Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Főételek.
Sonkás csirke.

A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, és lisztbe mártva, forró olajon kisütjük. Mély tűzálló edénybe rakjuk. A zsiradékban kisütünk szárnyasonként 20 dkg hosszúkásra vágott sonkát, és a csirkére szórjuk. A visszamaradt zsiradékon végül megpirítunk egy nagyobb fej reszelt vöröshagymát, beleadunk 1 evőkanálnyi paradicsompürét, 1 kiskanálnyi tört bazsalikomot vagy rozmaringot, kevés vízzel engedjük fel, és a csirkére öntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már készen van, 2 dl tejfölbe keverünk 5 dkg reszelt sajtot, elkeverjük a csirke mártásával, és az egészet még egyszer felforralva, rizzsel, és salátával tálaljuk.

Gombás csirke.

Egy evőkanál zsiradékon, fedő alatt üvegesre párolunk 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, megforgatjuk rajta a darabokra vágott csirkét, és sóval, törött borssal meghintve, kevés vízzel puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem egészen puha, hozzáadunk megtisztított, cikkekre vágott gombát (1 csirkéhez 20 dkg gomba), és lefedve lassú tűzön még 6-8 percig pároljuk. Ekkor zsírjára sütjük, hozzáadunk 1 evőkanál liszttel simára kevert 1 dl tejfölt, és alaposan összeforraljuk a gombás csirkével. Rizzsel és salátával tálaljuk.

Göngyölt káposzta.

Egy szép nagy fej újkáposztát leveleire szedünk, sós vízben pár percig főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. 6 levelet hosszúkás téglalap alakban leterítünk (úgy, hogy egymást is fedjék több helyütt a levelek), és cipó formában fektetjük rá a tölteléket: 30 dkg darált sertéshúst összegyúrunk 10 dkg finomra vágott füstölt szalonnával, egy nyers tojással, 5 dkg zsemlemorzsával, sóval, reszelt vöröshagymával, és egy gerezd tört fokhagymával. Ráborítjuk a többi káposztalevelet, és hosszúkás cipóformára alakítva, cérnával több helyütt átkötjük. Mély tűzálló tál aljára forró vizet öntünk, belefektetjük a húscipót, köré rakunk 6 szál megtisztított sárgarépát, 1 szál petrezselyem gyökeret, 1 csokor petrezselyem zöldjét, 1 egészben hagyott vöröshagymát, (ha kicsi, akkor lehet többet is) és egy gerezd fokhagymát. Meghintjük sóval az egészet, beledobunk 1 diónyi vajat, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Tálalás előtt a zöldséget kivesszük, és melegen tartjuk (a hagymát, fokhagymát kidobjuk) levébe 1 evőkanálnyi paradicsomvelőt keverünk, és törött borssal, babérlevéllel ízesítjük. A húscipót felszeletelve rakjuk tálra, leöntjük a paradicsomos mártással, és a párolt zöldségekkel koszorúzva adjuk asztalra.

Birkagulyás.

Hozzávalók:
1 kg csont nélküli birkaeleje,
víz,
1 fej hagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
0.5 kg burgonya.

A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megpirítjuk, paprikázzuk, beletesszük a húst. Fedő alatt, időnként kevés forró víz hozzáadásával puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhult volna, beletesszük a burgonyát, vízzel felöntjük. Puhára összefőzzük.
Salátával, vagy újhagymával tálaljuk.

Sertésborda hentes módra.

Vékonyra kiverünk, besózzunk, és nagyon kevés zsiradékon (Teflonban zsír nélkül) kisütünk fejenként 2-2 szelet kicsontozott sertésbordát. Közben kiolvasztunk 5-6 dkg laskára vágott füstölt szalonnát, megpirítunk rajta 15 dkg főtt füstölt sertéshúst. Hozzáadunk 2-3 db laskára vágott ecetes uborkát (leve nélkül), és kevés borral, törött borssal puhára pároljuk. Mire a hússzeleteket kisütöttük, és forró tálra szedtük, a mártás is elkészült, azon frissiben rá is öntjük.
Rizzsel körítve tálaljuk.

Paradicsomos gomba.

Hozzávalók:
40 dkg gomba,
2 doboz sűrített paradicsom,
15 dkg füstölt szalonna,
só, törött bors,
1 fej hagyma,
2 db babérlevél,
1 csomag zöldpetrezselyem,
1/2 citrom leve.

A gombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A szalonnát serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük. A visszamaradt zsírjában megpirítjuk az 1 fej apróra vágott hagymát. Beletesszük a gombaszeleteket, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és 5 percig együtt pároljuk. Ezután beleöntjük a sűrített paradicsomot, és még egyszer utána pirítjuk. Tálalás előtt az apróra vágott szalonnát elkeverjük benne, belecsurgatjuk a citrom levét.
Sült szalonna szeletekkel körítve, forrón tálaljuk. Zöldborsós rizst adunk mellé.

Almás csirke.

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb és mell,
1 kg jonatán alma,
20 dkg főtt császár szalonna,
bors,
só,
ételízesítő.

Az almákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a felét a tepsi aljára terítjük. A húst rárakjuk, finoman megfűszerezzük.
Rárakjuk a felszeletelt almát, finoman megfűszerezzük.
A maradék szalonnával befedjük az ételt.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és másfél óráig sütjük.
Párolt rizst adunk mellé.

Karalábés csirke.

Egy kisebb csirkét megtisztítva darabokra vágunk, és besózunk. 1 púpozott evőkanálzsírban megfonnyasztunk 1 kis fej apróra vágott hagymát, megszórjuk kávéskanálnyi pirospaprikával, rátesszük a csirkét, és 1-2 evőkanál vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadunk 1/2 kg megtisztított, kis kockákra vágott karalábét. Szükség szerint kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. , majd zsírjára sütjük. Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, feleresztjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, törött borssal, és felfőzzük. Tálalás előtt belekeverünk 2-3 evőkanál tejfölt, és meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Vese pikáns mártással.

Hozzávalók:
80 dkg sertésvese,
20 dkg csemegeuborka,
10 dkg vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
só,
őrölt bors.

A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpároljuk. A gondosan megtisztított, forrázott, csíkokra vágott vesét hozzáadjuk, erős tűzön 10 percig pirítjuk. Az ugyancsak csíkokra vágott uborkát, a mustárt, sót, végül a tejfölt ráöntjük. Még 5 percig forraljuk, ezután tálaljuk.

Húspuding.

Hozzávalók:
30 dkg főtt marhahús,
3 dkg margarin,
3 dkg liszt,
2 dl tej,
1 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
só,
őrölt bors.
A forma kikenésére zsiradék.
A felfújt tetejére 5 dkg margarin, 5-10 dkg reszelt sajt.

A margarinnal, a liszttel meg a tejjel állandóan kevergetve sűrű besamelt főzünk, majd langyosra hűtve, közé keverjük a tojássárgáját, a darált főtt marhahúst, fűszerezzük, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Alaposan kizsírozott puding- vagy őzgerincformába töltjük, és gőzben 1 óra hosszat főzzük.
Ha őzgerincformában készítjük, a sütőben vízzel teli tepsibe állítva, és letakarva egy óráig gőzöljük.
A pudingot forró tálra borítjuk, a tetejét olvasztott margarinnal megöntözzük, végül reszelt sajttal meghintjük.

Káposztafelfújt.

1 kis fej káposztát apró kockákra vágunk, és sós vízben puhára főzzük.
5 dkg kis kockára vágott füstölt szalonnát kisütünk, hozzáadjuk a leszűrt és kihűlt káposztát, kevés reszelt hagymával ízesítjük, szükség szerint sózzuk, hozzákeverünk 2 evőkanál tejfölt, 1 tojássárgáját, és végül a tojásfehérjéből vert kemény habot. Zsírral kikent, lisztezett tűzálló tálba tesszük, és forró sütőben pirosra sütjük.
Még ízletesebb lesz, ha karikára vágott füstölt kolbászt vagy kockára vágott füstölt húst keverünk hozzá.

Tűzdelt őzfilé vargányás raguval.

Hozzávalók:
50 dkg őzfilé,
6 dkg füstölt szalonna,
0.5 dl olaj,
vad fűszerkeverék,
kakukkfű,
20 dkg párolt rizs,
só,
őrölt bors,
1/2 csomag petrezselyem zöldje,
10 dkg vargánya,
10 dkg csiperke,
1 dl barnamártás,
3 dkg áfonya,
1 db narancs,
4 karika ananász,
10 dkg gesztenye.

Elkészítés: A szalonnával tűzdelt őzszeleteket vad fűszerekkel, kakukkfűvel ízesítjük, majd kevés olajban sütjük. Az erdei gombát és a csiperkét kevés olajban áthevítjük, barnamártással, áfonyával, és a fűszerekkel kiforraljuk.
Tálalás: Az őzfiléket párolt rizzsel, narancscikkel, ananásszal és egész gesztenyével tálaljuk.
ilse ilse
Címkék: csirke mártásával, evőkanál zsiradékon, darabokra vágott, gombás csirkével, szép nagy, nyers tojással,

A túró igazi jó barát.
elég csupán, ha magától megalvad. Az oltóanyagok sokszínűsége is befolyással van az különféle régiók, országok által készített túrókra. Túrós ételek végtelen variációja A túró kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Az előételektől a főételeken át a desszertekig igen sokféle ételt készíthetünk belőle. A magyar konyha megkerülhetetlen, túró alapú ételei közé tartozik a körözött, a túrós csusza, a kapros-túrós lepény, s nem szabad megfeledkeznünk a Rákóczi túrósról ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Babpörköltös egytál
Babpörköltös egytál. Hegedűs János: Vegetáriánus főételek Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta. Elkészítése: A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és összevágjuk. A szóját a ...
bubszi bubszi
Bakonyi szelet
Hozzávalók (2 személyre): 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) 35 dkg gomba 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 dl tejföl Olaj vagy zsír 1 evőkanál keményítő Kevés liszt bors 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi szelet-KÉPES RECEPT
Hozzávalók (2 személyre): * 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) * 35 dkg gomba * 1 közepes fej vöröshagyma * 1 zöldpaprika * 1 paradicsom * 2 dl tejföl * Olaj vagy zsír * 1 evőkanál keményítő * Kevés liszt * bors * 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bolondos gomba
Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 20 dkg natúr krémsajt, só, őrölt bors, 1 kiskanál mustár, csipetnyi porcukor, 4 db közepes paradicsom, 3-4 dkg vaj, A díszítéshez petrezselyem. Elkészítés: A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Borjújava magyaróvári módra
Hozzávalók: * 60 dkg borjúdió (jó sertésből is) * liszt * 25 dkg gomba * 15 dkg gépsonka * 15 dkg óvári sajt * 5 dkg vaj * 1 fej vöröshagyma * 1 tojássárgája * 1 csokor petrezselyemzöld * olaj * őrölt feketebors * só Elkészítés: A húsból 4 ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús 5 evőkanál olaj 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma őrölt bors só Elkészítés: A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Brassói aprópecsenye II.
Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje), 1 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika 1 kg krumpli, olaj a sütéshez Elkészítés: A húst egyforma, nem túl nagy ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Kókuszgolyó reifregina
Fűszeres őszibarackbefőtt horvathnemagdi
Milka csokis muffin 1vargaildyko
Diós-vaniliás krémes bkisseva
Almás diós klerierzsi
Mákos mézes szelet bubszi
Rongyoskifli agnes1955
Muffin alaprecept donaldduck
Csirkemell torta majus55
Lekváros virágok bkisseva
Szárnyas receptek
Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon recept tinka1951
E-mailba kaptam! jjanosne
Csirkemell narancsos márványsa bubszi
Pácolt csirkemell bubszi
3 különleges gesztenyés recept az egészségéért taltos1
Brokkolis pulykamell recept baggesz20
Chop-suey aranyibarbara
Indonéz palacsinta bubszi
Zöldséges-köményes csirke veronika74
Citromos csirke tinka1951
Marhából készült ételek
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
2 hét lúgosító étrend brozsika
K betűs receptek horvathnemagdi
Húsgombóc paradicsommártásban bubszi
Vidék íze kissmama
Bogrács ételek aprochef
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény recept! vicus54
Recept jjanosne
Háromhúsos leves házi májgombóccal recept boszorlany
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki! reifregina
Sertésből készült ételek
Hegyháti vargányás sertés horvathnemagdi
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Székelykáposzta - burgonyagombóccal recept jamborlulu
Sertésborda tanya módra 1vargaildyko
Töltött paradicsom. baratnu
Szalonnás húsgombócok mártások bubszi
Rizseshús sütőben tundihugi
Rakott sertéspörkölt bubszi
Ha fogyni akarsz... cipello
Burgonyafőzelék tojással, seréspörkölttel recept boszorlany
Halból készült ételek
Lazacfilé fokhagyma mártással bordat
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Sült ponty hagymaszósszal klerierzsi
hortobágyi rakott hal ibolya58
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Halfilé bazsalikomos gnocchival recept boszorlany
Fuszerek/Arab/ margareta51
Szőlőlevélbe töltött lazacos horvathnemagdi
Pikáns sült hal bulac57
Vad ételek
Szegedi fácángulyás bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
vörösboros szarvasragu faciendum
soponyai őzragú..... ibolya58
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Lapcsánka erdész módra bubszi
Fácánsült lilikonyhaja
Spagetti ajánló
Spagetti gombás ... bulac57
Lasagne leveles tésztával recept jamborlulu
Bolognai spagetti horvathnemagdi
x nagyuska
Saláták gyorsan .... roanna
Burgonyás hústekercs bulac57
Pesto alla genovese noble
Szalonnás-zöldbabos spagetti bulac57
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Pizza receptek
Magyaros pizza - a kenyérlángo bubszi
Pizza salátával 1vargaildyko
Napraforgó kalács maroka
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Zöldséges pizza bulac57
Gombás-sonkás pizza horvathnemagdi
Nyári-pizza horvathnemagdi
A töki pompos receptje grimilda
Pasta Marinara bulac57
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Válassza a szóját! margoka59
Aztán mégis. horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Sajtburger veronika74
Hamburger buci recept boszorlany
Csirkeburger recept jamborlulu
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU