| Bácskai fácán rizzsel |
|
Hozzávalók:
6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt megtisztítjuk tollaitól, fejét és csüdjét levágjuk - a szívén és zúzáján kívül - a belső részét eltávolítjuk. A fácánt 5-6 dekás darabokra szétvágjuk, és hideg vízben áztatjuk. Lábasban zsíron apróra vágott füstölt szalonnát sütünk, és 1 fej vöröshagymát vágunk hozzá, melyet ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácnleves |
leveszöldség
2 gerezd fokhagyma
delikát8 ételizesítő
1dl vörösbor, só törött bors
BETÉT
csigatészta
Az almapüréhez:
3 db alma, 2evk cukor 1 citrom reszelt héja és leve
1 késhegynyi őrölt fahéj
A tisztított fácánt kivül-belül jól megmossuk. Belsejébe almát és majoránnát helyezünk, majd bő hideg vízzel feltesszük főni. Miután, az első habját leszedtük a megpucolt vegyes leveszőldséget beleaprítjuk. Kb. fél órát főzzük. Sóval, törött borssal, Delikát8 ... |
vinlaci  |
|
|
| |
| Fácán raguleves recept |
1 db kakukkfű 1 ág
1 db gyömbér friss, 1 cm-es
10 szem bors fekete, egész
1 evőkanál pirospaprika őrölt
1 evőkanál liszt
1 evőkanál búzadara
2 db tojás
só ízlés szerint
Elkészítés:
A fácánt hideg vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a zöldpaprikát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a szeletelt gombát, ízesítjük a borókabogyóval, sáfránnyal, kakukkfűvel, szegfűszeggel és fekete borssal. ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Fácán rizzsel, bácskai módra |
Hozzávalók: 6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt megtisztítjuk tollaitól, fejét és csüdjét levágjuk - a szívén és zúzáján kívül - a belső részét eltávolítjuk. A fácánt 5-6 dekás darabokra szétvágjuk, és hideg vízben áztatjuk. Lábasban zsíron apróra vágott füstölt szalonnát sütünk, és 1 fej vöröshagymát vágunk hozzá, melyet ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácán római tálban |
|
mokkáskanálnyi só,
csipetnyi majoránna,
apróra vágott petrezselyemzöld,
bazsalikom.
Az előzőleg egy órára hideg vízbe áztatott tálat, zsírral vékonyan kikenjük és belehelyezzük a tűzdelt és a fűszerkeverékkel behintett fácánt. Fél dl fehérborral meglocsoljuk. Kb. 1 óráig pároljuk a befedett cserépedényben. Félidőben megfordítjuk, meglocsoljuk a másik fél dl. fehérborral, s úgy pároljuk tovább. Ha megpuhult visszafordítjuk, és fedő nélkül ropogósra sütjük. Köretnek ... |
lilikonyhaja  |
|
|
| |
| Fácán savanyú káposztával |
keményítő
Elkészítés:
A káposztát átmossuk hideg vízben, kicsavarjuk, és zsiradékon az apróra vágott vöröshagymával, babérlevéllel dinszteljük kis ideig,majd felöntjük a borral, és lassú tűzön tovább dinszteljük kb. 40 percig. A fácánt ezalatt kívül-belül megsózzuk. A vajat összekeverjük a kakukkfüves borssal. A fűszerezett vaj felével bekenjük a fácán belsejét, a lábait összekötözzük, és szorosan a testéhez rögzítjük. A fácan mellét bekenjük a fennmaradt fűszeres vajjal, befedjük a ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Fácánleves |
fej vöröshagyma
1 db nagy gomba
5 gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1 csipet sáfrány
20 dkg házi 8 tojásos csigatészta
só
Elkészítés
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagymát héjastól. Ha szükséges újra lehabozzuk. Hozzáadjuk a csipet sáfrányt és készre főzzük. Amint a hús ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Fácánleves berántva II. |
Hozzávalók: 1 egész fácán, 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sampinyon gomba, 1 dl tejszín, 2 tojássárga, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, őrölt feketebors
A megtisztított fácánt jól megmossuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük, és 1,5 liter vízzel felöntjük, és feltesszük főni, közben a habját többször leszedjük.
Egy fél óra múlva megsózzuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és az apróra vágott gombát belerakjuk, sóval, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|