Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
korzistka gavrila /gabor/ [g...

Tatyikam, ha bar ketten vagyunk ithon, de meg mindeg sok embernek fozok ,mert a gyerekek el tavoztak, de nem tudok ket szemelyre fozni, ugy hogy akarmikor az ajtomat nyitod,mindeg fincsiseg lessz, es elvezheted, a mai palacsintara mar ket gyerkocom be is jelentkezett, nagyon szeretik a juh turoval, es dinsztelt kaposztaval toltott palacsintat
#850
2008. november 6. 10:42
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Birsalmaleves 1.
Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára főzzük. (A főzőlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.) Ezután az egészet levével együtt áttörjük, beledobunk két deka vajat, és egy deci tejföl meg egy evőkanál liszt keverékével besűrítjük. Néhány perces forralás után tálalhatjuk, de jégbe hűtve is jó. (Még finomabb, ha akad a háznál maradék tojásfehérjénk: a kevés kristálycukorral kemény habbá vert fehérjéből forró tejbe vagy vízbe galuskákat szaggatunk, és ha megfőttek, a kitálalt leves tetejére tesszük.)
Birsalmaleves 2.
(4 személyre)
Hozzávalók: 5 dl alma ivólé, 1 nagy birsalma (vagy birskörte), 3 szem szegfűszeg, 1 darabka fahéj, fél citrom, ízlés szerint kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dl kefir, 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor, csipetnyi só.
A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk, majd ismét megmossuk, és kis fazékba tesszük. Ráöntjük az almalevet és beletesszük a megmosott, hajszálvékony karikákra vágott, kimagozott citromot. Egy másik edénybe belerakjuk a birsalma héját és a csumáját, valamint a szegfűszeget. Csak annyi gyümölcslevet öntünk rá, amennyi egy ujjal lepi el a héjat. Felforraljuk, és 10 percig főzzük, majd a másik fazékban lévő birsalmára szűrjük a levét. A birsalmás levet felforraljuk, és 4 percig főzzük. Közben a pudingport simára keverjük a kefirrel, és behabarjuk vele a forrásban lévő levest, csak azután ízesítjük a kristálycukorral.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.
#849
2008. november 6. 09:40
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

847: Mehetek ebédre ? Nagyon szeretem a "paszuly" levest füstölt hússal.Nagymamám tudta a világon legjobban főzni,olyan debreceniesen.
#848
2008. november 6. 09:15
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 09:07
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Mai menu;;;nekem ,paszuly leves fustolt hussal,paraszt palacsinta toltve, dinsztelt kaposztaval, hagymaval,turoval. A nejemnek;;salata leves, spenot fozelek ket fasirtal, kompot es slussz neki,FOGGYON LE!!!!!!!
#847
2008. november 6. 09:07
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

841: Évikém! Amíg a húsok megfőnek, addig a rizs is elkészül.
#846
2008. november 5. 09:38
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 4. 19:30
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Klarikam, ez nem mervado, az ido, mert engem reggel 5,5,30- korki dob az agy magabol, 7-ig csendes munkakat vegzek, mind a reggeli meg szerkesztese a nejemnek, a kavekat meg csinalom, por torles, es ebed szerkesztes, utanna jon a ajosabb munka. Most peldaul,amig meg fog foni a fustolt husos paszuly leves, megtakaritok egy zsaknyi tormat, mert azt a csalad nagy elo szeretettel eszi/nagyon egeszseges/minden fajta husok melle
#845
2008. november 5. 09:02
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

843: Neked is! Épp egy órával később!
#844
2008. november 5. 07:47
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 5. 06:47
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Palinkas jooooooreggelt, dolgos szep napot kivanok mindenkinek
#843
2008. november 5. 06:47
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

841: Nem kellene,de én főzöm,úgy mint a levestésztát bő sós vízben.
#842
2008. november 4. 20:03
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 4. 19:30
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

840: Igen ez már ismerősebb.Nem kell egy kicsit sem előfőzni rizst?
#841
2008. november 4. 19:30
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 4. 11:03
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

80 dkg darált sertéshús
1.5 kg savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
15-20 dkg jóféle szárazkolbász
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
frissen őrölt feketebors
15 dkg főtt rizs
10 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
4-5 dl tejföl
Olajon megpirítom a hagymát, rádobom a darált húst, a felkarikázott kolbászt, a felaprított fokhagymát és fehéredésig sütöm. Amikor levet enged, megpaprikázom, sózom, borsozom, puhára főzöm. Ha kész, belekeverem a rizst. (Nem árt, ha van egy kis szaftja, amit a rizs felszívhat). A savanyú káposztát kimosom és kinyomkodom ha túl savanyú, és egy kis víz hozzáadásával 20 percig párolom. Ha mindent előkészítettem, következik az étel összeállítása.
Egy nagy tepsit vékonyan kiolajozok, ha olyanom van, meghintem zsemlemorzsával. A káposzta felét a tepsibe terítem, ráteszem a rizses-húsos masszát és beborítom a káposzta másik felével. Jó vastagon megkenem tejföllel a tetejét, vékony szalonna-szeletkéket teszek rá és előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha a tejfölt beszívta és a szalonna pörcösre sült. Tálalásnál jó friss fehér kenyeret és további tejfölt kínálok hozzá.
#840
2008. november 4. 11:03
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

837: Na latod Evikem, ez egy arany mondas, AHANY HAZ ANNYI SZOKAS
#839
2008. november 4. 10:30
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 4. 09:32
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Ilike! Azt akartam írni,ha nem terhellek vele.A nem kimaradt!
#838
2008. november 4. 09:34
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Ha terhellek vele,légyszíves Te is ird le a rakott káposzta receptjét,mert ezek szerint Erdélyben is ahány ház annyi szokás.Egyébként rég nem jelentél meg egyik topikban sem.Hiányolunk.
#837
2008. november 4. 09:32
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2008. október 20. 16:16
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na most megyek dolgozni, mert var a munka,es a konyha,kave szunetbe majd be nezek ide
#836
2008. november 4. 07:59
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Szia Tatyi, ezt meg probalom, mert minden van hozza, es foleg nagyon szeretem a csipos paprikat, annyira,hogy nem letezik nap hogy ne egyek, foleg ha ismernek a csipos paprika kivalloan jo hatasait az emberek, biztosan ok is minden nap ennenek
#835
2008. november 4. 07:57
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Erdélyi pásztorsaláta
1 nagy vagy 2 kis fej saláta
1-2 evőkanál borecet
3-4 evőkanál olaj
10 dkg csípős (érett) juhtúró
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 összemorzsolt szárított cseresznyepaprika
A salátát leveleire szedjük, megmossuk és leitatjuk, vagy salátacentrifugában megszikkasztjuk. Tálalásig behűtjük. Ekkor a szalonnát nem túl apró kockákra vágjuk, ropogósra kisütjük, és pecsenyelapáttal papírtörlőre szedjük. A salátát kevés borecettel és az olajjal meglocsoljuk, a juhtúrót rámorzsoljuk. Végül a még meleg szalonnapörcökkel és a cseresznyepaprikával megszórva tálaljuk. Sózni nem szabad, mert a túrótól és a szalonnától elég sós. Azonnal tálaljuk. Csak annak ajánljuk, aki szereti az erős, csípős ízeket.
#834
2008. november 4. 07:51
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

A mai egyszeru ebed mindjart keszul is, a mai menu;;;fustolt husos krumpli leves,juturos csusza tejfollel le ontve
#833
2008. november 4. 07:22
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ha szeretitek a BEAUF salatat/nallatok talan okor salatanak hivjak/ vagy a padlizsan salatat, csak szoljatok es mar is megy
#832
2008. november 4. 06:26
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Eggyik nagyon finom recept, az olajos hal konzerv keszitese othon, nagyon finom,lehet honapokig tartositani es sok fele fincsiseget lehet csinalni meg belolle,egy szoval nagyon egeszseges es kiados dolog
#831
2008. november 4. 06:17
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Nem is emlitettem a gazdasagi reszet, mert egy nagyobb vajlingal lessz, es a frigyibe teve egy hetig/ketlem/ el al, azert irtam hogy ketlem,mert nyilt tamadas eri a pastetomot a csalad reszerol, olyan finom
#830
2008. november 4. 06:00
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Figyeljetek, vesszuk a konyha robotot,vagy hagyomanyos husdaralot, es kezdjuk le daralni a krumplit,tojast es a labosba levo hagymas majat, egy vajlingba tesszuk, rea teszunk ket nagy kanal mustart, sot ,bors, es egy jo nagy csipet majorannat, az egeszet ossze keverjuk es uveg talba helyezzuk majd tojassal, olaj bogyoval diszitjuk es be a frigyibe. Na majd ezt kenjetek a kenyerre, vagy csinaljatok szenvicseket a csalad reszere, uvolteni fognak a tetszestol mind a sziu indianok,az biztos. Na ez a bio etkezes, nem az uzleti hulyesegek. Jo etvagyat hozza
#829
2008. november 4. 05:55
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Aval kezdem, hogy nalunk a leg olcsobb hus tartozek a maj a leg olcsobb.Tehat veszunk egy kilo marha vagy diszno majat, kocka kra vagjuk.Veszunk harom szep hagymat es felszeletelve bele tesszuk egy labosba, 50 gram olajat ontunk rea ,rea tesszuk a maj kocka kat es egy 100 gram vizet, el kezdjuk dinsztelni az egeszet, ugy husz perc alatt meg van, addig meg fozunk hejjaba harom krumlit es ot tojast, amit majd megtakaritunk a hejjatol.
#828
2008. november 4. 05:48
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na figyeljetek Tunderkek,es mereg kevero boszorkanyok, most meg tanitalak benneteket egy gyors es finom maj pastetom keszitesere, ez olyan finom hogy ezentul az uzletekben levo pastetomra undorral fogtok nezni, de a csaladotok reszere el van rendezve a reggeli, vacsora, es uzsonyak a gyermekek szamara.Tobb helyen eskuvel bizonyitottak hogy ilyen finomat nem ettek
#827
2008. november 4. 05:42
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Palinkas joooooooreggelt mindenkinek, na keszuljon el hamar a csalad reszere a Gabor fajta szoszos tojas.Vesszuk a sutot, rea helyezzuk a gazra, 50-gram/fel deci/olajat teszunk bele, es mikor ez forro bele utunk szemelyenkent ket tojast.Eddig nagyon egyszeru es mindennapi dolog, most jon a boszorkanyos gyorsasag, Amikor a tojas feherje meg van, a suto szelebe ,harom ponton,szorunk egy egy keshegynyi piros paprikat, es rogton rea teszunk a paprikara ket nagy kanal tejfelt, osszesen hat kanal, sozzuk, egy keves delikat, bors,mar meg is van lehet talalni, es figyeljetek a csalad tagokat milyen szorgalmasan kezdik kenyerrel martogatni a finom szoszt
#826
2008. november 4. 05:36
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

823: Te egy eredeti pofa vagy, aki olyan jó recepteket szoktál hozni, hogy biztosan köztünk van a helyed. Csak írj nekünk sok
finomságról és olyan eredeti módon, ahogy eddig is tetted.
Nálunk biztosan szeretettel fogadunk és kívánunk jó egészséget.
#825
2008. november 3. 19:55
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 3. 18:30
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

823: Rendben! Itt nagy a fogadókészség a receptjeidre, meglásd!
#824
2008. november 3. 18:40
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 3. 18:30
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Meg egyszer elnezest kerek Tolled es Tolletek, elutesi hiba volt reszemrol, azt hittem hogy egy olyan topikra/rokon/ tetted fel a nevemet ahol a topik tulajdonos ki tiltott. Szivesen le adom ismert receptjeimet, mert a konyha a leg nagyobb hobbym, soha nem adok le recepteket a receptes konyvbol, csak kimondottan az altalam ismert es megcsinalt etelek receptjeit, mindenki izlese ,kerese, es anyagi lehetosege szerint
#823
2008. november 3. 18:30
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

820: Klubunkon kívüli topikról beszélsz, ugye? Remélem, itt sehonnan sem vagy kitiltva!
De ha úgy lenne, csak szólni kell Miklósnak, s visszaenged. Ez itt csak tévedésből fordulhat elő!
#822
2008. november 3. 18:23
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 3. 18:14
Válaszolj!








Wágner Éva [Éva]

Klári én nem akarok okoskodni,de a tárkony nagyon keveset veszít az aromájából szárítva is.Én mindig öntök a száritottra egy kis ecetet,de egyébként Te is tudod, van tárkonyecet, igy nem is kell vacakolni vele.Egyébként tárkony kapható cserepesen is.Csombor az nem, sehol se találom.Én szoktam saját kútfőmből tárkonyos tejszines pulykaragú levest csinálni.Nem nagy kunszt.Ha érdekel valakit leirom.
#878
2008. november 6. 19:10
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

kLARIKAM, ha kicsi is a mi Anya Orszagunk, csak talalsz valahol egy tarkony gyokeret. Ha nem, akkor at ugrasz ugyancsak a volt/sajnos/ Magyar Orszag reszere/ERDELY/ es itt biztos fogsz kapni
#877
2008. november 6. 18:42
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Klarikam, a paszuly levesbe, krumpli levesbe keves tarkonyt teszunk, es savanyitjuk vele izles szerint.PANYEMAES
#876
2008. november 6. 18:37
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Klarikam, most nem a paszulyrol volt szo, hanem a FUSTOLT CSONTOS tarkonyos levesrol.hi hi hi
#875
2008. november 6. 18:35
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Klari Fari, frissen jo a csok, meg nem tanultam meg ket szemelyre fozni, most is ugy fozok,mind akkor mikor velem voltak a gyerekek, de szerencsemre, egy telefonalas es mar is itt teremnek a finom falatokert. Tenyleg ,ugy ahogy irtad, ugy 6- literes leveshez kell annyi
#874
2008. november 6. 18:34
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

871: Látod, pont ez a VALAHOL hiányzik!
#873
2008. november 6. 18:29
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 18:26
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

869: Mennyiségeket nem írtál, de ami két kanálnyi ecetet elbír, az legalább nyolc literes fazék paszuly lesz!
Hiába, ahol nagy a család!
#872
2008. november 6. 18:28
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 18:19
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Klarikam, eggyet mondok, valahol szerezzel egy gyokeret belolle, akkora lesz mind egy bokor, ugy no mind a gyom, nem erzekeny, nem pretencios, egesz nyaron van,egeszen keso oszig
#871
2008. november 6. 18:26
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Folytatas, a lusta hazi tunderek rizset szoktak tenni meg bele, nem sokat egy jo maroknyit, a jo hazi tunder, az kulon szep kis nokkerliket foz meg egy tojasbol es hozza adja a leveshez, HOLGYEIM kesz siker, mert olyan iz harmoniat kapunk, hogy a csalad mar is imadkozni kezd a hazi/konyha/ tuder egeszsegeert. Jo etvagyat hozza
#870
2008. november 6. 18:24
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

FOLYTATAS,addig meg takaritjuk a zoltsegeket, murok petrezsejem, egy hagyma egeszben, ket paprika torzsastol felbe vagva, mikor a fustolt hus kezd puhulni hozza adjuk a zoldsegeket, tiz szem szemes borsot, ket nagy kanal vegetat,vagy delikatot.Mikor a zoltseg kezd puhulni, ki veszunk az uvegbol jo kanalnyi/nagy tarkony, ki csavarva a =z ecettol es hozza adjuk, mar is nagyon finom szagok kezdenek terjengeni, szegeny ferj elkezd erosen nyalazni. Addig veszunk egy nagy csuprot, egy pupojas kanal lisztet teszunk bele,harom kanal tejfolt/eredetit/nagyon pici sot, es ket nagy kanal tejet/fott/ ez a habaras, ezt addig kavarjuk amig omogen lessz es foves kozben hozza adjuk. Akkor korul belul ket kanalnyi ecetet toltunk a tarkonyrol rea,
#869
2008. november 6. 18:19
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

867: Klárikám erre mifelénk sem marad meg a füszernövény.Szoktam
mondani, hogy annyi szerencsém van hozzá, mint "jólánykáknak" a jámborsághoz.
#868
2008. november 6. 18:17
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. november 6. 18:12
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

865: Ez biztos így van nálatok. De én itt a nyugati végeken, de kishazánk délkeleti csücskében sem láttam piacon friss tárkonyt. Sajnos, a kertemben sincs. Több féle fűszernövénnyel próbálkoztam már, de valahogy nem akar sikerülni. Bizonyosan nem jó errefelé a talaj, vagy a klíma hozzá.
Marad a szárított, amit viszont be lehet szerezni. Van is itthon. Bablevesbe még eddig nem tettem, de ki fogom próbálni.
#867
2008. november 6. 18:12
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 18:06
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na kezdjuk az elejevel, veszunk egy kilo finoman fustolt husos csontokat, eloszor egy orara be aztatjuk majd a vizet rolla le dobjuk,mert azt mindenki tudja,hogy a fust rak kelto.A csontokat bele tesszuk a leves fazekba,vizet rea es haggyuk fonni, addig rendes haziaszony dorombol az uranak mind a cica es meg kinalja ferjet egy stamperli etvagy gerjeszto palesszel,.
#866
2008. november 6. 18:11
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na kezdjuk az elejevel, meg most sem keso, mert van meg a piacokon friss tarkony/zold/, ezt szepen meg mossuk ,le szikkaszuk, es a vago deszkan fel aprozzuk, es bele tesszuk az uvegekbe, semmi mast csak ecetet teszunk rea, le csavarozzuk es be a polcra a kamaraba. Mikor hasznalni kell,kiveszunk annyit ami az nap kell es a tobbire feltoltunk megint ecetet. A tarkony nagyon sok fajta levesekhez, salatakhoz fel tudjuk hasznalni, mert athato ize,es finom ecete kellemes izt ad a savanyu levesekhez, peldaul, paszuly leves, krumpli leves.
#865
2008. november 6. 18:06
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ok Vera, most el ugrom a kocsimmal a pletyka feszekbe/sogornom/a nejem utan es kesobb ,meg nyugodva szivesen le irom nektek mert mennyei
#864
2008. november 6. 16:01
Válaszolj!





Simon Ernőné [Veronika, Vera]

862: Várjuk Gábor a tárkonyos leves receptjét!
#863
2008. november 6. 15:57
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 15:31
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

hA AKARJATOK SZIVESEN LE IROM AZ IGAZI ,FUSTOLT HUSOS TARKONYOS LEVES RECEPTJET, NA AZ IGAZAN MENNYEI, DE TAVASSZAL BARANY HUSSAL MEG FINOMABB
#862
2008. november 6. 15:31
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

859: A FOKHAGYMAS RANTAST MEG IS PROBALOM, DE EL ARULOM A LENYEGET,A NAGY TITKOT,MIERT IMADJAK ANNYIRA A GYERKOCOK, MERT TOBB BENNE A FUSTOLT HUS MIND A BAB
#861
2008. november 6. 15:29
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 6. 15:21
Válaszolj!





Gocsál Istvánné Kati [Kati n...

857: Édesanyám a "bürkés" bablevest habart bablevesnek hívta.Kizárólag tarka babból főzzük babérlevéllel,de fokhagymát nem teszünk bele.Az ízesítéshez az ecet mellett pici cukrot is használunk.Nálunk Karácsony böjtjén(december 24.)mindíg ez volt az ebéd,utána mákos guba.
#860
2008. november 6. 15:22
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. november 6. 14:11
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

858: Gábor próbáld ki,hogy fokhagymás rántással készíted,meglátod milyen finom.A többivel egyetértek én is igy csinálom,csak nem teszek bele delikátot,de egy kis zellert, sárgarépát, fehérrépát,és hát jó kis füstölt csülköt.A végén teszek bele tárkonyecetet, és tárkonyt.
A fejtettbab levest pedig anyukámtól tanultam olymódon,hogy a fejtettbabot sós vízben egy egész fej vöröshagymával,amit aztán kidobok megfőzöm, és csak behabarom tejföllel.Ez a könnyű bableves.
#859
2008. november 6. 15:21
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 15:03
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

854: Tatyikam en le irom hogyan csinaljuk itt a bablevest/paszuly/, tehat egy nappal elotte meg mosom es vizbe teszem a babot,reggek oda teszem a fustolt husos csontokat fozni, mikor fo le veszem a kepzodo habjat, mikor mar majdnem puha a hus hozza adom a babot, es teszek bele;;; egy egesz hagymat, es aprora vagott paprikat, baber levelet meg torve, mikor a bab meg van ,kozben delikatot is teszek bele, csinalok egy rantast es szuron keresztul bele teszem, a hagymat ki veszem es el dobom. Talalaskor tesz mindenki tejfolt, de van aki kisse be is zoltsegeli, murokkal petrezsejem gyokerrel, es hozza ad egy kis tarkonyt is,es annak az ecetevel savanyitsa kisse, igy is nagyon finom. Ehez dukal a talalaskor a lila hagyma juj de finom
#858
2008. november 6. 15:03
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 6. 13:42
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

854: Bableves nagyon sokféle van. Egyik fajtáját, a bürkés bablevest tejföllel habarom be, pirospaprika nélkül. Csak fokhagymával és babérlevéllel, kevés ecettel ízesítem.
A többi bableves-félébe nem teszek tejfölt, csak vöröshagymás, pirospaprikás rántást.
Vagy azt sem! Például a babgulyás és a babos káposzta nálunk rántás nélkül készül.
Anyósom még ún. tésztás bablevest is szokott főzni fehér babból, de azt a férjem sosem szerette, így olyat nem főzök.
#857
2008. november 6. 14:11
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 6. 13:42
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

854: Bableves nagyon sokféle van. Egyik fajtáját, a bürkés bablevest tejföllel habarom be, pirospaprika nélkül. Csak fokhagymával és babérlevéllel, kevés ecettel ízesítem.
A többi bableves-félébe nem teszek tejfölt, csak vöröshagymás, pirospaprikás rántást.
Vagy azt sem! Például a babgulyás és a babos káposzta nálunk rántás nélkül készül.
Anyósom még ún. tésztás bablevest is szokott főzni fehér babból, de azt a férjem sosem szerette, így olyat nem főzök.
#856
2008. november 6. 14:11
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 6. 13:42
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

849: Erről még nem hallottam, de az első változatot megpróbálom elkésziteni.Örülök a receptnek!Üdv: Marcsi
#855
2008. november 6. 14:01
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. november 6. 09:40
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

853: Ti is tejföllel csináljátok a bablevest ? Adtál egy jó ötletet.Holnap péntek.Tudod van egy mondás :péntek paszulyos az inged. Ismered ?
#854
2008. november 6. 13:42
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 11:40
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na a fiam es a kis menyem, kerekre domboritotta a pocit, es gyrsan meg el mentettek maguknak othonra is a palacsintabol, ezt ugy hivjak, hogy teljes siker
#853
2008. november 6. 11:40
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

koszonom,szepen, viszont kivanom, legalabb ennyi jo legyen az eletben, hogy fincsisegekkel traktaljuk a pocit
#852
2008. november 6. 11:10
Válaszolj!








korzistka gavrila /gabor/ [g...

Tigriskem, a kovetkezo fo most szep csendesen gyongyzve, a levesek kiralya HUSLEVES, ebbol lesz finom beauf salata, es vadas, de kozben dinsztelodik a piros kaposztam is a holnapi husikhoz, mert panirozok holnap diszno tarjat, es vagy tiz csirke combot, a husik elo vannak keszitve, be vannak prezlizve is, es holnap frissen csinalom oket, ugy hogy a gyerekekes uncsik kerekre degesztik a pocit
#901
2008. november 8. 19:13
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

897: Na mondd csak, én szeretek a barátnőimnek is extra finomságokat főzni,mert értékelik.
#900
2008. november 8. 19:06
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 8. 18:21
Válaszolj!





Szabóné Gita

Holnap nem leszünk itthon, és előre főztem.
A töltöttpaprikának olyan jó illata van,
hogy a LUXOR után biztos eszem belőle.
Addig is viszlát.
#899
2008. november 8. 18:57
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

896: Mar annyi fele mutyurkem van, hogy nyugottan restit nyithatnek,de sajnos csak ketten maradtam a nejemmel, es csak hetvegeken verem fel a Laci konyhat, amikor jonnek a gyerkocok es az uncsik, mert mindeniknek tudom a szaja izet
#898
2008. november 8. 18:23
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 8. 17:58
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

896: Majd ha jo kislany leszel, akkor el arulom majd neked az igazi GORDON BLEAU, Magyarul Princi szelet,vagy rulad inkabb. Ezt csak akkor erdemes csinalni ha ilusztris vendegeid vannak, teszem fel Allamfok, vagy Miniszter elnokok, e melle negy fajta garnerung, gyonyoruen talalva, kesz siker
#897
2008. november 8. 18:21
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 8. 17:58
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

895: És tudod mivel leptem meg magam, egy marinátorral.Bele fér egy tisztességes méretű grillcsirke.Az ember lánya beleteszi,hozzá a kegyszereket, füszereket amit akar,meg egy kis száraz fehér borocskát.Összesen kilenc percig működik a készülék, és olyan pácolt húst kapsz,mintha több napot a hűtőben pácoltad volna.
#896
2008. november 8. 17:58
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 8. 17:32
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na majd a villany kemencebe, grillezed a tyukot, csirket, pulykat, persze elotte be pacolod, rogton hivo ember leszel, nem beszelve kedves csaladodrol, mikor az asztalra teszed tarcan a gyonyoru rozsda barnara sult husikat, ilyenkor az etikettet felre teszem/ha egyedul vagyok/ es ugy eszem mind oseink, vad ember modjara
#895
2008. november 8. 17:32
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Nagyon,nagyon köszönöm a gyors válaszotokat.Máris megyek és csinálom.szivecske ,szivecske ,szivecske
#894
2008. november 8. 17:25
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

891: Második fok, alulról számolva.
#893
2008. november 8. 17:21
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 8. 17:20
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

N figyelem Evikem, tedd be a tuzhely lerjebe a rakott kaposztat, tegyed mind a ket melegitesre ,alul felul,es kezdjed 150 ho fokon, mikor a kaposzta meg erlelodott ugy harminc -negyven perc mulva, ra kapcsolod a 200 fokra ugy jo husz percig, ha szereted a tetejet meg szorhatod reszelt sajtal, mert az ha meg barnult, es olvadt meg vagy, jo etvagyat hozza
#892
2008. november 8. 17:20
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

890: Éva ! A rácsot tedd a második fokra és a sütőt állitsd 180 fokra, alsó-felső lángra, én akkor szoktam berakni mikor hallom, hogy a ventillátor már leállt. Kb.35-4o pec után vedd csak felső lángra, hogy a teteje pirosodjon, egy ideig süsd így. Mikor látod, hogy a tejföl a tetején kezd pirosodni kész.
#891
2008. november 8. 17:20
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 8. 17:07
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

S.O.S
Soha nem volt villanytűzhelyem.Összeállítottam a rakott káposztát,de hiába tanulmányozom a tűzhely leirásait,csak süteményekre és húsok sütésére tér ki.Ezenkívúl a gáztüzhelynél az ember elkezdte nagylángon,majd levette takarékra,a végén pedig újból nagy láng.Na de itt,sejtelmem sincs,hogy ezt a nagy jénai rakottkáposztát, hány fokra? alsó,felső,fűtőszálra,mennyi ideig stb.stb.Tud valaki segíteni?!
#890
2008. november 8. 17:07
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

888: Beauf saláta ? Felkeltetted az érdeklődésem ! Mindig evésre csábítasz bennünket,a végén még elhízunk.
#889
2008. november 8. 17:00
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 8. 16:39
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Horgaszatbol meg jottem, es kedvet kaptam a konyhara, ugy hogy mar takaritom a zoltseget mert a levesek kiralyat akarom meg ma be fejezni,HUSLEVEST, ES CSINALOK MAJD VADAST IS ES BEAUF SALATAT IS MERT NAGYON SZERETEM
#888
2008. november 8. 16:39
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

886: Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
6 tojássárgája,
3 dkg élesztő,
5 dl tej,
7 dkg vaj,
1 evőkanál cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
a tálaláshoz:
* 2 dl sárgabaracklekvár,
* 2 evőkanál rum.
Elkészítés: A szétmorzsolt élesztőt a cukorral összekeverve 2 dl langyos tejbe öntjük, és jól összekeverjük. Letakarjuk és felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Mélyedést vájunk a liszt közepébe, amibe beletesszük a felfutott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmaradt, langyos tejet. A tésztát jól kidolgozzuk (ez a robotgép tésztakeverőjével igazán nem nagy munka), végül a vajat is beledagasztjuk. Cipót formálva belőle, liszttel meghintett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, és addig kelesztjük, amíg a térfogata duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott pohárral vagy nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Negyedóráig még a deszkán hagyjuk kelni, ezután 180 C°-ra hevített olajban 2 -3 perc alatt szép pirosra megsütjük. Egyszerre csak néhány darabot tegyünk az olajsütőbe, mert a fánkok térfogata sülés közben megnő. A sárgabaracklekvárt a rummal és 2 evőkanál vízzel simára keverve, a fánkok mellé tálaljuk. Csak frissen jó igazán! Kissé munkaigényes, ám nagyon finom.
Gábor ,kedvet csináltál a fánkhoz,holnap sütök is,ma túl fáradt vagyok hozzá.
#887
2008. november 8. 16:06
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 7. 09:31
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Nallam mar sul a finom fank
#886
2008. november 7. 09:31
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Palinkas jooooooreggelt, es kellemes pihenteto hetveget kivanok mindenkinek, Tunderkek, kotenyt felkotni,es nagyon finomakat szerkeszteni a csalad reszere
#885
2008. november 7. 07:34
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

883: Ez igy igaz.Hiába ültetem át ládába,ha nem is pár nap,de pár hétnél tovább nem marad meg.
#884
2008. november 6. 23:04
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. november 6. 21:06
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Az a baj ezekkel a csrepes fűszernövényekkel, hogy az ember megveszi,
hazaviszi és valami kifürkészhetetlen okból pár nap után tönkremegy.
Viszont a piacon vettem citromfüvet és mentát azok gyönyörűen megma-
radtak és elterebélyesedtek.
#883
2008. november 6. 21:06
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Akkor vegyetek, mert erdemes
#882
2008. november 6. 20:29
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

877: Az AUCHAN-ban tegnap láttam nálunk cserepes tárkonyt, a fűszernövény állványon. Biztos szállítottak a többibe is.
#881
2008. november 6. 20:27
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 18:42
Válaszolj!


Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

850: Ezzel én is így vagyok,még mindig annyit főzök,mintha a gyerekek is itthon lennének.Jó étvágyat a fincsi ebédhez !
#851
2008. november 6. 10:57
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 6. 10:42
Válaszolj!



korzistka gavrila /gabor/ [g...

Bocsanatot kerek tolletek, ebben a topikban szivesen vagyok, sokszor olvasom azt, most en tevedtem, ezert elnezest kerek tolletek, es Klarikatol
#821
2008. november 3. 18:17
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Tóth Györgyné, Anya Orszagunk, Magyar Orszag, Klari Fari, Imréné Klári, Simon Ernőné,

x
savanyúságra gondolsz,akkor én sem ismerem,még hallomásból sem. #1471 2008. december 9. 13:19 Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. december 9. 12:59 Válaszolj! Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 1469: Én sem ismerem! #1470 2008. december 9. 13:05 Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. december 9. 12:59 Válaszolj! Gombás ...
nagyuska nagyuska
x
házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk. #968 2008. november 13. 07:38 Válaszolj! Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 962: Évus! Nekem azt tanácsolták,hogy a tojásos masszába keverjek kevés olajat,valamint a zsemlemorzsába,vagy kukoricás panirba csak forgassam meg és ne nyomkodjam rá a húsra. #967 2008. november 12. ...
nagyuska nagyuska
x
Klári [Klári n... 1559: Biztos, hogy nem. Én tettem el úgy fejtett mewggyet, hogy csak cukor és fél deci pálinka volt rajta. Lekötöttem, s be a helyére a polcra... #1560 2008. december 21. 09:44 Előzmény Barna Lászlóné [Zsóka, Zsike] 2008. december 20. 20:09 Válaszolj! Barna Lászlóné [Zsóka, Zsike] Köszönöm a segítségeteket, jövőre kipróbálom. De a cukortól és rumtól nem kezd el korán erjedni? ...
nagyuska nagyuska
x
azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük. Sokáig elálló, omlós sütemény. 1,6 kg,180-190 db lesz ebből a mennyiségből. #491 2008. augusztus 28. 10:00 Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 507: Élesztős rétestészta Ez is nagyon finom! Harminc dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal, adunk hozzá 1 tojást, 1 tojássárgáját, egy kevés langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, egy ...
nagyuska nagyuska
x
hegyek,sütemények. Szentestén halászlé,rántott hal,évtizedek óta. #1215 2008. november 25. 18:51 Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 25. 18:16 Válaszolj! Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... Gombával rakott krumpli 2. Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli 50 dkg tisztított gomba 1 fej apróra vágott hagyma 1 evőkanál olaj 10 dkg füstölt szalonna 1 ...
nagyuska nagyuska
x
vagyunk.Igen aranyosak és letagadhatnának 15 évet. #1002 2008. november 14. 12:37 Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 14. 12:31 Válaszolj! Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] Őszibarack! 30 dkg.porcukor,20 dkg.zsir,vagy margarin,2 tojás sárgája,1 kávéskanál szódabikarbóna,ezeket kikavarjuk és adunk hozzá 2 dl.tejfölt és 75 dkg.lisztet.Összegyurjuk és 2 órát pihentetjük./Én ...
nagyuska nagyuska
x
,hisz egy szobat fel aldoztam csak erre, ahova a rengeteg dolgot tesszuk, ok csak jonnek,pakolnak, es viszik, nekunk ez is boldogsag hogy nekik oromet szerzunk, hisz ok dolgoznak, #573 2008. szeptember 3. 10:51 Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 3. 10:38 Válaszolj! Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 571: Egy modern lakás a nagyvárosokban nálunk legföljebb 35-80 négyzetméter és sokszor kamra ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Pesti burgonya bubszi
Meggyes kekszgolyó receptje: ujjozsef
Banános bonbon .... gaby13
Sütőtökös muffin akiram45
Gyümölcs kenyér majus55
Angol teasütemény margoka59
P betetűs receptek horvathnemagdi
Sajttorta edesanya
Albert Kocka 1vargaildyko
Tejszines, csokis mézes-krémes koszegimarika
Szárnyas receptek
lasagna a la forno ! ibolya58
Hagymás kenyér töltve horvathnemagdi
Szendvicsek petezsolt
Csirkemell aszalt paradicsom mártással recept baggesz20
Ananászos csirkesaláta: ujjozsef
Csípős pirított csirkemáj horvathnemagdi
GRILLcsirke OLASZOSAN bubszi
Sajtos parajjal töltött csirke bubszi
Csirke-kolbász gumbo (USA/kreo bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Hortobágyi palacsinta horvathnemagdi
Kelbimbós egy tál horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
tavaszi tésztasaláta grimilda
Hagymás libamell bubszi
Bakonyi betyárleves 2. bubszi
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sült marhaszelet gombásraguval veronika74
Sertésből készült ételek
Stefánia vagdalt sonkába teker ujjozsef
Receptek horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Csorba margareta51
Sertéspörkölt janoselek
F betűs recept horvathnemagdi
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Babos ragu bulac57
Mandarinleves (Kína) bubszi
Halból készült ételek
Narancsos finomságok horvathnemagdi
Sült lazac pirított gombás.... ujjozsef
Citromos vajkrém csibi52
Vacsora csata jjanosne
Citromos-mákos krumpli hallal migova
Szegedi halászlé 1. bubszi
Harcsa tejszínes gombamártássa klara50
Harcsa halászlé 1 recept gonda_katalin
K betűs receptek horvathnemagdi
Céklasaláta (füstölt angolnáva bubszi
Vad ételek
Itt van az ideje sarkadykati
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Lapcsánka erdész módra bubszi
Gombás szarvas-steak veronika74
Fácánpaprikás bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Spagetti ajánló
Sonkás tejszínes spagetti tundihugi
Vörös boros marharagu tundihugi
Spagetti budai módra margoka59
Recept jjanosne
Diós-csípős spagetti horvathnemagdi
Gombás-tejfölös spagetti horvathnemagdi
Csirkemájas spagetti recept kovacs_zsoka
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
Császárspagetti klerierzsi
Pizza receptek
Pizza Napoletana bubszi
Pizza másként bubszi
Gombás rátét bubszi
Gombás pizza 2 recept kovacs_zsoka
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Zöldfűszeres pizzás csiga recept baggesz20
Vitaminos pizza bubszi
Gyerekbuli szervezési tanácsok horvathnemagdi
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
Pizza recept baggesz20
Hamburger receptek
Sajtburgerleves recept roanna
Házi hamburger veronika74
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
A szója kloppenburg
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept baggesz20
Ma itt jártam: sarkadykati
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU