Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
S betűs receptek
Somogyi túrós

30 dkg lisztet 1 cs. V.-sütőporral elkeverünk, azután összegyúrjuk 15 dkg zsírral, 2 egész tojással, 5 dkg cukorral és annyi tejföllel, hogy jól kidolgozható legyen. Az erősen kidolgozott tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és vajazott tepsibe téve egyenletesen elnyomkodjuk. Rákenjük a következő édes túrós tölteléket: 1/2 kg túrót szitán áttörünk, és 8 dkg vajjal, 1/2 cs. Váncza-vanilin-cukorral, 2 tojás sárgájával, 20 dkg cukorral, 10 dkg mazsolával, és a 2 tojás kemény habjával keverünk. Kristálycukorral szórjuk be, és forró sütőben sütjük meg.

Somogyi túrós rétes (burgonyás)

Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 csomag réteslap, 1 dl olaj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás, 3 dkg búzadara, 8 dkg mazsola, 35 dkg burgonya, 12 dkg cukor, 1,5 dl tejföl.
A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, és villával durvára összetörjük. A túrót szintén villával áttörjük, hozzáadjuk a burgonyát, a tojást, a tejfölt és az ízesítő anyagokat. A réteslapot megnedvesített konyharuhára terítjük, meghintjük, illetve megkenjük olajjal és elterítjük rajta a tölteléket, felcsavarjuk, sütőlemezre helyezzük, tetejét is lekenjük olajjal. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Somogyi vánkosfánk

Minden tojáshoz 3 kanál tejföl, kevés cukor, só és annyi liszt szükséges, amennyit felvesz úgy, hogy jó rétestészta állagú legyen.
A tésztát jó vékonyra kell sodorni, megkenni olvasztott zsírral és összehajtani, mint a hájas tésztát. A sodrást és a kenést háromszor ismételni (várni közben nem kell). Ezután ujjnyi vastagra nyújtani, derelyevágóval téglalapokat vágni. Mindjárt lehet sütni. Cukrozva fogyasztható. Tésztájába nem szabad cukrot tenni, mert az ,,lehúzza".

Soproni babos pogácsa

Hozzávalók: 1 kg liszt, 40 dkg főtt tarkabab, 40 dkg zsír, 5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 2 dkg só, őrölt bors.
A kihűlt, főtt babot húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a zsírt, a tejfölt, 1 tojást, sót, borsot és 5 dkg lisztet. Ebből lágy kovászt készítünk. 15 percnyi pihentetés után hozzágyúrjuk a többi lisztet, és még 15 percig pihentetjük. A megkelt tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megvagdaljuk és kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét 1-1 szem főtt babbal díszítjük, egész tojással megkenjük. Közép-meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

Soproni édes babos rétes

Hozzávalók: Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap, 50 dkg fehér-bab, 10 dkg cukor, negyed rúd vanília, 6 dkg vaj, 1 liter tej, 4 tojás, 3 citrom héja, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor.
Az előző nap hideg vízbe beáztatott babot leszűrjük, majd vaníliás, cukros tejben puhára főzzük, leszűrjük. Szitán áttörjük és elkeverjük 4 dkg vajjal, reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával és a habbá vert tojásfehérjével. Ezzel a keverékkel megtöltjük a morzsával meghintett rétestésztát, feltekerjük és megsütjük. Melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Soproni mandulás grillázs

Hozzávalók:
Csokoládélap: 8 db tojás, 14 dkg liszt, 16 dkg Koronás Aranybarna cukor, 2 dkg Clió holland kakaópor, 3 dkg Rama margarin
Mandulás krém: 3 dl tej, 5 dkg vaníliás pudingpor, 1 db zöld-mandula aroma, 25 dkg Rama margarin, 10 dkg hántolt mandula, 5 cl triple sec, 20 dkg Koronás Aranybarna cukor
Mandulagrillázs: 15 dkg Koronás Aranybarna cukor, 10 dkg méz, 5 dkg Rama margarin, 15 dkg mandula
Díszítéshez: 10 dkg cseresznye, 5 dkg csokoládé
Csokoládélapot sütünk: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a Koronás kristálycukor harmadával habossá keverjük. A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A fehérje-habot a tojássárgához tesszük, és egyenletes keveréssel a Clió kakaóporos liszttel egy-nemüsítjük úgy, hogy ne törjük össze a masszát. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes lapot kenünk, majd 180 C sütőben megsütjük. Ha a tésztánk rugalmas, szivacsos szerkezetű, felületét liszttel meghintjük, a tepsibe megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.
Elkészítjük a mandulakrémet.
A tejet, Koronás kristálycukrot, vaníliás pudingport felfőzzük egy sűrű krémmé. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárga-krémet, triple sec likőrt, pirított darált mandulát és a mandula aromával egy pikáns krémet keverünk. A csokoládés piskótalapot három egyenlő részre vágjuk, likőrrel meglocsoljuk, és a krémmel betöltjük. A krémmel díszítve és grillázzsal, csokoládéval, cseresznyével tesszük esztétikussá.
A mandulás grillázs készítése: A cukrot, mézet egy lábasban aranybarnára pirítjuk. Hozzákeverjük a hántolt szeletelt mandulát és a margarint. Olajozott lapos tepsiben 1 cm vastagra nyújtjuk. Még langyos állapotban szép egyenletes rombuszra vágjuk. Ha kihűlt, csokiba mártjuk, ezzel díszítjük a mandulás kockát.

Soproni sertésborda

A sóval és törött borssal bedörzsölt sertésbordákat lisztbe mártjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd lábosba áttesszük.
A visszamaradt olajban paradicsompürét pirítunk, zúzott fokhagymát keverünk el benne, majd liszttel meghintve csontalaplével és fehérborral felengedjük. A pecsenyelevet a bordákra szűrjük, s a húst kakukkfűvel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk.
Kockára vágott császárszalonnát kevés olajban félig megpirítunk. Majdnem puhára főzött fejtett babot, szeletekre vágott zöldpaprikát teszünk bele, ezzel együtt pirítjuk, majd finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A párolódó sertésbordákhoz adjuk, és befejezzük a puhítást.
Tálaláskor a sertésbordákat előmelegített mélyebb tálba helyezzük, és bevonjuk a mártásos fejtett babbal.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: ízesítő anyagokat, réteslapot megnedvesített, hájas tésztát, kenést háromszor, többi lisztet, megkelt tésztát,

Epres tejszínes-torta
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű, 1 lit. térfogú sütőformához: A tésztához: 4 dkg Rama margarin 4 db tojás 20 dkg Koronás Aranybarna cukor 1 cs vaníliás cukor 1 csipes só 10 dkg liszt 10 dkg étkezési keményítő 1/2 teáskanál sütőpor a töltelékhez 60 dkg eper 6 dl tejszín 3 cs vaníliás cukor 2 cs habfixáló 1. A margarint megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját négy evőkanál meleg vízzel, a cukorral ...
nnpapszi nnpapszi
Epres tejszínes-torta
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű, 1 lit. térfogú sütőformához: A tésztához: 4 dkg Rama margarin 4 db tojás 20 dkg Koronás Aranybarna cukor 1 cs vaníliás cukor 1 csipes só 10 dkg liszt 10 dkg étkezési keményítő 1/2 teáskanál sütőpor a töltelékhez 60 dkg eper 6 dl tejszín 3 cs vaníliás cukor 2 cs habfixáló 1. A margarint megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A ...
tundihugi tundihugi
Erdélyi kuglóf
Hozzávalók: 10 dkg Rama margarin, 4 db tojás sárgája, 8 dkg Koronás aranybarna cukor, 6 dkg akácméz (2 evőkanál), 1 db citrom, 2 dkg vaníliás cukor, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, 40 dkg finom kukoricaliszt, 5 dkg dió, őrölt fahéj, margarin, liszt a forma kenéséhez, Vaníliás porcukor A margarint a tojások sárgájával, a Koronás aranybarna cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, ...
bubszi bubszi
Fekete erdei tekercs
Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, ...
bubszi bubszi
Fekete erdei tekercs
Fekete erdei tekercs Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral ...
akiram45 akiram45
Fekete erdei tekercs
Fekete erdei tekercs Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, ...
dujus93 dujus93
Feketeerdei tekercs
Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín Elkészítés: Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és ...
areebaba areebaba
Süti ajánló
Almás krémes klerierzsi
Szilvatorta nnpapszi
Fahéjas muffin veronika74
Csőben sült mézes gyümölcsök agimami7
Babapiskótás-rumos-kávés bubszi
Chilis-csokis forralt bor martimarti
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Túrófánk 2. bubszi
Szőlős torta kallo74
Diós-mákos legyezők bulac57
Szárnyas receptek
Csirkemell eperrel veronika74
Almás-gyömbéres csirkemell veronika74
Paradicsomos-csirkés tésztasaláta recept boszorlany
Töltött csirkecomb recept baggesz20
Ínyenc sörleves veronika74
Paella madlen40
14 napos lúgosító étrend grimilda
Gyümölcsös párolt káposzta rochlitzne
Csirkemell narancsos márványsa bubszi
GOMBÁS tyúkLEVES bubszi
Marhából készült ételek
Pásztorhús bubszi
Gesztenyés pulyka bubszi
Burgonyás kaliforniai paprika leves recept baggesz20
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Isteni sültek marhából grimilda
x nagyuska
Gombás-vörösboros gulyás bubszi
Ínyenctekercs tundihugi
Marhatekercs narancsmártásban recept jamborlulu
Vadásztokány bubszi
Sertésből készült ételek
Zöldbabtokány 2. bubszi
Most van idénye biharijudit
Téli finomságok: káposzta és sütőtök akiram45
Csülök pékné módra tundihugi
Rakott kelkáposzta bubszi
Brokkolis szűzcsíkok szezámmag veronika74
Rakott zöldbab bubszi
Babgulyás füstölt csülökkel. bubszi
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
Halból készült ételek
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Regős halászlé bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Recept jjanosne
belga halleves! ibolya58
Aldunai halászlé 1. bubszi
Receptek horvathnemagdi
Kapros pisztráng jozsef_olah_9843
Vad ételek
Torták kloppenburg
Fácánleves bulac57
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
soponyai őzragú..... ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Recept rakosferenc
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Spagetti ajánló
Pulykafasírt spagettifészekben bulac57
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Tonhalas spagetti 1vargaildyko
Spagetti carbonara suzymama
Májas spagetti horvathnemagdi
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Finom falatok piroska0101
Spagetti a la poverella - Szegényasszony spagettije yaskane
Sóban sütve horvathnemagdi
Szőlős-diós spagetti hidegen veronika74
Pizza receptek
Sonkás tekercs tereza54
Négysajtos pizza veronika74
Pizzás táska 1vargaildyko
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Pizzás tekergők bubszi
Pizza margherita recept boszorlany
Pizzás tekercs mkatus
Sós kifli variációk gereica
Mini pizza recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra klara50
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger baratnu
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirke hamburger banb
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU