| Arab etelek |
|
tej, 2-3 ek. citromhéj, só.
Olajban, lassú tűzön pirítsuk aranysárgára a fokhagymát, öntsük hozzá a forró vizet, az ételízesítőt, szerecsendiót. Főzzük kb. 5 percig.
Keverjük össze a rizslisztet a vízzel, tejjel, habarjuk a fokhagymás vízbe. Tegyük hozzá a kurkumát. Állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Ha kész szedegessük ki a fokhagymát, keverjük a mártásba a citromlevet. Hűtsük jól le.
Kerek, mély tálkákban tálaljuk.
Pittával vagy egyéb kenyérrel, esetleg ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Dió, mák, mogyoró |
cinket, mangánt, rezet és vasat. A mákszemekben nagyobb mennyiségű olaj van. Ez az olívaolajjal egyenértékű: étolajnak és 1-2 mokkáskanállal, pl. salátákra csepegtetve, étkezési célra is felhasználható.
RECEPTEK
Fokhagymás csirkemell dióval rakva
Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 15 dkg darált dió, 2 gerezd fokhagyma pépesítve, 2 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, bors, vaj a sütéshez.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Diós-fokhagymás rántott szelet recept |
Hozzávalók:
8 szelet sertés comb
1 fej fokhagyma
1 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő
6-7 dl tej
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg dió
10 dkg liszt
3-4 db tojás
só
olaj
Elkészítés:
A sertés combot csak nagyon gyengéden klopfoljuk ki.A fokhagymát megtisztítjuk és bele zúzzuk a tejbe. Hozzáadjuk az ételízesítőt.
Belehelyezzük a húsokat. Egy éjszakára lefóliázva a hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokat kiszedjük a ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Elsősegély a kamrából: a tészta |
illethetjük.
Paradicsomos penne - gazdagíthatjuk kis maradék kolbásszal, vagy akár konzerv olajos hallal
A tejföl és a paradicsom mellett a tejszín is remek szószalap lehet. A maradék habtejszín felhasználására is alkalmas egy fokhagymás, rozmaringos ragu, amibe belekerülhet mindaz, ami a hűtőben lakik, és stílusában illeszkedik a tejszínes vonulathoz. Lehet az sonka, húsos szalonna, maradék hideg sült, de dolgozhatunk dinsztelt, főtt vagy konzerv zöldségekkel is. A dinsztelt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Fokhagymás diós pogácsa |
|
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
25 dkg tehéntúró,
20 dkg margarin,
5 dkg darált dió,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
bors,
1 mokkáskanál só,
a tészta nyújtásához kevés liszt.
A tetejére
20 dkg durvára vágott dió
és 1 tojás.
Elkészítés:
A hozzávalókból sima tésztát ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Fokhagymás-diós füstölt lazac tükörtojással recept |
Hozzávalók:
10 dkg lazac füstölt
6 dkg paradicsom vagy 2 dkg paradicsompüré
8 dkg újhagyma
0,5 dl vörösbor
5 dkg dió
1 evőkanál Rama margarin
csipet bors őrölt
3-4 db fokhagymagerezd
1 db tojás
Elkészítés:
Margarinon megpirítjuk a durvára vágott diót, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát.
Beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot és a szétzúzott fokhagymát. Felöntjük a vörösborral, pár pillanatig pároljuk ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Fokhagymás-diós lapcsánka recept |
Hozzávalók:
35 dkg burgonya
2 evőkanál liszt
1 db tojás
4-5 db fokhagymagerezd
8 dkg dió durvára vágott
só
bors
Rama margarin kisütéshez
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát.Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a durvára vágott diót.
Sóval és borssal ízesítjük és jól összekeverjük.Forró serpenyőben hevített margarinon mindkét oldalát megsütjük. ... |
toth_beata  |
|
|
| |
|
|