| 6-féle mennyei lasagne.... |
|
személyre):
1 nagy fej vöröshagyma, 2 doboz darabos paradicsom (konzerv), 1 nagyobb konzerv vagy 2 üveg csiperkegomba, 250 ml főzőtejszín, 1 csomag lasagne- vagy csuszatészta, ízlés szerint fokhagyma, sajt, olaj, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, esetleg olajbogyó
Elkészítése:
1. A megtisztított, felaprított vöröshagymát kis lángon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és megpirítjuk.
2. Az egész konzervparadicsomokat nagy kockákra vágjuk, és a ... |
maca23  |
|
|
| |
| A kenyértészta átváltozásai |
tésztát gazdagíthatjuk fűszerekkel, adhatunk hozzá bármilyen zsiradékot - kezdve a libazsírtól, át a vajon, egészen az olívaolajig.
A tésztába tehetünk pirított olajos magvakat, dinsztelt hagymát, szalonnapörcöt, túrót, sajtot, apróra vágott olajbogyót, a listának csak a képzelet és a józan ész szab határokat.
Kis baguette-ek is készülhetnek, szendvicsnek ideálisak
A tésztából formázhatunk kenyeret, készíthetünk hosszabb, baguette-et idéző rudakat, sodorhatjuk zsemlének, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A kenyértészta átváltozásai |
tésztát gazdagíthatjuk fűszerekkel, adhatunk hozzá bármilyen zsiradékot - kezdve a libazsírtól, át a vajon, egészen az olívaolajig.
A tésztába tehetünk pirított olajos magvakat, dinsztelt hagymát, szalonnapörcöt, túrót, sajtot, apróra vágott olajbogyót, a listának csak a képzelet és a józan ész szab határokat.
Kis baguette-ek is készülhetnek, szendvicsnek ideálisak Kis baguette-ek is készülhetnek, szendvicsnek ideálisak
A tésztából formázhatunk kenyeret, készíthetünk ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A ketchupról és más paradicsom |
szószoknak több klasszikus válfaja létezik. A Napolitanában a paradicsom mellett szerephez jut a hagyma, fokhagyma és a friss fűszernövények, az Arrabiata mártás csípős jellegét a paradicsommal főzött chili adja, a Puttanescába a paradicsomon kívül olajbogyó és szardella kerül, míg a nevében igen megtévesztő Marinara csupán fokhagymával és bazsalikommal turbósított paradicsom.
Az olasz konyha gyakran használ fűszeres paradicsomszószt
A szószokat elkészíthetjük akár negyed óra alatt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A ketchupról és más paradicsom |
|
szószoknak több klasszikus válfaja létezik. A Napolitanában a paradicsom mellett szerephez jut a hagyma, fokhagyma és a friss fűszernövények, az Arrabiata mártás csípős jellegét a paradicsommal főzött chili adja, a Puttanescába a paradicsomon kívül olajbogyó és szardella kerül, míg a nevében igen megtévesztő Marinara csupán fokhagymával és bazsalikommal turbósított paradicsom.
Az olasz konyha gyakran használ fűszeres paradicsomszószt
A szószokat elkészíthetjük akár negyed óra alatt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a megsózott, fokhagymával alaposan bekent, tetszés szerint feldarabolt, konyhakész húsdarabokat s a négy részbe vágott, cukros szirupban ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Caponata (szicíliai padlizsánragu) |
vöröshagyma, 2 ág halványzeller (szárzeller), 80 dkg paradicsom (60 dkg konzerv hámozott paradicsom is lehet), kb. 8 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál vörösborecet vagy balzsamecet, 3 evőkanál kapribogyó, 3 evőkanál magozott fekete olajbogyó, őrölt fekete bors, 2-3 ág bazsalikom
1. A padlizsánokat megmossuk, majd miután a kocsányukat levágtuk, 2 centis kockákra daraboljuk. Kb. 1 evőkanál sóval összeforgatjuk, fél órán át állni hagyjuk.
2. A mazsolát langyos vízbe vagy ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Dresszinges csirkesaláta |
Dresszinges csirkesaláta
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell filé, só, őrölt zöldbors, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 nagy fej jégsaláta, 2 szem paradicsom, 1 fej lilahagyma, 1 zöld színű kaliforniai paprika, 1 dl olíva olaj. 10 db fekete olajbogyó, 2 szál friss bazsalikom, petrezselyem levél
Dresszing: 1 citrom leve, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál cukor, 1 csomag friss kapor
Elkészítés: A csirkemell filét fűszerezze sóval, borssal és aprított fokhagymával, majd kevés vajon süsse pirosra. ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|