| 2011. jan. 31. Aranyhaj |
|
olaj,
A habaráshoz: kevés liszt, tejföl
A szóráshoz: petrezselyem
Elkészítés:
1.) A hagymát, burgonyát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a káposztát csíkokra vágjuk, a virsliket felkarikázzuk.
2.) A hagymát és fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a pirospaprikát, majd felöntjük a levessel, és 10 perc alatt félpuhára főzzük a burgonyát.
3.) Hozzáadjuk a káposztát és 10 perc alatt puhára főzzük az egészet.
4.) Legvégül hozzáadjuk a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 2011. júli. 25. Dorka 3. szüle |
olíva olaj, 1,5 doboz (háromszöges) Boci sajt, 1 csomag lap sajt (Edami), 2 dl főző tejszín, só, víz, 1 nagy csipet kurkuma, 3 evőkanál liszt
A tálaláshoz: pirítós kockák
Elkészítés:
1. A vöröshagymákat meg tisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, beledobjuk a sajtokat, és az egészet lassú tűzön forrásig kevergetjük.
2.) Hozzáadjuk a lisztet, és megsózzuk, kurkumával ízesítjük, majd botturmix segítségével krémesre mixeljük. Ha sűrű, pici ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 3 csodás rakott palacsinta |
* 1,5 bögre tej
* fél bögre szódavíz
* 2 tojás
* 1 csipet só
* 1 csapott evőkanál kristálycukor
* 2 evőkanál étolaj
Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
Borsodós palacsintacsigák
Hozzávalók:
* 12 palacsinta
* szilvalekvár
* 3 evőkanál darált dió
* 3 evőkanál porcukor
* 1 dl tejszín
* diónyi ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 3 féle tokány |
(erdei) gomba,
3 fej hagyma,
1 citrom,
4 db paradicsom,
olaj,
bors,
2 evőkanál árpagyöngye,
só,
majoránna,
pirospaprika,
1 dl tejszín,
1 evőkanál. liszt
A húst felcsíkozom. Olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Beleteszem a felkarikázott gombát, paradicsomot és a húst. Borssal, sóval, majoránnával, kis pirospaprikával megszórom, és kislángon párolom. Ha majdnem puha, belekeverem az előzőleg beáztatott, majd ... |
korall44  |
|
|
| |
| 3 különleges gesztenyés recept az egészségéért |
|
besózzuk, és fél órára félretesszük. Ezután az olajjal serpenyőbe rakjuk, és egy vízzel töltött edénnyel lepréseljük ez a vasalás művelete -, majd egyszer megfordítva készre sütjük. A raguhoz a sárgarépát és a póréhagymát a gesztenyével együtt kevés olajon kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mentalevelet, majd kevés vízzel készre pároljuk. Végül keményítővel besűrítjük, és fehérborral felöntjük.
Fahéjas káposzta gesztenyével
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 ... |
taltos1  |
|
|
| |
| 3 napos rizskúra |
petrezselyem zölddel - annyi vízben, amennyi ellepi, kb. 30 percig készre főzzük. Utána behabarjuk tejszínben elkevert, 1 teásk. teljes kiőrlésű liszttel. Melegen fogyasztjuk.
A csirkemell filé szeletet klopfolás, sózás után lisztbe mártjuk, forró olajon mindkét oldalát hirtelen 3-3 perc alatt átsütjük. Azonnal fogyasztjuk.
Uzsonna: Rizskása ananásszal
Hozzávalók (1 főre számított, tisztított mennyiség):
1 dl tej
1 dl víz
5 dkg kerekszemű rizs
1 teáskanál ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 3 napos tésztakúra |
pulyka kolbász
őrölt fehér bors
só
1 mokkáskanál olaj
Elkészítés:
A tésztát sós - forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a kolbászos lecsóval alaposan átkeverve fogyasztjuk. A kolbászt felkockázzuk és csöppnyi forró olajon megpirítjuk. Utána hozzáadjuk a kész lecsót, és alaposan kiforraljuk. Tálaláskor összekeverjük a tésztával.
Uzsonna: Szezámos - datolyás répa csemege
Hozzávalók (1 főre számított, tisztított mennyiség):
1 dkg ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 3 remek Brassói aprópecsenye |
apróhúsból!
Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só
A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5 -2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyedujjnyi) vizet, és fedő alatt párold puhára. Közben a ... |
agimami7  |
|
|
| |
|
|