| Adventi, karácsonyi receptek |
|
mért sült tök, 10 dkg mazsola, 5 dkg zabpehely, 1,5 dl tej, 1 tojás, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint méz, csipetnyi só.
A töltelékhez a zabpehelyre ráöntök 1 dl tejet és a felvert tojást. 15 percig pihentetem. Közben a mazsolát megmosom, szárát leszedem. A sült tököt villával összetöröm, összekeverem a mézzel és a citromlével, majd hozzáadom az áztatott zabpelyhet is. Citromhéjjal és sóval ízesítem. A felengedett tésztát két részre vágom. Lisztezett deszkán az egyik tésztadarabot ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Almás Rántott sajt |
vaj,
3 csapott evőkanál finomliszt,
ízlés szerint reszelt szerecsendió,
törött fehér bors,
só.
Elkészítés:
A sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom.
A bundázáshoz szükséges tojást felverem.
Egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Almás csirkeaprólék leves |
Hozzávalók:
* 1 csirke apróléka
* 40 dkg alma
* 1 dl tejföl
* 1 evőkanál liszt
* só
* csipetnyi cukor
Elkészítés:
A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé.
Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almás csirkeaprólék leves |
Almás csirkeaprólék leves
Hozzávalók:
1 csirke apróléka
40 dkg alma
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só
csipetnyi cukor
Elkészítés:
A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, far hátat kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé.
Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás csirkeaprólék leves |
|
Hozzávalók:
1 csirke apróléka
40 dkg alma
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só
csipetnyi cukor
Elkészítés:
A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé.
Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beleteszem az almát. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Almás káposztasaláta |
Almás káposztasaláta
25 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg savanykás alma, 30 dkg fejes káposzta, 2 dl kefir, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint ecet vagy citromlé, cukor, só, 1 késhegynyi őrölt köménymag
Az almát megmosom és kicsumázom, majd nagy lyukú reszelőn héjastul lereszelem. Azonnal meglocsolom citromlével vagy ecettel, nehogy megbarnuljon. A fejes káposztát megtisztítom, és torzsáját kivágom, majd ugyancsak lereszelem és megsózom. A mártáshoz a kefirt elkeverem az olajjal, kevés ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almás pite |
összeálljon. A reszelt alma levével is jól összeállítom a tésztát.
Ha kész, tálba teszem, tetejét meghintem liszttel, konyharuhával letakarom, és egy órát pihentetem.
Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket.
Az almát meghámozom, megmosom, lereszelem, megnyomkodva kiszedem a léből, lábasba teszem. Ízlés szerint cukrozom, hozzáadom a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, kicsit átfőzöm. Ha szükséges, öntök hozzá az alma levéből.
A gyúródeszkát meghintem liszttel, a tésztát ... |
zsokanita  |
|
|
| |
| Almás rántott sajt |
csapott evőkanál finomliszt,
ízlés szerint reszelt szerecsendió,
törött fehér bors, só.
Elkészítés: Előkészítése: a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom.
A bundázáshoz szükséges tojást felverem.
Elkészítése: egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
|
|