| Beigli |
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt. 2 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl,
5 dkg porcukor, csipet só. 1 tojásfehérje a kenéshez.
A lisztet összemorzsoljuk az élesztővel és a margarinnal. Beledolgozzuk a többi hozzávalót. Téglalap alakúra nyújtjuk, tetszés szerinti ( diós vagy mákos) töltelékkel töltjük. Feltekerjük, tepsibe téve megkenjük a tetejét tojásfehérjével. Két órán át pihentetjük hideg helyen, ismét megkenjük a tetejét tojásfehérjével. Előmelegített sütőben, közepes ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Burgonyás sütemények |
Burgonyás patkók
8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük. Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak ... |
majus55  |
|
|
| |
| Burgonyás ételek |
Burgonyás patkók
8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük. Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon ... |
ancus56  |
|
|
| |
| Diós kifli |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg darált dió, fél csomag sütőpor, 2 tojás sárgája, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor.
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, hideg helyen kb. 1 órát állni hagyjuk, utána 3 mm vékonyra kinyújtjuk, éles késsel vékony rudacskákra vágjuk, és kis kifliket (patkókat) sodrunk belőle. Kikent, kilisztezett sütőlemezre rakjuk, forró sütőben megsütjük, és még melegen vaníliáscukorba forgatjuk. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Diós patkó |
|
Karácsonyi sütinek is kiváló, előre elkészíthető, akár két hétig is eláll ( ha el nem fogy addig).
Diós patkó
Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
20 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
40 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Mártogatáshoz:
10 dkg étcsokoládé, ( én Tibi étcsokit használtam)
2 dkg vaj
Elkészítése:
Mindent összekeverünk a vaj kivételével, amikor jól elkevertük a ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Diós és mákos patkó (beigli |
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 egész tojás
5 dkg cukor
2 dl tej
3 dkg élesztő
pici só
A diótöltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
citromhéj
10 dkg mazsola
A máktöltelékhez:
30 dkg darált mák
20 dkg cukor
3 dl tej
vaníliás cukor
A tetejére:
1 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Húsvéti receptek |
reszelt sajttal, szezámmaggal, mákkal, dióval meghintem, és forró sütőben, kis lángon megsütöm. A még forró süteménnyel bánjanak óvatosan, mert törik! Dobozban tárolva semmit sem veszít a minőségéből, még hónapok múlva is friss.
Diós-mákos patkó
Hozzávalók: 30 dkg vaj, 1½ evőkanál cukor, 7 tojássárgája, 3 dl tej, 1.5 dkg élesztő, 1,5 kg liszt, só. A vajat, cukrot egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzátesszük egyenként a tojássárgákat, majd a tejet, amiben feloldjuk az élesztőt. ... |
dumalady  |
|
|
| |
|
|