Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
6 forró energialeves
6 forró energialeves - hideg napokra

Lassan búcsúzik az ősz, beköszönt a tél, egyre hidegebbek a napok. Ilyenkor jól esik elszürcsölni vagy elkanalazgatni egy forró, ízletes levest, mely tartalmas és különleges.
Címkék: leves, forró leves, gombaleves, csirkeleves, sárgaborsó leves, francia hagymaleves
Az ilyen leveseknek nemcsak a hőfoka hat pozitívan a téli ,,álmára" készülő szervezetre, a bennük lévő vitaminok és tápanyagok nagyobb fokozatra kapcsolják az energiaközpontot - erőre kap a test és a szellem.

Október vége, november eleje az egyik legjobb időszak a gombagyűjtésre, a piacon ilyenkor lehet a legtöbb fajtából beszerezni. Egy-egy étel elkészítéséhez nincs szükség belőle nagy mennyiségre, mert bár sütéskor-főzéskor a magas víztartalma miatt igencsak összeesik, megmarad magas telítő értéke, és a felszívódása közel 100 százalékos.
A vöröshagyma jótékonyan hat az emésztésre, és kiváló baktériumölő hatással bír. Növeli a szervezet ellenálló képességét, ezért bármilyen gyulladás esetén több vöröshagymát fogyasztanunk.

A hajdina kedvező összetételének köszönhetően nagyon ajánlott gyermekeknek, serdülőknek, időseknek és betegeknek. Kiváló tulajdonsága, hogy még az is fogyaszthatja, aki más gabonafajtára a sikértartalma miatt érzékeny, allergiás.

Gombaleves tortellinivel

Hozzávalók:
50 dkg laskagomba, 2 evőkanál margarin, 8-10 gyöngyhagyma, 1 közepes sárgarépa, 25 dkg húsos tortellini, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, zeller zöld vagy petrezselyem, 1 erőleveskocka, só, bors

Elkészítés:
A laskagombát vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk és a felkarikázott sárgarépával és a gyöngyhagymával együtt a felmelegített margarinba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és eleinte a saját levében, később bort apránként hozzáadva puhára pároljuk. Közben két liter a leveskockával felforraljuk, enyhén megsózzuk, és megfőzzük benne a tortellinit. Amikor elkészült, hozzáadjuk a párolt zöldségeket és néhány percig tovább főzzük, végül meghintjük apróra vágott zeller zölddel vagy petrezselyemmel. A tejszínre merve, forrón tálaljuk.

Sajtos csirkeleves

Hozzávalók:
1 egész csirke apróléka, 2 zsemle, 2 dl száraz fehérbor, 15 dkg reszelt sajt, 1 csokor. kapor, 1 csokor petrezselyem, só, fehér bors, reszelt szerecsendió, 5 dkg füstölt szalonna, 1 póréhagyma

Elkészítés:
A csirkeaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult átszűrjük, a hús kicsontozzuk és félre tesszük. A két zsemlét kis kockákra vágjuk, leöntjük 2 dl húslével, és turmixgépben pépesítjük. Az így elkészült masszát hozzáadjuk a maradék leveshez, ráöntjük a bort, megszórjuk a reszelt sajttal és felforraljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
Egy másik lábasban a felkockázott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk a felkarikázott póréhagymát és összeforgatjuk. Tálaláskor a tányérba tesszük a póréhagymás szalonnát, majd rámerjük a forró sajtos levest.

Mangós sárgaborsóleves

Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál köménymag, 1 evőkanál mustármag, 2 evőkanál curry, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál fahéj, 4 dl natúr kókusztej, 4 dl zöldségleves (kockából is készülhet), 1 mangó, só; 1 narancs héja, néhány mentalevél, 4 chili paprika

Elkészítés:
Az alaposan átmosott sárgaborsót egy fazékban takaréklángon puhára főzzük ( 40 perc) és leszűrjük. A finomra vágott hagymát 3 evőkanál olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a fűszereket és összepároljuk. Felöntjük a levessel és a kókusztejjel, és felforraljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá kevés zöldséglevest. A meghámozott, apróra vágott mangót a leveshez keverjük.
A narancshéjat a maradék olívaolajjal, a finomra vágott chilivel és az apróra vágott mentával összekeverjük. Tálalásnál ezzel a keverékkel szórjuk meg a forró levest.

Francia hagymaleves cipóban

Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma, 4 dkg vaj, 8 dl tyúkleves (leveskockából is készülhet), 1 teáskanálnyi fehér bors, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, 1 dl zsíros tejszín, 1 dl fehérbor; reszelt sajt, 4 kisebb rozscipó

Elkészítés:
A vöröshagymát felkarikázzuk, a vajon aranyszínűre sütjük. Ha már finoman illatozik, felöntjük a húslevessel, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. 10-12 percig főzzük, hozzáadjuk a bort, és felforraljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk és belecsorgatjuk a tejszínt.
A rozscipók tetejéről egy szeletet (a kalapját) levágunk. A forró levest a tányérra állított cipóba merjük és reszelt sajttal meghintve, azonnal tálaljuk. Még tartalmasabb, ha főtt tojásszeletekkel kínáljuk.

Olaszos kolbászleves

Hozzávalók:
25 dkg kolbász (nem csípős), 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl erőleves, 6 dl vörösbor, 2 nagy paradicsom (hámozva, feldarabolva), 8 dkg sárgarépa (vékonyra szeletelt), friss bazsalikomlevél, szárított oregánó, 1 kis konzerv paradicsompüré, 10 dkg cukkini, 10 dkg tortellini, fél csokor petrezselyem, reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A vékonyra felszeletelt kolbászt egy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Felöntjük a levessel, a borral, 6 dl vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot, a pürét és a répát. Sózzuk, fűszerezzük és takaréklángon fedő alatt fél óráig főzzük. A zsírt lekanalazzuk a leves tetejéről, beletesszük a felszeletelt cukkinit és a finomra vágott petrezselymet. Takaréklángon további harminc percig főzzük, végül a főzés utolsó tíz percében belefőzzük a tortellinit. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.

Hajdinás zöldségleves

Hozzávalók:
10 dkg hajdina, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg fejes káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 8 db kelbimbó, 10 dkg zöldbab, 2 evőkanál olaj, só, bors, kakukkfű, bazsalikom

Elkészítés:
A hagymát és a sárgarépát apró kockára, a fejes káposztát csíkokra vágjuk, és minimális mennyiségű olajon megpirítjuk. A hajdinát egy másik edényben megpirítjuk (olaj nélkül), majd a zöldségekhez keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítjük, majd felöntjük 2,5 l forró vízzel. Takaréklángon, fedő alatt 30-40 perc alatt puhára főzzük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: piacon ilyenkor, legtöbb fajtából, magas víztartalma, felszívódása közel, vöröshagyma jótékonyan, szervezet ellenálló,

42 nap alatt megöli a rákos sejteket
42 nap alatt megöli a rákos sejteket: ennek a híres osztráknak az itala 45 ezer embert gyógyított meg A Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépalé) nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak, azért hogy egészségesek maradjanak. Egy tüdőrákos férfinak, Seto-nak, azt ...
sanci81 sanci81
A békebeli idők ezernyi jósága
friss zöldséget, gyümölcsöt, húst fogyasztottak őseink. Az állatok húsát vágás után azonnal fogyasztották, vagy természetes eljárásokkal tartósították. A tejtermékeket frissen vagy savanyítva fogyasztották. A zöldségeket, gyümölcsöket szezonálisan vagy téli fajtákat termesztve pincékben tárolva gyűjtötték. Az ügyes háziasszony télen is ugyanolyan változatosan főz, mint nyáron. Ehhez azonban, már egész évben érdemes gyűjtögetni a hozzávalókat. A főzeléknövények téli eltartása azok ...
lenke1964 lenke1964
A csicsóka
csicsókával. - Vajas csicsókapüré: a puhára főtt, vagy sült zöldséget kis vajjal és tejszínnel pürésítjük. - Nyers csicsókasaláta mustáros-mézes vinaigrette-tel: a hajszálvékony karikákra gyalult zöldséget mustáros öntettel öntjük le. - Téli reszelt csicsókasaláta almával és dióval: a hozzávalókat lereszeljük, összekeverjük a dióval és ízlés szerinti öntettel. - Csicsóka-rösti: a zöldséget durván lereszeljük, egy tojással és némi liszttel összekeverjük, olajon ropogós tócsnikat sütünk ...
agnia agnia
A káposzta
Mivel a téli hónapokban jóval kevesebb fajta friss zöldég és gyümölcs közül válogathatunk, érdemes ilyenkor fokozottan figyelni a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitelére. A pótlás történhet étrend-kiegészítők útján, de a télálló zöldségek és a téli gyümölcsök is kiváló tápanyagforrások. Segítségükkel olyan menüt állíthatunk össze, amely képes fedezni napi tápanyagszükségletünket. Fontosságukat azért is kell hangsúlyozni, mivel a téli időszakban általában zsírosabb ételek fogyasztása ...
kisa622 kisa622
A legfinomabb forraltbor
Legfinomabb forralt bor-receptek A mára Európa-szerte elterjedt téli nedűnek számtalan kedvező élettani hatása és könnyű elkészítési módja ismert, így a következő összeállításunk a gondos háziasszonyoknak és a haladó borfogyasztóknak egyaránt érdekes lehet. Az alapanyag Történelmi távlatokban is komoly vitáknak ágyazott meg a kérdés: milyen borból készítsünk forralt bort? Általában a vörös és a fehér éppen aktuális népszerűsége szabta meg, milyen fajtákat ajánlottak ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A legfinomabb forraltbor
A legfinomabb forraltbor-receptek Finom, forró, és könnyen elkészíthető. A vásárok állandó hangulatfokozó hozzávalója, karácsonyi ital és influenzaelhárító csodaszer. A mára Európa-szerte elterjedt téli nedűnek számtalan kedvező élettani hatása és könnyű elkészítési módja ismert, így a következő összeállításunk a gondos háziasszonyoknak és a haladó borfogyasztóknak egyaránt érdekes lehet. Az alapanyag Történelmi távlatokban is komoly vitáknak ágyazott meg ...
grimilda grimilda
A narancs
hintőporral összekeverve élénkítő pakolás lehet. Vékonyan felkenve hamvasít, gátolja a hámlást. Megnyugtatja a kipirosodott zsíros bőrt. Narancs a konyhában: Nincs olyan család, akinek konyhájában ne található meg a narancs a téli időszakban. Legyen szó fogyasztásról, vagy díszítésről. Nálunk minden decemberben narancsos sündisznók lepik el a lakásunkat. A narancsba szurkált szegfűszegek, nemcsak gusztusosak, hanem kellemes illattal lengik be a szobákat. Néhány ...
kisa622 kisa622
Süti ajánló
Foszlós vaníliás kalács suzymama
Habos meggyes szelet recept kovacs_zsoka
Diplomataparfé bubszi
Kakaós csiga tundihugi
Csokitorta egészséges változata recept kovacs_zsoka
Csokoládéfagylalt bubszi
Túrós zserbó 2. bubszi
Mókuskerék tundihugi
Vacsora csata jjanosne
Csokis muffin túró rudival klerierzsi
Szárnyas receptek
Mustáros pulykacomb recept kovacs_zsoka
Gombás csirkevagdalt bubszi
Tepsis krumpli másként ircsike36
Pulykaleves kávéval bubszi
Deeeee szendeszundi
cs mell saláta anna5971
Buffalo csirkeszárnyak recept jamborlulu
Rakott zöldbab pulykával recept baggesz20
Narancsos, zelleres pulykacsík bubszi
Gombás-velős kakashere pörkölt feri640628
Marhából készült ételek
Brassói húsleves bubszi
Dupla erőleves kacsamájjal horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Bátaszéki pecsenye bubszi
Orosz zöldségleves klementinagidro
Rakott karfiol - mintha horvathnemagdi
Saslik bubszi
Szabolcsi rakott felsál bubszi
Sertésből készült ételek
Szalonnás húsgombócok mártások bubszi
Padlizsán görögösen bubszi
Zöldség fasirt klarika47
Kolozsvári húsos béles bubszi
Ördög pecsenye recept edesangyal
csülök nagyszakácsi módra ibolya58
***HÚSVÉTI**sonkaleves*** bubszi
Fűszeres hús, hidegen- melegen tereza54
Rántásos rétes (gyors rétes) bkisseva
Töltött paprika akiram45
Halból készült ételek
lazac hollandi mártással bubszi
Harcsa tejszínes gombamártássa cilamami
Hétfő horvathnemagdi
Lencsefőzelék újévre madlen40
Pisztráng Szalajka módra klara50
Szentesti ponty recept jamborlulu
A jó emésztésért...... szisszy83
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Lazac pongyolában bulac57
B.Lacibacsi receptjei margareta51
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Lapcsánka erdész módra bubszi
Csülök Eta módra! nanoka72
Fácánsült lilikonyhaja
x nagyuska
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
R betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Pizza sarkadykati
Fasírt, gomba mártással horvathnemagdi
Spagetti tenger gyümölcseivel veronika74
Casanova spagetti veronika74
Zöldséges tészta moncsika77
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
Gombás, sonkás, kapros spagetti horvathnemagdi
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Bolognai zöldséges rétes zsokanita
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
Pizza receptek
Croissant horvathnemagdi
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Lecsós töltelék bubszi
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Pizza alaptészta, III. bubszi
Pizza recept margareta51
Törökös pizza horvathnemagdi
Pizza-szendvics bubszi
Reform-pizza horvathnemagdi
Pizzás csiga yaskane
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger zsemle recept baggesz20
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger baratnu
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU