Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
S betűs receptek
Somogyi túrós

30 dkg lisztet 1 cs. V.-sütőporral elkeverünk, azután összegyúrjuk 15 dkg zsírral, 2 egész tojással, 5 dkg cukorral és annyi tejföllel, hogy jól kidolgozható legyen. Az erősen kidolgozott tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és vajazott tepsibe téve egyenletesen elnyomkodjuk. Rákenjük a következő édes túrós tölteléket: 1/2 kg túrót szitán áttörünk, és 8 dkg vajjal, 1/2 cs. Váncza-vanilin-cukorral, 2 tojás sárgájával, 20 dkg cukorral, 10 dkg mazsolával, és a 2 tojás kemény habjával keverünk. Kristálycukorral szórjuk be, és forró sütőben sütjük meg.

Somogyi túrós rétes (burgonyás)

Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 csomag réteslap, 1 dl olaj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás, 3 dkg búzadara, 8 dkg mazsola, 35 dkg burgonya, 12 dkg cukor, 1,5 dl tejföl.
A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, és villával durvára összetörjük. A túrót szintén villával áttörjük, hozzáadjuk a burgonyát, a tojást, a tejfölt és az ízesítő anyagokat. A réteslapot megnedvesített konyharuhára terítjük, meghintjük, illetve megkenjük olajjal és elterítjük rajta a tölteléket, felcsavarjuk, sütőlemezre helyezzük, tetejét is lekenjük olajjal. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Somogyi vánkosfánk

Minden tojáshoz 3 kanál tejföl, kevés cukor, só és annyi liszt szükséges, amennyit felvesz úgy, hogy jó rétestészta állagú legyen.
A tésztát jó vékonyra kell sodorni, megkenni olvasztott zsírral és összehajtani, mint a hájas tésztát. A sodrást és a kenést háromszor ismételni (várni közben nem kell). Ezután ujjnyi vastagra nyújtani, derelyevágóval téglalapokat vágni. Mindjárt lehet sütni. Cukrozva fogyasztható. Tésztájába nem szabad cukrot tenni, mert az ,,lehúzza".

Soproni babos pogácsa

Hozzávalók: 1 kg liszt, 40 dkg főtt tarkabab, 40 dkg zsír, 5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 2 dkg só, őrölt bors.
A kihűlt, főtt babot húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a zsírt, a tejfölt, 1 tojást, sót, borsot és 5 dkg lisztet. Ebből lágy kovászt készítünk. 15 percnyi pihentetés után hozzágyúrjuk a többi lisztet, és még 15 percig pihentetjük. A megkelt tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megvagdaljuk és kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét 1-1 szem főtt babbal díszítjük, egész tojással megkenjük. Közép-meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

Soproni édes babos rétes

Hozzávalók: Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap, 50 dkg fehér-bab, 10 dkg cukor, negyed rúd vanília, 6 dkg vaj, 1 liter tej, 4 tojás, 3 citrom héja, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor.
Az előző nap hideg vízbe beáztatott babot leszűrjük, majd vaníliás, cukros tejben puhára főzzük, leszűrjük. Szitán áttörjük és elkeverjük 4 dkg vajjal, reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával és a habbá vert tojásfehérjével. Ezzel a keverékkel megtöltjük a morzsával meghintett rétestésztát, feltekerjük és megsütjük. Melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Soproni mandulás grillázs

Hozzávalók:
Csokoládélap: 8 db tojás, 14 dkg liszt, 16 dkg Koronás Aranybarna cukor, 2 dkg Clió holland kakaópor, 3 dkg Rama margarin
Mandulás krém: 3 dl tej, 5 dkg vaníliás pudingpor, 1 db zöld-mandula aroma, 25 dkg Rama margarin, 10 dkg hántolt mandula, 5 cl triple sec, 20 dkg Koronás Aranybarna cukor
Mandulagrillázs: 15 dkg Koronás Aranybarna cukor, 10 dkg méz, 5 dkg Rama margarin, 15 dkg mandula
Díszítéshez: 10 dkg cseresznye, 5 dkg csokoládé
Csokoládélapot sütünk: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a Koronás kristálycukor harmadával habossá keverjük. A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A fehérje-habot a tojássárgához tesszük, és egyenletes keveréssel a Clió kakaóporos liszttel egy-nemüsítjük úgy, hogy ne törjük össze a masszát. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes lapot kenünk, majd 180 C sütőben megsütjük. Ha a tésztánk rugalmas, szivacsos szerkezetű, felületét liszttel meghintjük, a tepsibe megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.
Elkészítjük a mandulakrémet.
A tejet, Koronás kristálycukrot, vaníliás pudingport felfőzzük egy sűrű krémmé. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárga-krémet, triple sec likőrt, pirított darált mandulát és a mandula aromával egy pikáns krémet keverünk. A csokoládés piskótalapot három egyenlő részre vágjuk, likőrrel meglocsoljuk, és a krémmel betöltjük. A krémmel díszítve és grillázzsal, csokoládéval, cseresznyével tesszük esztétikussá.
A mandulás grillázs készítése: A cukrot, mézet egy lábasban aranybarnára pirítjuk. Hozzákeverjük a hántolt szeletelt mandulát és a margarint. Olajozott lapos tepsiben 1 cm vastagra nyújtjuk. Még langyos állapotban szép egyenletes rombuszra vágjuk. Ha kihűlt, csokiba mártjuk, ezzel díszítjük a mandulás kockát.

Soproni sertésborda

A sóval és törött borssal bedörzsölt sertésbordákat lisztbe mártjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd lábosba áttesszük.
A visszamaradt olajban paradicsompürét pirítunk, zúzott fokhagymát keverünk el benne, majd liszttel meghintve csontalaplével és fehérborral felengedjük. A pecsenyelevet a bordákra szűrjük, s a húst kakukkfűvel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk.
Kockára vágott császárszalonnát kevés olajban félig megpirítunk. Majdnem puhára főzött fejtett babot, szeletekre vágott zöldpaprikát teszünk bele, ezzel együtt pirítjuk, majd finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A párolódó sertésbordákhoz adjuk, és befejezzük a puhítást.
Tálaláskor a sertésbordákat előmelegített mélyebb tálba helyezzük, és bevonjuk a mártásos fejtett babbal.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: ízesítő anyagokat, réteslapot megnedvesített, hájas tésztát, kenést háromszor, többi lisztet, megkelt tésztát,

Epres tejszínes-torta
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű, 1 lit. térfogú sütőformához: A tésztához: 4 dkg Rama margarin 4 db tojás 20 dkg Koronás Aranybarna cukor 1 cs vaníliás cukor 1 csipes só 10 dkg liszt 10 dkg étkezési keményítő 1/2 teáskanál sütőpor a töltelékhez 60 dkg eper 6 dl tejszín 3 cs vaníliás cukor 2 cs habfixáló 1. A margarint megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját négy evőkanál meleg vízzel, a cukorral ...
nnpapszi nnpapszi
Epres tejszínes-torta
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű, 1 lit. térfogú sütőformához: A tésztához: 4 dkg Rama margarin 4 db tojás 20 dkg Koronás Aranybarna cukor 1 cs vaníliás cukor 1 csipes só 10 dkg liszt 10 dkg étkezési keményítő 1/2 teáskanál sütőpor a töltelékhez 60 dkg eper 6 dl tejszín 3 cs vaníliás cukor 2 cs habfixáló 1. A margarint megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A ...
tundihugi tundihugi
Erdélyi kuglóf
Hozzávalók: 10 dkg Rama margarin, 4 db tojás sárgája, 8 dkg Koronás aranybarna cukor, 6 dkg akácméz (2 evőkanál), 1 db citrom, 2 dkg vaníliás cukor, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, 40 dkg finom kukoricaliszt, 5 dkg dió, őrölt fahéj, margarin, liszt a forma kenéséhez, Vaníliás porcukor A margarint a tojások sárgájával, a Koronás aranybarna cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, ...
bubszi bubszi
Fekete erdei tekercs
Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, ...
bubszi bubszi
Fekete erdei tekercs
Fekete erdei tekercs Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral ...
akiram45 akiram45
Fekete erdei tekercs
Fekete erdei tekercs Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, ...
dujus93 dujus93
Feketeerdei tekercs
Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és ...
areebaba areebaba
Süti ajánló
Tejes kinder szelet lantosneevi
Eszterházy torta klerierzsi
Ferdinánd kalács recept kovacs_zsoka
Illatos szilvás pite kannalidia
Madártejszelet horvathnemagdi
Erős idegzet szükségeltetik... butababa
Habcsók rochlitzne
Mézes puszi karácsonyfára bubszi
Gyümölcsös túrótorta nnpapszi
Vacsorára ! baratnu
Szárnyas receptek
Joghurtos-zöldbabos csirkesalá bubszi
Zöldséges májgaluskaleves reifregina
Mozaik pulykamell alufóliában bubszi
Vacsoracsata-Mari-Főétel veronika74
Tejszínes gombás csirkemell bossz
csirke reszelt kókusszal bubszi
Húsételek tidettke
Töltött cukkini karikák recept horvathnemagdi
Sonkás csirkemáj-ragu bubszi
Ízőrzők – Magyarpolány horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Tárkonyos disznóhúsleves bubszi
Zabpelyhes rakott kel bkisseva
Nagycenki tokány bubszi
Balkáni sült kolbász. bubszi
Gombás húsgombóc bubszi
marhahúsos leves ibolya58
muzsik reggelije ibolya58
Vacsoracsata-Előétel-Gábor veronika74
Marhahúsos chilis bab juditmama
Mexikói chilis bab bulac57
Sertésből készült ételek
Pasifogó tepsis hús rochlitzne
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával edesangyal
Bajuszmelengető egytálétel csalogany13
Kijevi szoljanka leves bubszi
Grillezett burgonya bubszi
Húsos kelbatyu bubszi
Zsámoki csibészfalatok ! ibolya58
Sült egyveleg bubszi
Jókai-bableves szerika68
Töltött káposzta anyu65
Halból készült ételek
Hal erőleves bubszi
Variációk az isteni halászlére horvathnemagdi
Különleges halragu aranyibarbara
Bácskai halászlé bubszi
Csuka dióval töltve bubszi
gyors és finom melegszendvics grimilda
Tejfölös-gombás ponty 1. bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Tejfölös ponty bubszi
Vad ételek
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Vadhús saláta rochlitzne
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Nyúlpörkölt bubszi
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Telkibányai raguleves! ibolya58
Spagetti ajánló
fűszeres sajtos spagetti ibolya58
Tejfölös-gombás szelet mohini
Ázsiai pirított tészta recept gonda_katalin
Cukkinis spagetti suzymama
Cukkinis ételek bkisseva
kínai sült tészta ibolya58
Cukkinis-spárgás spagetti: ujjozsef
Brokkolis csirkemell veronika74
Keltorta. ilse
Olivás, baconös spagetti recept baggesz20
Pizza receptek
Szalámis-kukoricás pizza recept baggesz20
Mini pizza bubszi
Töltött-pizza horvathnemagdi
Virsli pörköltös rátét bubszi
Pizza Luca bubszi
Pizza fajták elkészítése anne74
Tökmagos-burgonyás zsemlék veronika74
Pizza horvathnemagdi
Csokidarabos kiflik recept kovacs_zsoka
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
A szója kloppenburg
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU