Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Főételek.
Sonkás csirke.

A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, és lisztbe mártva, forró olajon kisütjük. Mély tűzálló edénybe rakjuk. A zsiradékban kisütünk szárnyasonként 20 dkg hosszúkásra vágott sonkát, és a csirkére szórjuk. A visszamaradt zsiradékon végül megpirítunk egy nagyobb fej reszelt vöröshagymát, beleadunk 1 evőkanálnyi paradicsompürét, 1 kiskanálnyi tört bazsalikomot vagy rozmaringot, kevés vízzel engedjük fel, és a csirkére öntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már készen van, 2 dl tejfölbe keverünk 5 dkg reszelt sajtot, elkeverjük a csirke mártásával, és az egészet még egyszer felforralva, rizzsel, és salátával tálaljuk.

Gombás csirke.

Egy evőkanál zsiradékon, fedő alatt üvegesre párolunk 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, megforgatjuk rajta a darabokra vágott csirkét, és sóval, törött borssal meghintve, kevés vízzel puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem egészen puha, hozzáadunk megtisztított, cikkekre vágott gombát (1 csirkéhez 20 dkg gomba), és lefedve lassú tűzön még 6-8 percig pároljuk. Ekkor zsírjára sütjük, hozzáadunk 1 evőkanál liszttel simára kevert 1 dl tejfölt, és alaposan összeforraljuk a gombás csirkével. Rizzsel és salátával tálaljuk.

Göngyölt káposzta.

Egy szép nagy fej újkáposztát leveleire szedünk, sós vízben pár percig főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. 6 levelet hosszúkás téglalap alakban leterítünk (úgy, hogy egymást is fedjék több helyütt a levelek), és cipó formában fektetjük rá a tölteléket: 30 dkg darált sertéshúst összegyúrunk 10 dkg finomra vágott füstölt szalonnával, egy nyers tojással, 5 dkg zsemlemorzsával, sóval, reszelt vöröshagymával, és egy gerezd tört fokhagymával. Ráborítjuk a többi káposztalevelet, és hosszúkás cipóformára alakítva, cérnával több helyütt átkötjük. Mély tűzálló tál aljára forró vizet öntünk, belefektetjük a húscipót, köré rakunk 6 szál megtisztított sárgarépát, 1 szál petrezselyem gyökeret, 1 csokor petrezselyem zöldjét, 1 egészben hagyott vöröshagymát, (ha kicsi, akkor lehet többet is) és egy gerezd fokhagymát. Meghintjük sóval az egészet, beledobunk 1 diónyi vajat, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Tálalás előtt a zöldséget kivesszük, és melegen tartjuk (a hagymát, fokhagymát kidobjuk) levébe 1 evőkanálnyi paradicsomvelőt keverünk, és törött borssal, babérlevéllel ízesítjük. A húscipót felszeletelve rakjuk tálra, leöntjük a paradicsomos mártással, és a párolt zöldségekkel koszorúzva adjuk asztalra.

Birkagulyás.

Hozzávalók:
1 kg csont nélküli birkaeleje,
víz,
1 fej hagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
0.5 kg burgonya.

A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megpirítjuk, paprikázzuk, beletesszük a húst. Fedő alatt, időnként kevés forró víz hozzáadásával puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhult volna, beletesszük a burgonyát, vízzel felöntjük. Puhára összefőzzük.
Salátával, vagy újhagymával tálaljuk.

Sertésborda hentes módra.

Vékonyra kiverünk, besózzunk, és nagyon kevés zsiradékon (Teflonban zsír nélkül) kisütünk fejenként 2-2 szelet kicsontozott sertésbordát. Közben kiolvasztunk 5-6 dkg laskára vágott füstölt szalonnát, megpirítunk rajta 15 dkg főtt füstölt sertéshúst. Hozzáadunk 2-3 db laskára vágott ecetes uborkát (leve nélkül), és kevés borral, törött borssal puhára pároljuk. Mire a hússzeleteket kisütöttük, és forró tálra szedtük, a mártás is elkészült, azon frissiben rá is öntjük.
Rizzsel körítve tálaljuk.

Paradicsomos gomba.

Hozzávalók:
40 dkg gomba,
2 doboz sűrített paradicsom,
15 dkg füstölt szalonna,
só, törött bors,
1 fej hagyma,
2 db babérlevél,
1 csomag zöldpetrezselyem,
1/2 citrom leve.

A gombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A szalonnát serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük. A visszamaradt zsírjában megpirítjuk az 1 fej apróra vágott hagymát. Beletesszük a gombaszeleteket, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és 5 percig együtt pároljuk. Ezután beleöntjük a sűrített paradicsomot, és még egyszer utána pirítjuk. Tálalás előtt az apróra vágott szalonnát elkeverjük benne, belecsurgatjuk a citrom levét.
Sült szalonna szeletekkel körítve, forrón tálaljuk. Zöldborsós rizst adunk mellé.

Almás csirke.

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb és mell,
1 kg jonatán alma,
20 dkg főtt császár szalonna,
bors,
só,
ételízesítő.

Az almákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a felét a tepsi aljára terítjük. A húst rárakjuk, finoman megfűszerezzük.
Rárakjuk a felszeletelt almát, finoman megfűszerezzük.
A maradék szalonnával befedjük az ételt.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és másfél óráig sütjük.
Párolt rizst adunk mellé.

Karalábés csirke.

Egy kisebb csirkét megtisztítva darabokra vágunk, és besózunk. 1 púpozott evőkanálzsírban megfonnyasztunk 1 kis fej apróra vágott hagymát, megszórjuk kávéskanálnyi pirospaprikával, rátesszük a csirkét, és 1-2 evőkanál vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadunk 1/2 kg megtisztított, kis kockákra vágott karalábét. Szükség szerint kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. , majd zsírjára sütjük. Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, feleresztjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, törött borssal, és felfőzzük. Tálalás előtt belekeverünk 2-3 evőkanál tejfölt, és meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Vese pikáns mártással.

Hozzávalók:
80 dkg sertésvese,
20 dkg csemegeuborka,
10 dkg vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
só,
őrölt bors.

A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpároljuk. A gondosan megtisztított, forrázott, csíkokra vágott vesét hozzáadjuk, erős tűzön 10 percig pirítjuk. Az ugyancsak csíkokra vágott uborkát, a mustárt, sót, végül a tejfölt ráöntjük. Még 5 percig forraljuk, ezután tálaljuk.

Húspuding.

Hozzávalók:
30 dkg főtt marhahús,
3 dkg margarin,
3 dkg liszt,
2 dl tej,
1 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
só,
őrölt bors.
A forma kikenésére zsiradék.
A felfújt tetejére 5 dkg margarin, 5-10 dkg reszelt sajt.

A margarinnal, a liszttel meg a tejjel állandóan kevergetve sűrű besamelt főzünk, majd langyosra hűtve, közé keverjük a tojássárgáját, a darált főtt marhahúst, fűszerezzük, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Alaposan kizsírozott puding- vagy őzgerincformába töltjük, és gőzben 1 óra hosszat főzzük.
Ha őzgerincformában készítjük, a sütőben vízzel teli tepsibe állítva, és letakarva egy óráig gőzöljük.
A pudingot forró tálra borítjuk, a tetejét olvasztott margarinnal megöntözzük, végül reszelt sajttal meghintjük.

Káposztafelfújt.

1 kis fej káposztát apró kockákra vágunk, és sós vízben puhára főzzük.
5 dkg kis kockára vágott füstölt szalonnát kisütünk, hozzáadjuk a leszűrt és kihűlt káposztát, kevés reszelt hagymával ízesítjük, szükség szerint sózzuk, hozzákeverünk 2 evőkanál tejfölt, 1 tojássárgáját, és végül a tojásfehérjéből vert kemény habot. Zsírral kikent, lisztezett tűzálló tálba tesszük, és forró sütőben pirosra sütjük.
Még ízletesebb lesz, ha karikára vágott füstölt kolbászt vagy kockára vágott füstölt húst keverünk hozzá.

Tűzdelt őzfilé vargányás raguval.

Hozzávalók:
50 dkg őzfilé,
6 dkg füstölt szalonna,
0.5 dl olaj,
vad fűszerkeverék,
kakukkfű,
20 dkg párolt rizs,
só,
őrölt bors,
1/2 csomag petrezselyem zöldje,
10 dkg vargánya,
10 dkg csiperke,
1 dl barnamártás,
3 dkg áfonya,
1 db narancs,
4 karika ananász,
10 dkg gesztenye.

Elkészítés: A szalonnával tűzdelt őzszeleteket vad fűszerekkel, kakukkfűvel ízesítjük, majd kevés olajban sütjük. Az erdei gombát és a csiperkét kevés olajban áthevítjük, barnamártással, áfonyával, és a fűszerekkel kiforraljuk.
Tálalás: Az őzfiléket párolt rizzsel, narancscikkel, ananásszal és egész gesztenyével tálaljuk.
ilse ilse
Címkék: csirke mártásával, evőkanál zsiradékon, darabokra vágott, gombás csirkével, szép nagy, nyers tojással,

A túró igazi jó barát.
elég csupán, ha magától megalvad. Az oltóanyagok sokszínűsége is befolyással van az különféle régiók, országok által készített túrókra. Túrós ételek végtelen variációja A túró kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Az előételektől a főételeken át a desszertekig igen sokféle ételt készíthetünk belőle. A magyar konyha megkerülhetetlen, túró alapú ételei közé tartozik a körözött, a túrós csusza, a kapros-túrós lepény, s nem szabad megfeledkeznünk a Rákóczi túrósról ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Babpörköltös egytál
Babpörköltös egytál. Hegedűs János: Vegetáriánus főételek Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta. Elkészítése: A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és összevágjuk. A szóját a ...
bubszi bubszi
Bakonyi szelet
Hozzávalók (2 személyre): 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) 35 dkg gomba 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 dl tejföl Olaj vagy zsír 1 evőkanál keményítő Kevés liszt bors 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi szelet-KÉPES RECEPT
Hozzávalók (2 személyre): * 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) * 35 dkg gomba * 1 közepes fej vöröshagyma * 1 zöldpaprika * 1 paradicsom * 2 dl tejföl * Olaj vagy zsír * 1 evőkanál keményítő * Kevés liszt * bors * 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bolondos gomba
Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 20 dkg natúr krémsajt, só, őrölt bors, 1 kiskanál mustár, csipetnyi porcukor, 4 db közepes paradicsom, 3-4 dkg vaj, A díszítéshez petrezselyem. Elkészítés: A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Borjújava magyaróvári módra
Hozzávalók: * 60 dkg borjúdió (jó sertésből is) * liszt * 25 dkg gomba * 15 dkg gépsonka * 15 dkg óvári sajt * 5 dkg vaj * 1 fej vöröshagyma * 1 tojássárgája * 1 csokor petrezselyemzöld * olaj * őrölt feketebors * só Elkészítés: A húsból 4 ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús 5 evőkanál olaj 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma őrölt bors só Elkészítés: A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Brassói aprópecsenye II.
Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje), 1 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika 1 kg krumpli, olaj a sütéshez Elkészítés: A húst egyforma, nem túl nagy ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Húsvéti sárga túró nnpapszi
6 süti főzés nélkül kati53
Meggyes Pite 1vargaildyko
Florentin szelet faciendum
Szamosújvári mézespogácsa bubszi
Mézkaramellás sütemény bubszi
Kókuszos tekercs 1. bubszi
Habos almás tnemarika
Diós béles klementinagidro
Túrós pite fruktózzal recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Citromos csirke majonézes horvathnemagdi
Brokkolis tészta recept jamborlulu
Szalonnás pulykaragu recept toth_beata
Gyümölcsös hússaláta bubszi
Amerikai klubszendvics ujjozsef
Káposztás csirke horvathnemagdi
Bakonyi pulykatokány recept boszorlany
*UPDATE* Hortobágyi húsos palacsinta 1vargaildyko
Kasmiri Mutanjan (indiai) klara50
Falusi tyúkhúsleves, Újházy Ede módra skorpiolilike
Marhából készült ételek
Debreceni tokány 6. bubszi
Fecskefészek recept kovacs_zsoka
Tengerészhús bubszi
Húsgolyók meglepetés aszalt gyümölccsel 1vargaildyko
Gombás húsgombóc rauchne02
Óévbúcsúztató hidegtál bodaaniko
Csirkemell tekercs grillezve roanna
Szekszárdi ínyenc pörkölt grimilda
Káposztás bableves petezsolt
Herány tokány horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Sajtkrémes hús rochlitzne
Grillezés. Új recept! koszegimarika
Szűzpecsenye Sztroganov... 1vargaildyko
zöldséges bitok! ibolya58
Beköszöntött a tavasz horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
1-2-3 Recept horvathnemagdi
Káposztás sertésborda klerierzsi
Töltött dagadó macoka65
Herány tokány horvathnemagdi
Halból készült ételek
Szeretek hekkelni! fagorbolt
Keszeg Sütve 1vargaildyko
Balatoni halászlé 3. bubszi
Tűzdelt ponty bubszi
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Süllő roston, egészben sütve bubszi
Túrós szendvicstorta bubszi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Vacsora csata jjanosne
Vad ételek
Lazacborda artois módon bubszi
Fácán tejfölös mártással bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Karácsonyi ételek tomicica
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Csallóközi vadas klerierzsi
Káposztás fácán tundihugi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Rakott spagetti......... maca23
Bolognai ragus palacsinta zsokanita
4 finom recept kellemetlen horvathnemagdi
Bolognai spagetti kovacsborbala
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Narancsos sült, tésztával bubszi
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Gombás-pestos tészta kagylóval recept gonda_katalin
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Csípős spagetti bulac57
Pizza receptek
Különleges pizza feltétek bubszi
pizzás kiflik anna5971
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
pizza tészta gesztenyefa
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizza tészta receptek bkisseva
Fehér pizza bubszi
Pizza tészta alaprecept 3. bubszi
Pizza zsokanita
Pizza tészták kerzsi58
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Sajtos hamburger bubszi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU