Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Harta –
Ízőrzők - Harta - receptek

Kakaskirály rétestésztában
Hozzávalók: egy megtisztított, feldarabolt kakas, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál só, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, 10 dkg liszt. A réteshez: 40 dkg félfogós liszt, 1 tojás, 1 csapott teáskanál só, 1 evőkanál sertészsír a tésztába, további 2-3 evőkanálnyi a locsoláshoz, és a kenéshez.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagyobb lábosban, sertészsíron üvegesre pároljuk. Először csak kevés vizet öntünk rá, hogy sűrűbb legyen a szaftja. Hozzákeverjük a kakas húst, felöntjük . egy liternyi vízzel, és fedő alatt főzzük, amíg felforr. Ekkor fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, sóval, fokhagymával. Lassú tűzön másfél-két órán át puhítjuk.
Közben elkészítjük a rétest. A lisztet a tojással, négy deci langyos vízben feloldott sóval kidolgozzuk. Hozzádagasztunk kevés zsírt is. Amikor már teljesen sima a tészta, lisztezett gyúródeszkán is alaposan meggyúrjuk. Letakarjuk, és legalább 20 percig pihentetjük.
A megfőtt kakaspörköltből a húst kiszedjük, kicsontozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Egy merőkanálnyi szafttal elkeverjük, hogy ne legyen túl száraz a töltelék. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
A megpihent tésztát sodrófával kicsit megnyújtjuk, és újabb tíz percig pihentetjük.
A pörköltszaftot a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
A rétest lisztezett terítőn széthúzzuk. A szélét legombolyítjuk. Sertészsírt melegítünk, azzal locsoljuk a tésztát, felhajtjuk a széleit, töltelékkel kiadósan megszórjuk, és feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük olvasztott zsírral. Előmelegített sütőben megsütjük. Rézsútosan szeleteljük. Szafttal, és ízlés szerint tejföllel locsolva kínáljuk.

Rétes leves
Hozzávalók: 1 fakanálnyi sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál só, a rétes legombolyított széle.
Sertészsírban világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával, és azonnal felengedjük egy liternyi vízzel. Köménnyel, sóval ízesítjük, és felforraljuk.
A rétestésztát átdolgozzuk, kicsit megnyújtjuk, és pár percig pihentetjük. Lisztezett abroszon széthúzzuk, olvasztott zsírral meglocsoljuk a tetejét, feltekerjük, zsírozott tepsibe tesszük, és ropogósra sütjük. Kicsit hűtjük, feltördeljük, beletesszük a köményes levesbe, és azonnal fogyasztjuk.

Hartai zsiványpecsenye
Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj, 40 dkg rizs, 2,5 dl étolaj, só, 10 dkg liszt, 3 teáskanál őrölt fekete bors, 6 gerezd fokhagyma, fél liter, lehetőleg házi lecsó (frissen is elkészíthetjük), 20 dkg üveges, vagy előpárolt zöldbab, 40 dkg csípős kolbász.
Lábosban fél dl étolajon megpirítjuk a rizst. Felöntjük hét dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, maximum kétszer átkeverjük, lefedjük, és betesszük a sütőbe. Mire a hús elkészül, a rizs is megpuhul.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és lisztben átforgatjuk. Serpenyőben két decinyi étolajon mindkét oldalán átsütjük. Másik edénybe áttesszük, három deci vizet öntünk alá, őrölt borssal, sóval, és apróra vágott fokhagymával fűszerezve, fedő alatt puhára pároljuk.
A harmadik serpenyőbe beleöntjük a lecsót és a zöldbabot. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, hozzákeverjük, és összesütjük.
Tálalásnál a rizs mellé helyezünk két szelet húst, és az egészet gazdagon beborítjuk kolbászos lecsóval.

Főtt bundás kenyér
Hozzávalók: fél kg szikkadt kenyér, 15 dkg liszt, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 teáskanál őrölt pirospaprika.
A kenyeret felszeleteljük, a haját levágjuk. 3-4 szelet belét összemorzsoljuk. A lisztet csipetnyi sóval, és annyi vízzel csomómentesre kikeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Közben nagyobb lábosban, kevés sóval vizet forralunk. Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a kenyérmorzsát. A petrezselymet apróra vágjuk, és rászórjuk. Sózzuk, és levesszük a tűzről. A kenyérszeleteket a lisztes habarásban megforgatjuk, és a lobogó vízben hirtelen kifőzzük.
A morzsára őrölt paprikát szórunk, és rászedjük a bundás kenyereket. Megforgatjuk benne, és már fogyasztható is.

Pandúr gulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 dl étolaj, 70 dkg gomba, 60 dkg sertésvelő, 2 csokor petrezselyem, őrölt fekete bors, őrölt kömény, 3 babérlevél, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 csapott evőkanál csípős paprika, só, 6 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, 1 kg burgonya, 4 dl tejföl, 1 evőkanál mustár.
A marhahúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra szeljük. Kiveszünk belőle 30 dekát, és sertészsíron üvegesre pirítjuk. A maradék hagymát elfelezzük, és két külön serpenyőben, 1-1 dl étolajon pirítjuk. Közben a gombát szeletekre vágjuk, és az egyik edénybe, a hagymához keverjük. A zsíron megdinsztelődött hagymához hozzákeverjük a marhahúst, az utolsó serpenyőbe pedig az előre átmosott velő kerül. A petrezselymet apróra vágjuk, és a párolódó gombához keverjük. Mindkét serpenyőbe szórunk őrölt borsot, sót, ezzel a gomba és a velő el is készült. A lábszár alá 1-2 deci vizet öntünk, beledobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, és legalább egy-másfél óráig pároljuk. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret és krumplit megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A majdnem puha lábszárpörköltet fűszerezzük 1 teáskanálnyi őrölt borssal, köménnyel, babérlevéllel, csemege-és csípős paprikával, felöntjük fél liter vízzel, és amikor felforrt, a darabokra vágott zöldségeket is beletesszük. Amikor ezek is megpuhultak, akkor hozzákeverjük a gombát és a velőt. Legvégül még a tejfölt és mustárt adunk hozzá.

Kútkifli
Hozzávalók: 55 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, 3 tojás, 4 dl tejföl, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 citrom héja. A töltelékhez cukorral, kevés tejjel, citromhéjjal összefőzött darált dió, sűrű szilva-vagy baracklekvár, a sütik tetejére kristálycukor.
A langyos tejbe szórunk kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe beletesszük a zsírt, enyhén megsózzuk, és hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet. Összegyúrjuk három tojás sárgájával, tejföllel, és a citrom reszelt héjával. Liszttel leszórjuk a tetejét, lefedjük a tálat, és hűtőszekrényben legalább egy órán át kelesztjük.
A megpihent tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, és a közepükbe diós-és lekváros tölteléket halmozunk. Feltekerjük, a tetejüket tojásfehérjével átkenjük, és kristálycukorba mártjuk. Kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ott még 10-15 percet pihentetjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt kisütjük. Készíthetjük mákos töltelékkel is.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húst kiszedjük, merőkanálnyi szafttal, megpihent tésztát, tejfölben elkevert, rétest lisztezett, szélét legombolyítjuk,

*UPDATE* Zöldbab főzelék sült
kolbásszal Hozzávalók: 3 fő 60 dkg zöldbab 20 dkg kolbász 20 dkg virsli 2 dl tejföl 10 dkg vöröshagyma só, bors, citromlé, petrezselyem, fűszerpaprika, olívaolaj Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt puhára pároljuk a babot. Leszűrjük, a bab felét kevés ...
1vargaildyko 1vargaildyko
. Nagybaracskai halászlé.
10 személyre: 2 db 1-1,5 kg-os ponty 1 kg másfajta hal 5-6 fej vöröshagyma 10 dkg fűszer-paprika 1 db paradicsom 1-2 db zöldpaprika, esetleg cseresznye-paprika 1-2 gerezd fokhagyma só A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, mélyen irdaljuk, daraboljuk. Külön tesszük a hal-fejet, hasaalját és a farkát. A 6-7 centis hal-darabokat besózzuk, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Lábasba tesszük a hal-fejet, a hasaalját, a farkát, az apróra vágott vöröshagymát majd ...
csibi52 csibi52
1-2-3 Recept
Visegrádi mandulás csirke Hozzávalók: 1 csirke, 2 db zsemle, 8-10 dkg mandula, 3 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, só, törött bors, gyömbér. Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa. A zöldbabot a szokásos módon megtisztítjuk, majd két - három centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, ezután ráöntjük a megmelegített tejet, és folyamatosan kevergetve, sűrűre főzzük. Zúzott fokhagymával, sóval, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
Cayenne-bors 1 kk durvára tört mustármag A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk. A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk. Lengyel ...
anna4459 anna4459
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
3 tuti recept,hónapos retekkel
szeletelt, főtt sonka, 5 dkg majonéz, 150 g tejföl, 2 ek ketchup, csipetnyi cukor, 1-2 ek konyak, só, bors Elkészítése: 1. A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöntjük, és hűlni hagyjuk. A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A retket négyfelé vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sajtot meg a sonkát csíkokra metéljük. 2. A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a ketchuppal, majd cukorral, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. A ...
maca23 maca23
Süti ajánló
Tojás konyak bubszi
Mézes meggyes tundihugi
Feketeerdő torta xilittel recept kovacs_zsoka
Diós szalámi renata750510
Pudingos szórós ibolya58
Cseresznyés pite horvathnemagdi
Fagylaltos palacsinta bubszi
Gesztenyebomba horvathnemagdi
Meggyes pite pudingos töltelék akiram45
Amerikai sajtos muffin 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Csirkemell csirkemájjal töltve bubszi
Diós-mézes pulykapecsenye bubszi
Pekingi kacsa horvathnemagdi
Ez is Ádika ajándéka zsokanita
csirke gombával mártásban bubszi
Borban sült részeges csirke suzymama
ANANÁSZOS GRILLcsirke bubszi
Borókás vaddisznóragu klerierzsi
Kijevi kotlett bubszi
Becsinált csirke (ausztrál) bubszi
Marhából készült ételek
B receptek horvathnemagdi
Különleges palacsinta bubszi
Szegedi csípős szalámi bubszi
Erőleves cérnametélttel recept gonda_katalin
Toledói tokány bubszi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Virágkonyha taltos1
Csirkemell tekercs grillezve roanna
Egzotikus pulykarolad margareta51
Marosszéki heránytokán horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
tardi kaszáspecsenye ibolya58
Kukoricás fasírt – suzymama
Tepsis húsos burgonya zsokanita
Szűzérmék szilvamártással agimami7
Sertéspörkölt bakonyi krumpli gombóccal tinka1951
Rakott káposzta, különleges recept, ha ezt megkóstolod a ked suzymama
Káposztaleves módosan bubszi
Húsos rántott töltött paprika bulac57
Rakott kel- szelidszeder
Halból készült ételek
Tejfölös ponty bubszi
Receptek horvathnemagdi
Pikáns halgombócleves 1vargaildyko
Pontykocsonya yaskane
Dunapentelei halászlé bubszi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Halgombóc leves bubszi
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Halászlé 5. bubszi
Vad ételek
Magyar gasztronómia grimilda
Lapcsánka erdész módra bubszi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
B betűs receptek horvathnemagdi
Telkibányai raguleves! ibolya58
Spagetti ajánló
Spagetti olajbogyóval bubszi
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
olasz CSIRKEGULYÁS SAJTTAL bubszi
Saláták, öntetek kannalidia
Spagetti holland módra ... mailona
Rakott milánói recept boszorlany
Padlizsán sonkás-gombás raguva rochlitzne
Mennyei ízek - vegetáriánus ét andrilaszlone
Akár vacsorának....... szisszy83
Paradicsomos húsgombóc baratnu
Pizza receptek
Csirkemell toszkán módra horvathnemagdi
Pizzás rúd aranyibarbara
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Töki pompos relisisi
Csőben sült mediterrán zöldség 1vargaildyko
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Káposztás-sonkás pizzatöltelék bubszi
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Kapribogyó, bimbófűszer horvathnemagdi
Pizza tekercs recept tinka1951
Hamburger receptek
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Csirke hamburger cajun módra klara50
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU