Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve
Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a póréhagymát beletéve üvegesre pirítjuk, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és egyenletesen elterítjük. A főtt tojásfehérjét a túrótöltelékkel megtöltjük, és a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé rakjuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, kissé megsózzuk és belekeverjük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel a mártással leöntjük és a forró sütőbe tolva, szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc

Budai saláta
Hozzávalók: 10 dkg apró kockatészta, 2 db kovászos uborka, 2 db savanykás alma, 2 közepes fej lila hagyma, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, fél dl kovászos uborka-lé, 1 csokor kapor, 3 gerezd friss fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors.
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe teszem és megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel és az uborkalével, majd sóval, borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával ízesítem. A tésztát a mártásba belekeverem. Ezután az almát megmosom, kicsumázom, és egészen apró kockákra vágva hozzáteszem a salátához. A kovászos uborkát ugyancsak apróra összevágom, a megtisztított hagymát finomra metélem, a megmosott kaprot felaprítom, és az összes hozzávalót összekeverem. Befedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom. Tálalás előtt ismételten átkeverem, és hidegen kínálom.
Elkészítési ideje:. 45 perc.

Budai spagetti
Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 3 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 kis doboz paradicsompüré, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 evőkanál só.
A spagettit a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, és forró vízzel leöblítjük. A felforrósított olajjal összekeverjük, és melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást: a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és kevergetve kisütjük a zsírját. A szalonnazsíron néhány percig pirítjuk a paradicsompürét, majd a tejjel felöntjük, és felforraljuk. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal és csipetnyi porcukorral fűszerezzük. A mártásba belekeverjük a reszelt sajt felét, és a tűzről lehúzva addig keverjük, amíg a sajt láthatóan elolvad a mártásban, ami ez által kissé besűrűsödik. A főtt tésztát adagonként koszorú alakban tányérokra halmozzuk, és a közepébe öntjük a mártást, amire rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.

Budai sült csirke
Hozzávalók: 1 csirke ( 1 kg, 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, ugyanennyi só, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál kukoricaliszt, olaj a sütéshez, 1 dl sűrű majonéz.
Elkészítése: A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd egymásra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem. A tálba visszacsurgó páclében időnként újból megmártom a húsdarabokat. Még nedvesen megforgatom a kukoricalisztben és bő, forró olajban ropogósra, pirosra sütöm. A megmaradt páclevet a majonézbe belekeverem, és tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
Elkészítési ideje: 30 perc

Budai titok
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 5 dkg gyulai kolbász, 2 gomba, kis doboz májkrém, 1 tojás, 1 dl tej, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket mindkét oldalukon húskalapáccsal kiverjük, de óvatosan, hogy a hús el ne szakadjon. Minden szeletet májkrémmel megkenünk, meghintjük törött borssal, sóval, néhány szelet tisztított gombát és néhány karika lehéjazott kolbászt teszünk rá. Szorosan felcsavarjuk, és hústűvel úgy tűzzük meg, hogy ki ne essen belőle a töltelék. Lisztbe hempergetjük, majd a felvert és tejjel elkevert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, de takaréklángon pirosra sütjük. Ezután a hústűket kivesszük belőle, és sült burgonyával, salátával kínáljuk.

Budai toros káposzta
Hozzávalók: 12 db savanyú káposzta-levél, 1 kg burgonya, 1-1 kisebb szál sütnivaló kolbász, májas hurka és véres hurka, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csípős hegyes zöldpaprika, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só.
A burgonyát héjában puhára főzöm, majd meghámozva hasábokra aprítom és egy nagy tűzálló tál (vagy egy tepsi) aljára terítem. Amíg a burgonya fő, a kolbászt és hurkákat egyenként, külön, alufóliába csavarom és grillsütőben vagy a forró sütőben megsütöm. A káposztalevelek külső, vastag ereit úgy vágom le, hogy a káposzta ne sérüljön meg. A megsült disznóságokat" négy részre darabolom. Egy-egy darabot egy-egy káposztalevélbe csomagolok, mintha töltött káposztát készítenék. A tálba rakott burgonyát megsózom, meghintem a borssal és a szerecsendióval, majd rákarikázom a megtisztított vöröshagymát. A füstölt szalonna felét nagyon apróra vágom és rászórom a burgonya tetejére, végül meglocsolom egy pohár tejföllel. Ezután sorban, egymás mellett elhelyezem rajta a kis káposztacsomagokat. A második pohár tejfölben elkeverem a sót, a borsot, a csombort és a nagyon vékony karikákra vágott csípős paprikát, és rálocsolom az étel tetejére. A megmaradt füstölt szalonnát vékony szeletekben elosztom a káposztacsomagok tetején. Az edényt szorosan, lehetőleg légmentesen befedem és az előmelegített forró sütőbe téve, legalább 45 percig, közepes lángon párolom. A tetejét levéve gyengén megpirítom, vigyázva arra, hogy ne szárítsam ki. Tálaláskor ki-ki a saját tányérján még külön is megtejfölözheti.

Budapest bélszínszelet
Hozzávalók (4 személyre): 8 db bélszínszelet, 12 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 15 dkg zöldpaprika, 15 dkg zöldborsó, só, pirospaprika, 15 dkg rizs
Elkészítés: A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsompürét, felengedjük egy dl vízzel, sózzuk, és ebben a paprikás lében a serpenyőben előzőleg megpirított, kis kockákra vágott szalonnát, a kis kockákra vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát hozzáadjuk. Ha szükséges, megsózzuk, összerázzuk, majd az egészet jól felforraljuk. A zsírban vagy olajban előre fél-angolosra sütött, megsózott bélszínszeleteket a párolt rizs-alapra tesszük, leöntjük a forró pörköltet raguval, tetejét megszórjuk a megmelegített zöldborsóval, zöldpaprika-karikákkal, és vékony szeletekre vágott paradicsommal díszítjük.

Budapest májkockák
A kis kockákra vágott füstölt szalonna kisütött zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, zöldborsót és májat. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük és időnként kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Budapest szelet
A jól kivert, sóval, törött borssal és mustárral ízesített szeleteket - lehet bélszín, rostélyos vagy felsál is - kevés zsiradékon átsütjük. Közben füstölt szalonnakockákat zsírjára sütünk, és ebben kevés reszelt vöröshagymát fonnyasztunk, majd kockára vágott zöldpaprikát, gombát és zöldborsót puhára párolunk. A végén kockára vágott szárnyas májat adunk hozzá.
Sóval, törött borssal ízesítjük. Tálaláskor a ragut a húsra öntjük, és vegyes zöldségkörettel adjuk az asztalra.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tűzálló tálba, főtt tojásfehérjét, túrótöltelékkel megtöltjük, párolt hagymakarikákra, tejfölt összekeverjük, reszelt sajtot,

B betűs receptek
Bácskai fogolypecsenye Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejes káposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag. Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalonnás zsírban megfonnyasztjuk, pirospaprikát, finomra zúzott fokhagymát, kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Becskereki szelet Nagy adag, két tepsire való lesz belőle Tészta: 15 dkg margarin, 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 2 dkg szalalkáli kevés langyos tejben beáztatva, csipet só, amennyi lisztet felvesz. Összedolgozzuk, 4 vékony lapot sütünk belőle. Mindenki a tepsi méretei szerint süsse. Ha csak három, vagy esetleg öt lapot tudunk kihozni belőle, az sem baj! Ahogy adja magát. Krém: 1 liter tej, 4 csomag karamell pudingpor, 1 evőkanál liszt, 10 dkg margarin (ez maradt az előző csomagból) + ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Balatoni halászlé 1. Hozzávalók: Fél kg apró-hal (. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró-halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a áttört apró-halat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói csirkezúza Hozzávalók: 5o dkg csirkezúza, 6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, , 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só. A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai tokány Az apró húst csíkokra vágjuk és megmossuk. Tartalmas pörköltalapot készítünk köménymaggal és zúzott fokhagymával. Zsírjára pirítjuk, és a csíkokra vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erős paprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje, A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Diós szelet bubszi
Vasutasszelet horvathnemagdi
x nagyuska
Ma ilyen sütit sütök :) bodaaniko
Amibe nem törik bele a fogad horvathnemagdi
Almás lepény recept baggesz20
Hagymás kukoricapuffancs bkisseva
Házi linzer margoka59
Tejes kinder szeleT moncsika77
Csokis szelet recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Borjújava Jókai módra agimami7
Sóban sütve horvathnemagdi
Gombás pulykaragu-recept szarvak
Grillezett csirkehúsos tortill veronika74
Roston sült csirkecsíkok... nanoka72
Enchiladas (mexikói) bubszi
Hóstyai csirke bkisseva
Vacsora csata jjanosne
Hústorta recept jamborlulu
Egy savanykás finomság bulac57
Marhából készült ételek
Bográcsgulyás recept jamborlulu
Chili con carne bubszi
marhanyelv körözöttel töltött bubszi
nápolyi húsgombóc ibolya58
Bosnyák csupor bubszi
Gulyáslevesem horvathnemagdi
Kolozsvári gulyás bulac57
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Pörköltek horvathnemagdi
Csevap recept toth_beata
Sertésből készült ételek
Receptek horvathnemagdi
Rakott kelkáposzta maroka
Tarjás és kolbászos tekercsek horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Alul burgonya, felül hús klerierzsi
Füstölt csülök burgundi klara50
Bográcsételek kloppenburg
Édes-savanyú sertéscsíkok 1vargaildyko
Recept jjanosne
Halból készült ételek
Lazac velencei módon bubszi
Halpaprikás magyarosan bubszi
Vacsoracsata-Főétel-Győzi veronika74
Sült ponty hagymaszósszal klerierzsi
Krémajtos spenóttekercs anyu65
A betűs receptek horvathnemagdi
Nudli ricottával és spenóttal horvathnemagdi
Gombás ponty tejfölben sütve klara50
Káposztás halleves horvathnemagdi
Öreghalász-lé bubszi
Vad ételek
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Bakonyi fácán recept baggesz20
vörösboros szarvasragu faciendum
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Lapcsánka erdész módra bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Almával töltött fácán bubszi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Spagetti ajánló
Az olasz lakoma horvathnemagdi
x nagyuska
Stroganoff sertéstokány veronika74
Tésztatál húsgolyókkal brozsika
BABOS pulykaRAGU bubszi
Bolognai spagetti... jupiter21
Olcsó bolognai recept boszorlany
Nápolyi húsgombóc bubszi
Tárkonyos receptek macoka65
Brokkolis tészta skorpiolilike
Pizza receptek
Recept jjanosne
Lecsós töltelék bubszi
Pizza tészta bubszi
Pizza recept boszorlany
Pizzás pancerotti recept gonda_katalin
Spejz-pizza veronika74
Sonkás-olívás PIZZA bubszi
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Tejfölös-fokhagymás Langalló 1vargaildyko
Olasz Pizza Tészta 1vargaildyko
Hamburger receptek
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Sajtos hamburger bubszi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Sajtburgerleves recept roanna
Házi hamburger veronika74
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi hamburger recept gonda_katalin
A szója kloppenburg
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU