| ****DIÓS-ALMÁS**bejgli*** |
|
Hozzávalók
Elkészítési idő: kb. 90 perc
Nehézségi fok: nehéz
A tésztához:
50 dkg liszt
csipet cukor
2 dl tej
20 dkg margarin
2 db tojás
2 dkg élesztő
10 dkg porcukor
csipet só
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
0,5 dl olaj
10 dkg mazsola
csipet fahéj
10 dkg cukor
80 dkg alma
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***darált**HÚSOS**PITE*** |
hűtőszekrénybe tesszük.
2.Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon akkora (kb.30 centis) kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 26-27 centi átmérőjű, alacsony peremű, kikent formát kényelmesen kibélelhessük vele úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát villával megszurkáljuk, nehogy sütés közben felpúposodjon.
3.Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) 8 perc alatt elősütjük.
4.A hagymát és a répát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit lereszeljük. Az ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Diós bejgli |
A hozzávalók 4 rúd bejglihez elegendőek:
1 kg szénhidrátcsökkentett liszt
10 dkg Rostédes
2 dkg élesztő
2 dkg só
6 dl tej
2 db tojássárga
60 dkg vaj
A liszteket elkeverjük és belerakjuk a sót meg a vajat, kicsit összedolgozzuk a tésztát. Az élesztőt és a rostédest a sárgájával és a tej harmadával összekeverjük és elkezdjük gyúrni a tésztával együtt. Folyamatosan adjuk hozzá a maradék tejet. Nagyon figyelve, hogy ne égessük le a tésztát. A kész tésztát ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Zserbó |
az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és 1 órát langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világos pirosra nem sül. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
20 kockára szeletelve 1 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| ..nagyon finom.. |
|
megszórjuk.
A tésztát két felé osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket a tepsibe helyezzük. Tetejét baracklekvárral megkenjük, és az almatölteléket elosztjuk rajta, majd rákerül a másik tészta lap.
A másik tojást a tetejére kenjük, több helyen villával megszurkáljuk, készre sütjük. Tűpróba szükséges.
Ha kihűlt, szeleteljük.
egy másik recept...
hozzávalók:
25dkg margarin(én 15dkg zsirt használtam)
45dkg liszt,
1 tojássárga
1dl tejföl
7dkg ... |
bozsanyinemanyi  |
|
|
| |
| 3 közkedvelt diós sütemény |
az egyik cipót. A lekvár felét egyenletesen rákenjük és megszórjuk a cukrozott dió felével. Erre rátesszük a második kinyújtott lapot, amit megkenünk a maradék lekvárral és rászórjuk a maradék cukros diót. Rátesszük a harmadik lapot, villával megszurkáljuk és fél órát pihenni hagyjuk.
4. Előmelegített sütőben pár percig 200°C-on, majd 180°C-on tovább sütjük. Az egész sütés kb. fél óra. Tetejére tetszés szerint olvasztott tortabevonót, vagy csokimázat teszünk.
Porhanyós diós ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 3 süti a nagyi konyhájából |
tojásfehérje
16 dkg kristálycukor
30-35 dkg baracklekvár
A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, és a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát kb. 20x20 cm méretűre, fél cm vastagra nyújtjuk, megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben enyhén világosbarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, elkenünk rajta 2-3 evőkanál baracklekvárt. A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a lekvárral megkent tésztán. A ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 3 villámgyors pizzarecept |
3 villámgyors pizzarecept hétvégére
A pizzarendelés nem olcsó mulatság, ráadásul az így kapott étel íze általában meg sem közelíti a frissen sütött háziét. Próbáld ki három villámgyorsan elkészíthető pizzareceptünket!
Házi pizza
A munkából hazaérve sokszor eszünkbe jut, milyen Jó lenne, ha valaki házhoz szállítaná a családnak a vacsorát, mi pedig megszabadulhatnánk a főzés nyűgjétől. A pizzarendelés erre azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen az így kapott étel nem csak ... |
grimilda  |
|
|
| |
|
|