Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
1. Csirkemell őzgerincformában sütve -hideg tál
(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt,
só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás

Elkészítés :
4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve ( hideg tál)

6 szelet csont nélküli karaj só, bors,
liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak,
erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel.

Töltelék:
30 deka gomba 1 kis fej vöröshagyma,
olaj só, bors bazsalikom 3 tojás

Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon.
Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok),
majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük.
Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza
a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3. Rakott hús spenóttal töltve ( hideg tál)

A külső ,, burok" ugyan az, mint a gombával töltöttnél, az eljárás is.
6 szelet csont nélküli karaj 20 deka bacon só bors liszt tojás sajt
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba, sajtba megforgatjuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, itt is lógjanak ki a végek,
erre ráhelyezünk 3 szelet húst, majd ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a maradék sajtot és
a 3 szelet panírozott karajt, majd beborítjuk a baconökkel, alufóliával beborítjuk, előmelegített
( 170 fokon) 30-40 percig sütjük, levesszük a fóliát,
ismét 15- percig sütjük, majd 20-25 percig hagyjuk hűlni, tepsire borítjuk, vissza tesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon. Ha kihűlt, ezt is alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, semmi képen melegen, mert széthullik.

Töltelék:
½ kg spenót 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek olaj 1 ek tejföl, 2 tojás 1 ek liszt só bors
A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk
( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.

4. Töltött szűzpecsenye ( hideg tál)

1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors
25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma,
1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás

Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk
le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy csapós kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük
170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és megpirítjuk a bacont.. Ha kihűlt ezt is befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
suzymama suzymama
Címkék: húsos masszát, lelógó szalonnát, reszelt sajtban, őzgerinc formát, végei kilógjanak, előre elkészített,

"diétás" sertésdagadóK
a kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a finomra megvágott zöldpetrezselymet. Az így elkészített töltelékkel a dagadót betöltjük, hústűvel betűzzük és a húst megsózzuk. Sütőtepsibe téve forró zsírral leöntjük és kevés vizet aláöntve, állandóan locsolgatva megsütjük. Zsírjából pecsenyelevet készítünk, amelyet víz helyett száraz fehérborral öntünk ...
faciendum faciendum
"tölténytáska "
megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat és felgöngyöljük. Ezután margarinnal kikent, hosszúkás tűzálló tálba helyezzük a palacsintákat. A tejfölt elkeverjük 1 tojással, sóval, csipet liszttel, a maradék reszelt sajttal, és ezzel az öntettel öntjük le a ...
ibolya58 ibolya58
❤ morgó CSÚCS ❤
Hozzávalók Egyéb hozzávalók fagyasztott, vagy befőtt magozott meggy egy kézi citromfacsaró A gesztenyés töltelékhez egy kevés rum 15 dkg darált háztartási keksz 5 dkg porcukor 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza 10 dkg Rama A forgatáshoz kristálycukor A tésztához 0,5 dl tej 4 dkg keserű kakaópor 30 dkg porcukor 20 dkg darált dió 10 dkg darált háztartási keksz 8 dkg Rama ...
bubszi bubszi
(Domades dolma)
paradicsombelsőt összedolgozzuk a rizzsel és az apróra vágott mentával, petrezselyemzölddel és az olajjal. Megsózzuk, borsozzuk. Fél órát állni hagyjuk. Ezt követően összekeverjük a darált hússal, a mazsolával és a darált pisztáciával, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat. A megtöltött paradicsomokat a levágott kalapokkal befedjük és 1 óráig sütjük, miközben egy kevés vízzel meg-meglocsoljuk, hogy ki ne száradjon. A tálaló tálon felszolgált paradicsomokat petrezselyemzölddel ...
edesanya edesanya
****BEJGLI**ahogy***MÓNIKA**KÉSZÍTI***
almát is. A mákoshoz megpucoljuk és lereszeljük az almát,belekeverjük a cukrot,reszelt citrom héjat,és annyi tejet öntünk rá hogy kenhető legyen a töltelék. A tésztát 6 felé osztjuk,téglalap formára nyújtjuk tepsi hosszúságúra,megkenjük a töltelékkel,mind a négy végét picit ráhajtjuk a töltelékre és feltekerjük.Sütőpapírozott tepsibe tesszük a hajtott végével lefelé. Először megkenjük őket 2 tojássárgájával,hűvös helyen hagytam rászáradni (kb:1 óra).Ha jól rászáradt megkenjük őket a tojások ...
bubszi bubszi
****DIÓS-ALMÁS**bejgli***
a tészta pihen, lereszeljük az almát, és kristálycukrot adunk hozzá. Mikor levet engedett, kinyomkodjuk, összekeverjük a darált dióval, a mazsolával és a fahéjjal. A tésztát téglalap alakúra, fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük úgy, hogy a két végét behajtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük a tekercset, és meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, megkenjük tojással, megszurkáljuk hegyes pálcikával, hogy ne repedjen szét, majd 160-180 °C-os ...
bubszi bubszi
****SÜTŐTÖKÖS****rétes*****
Hozzávalók 6 főre 20 dkg réteslap vagy leveles tészta (2 rúdhoz) 1/2 kg sütőtök 1 tojás -kenéshez- só szerecsendió frissen őrölt színes borskeverék héj nélküli tökmag szezámmagElkészítés: A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes íze különösebben nem igényli a ...
bubszi bubszi
***PUDINGOS**CSIGA**&**vasárnapi**DESSZERTEM**lesz**
Hozzávalók 4 személyre: Mindenttudó kalácstésztából készítettem. Azért ez a neve, mert sok sütit készítek ebből csak más töltelékkel és a só, cukor aránya változik csak, hogy édesebb vagy sósabb a süti. 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 3 dl tej 1,5 dl olaj 2 ek cukor 1 kk. sóPudinghoz: 2 csomag vanília ízű pudingpor (főzös) nekem egy csomag vanília és egy csomag tejszínes volt ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Babános-karamellás puding bubszi
Gesztenyés őzgerinc bubszi
Főispán recept gonda_katalin
Diós habos sütemény nnpapszi
Ropogós Sütemény Jégkrémmel 1vargaildyko
Túrós pogácsa recept. ladanyierzsebet
Túrós sütemény recept toth_beata
Kókusz csók klerierzsi
Rigó Jancsi sheidi
Gibanica bubszi
Szárnyas receptek
Rakott makaróni zöldségesen recept baggesz20
Illatos omlós csirkemell recept gonda_katalin
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Hamis töltött csirkecomb wegnerzs
Gombás csirkemell csíkok sajtmártásban recept kovacs_zsoka
Csirkemell gazdagon bubszi
PIKÁNS kacsaSÜLT bubszi
Fácánsült lilikonyhaja
Valenciai paella 3. spanyol re bubszi
Mozzarellás csirke bubszi
Marhából készült ételek
A Csordásleves receptje: ujjozsef
Mincsetabir macoka65
Bécsi tányérhús bulac57
Omlett baratnu
Húsgombócok paradicsomszószban recept baggesz20
Recept jjanosne
Majorannás marhatokány veronika74
Bolognai rizsgolyók recept baggesz20
Marokkói marhapörkölt 1vargaildyko
Csáky töltött rostélyos maroka
Sertésből készült ételek
Hamis "borjú" vagdalt bubszi
Hurka fmisa
saslik joghurtos salátával biharijudit
Húsgombócleves bubszi
Brassói aprópecsenye 2. bubszi
Hagymás sült csülök (római tál juditmama
Sertésszűz tojásos burgonyapép bubszi
Kijevi lencse veronika74
Mustáros tejfölös horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Vacsora csata jjanosne
Diós angolna klerierzsi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Fűszeres pácolt pisztráng bubszi
Regős halászlé bubszi
Halas rizottó recept toth_beata
Rácponty I. bubszi
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Vad ételek
R betűs receptek horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Fácánleves újházi módra tundihugi
Gombás szarvastokány orsi1
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Római tálas receptek sarkadykati
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Fácnleves vinlaci
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Pasta con i gamberi(Garnélarákos tészta) recept kovacs_zsoka
Tészta babbal és juhsajttal recept jamborlulu
bolognai muffin ! ibolya58
Padlizsános spagetti bubszi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gyors mediterrán spagetti horvathnemagdi
Barbadosi spagetti recept jamborlulu
fűszeres sajtos spagetti ibolya58
Császárspagetti bubszi
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát suzymama
Pizza receptek
3 napos tésztakúra grimilda
Pizza rákkal recept boszorlany
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Pizza alaptészta recept baggesz20
Ízletes mértékletesség tavaszi horvathnemagdi
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
Karfiol pizza reifregina
Sonkás - kolbászos pizza keri007
Hamburger receptek
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Kevés munkával horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Sajtburger veronika74
Sajtos hamburger bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU