Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Debreceni széllel bélelt
Hozzávalók: Liszt 0.5 kg, tojás 1 db, zsír vagy vaj 3 dkg, porcukor 1 k., tejföl 1 k., só 1 késh., íz 10 dkg, vaníliás cukor 2 k.
Elkészítése: Fél kg liszthez veszünk egy egész tojást, 3 dkg zsírt vagy vajat, evőkanál porcukrot, és ugyanannyi tejfölt, késhegynyi sót. Kevés langyos vízzel rétestészta keménységűre keverjük, jól kidolgozzuk, fél óráig állni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral vagy vajjal vékonyan bekenjük, és negyedóránként, háromszor nyújtjuk, az utolsó nyújtásnál, ha töltjük, vékonyabbra, ha nem, vastagabbra nyújtjuk. Ha töltjük, bármilyen gyümölcsízzel lehet, csörögemetélővel vágjuk kockákra, sütés közben forgassuk. Ha kisült, vaníliás cukorral behintjük.

Debreceni tekercs
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 2 pár virsli, 1 tojás, 1 dl sör, 2-3 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket vékonyra verjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rátéve szorosan feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. A tojást habosra keverjük a sörrel, liszttel, sóval és borssal. (Sűrű palacsintatésztának kell lennie.)
A tekercseket először lisztbe mártjuk, ezután a tésztában megforgatva bő, forró olajban pirosra sütjük. Sült burgonyával és tartármártással kínáljuk.

Debreceni tokány 1.
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kis vizet öntünk mindig utána.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és az egészet készre pároljuk. Sós burgonyaköretet adunk hozzá.

Debreceni tokány 2.
Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk. Szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst. Pirospaprikával megszórjuk, és kevés vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús félig puha, akkor kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, valamint karikázott debrecenit adunk hozzá. Együtt készre pároljuk. Hagymás, törtburgonyával tálaljuk.
Debreceni tokány 3.
Ugyanúgy készül, mint a borsos tokány, csak egy kis erős csöves paprikával is izesítjük. Ha már a hús már félpuha, akkor beledobunk 2-3 debrecenit is, és ezzel együtt főzzük készre. Tálaláskor a debrecenit karikára vágjuk, és a tokány tetejére rakjuk. Köretként főtt burgonyát, vagy párolt rizst adunk hozzá.

Debreceni tokány 4.
Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsom püré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kis újnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk, A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával. kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól elkeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk. Sós burgonyát, tarhonyát vagy rizst adunk hozzá köretként.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tésztában megforgatva, húst szeletekre, szeletekre vágott, finomra vágott, összevágott fokhagymát, leve elfőtt,

B betűs receptek
vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A köménymagot ilyenkor elhagyjuk belőle. A debreceni kolbászt, ha megpároltuk a tokányban, kivesszük, és karikára vágjuk. Nagyon kevés felhevített zsírban megforgatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bográcsételek
Kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk meg. Mielőtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is. Energiatartalom: 2300 kJ Fehérjetartalom: 20 g Zsírtartalom: 35 g Szénhidráttartalom: 37 g Rizses lecsó debrecenivel Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só. Elkészítés: A kockára vágott, kissé ...
kloppenburg kloppenburg
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
újhagymát, és együtt 2-3 percig sütjük. Sóval, kakukkfűvel, majoránnával, köménymaggal, kockákra vágott paradicsommal fűszerezzük. Időnként kevés fehérbort aláöntve puhára pároljuk. Kifőtt csuszatésztával, saját levét aláöntve tálaljuk. Debreceni bableves Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Brownie vicky0709
Habos mákos rétes bubszi
Mákos kiflik nzsoka
Kiflismarni bubszi
Lyukas, gyümölcsös fánk veronika74
Almás habos reszelt sütemény horvathnemagdi
Hókocka tundihugi
Mákos-meggyes rétes klerierzsi
Fagyi szelet janna53
Túrós palacsinta bulac57
Szárnyas receptek
Csirke "nem lehet abbahagyni" janna53
Csirkemájjal rakott zöldbab recept boszorlany
Tejfölös kakasgulyás klerierzsi
Húsos-zöldséges-rizses muszaka 1vargaildyko
Fűszeres mustáros csirkemáj horvathnemagdi
Zöldborsós csirketokány bubszi
Ágyon sült kacsa bubszi
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
Céklaleves gerslis húsgombóccal gabfe
Paradicsomos csirkemell cukkinivel skorpiolilike
Marhából készült ételek
Receptek jjanosne
Hal a tortán jjanosne
Gombával töltött fasírt rauchne02
Karfiolmuszaka bulac57
MAGYAROS BABGULYÁS marhalábszá bubszi
Rakott hús bubszi
Zsírégető leves zsuzsaeskrisz
Hajdúsági tokány ! edesangyal
húsos sütemény ! ibolya58
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Felvidéki zsiványpecsenye horvathnemagdi
Gombás-májas csülök klara50
Gombás fasirozott rochlitzne
gödöllői töltött csirke ibolya58
Gombával töltött rántott hús veronika74
Bihari töltött káposzta bubszi
Lecsós sertéstarja recept gonda_katalin
Gombás-májas csülök klara50
Töltött káposzta édeskáposztáb bubszi
Halból készült ételek
Formáld az alakod grillezve! tinka1951
Halászlé bubszi
Receptek horvathnemagdi
D betűs receptek horvathnemagdi
Balatoni halászlé 2. bubszi
Rakott halszeletek bubszi
Vacsoracsata-Ági-Előétel veronika74
Balatoni halászlé 3. bubszi
Halászlé recept jamborlulu
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Vad ételek
rapsic vadas ! ibolya58
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Magyar gasztronómia grimilda
Fácánleves rochlitzne
Baszk fácán baratnu
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Szarvasgulyás recept boszorlany
Itt van az ideje sarkadykati
vörösboros szarvasragu faciendum
Spagetti ajánló
Spagetti-krokett bubszi
Spagetti sült fokhagymával bubszi
Borjúkaraj olasz módra zsokanita
Mai menü. mamucika
Szalonnás pulykaragu zsokanita
Spagetti mogyorós gombaraguval horvathnemagdi
ötlet hétvégére biharijudit
Cukkinis finomság tundihugi
Fűszeres spagetti veronika74
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Pizza receptek
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Paradicsom, avagy egy gyümölcs horvathnemagdi
Anticandidás lepénykenyér bkisseva
Pizzás csiga nanoka72
Pízza tekercs 1955viki
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Olasz kenyérropogós rochlitzne
Pizzadagasztás kenyérsütőgépbe bubszi
Töki pompos receptje-finom marika4528
Kombe bkisseva
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Kevés munkával horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
mustár készítése házilag irmus
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger zsemle recept baggesz20
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU