| 2011. okt. 10. Itt van az ősz. |
|
gyöngyözve forró vízbe szaggatjuk a gombócokat, majd lefedjük az edényt, és takarék lánon puhára főzzük a gombócokat - 3x nagyságúra duzzadnak. Ha elkészültek, azonnal tálaljuk a levessel.
Zöldségleves grízgombóccal
A leves után rakott karfiolt készítettem, bár voltaképp apukám "rakta össze" az egészet, mert egy ideje megint "derekas" vagyok, így a szőnyegen fekve ordibáltam ki a konyhába, hogy "Apa, a sorrend: karfiol-rizs-hús-karfiol, aztán a tejföl," és apukám mindent tökéletesen ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 4 gyors, rakott egytálétel |
sonkás karfiol
Hozzávalók:
* 1 fej karfiol
* 20 dkg sonka
* 1 nagy pohár tejföl
* 20 dkg reszelt füstölt sajt
* 1 kiskanál szárított oregánó
* ételízesítő
* pici só
A karfiolt jól mosd meg, majd szedd rózsáira, és főzd félpuhára ételízesítővel kevert vízben. A sonkát vágd fel csíkokra. Egy tűzálló tepsit vagy tálat kenj ki vajjal, tedd bele a karfiolt, a tetején oszlasd el a sonkacsíkokat, végül kend meg vastagon az ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 6 tepsiben sült vacsora |
karfiol
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol, 4,5 dl tejföl, 1 pohár főtt rizs, 40 dkg darált marhahús, hagyma, fokhagyma, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, só, olaj, 6-8 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 8 szelet szalonna, 2 db zsemle
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálunk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A 3 legfinomabb lúgosító egy |
karfiol, rózsáira szedve
1 fej hagyma, apróra vágva
10 dkg szeletelt mandula
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kanál olívaolaj
petrezselyem, frissen, összeaprítva
Elkészítése: a brokkolit és a karfiolt főzd meg lobogó, sós vízben. Vastag falú serpenyőben az olívaolajon párold-pirítsd össze az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Ha megbarnult, vedd le a lángról, és hagyd kihűlni. Ekkor add hozzá az összezúzott fokhagymát, a mandulát és a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás káposzta |
|
sörrel habosra felverjük, majd a főszerekkel és a liszttel simára
dolgozzuk. Sűrű palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt
petrezselyem zöldet is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külső leveleitől
megtisztítjuk, gondosan megmossuk és leszárítjuk. Viszonylag egyforma kis rózsákra szedjük, a torzsáját is
rózsányi darabkákra aprítjuk,majd lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és apránként,
óvatosan ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Athéni karfiol |
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl száraz fehérbor
20 dkg finomliszt
4 db tojás
só
étolaj
Előkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük. Sós vízben félpuhára főzzük, vagy pároló edényben félig megpároljuk.
Elkészítés: A tojásokból, a liszt feléből a borral, sóval és kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. A karfiolt lisztbe, majd a masszába mártva bő forró olajban kisütjük. Párolt rizst és tartármártást adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!! ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Athéni karfiol recept |
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl fehérbor
30 dkg finomliszt
4 db tojás
1 kanál só
5 dl étolaj
Elkészítés:
Előkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük. Sós vízben félpuhára főzzük vagy pároló edényben félig megpároljuk. Elkészítés: A tojásokból, a liszt feléből a borral, sóval és kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. A karfiolt lisztbe, majd a masszába mártva bő forró olajban kisütjük. Párolt rizst és tartármártást adhatunk mellé. Jó ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg karfiol, 1 kk só, 1 mk bors, fél reszelt szerecsendió, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 5 dl olaj, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval.
Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|