| Főzőcskézzünk olcsón |
|
pörköltnek, gulyásnak, levesbe, natúr sültnek vagy kirántott húsnak is.
Ha a pulykát egészben sütjük meg, rendszerint nagyon sok eldobódik belőle - ugyanis csak a gyakorlott, nagyon ügyes háziasszony képes az egészet omlósra sütni.
Szerb csirkeszoté
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 szál zeller, 1 kk. gulyásfűszer, 4 ek. olaj, bazsalikomlevélkék, Vegeta, ketchup ízlés szerint.
Az apróra vágott hagymát és a lereszelt ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
kecskesajt
2 ek tej
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
só
bors
tej és fokhagyma a hús áztatásához
Elkészítés:
A vastag pulykaszeleteket legalább 2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk.
Az összes fűszerből fél teáskanálnyit az olajhoz keverünk.
A sajtot a tejjel simára keverjük. A fokhagymát áttörjük és a sajthoz adjuk. A maradék fűszereket is hozzákeverjük a sajtos masszához. Paprikával, sóval, borssal ízesítjük.
A ... |
cipello  |
|
|
| |
| LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Szerb leves
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg sertéscomb
* 1 szál póréhagyma
* 2 fej vöröshagyma
* 2 szál sárgarépa
* 5 dkg rizs
* 2 tojás
* 1 csokor petrezselyem
* 1 evőkanál ecet
* 1 dl tejföl
* 1/2 dl olaj
* 1/2 teáskanál paprikakrém
Elkészítés:
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, a hagymát, és a sárgarépát megtisztítjuk, majd karikákra ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Pljeskavica, csevap, mititei |
|
húsgombócokat Nyársakra is húzhatjuk a fűszeres húsgombócokat
Később egész Európában ismertté vált, bár ma már inkább csak a Balkánra jellemző a grillen készített darált húsból formázott pogácsa vagy hosszúkás rúd készítése. Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Albániában, Törökországban igen nagy hagyományai vannak ezeknek az ételeknek. Ki ne ismerné a csevapcsicsát, a pljeskavicát, a mititeit, a különféle egzotikus koftákat, a keftedeszt vagy a kebabot?
A legtöbb esetben ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Saslik, rablóhús, nyárs |
ÉTELEK
Grillezett rolád
Grillezett rostélyos
Krinolinkoszorú
Sörös bajor virsli
Török fasírt (Izgara köfte)
Csevap 001.
Csevap 003.
Csevap 004 (koszovói módon)
Angolos kolbászkák
Mititei (román étel)
Pljeskavica (szerb étel)
Marinált steak roston
DISZKOSZBAN SÜLTEK
Diszkosz Silvanus módra
A kirándulások, kerti partyk, nyári összejövetelek csúcspontja a grillezés. Ehhez jön néhány tipp és trükk, ami hozzásegít bennünket ahhoz, ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Szerb Gyuvecs |
Szerb Gyuvecs
Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb,
30 dkg birkacomb
20 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis padlizsán,
6 zöldpaprika,
6 paradicsom
1 dl rizs,
2 nagy burgonya,
1 l leveslé
só, őrölt bors, pirospaprika, petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húsokat és a szalonnát kockákra vágjuk, a zöldségeket ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Szerb bableves....... |
Szerb bableves...
A bableves ízesítésére szolgáló rózsapaprika eléggé csípős - használhatsz helyette édesnemes paprikát.
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg fehér szárazbab, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 piros chilipaprika, 1 sárga kaliforniai paprika, 2 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek rózsapaprika, 1 babérlevél, szárított kakukkfű, 20 dkg kolbász, 1-2 ek ketchup, só, bors ... |
maca23  |
|
|
| |
|
|