Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Bakonyi kacsa
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 3 szál zellerlevél, 1 evőkanál mustár, olaj, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt kacsát, a fűszereket, és sót, egy kevés vízzel fölengedjük, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és még 1 percig forraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

Bakonyi metélt
Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 2 dl tejföl, 5 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma; 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatok 2 evőkanál vizet, majd a serpenyőt a tűzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követően pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tűzről lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszűrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tűzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.
Elkészítési ideje: 45 perc.

Bakonyi ponty
Hozzávalók: 2 kg ponty (ha nem egészben vesszük, vegyünk hozzá legalább egy fejet is), 45 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna (elhagyható), 20 dkg hagyma, 10 dkg liszt, 5 dl tejföl
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Ez úgy néz ki, hogy a gerincről lefejtett húst a gerinc vonalára merőlegesen milliméterenként (lehet kettő is) bevágjuk egészen a bőrig. Úgy egyszerűbb készíteni, ha kicsit fagyott. Így keresztülvágjuk a szálkákat, és ilyen kicsi szálkák már nem akadnak meg az ember torkán. Ezután 3 centi széles szeletekre vágjuk. A csontokból és a halfejből, másfél liter vízzel, sóval, borssal hal alaplét főzünk.
Ha jól kiforraltuk, leszűrjük. A pontyszeleteket lisztbe forgatjuk és egy kevés zsírban (olajban) pirosra sütjük.
Egy lábosba szedjük őket, és a zsírban, amiben sültek, kicsit megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk és beletesszük a felszeletelt gombát is. Lassan pároljuk, amíg a leve el nem fő.
Ekkor pirospaprikát teszünk bele és hozzáöntjük a leszűrt hal alaplét. Lassan fölforraljuk, és sóval ízesítjük. Ha felforrt, tejfölös habarással sűrítjük, és jól kiforraljuk. Az elkészített mártást ráöntjük a lábosban levő halakra, és lassan pároljuk. Közben óvatosan rázogatjuk a lábost, hogy ne égjen le. Vigyázzunk, nehogy a hal szétfőjön. Köretként galuskát vagy csuszatésztát adjunk hozzá.
Eső ránézésre nehéznek tűnhet a recept, de nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni, és ezt nálunk még azok is megeszik, akik nem szeretik a halat. És nem utolsósorban, ha odafigyelve filézünk, akkor akár gyerekek is ehetik, nem kell félni a szálkától.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szokásos módon, füstölt szalonnát, tűzről lehúzom, tűzre visszateszem, zúzott fokhagymát, tűzről lehúzva,

B betűs receptek
Békési betyáros Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna. A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erős paprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje, A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonybéli csirke Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt. Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi gombamártás Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sampinyongomba, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (vagy 1 húsleveskocka), 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, megsózzuk. Hozzáadjuk a köményt, az összezúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel (1 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ) Elkészítés: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ) Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi szelet
Hozzávalók (2 személyre): 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) 35 dkg gomba 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 dl tejföl Olaj vagy zsír 1 evőkanál keményítő Kevés liszt bors 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Makaróni-felfújt bubszi
Bor zselé jupiter21
Csokoládémártás bubszi
Citromhab nnpapszi
Burgonyás mézes szelet bubszi
Csokoládé 2. bubszi
Rácsoslinzer sárgabarackkal horvathnemagdi
Túrós csemege sütés nélkül suzymama
Recept... gabriella49
Pudingos meggyes tejfölös sütemény horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Csirke hagymával és szilvával bubszi
mézes recept... blognagyi
lencsés csirke anna5971
Csirke tikka muszlima
Görög rakott burgonya recept toth_beata
Gombás-sajtos csirkemell suzymama
Pulykamell kapormártással recept boszorlany
Kukoricás-tejszínes csirke martimarti
Csirkemelles tepsis burgonya recept baggesz20
Húsos rizs bubszi
Marhából készült ételek
Hétvezér tokány 2. bubszi
Gombás marhatokány recept kovacs_zsoka
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Göngyölt hús, túrós nokedlivel recept kovacs_zsoka
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel recept jamborlulu
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
A Csordásleves receptje: ujjozsef
Pincepörkölt snbela44
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Péter falunapi pörköltje (Vegyes pörkölt májjal és gombával) bkisseva
Sertésből készült ételek
pikáns gombócleves ibolya58
Hortobágyi "gyümölcsleves" bubszi
Szeretet bajuszpapi
Rakott káposzta szalonnával és sajttal bkisseva
Húsos zöldségfasírt, nem a megszokott recept! tinka1951
Töltött csirkemell bubszi
Receptek sertéshúsból vg999
Francia rakott káposzta 1vargaildyko
Vacsoracsata-Kern-Főétel veronika74
Receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Vacsoracsata-Főétel-Győzi veronika74
Kemencés tejfölös pisztráng bubszi
Hónapos retek tripike
Rácponty IV. bubszi
Töltött ponty klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Fogyjon franciásan! bulac57
Fokhagymás afrikai harcsa esztella75
Rántott ponty filé Waldorf salátával recept boszorlany
Pizzakalauz "Gézutól" spanyolsky
Vad ételek
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Itt van az ideje sarkadykati
Kevert linzer torta bubszi
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Nagyapám húsos tésztája recept kovacs_zsoka
Gyors mexikói babos tészta horvathnemagdi
Gombás-tejfölös tészta recept boszorlany
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
Csirkés -chilis spagetti recept toth_beata
Katca horvathnemagdi
Sárga tőkehal burgonyaágyon sütve recept jamborlulu
Sonkaragu kapribogyóval bubszi
Spagetti, fogyókúrázóknak grimilda
Minestrone leves recept toth_beata
Pizza receptek
Articsókás pizza bulac57
Pizzás rúd recept baggesz20
Fogyasztó pizza. roanna
Köményes vajas kifli recept baggesz20
Rókás pizza recept toth_beata
Szalonnás pizza recept jamborlulu
Pizzás táska ujjozsef
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni! tinka1951
Pizza tészta házilag koju
Bolognai mártás házi pizzatésztával recept baggesz20
Hamburger receptek
Ázsiai hamburger klerierzsi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Gyors hamburger recept gonda_katalin
mustár készítése házilag irmus
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger grimilda
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU