Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Bakonyi kacsa
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 3 szál zellerlevél, 1 evőkanál mustár, olaj, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt kacsát, a fűszereket, és sót, egy kevés vízzel fölengedjük, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és még 1 percig forraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

Bakonyi metélt
Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 2 dl tejföl, 5 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma; 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatok 2 evőkanál vizet, majd a serpenyőt a tűzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követően pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tűzről lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszűrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tűzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.
Elkészítési ideje: 45 perc.

Bakonyi ponty
Hozzávalók: 2 kg ponty (ha nem egészben vesszük, vegyünk hozzá legalább egy fejet is), 45 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna (elhagyható), 20 dkg hagyma, 10 dkg liszt, 5 dl tejföl
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Ez úgy néz ki, hogy a gerincről lefejtett húst a gerinc vonalára merőlegesen milliméterenként (lehet kettő is) bevágjuk egészen a bőrig. Úgy egyszerűbb készíteni, ha kicsit fagyott. Így keresztülvágjuk a szálkákat, és ilyen kicsi szálkák már nem akadnak meg az ember torkán. Ezután 3 centi széles szeletekre vágjuk. A csontokból és a halfejből, másfél liter vízzel, sóval, borssal hal alaplét főzünk.
Ha jól kiforraltuk, leszűrjük. A pontyszeleteket lisztbe forgatjuk és egy kevés zsírban (olajban) pirosra sütjük.
Egy lábosba szedjük őket, és a zsírban, amiben sültek, kicsit megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk és beletesszük a felszeletelt gombát is. Lassan pároljuk, amíg a leve el nem fő.
Ekkor pirospaprikát teszünk bele és hozzáöntjük a leszűrt hal alaplét. Lassan fölforraljuk, és sóval ízesítjük. Ha felforrt, tejfölös habarással sűrítjük, és jól kiforraljuk. Az elkészített mártást ráöntjük a lábosban levő halakra, és lassan pároljuk. Közben óvatosan rázogatjuk a lábost, hogy ne égjen le. Vigyázzunk, nehogy a hal szétfőjön. Köretként galuskát vagy csuszatésztát adjunk hozzá.
Eső ránézésre nehéznek tűnhet a recept, de nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni, és ezt nálunk még azok is megeszik, akik nem szeretik a halat. És nem utolsósorban, ha odafigyelve filézünk, akkor akár gyerekek is ehetik, nem kell félni a szálkától.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szokásos módon, füstölt szalonnát, tűzről lehúzom, tűzre visszateszem, zúzott fokhagymát, tűzről lehúzva,

B betűs receptek
Békési betyáros Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna. A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erős paprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje, A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonybéli csirke Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt. Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi gombamártás Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sampinyongomba, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (vagy 1 húsleveskocka), 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, megsózzuk. Hozzáadjuk a köményt, az összezúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel (1 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ) Elkészítés: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ) Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi szelet
Hozzávalók (2 személyre): 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) 35 dkg gomba 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 dl tejföl Olaj vagy zsír 1 evőkanál keményítő Kevés liszt bors 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Lángoló palacsinta bubszi
Nagyi titka lekvár lilikonyhaja
Beigli bubszi
Őszi barack szelet tundihugi
Páva szelet horvathnemagdi
Vaníliajoghurtos szelet gabfe
Puncsos Krémes 1vargaildyko
Édes répás lepények bubszi
Kakaós rudacskák klerierzsi
Gyümölcsös túrógombóc petezsolt
Szárnyas receptek
Tengeri hal ropogós bundában, édes-savanyú, narancsos mártog zsokanita
SZŐLŐLEVES CSIRKével bubszi
Vajas csirkecomb rozmaringos burgonyával recept gonda_katalin
Csirke Olaszosan 1vargaildyko
Kisalföldi fácánleves bubszi
Pulykaburger bulac57
Ananászos csirkesaláta bubszi
csirkecomb paradicsomos gombás ragúval ibolya58
Sajtos-gombás főtt csirke klara50
Lúgosítás egyszerű lépésekben klementinagidro
Marhából készült ételek
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Igazi ínyencség: a jégbor horvathnemagdi
Hétvezér tokány bubszi
Tormával töltött marhafelsál horvathnemagdi
Bográcsgulyás vorosrozsa66
Kutyasüti recept húsvétra :) bodaaniko
Zöldséges marhasült veronika74
Olasz bableves linda019
Arácsi gazdag pástétom horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Vadásztokány böllér módra roanna
Kolozsvári rakott káposzta bubszi
Tárkonyos babfőzelék csülökkel 1vargaildyko
Zöldbabos-tejfölös sertés horvathnemagdi
Mennyit mutat klarika47
Babos szalonnás húsos tészta – Vomberg Frigyes mesters bkisseva
Bográcsgulyás recept toth_beata
Finom sertésláb bubszi
Édes-savanyú sertés ananásszal 1vargaildyko
Dudari káposztaleves bubszi
Halból készült ételek
Palacsinta, a világpolgár bulac57
Rántott ponty bubszi
Rakott zöldséges harcsa bkisseva
Bundázott harcsa sarkadykati
Rácponty skorpiolilike
Gyömbéres lencse füstölt angol bubszi
Tárkonyos hallé szombatos módo bubszi
Lazacos palacsinta bubszi
Vacsora csata jjanosne
. Tűzdelt harcsa szászosan csibi52
Vad ételek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Gombás fogolypecsenye bubszi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Almával töltött fácán bubszi
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Fácánleves rochlitzne
Spagetti ajánló
Kapribogyó, bimbófűszer horvathnemagdi
Ínyenc spagetti marti1951
Brokkolibéka recept jamborlulu
***HÚSVÉTI**rakottas*** bubszi
Sütőben sült spagetti veronika74
Szójás-húsos spagetti bubszi
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Büdös, csúnya, de csodára képe horvathnemagdi
Spagetti rukkolás mártással recept kovacs_zsoka
Pizza receptek
Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt ametiszt54
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Töltött pizza horvathnemagdi
Önbizalom................. .... bajuszpapi
Az igazi olasz pizza sheidi
Olcsó receptek. tnemarika
Sütemény - Gyesen lévő Anyukák mezixy
Pizzázni jó horvathnemagdi
Pizza-tekercs horvathnemagdi
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Ma itt jártam: sarkadykati
Sajtburgerleves recept roanna
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
x nagyuska
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU