Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Grill variációk
TARTALOM
Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal)nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült

Parasztos báránysültek nyárson
Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.
Elkészítése: Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlő arányban szúrjuk fel a különböző összetevőket. Locsoljuk meg jól olajjal. Tegyük lecsöpögtetős nyárssütőbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a műveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk.


Békacomb nyárson sütve
Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors.
Elkészítése: Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütőbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.


Hering bundában sütve
Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függően), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.
Elkészítése: Pikkelyezzük le, belezzük ki és mossuk meg a frissen vásárolt halat, majd itassuk le róla a vizet. Keverjük össze a mustárt a liszttel, majd mártogassuk meg benne a heringeket, és tegyük a sütő rácsára. Tálaláskor adjunk hozzá olvasztott vajat és citromszeleteket.


Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színű paprika.
Elkészítése: Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.


Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors.
Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra alított grillsütőben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fűszerezzük meg.


Grill aranykárász kerkenni mártással
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.
T

engeri varangy (ördöghal)nyárson
Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.
Elkészítése: Forraljuk fel a bort egy kevés vízzel feleresztve, ízesítsük sóval, borssal, és dobjuk bele 2 percre a halfiléket. Csöpögtessük jól le, majd nagyobb kockákra vágva tűzzük nyársra. Forgassuk meg a felvert tojásban és a zsemle-morzsában. Lassan forgatva tegyük 3-4 percre grillsütőbe, közben kevés olajjal mindég locsoljuk meg. Tálaláskor tegyünk melléje félbevágott citromot.


Pácolt báránylapocka nyárson
Hozzávalók: 90 dkg báránylapocka, fél l tej, 4 dl olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, 6 fej gyöngyhagyma.
Elkészítése: Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tűzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütőbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.


Sült ponty hagymaszósszal
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt, és a lével locsolgatva, süsük még tíz percig


Vegyes nyársonsült
Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színű paprika, 1 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: Vágjuk kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva, hogy a színek is váltakozzanak, húzzuk nyársra. Öntözzük meg olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 5 percig forgassuk forró grillsütőben, hogy jól átsüljön.
aprochef aprochef
Címkék: különböző összetevőket, teljes sütésig, frissen vásárolt, sütő rácsára, csíkokra vágott, tányérokra negyedbe,

Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítés: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Nyársonsült Saint-Jacgues kagy
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók ................................. Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors. Elkészítése: Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szétnyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tûzzük a kagylókat egymással váltogatva a ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Narancsos tiramisu bulac57
Vendégváró szelet horvathnemagdi
Eper- és málnahab torta recept boszorlany
Mandulás Tejleves 1vargaildyko
Rizskó vaniliás pudingal horvathnemagdi
Epermisu 1vargaildyko
Mascarponés-kávés keksztorta margoka59
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
beigli esztibeszti
Palacsintaforgács bubszi
Szárnyas receptek
N betűs receptek horvathnemagdi
Mexikói rizses csirke bubszi
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Csodálatos csirke bubszi
Parmezános csirkemell fokhagymás zöldbabágyon horvathnemagdi
Pulykamell rolád mandulás kört bubszi
Illatos omlós pulykaszelet cilamami
Rakott kenyér (amerikai) bubszi
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept baratha
Párolt csirkenyárs bulac57
Marhából készült ételek
Bébiételek tnemarika
x nagyuska
B receptek horvathnemagdi
Szoljanka bubszi
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Svéd gombasaláta pacsakute
diósgyőri rostélyos ! ibolya58
Mexikói bab darált hússal bubszi
Gulyásleves I. bubszi
Bakonyi betyárleves vg999
Sertésből készült ételek
Receptek jjanosne
Kijevi Szoljanka leves bubszi
Chop-suey aranyibarbara
Alföldi Húsgombóc 1vargaildyko
Lasagne bulac57
Jó kiadós . . . snbela44
Serpenyős pecsenye recept kovacs_zsoka
tátrai batyú ! ibolya58
Töltött padlizsán recept jamborlulu
Rakott hús Árpi módra bubszi
Halból készült ételek
Cukkinis lecsós ponty: ujjozsef
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Rántott és Orly ponty jaksika
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Sült ponty hagymaszósszal ujjozsef
Rakott ponty tepsiben klerierzsi
Rácponty rochlitzne
Wasabi füstölt lazaccal rochlitzne
Ponty sörben pácolva. bubszi
Vad ételek
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Kisalföldi fácánleves bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
R betűs receptek horvathnemagdi
burgonyás ételek marti1951
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Spagetti ajánló
Kovi ubi horvathnemagdi
Császárszelet bkisseva
Sonkás tejszínes spagetti zsokanita
Narancsos sonka húsvétra reifregina
Spagettiomlett 1vargaildyko
Spagettirakottas martimarti
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Legyen ez a mai ebéd! linda019
Ruccolapestós tészta keri007
Carbonara spagetti bordat
Pizza receptek
Pizza del Sole recept jamborlulu
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Pizzás rúd koszegimarika
tortilla chips házilag faciendum
Lecsós pizza bubszi
Sütemények akiram45
Kelt tészta horvathnemagdi
Szombaton készül... szisszy83
Pizzás csiga nanoka72
Családom kedvence sarkadykati
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger veronika74
mustár készítése házilag irmus
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU