, ízesítsük sóval, borssal, és dobjuk bele 2 percre a halfiléket. Csöpögtessük jól le, majd nagyobb kockákra vágva tűzzük nyársra. Forgassuk meg a felvert tojásban és a zsemle-morzsában. Lassan forgatva tegyük 3-4 percre grillsütőbe, közben kevés olajjal mindég locsoljuk meg. Tálaláskor tegyünk melléje félbevágott citromot.


Pácolt báránylapocka nyárson
Hozzávalók: 90 dkg báránylapocka, fél l tej, 4 dl olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, 6 fej gyöngyhagyma.
Elkészítése: Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tűzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütőbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.


Sült ponty hagymaszósszal
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt, és a lével locsolgatva, süsük még tíz percig


Vegyes nyársonsült
Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színű paprika, 1 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: Vágjuk kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva, hogy a színek is váltakozzanak, húzzuk nyársra. Öntözzük meg olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 5 percig forgassuk forró grillsütőben, hogy jól átsüljön.
aprochef aprochef
Címkék: különböző összetevőket, teljes sütésig, frissen vásárolt, sütő rácsára, csíkokra vágott, tányérokra negyedbe,

Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók ................................. Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szétnyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tûzzük a kagylókat egymással váltogatva a ...
bubszi bubszi
Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítés: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Recept jjanosne
Barackos-pudingos sütemény... anitahajdu
Pudingkrémes kocka csokis horvathnemagdi
Édesség kuszkuszból - Jeruzsálemi túrótorta bkisseva
Csimbók veronika74
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sült raffaello bkisseva
Sajtos pogácsa gereica
Sándor sütemény grimilda
Anyós szelet bubszi
Szárnyas receptek
Besztercei csirkemell bubszi
Kairói csirkeragu bkisseva
Receptek sarkadykati
Ananászos csirke zsuzsu650202
Indiai paprikás csirke bubszi
hidegtál faciendum
Cézársaláta horvathnemagdi
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Születésnapi csirke bubszi
Fóliában sült csirke veronika74
Marhából készült ételek
Erdélyi tokány 3. bubszi
Levesek. ilse
Burgonyás húsgombóc koszegimarika
Igazi babgulyás rochlitzne
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
Vadásztokány bubszi
Miért kell lencsét enni Újév napján? lovaszmarika
B receptek horvathnemagdi
Borsos tokány erdélyi módra klerierzsi
Imperiál Marhasült 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Császárné pogácsája bubszi
Tordai pecsenye 2. bubszi
Füstölt csülkös babgulyás horvathnemagdi
Magyar gasztronómia grimilda
Békési aratóleves bubszi
H betűs receptek horvathnemagdi
Böllértokány. bubszi
Ízőrzők – Pusztamérges horvathnemagdi
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Lecsós-húsos rakott burgonya bubszi
Halból készült ételek
Harcsakockák tejszínes mártásban recept kovacs_zsoka
Sörben sült bajor ponty bubszi
Pisztráng gőzölve petezsolt
Karácsonyi kaják-:) cipello
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
F betűs recept horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Rakott ponty tepsiben klerierzsi
Balatoni halászlé 3. bubszi
Krumpliágyon sült csirkecombok kovacsborbala
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Fácán tejfölös mártással bubszi
Kevert linzer torta bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Fácánleves berántva I. bubszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Sült fácán körtemártással klerierzsi
B betűs receptek horvathnemagdi
Rapsic vadas macoka65
Spagetti ajánló
Majorannás tokány spagettivel recept toth_beata
Vacsoracsata-Hajas-Főétel veronika74
Frutti di Mare spagetti recept jamborlulu
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Pizza sarkadykati
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
SALÁTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Pizza receptek
Szaloncukor süti... gabfe
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Pizzás csiga, virslis kifli majus55
Paradicsomos töltelék bubszi
Pizza recept bozsanyinemanyi
Csíkos csokitorta horvathnemagdi
Hamburger receptek
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger recept jamborlulu
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle vagikriszti
Sajtburgerleves recept roanna
Óriás hamburger angyalka___
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU