Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Recept
Harsányi Gábor

Előétel:

Erdélyi paradicsomleves

Hozzávalók:
6 dkg zsír
2 dkg liszt
20 dkg paradicsompüré

10 dkg cukor
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
vékony szál rozmaring
1 marék rizs

Elkészítés:
Olvasztott zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét és a tűzhelyről lehúzva hideg vízzel habverővel simára keverjük. Beletesszük a nagy darabokra összevágott vöröshagymát, a nagy darabokra vágott zeller gumót, sóval és cukorral ízesítjük, majd hozzátéve a rozmaringot, főzzük negyed órán keresztül, majd és rizst főzünk bele.

Főétel:

Transsylvaniai pecsenye joghurtos uborkasalátával

Hozzávalók:
1 kg sertésszűzpecsenye
10 dkg füstölt húsos-szalonna
3 evőkanál olaj (sertészsír)
2 nagyobb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db TV paprika
2 nagyobb paradicsom

frissen őrölt bors
1 kg burgonya
1 liter étolaj a burgonya sütéséhez

Uborkasaláta:
kígyóuborka
ecet

cukor
fokhagyma
tejföl
piros paprika

Elkészítés:
A szűzpecsenyét egy centis szeltekre vágjuk, kissé megütögetjük, majd borsózzuk, sózzuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha elkészült a húst kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
Az olajon (zsíron) amiben a hús sült vékony csíkokra vágott szalonnát megpirítom. Ráteszem az apró kockára vágott hagymát, és megdinsztelem. 1 dl vizet öntök hozzá, és visszapirítom zsírjára. (Így sokkal sűrűbb szaftot fogok kapni.) Adok hozzá kis kockára vágott paprikát, és hámozott, kockázott paradicsomot. Utóízesítem reszelt fokhagymával, borssal. Rövid, tartalmas szaftja legyen!
Pirított burgonyát, vagy hasábburgonyát összekeverem a fokhagymás szafttal.
Tálalásnál a tányérra a burgonyát teszem először, enyhén sózom, rá a hús kerül. Salátát kínálok mellé, ami joghurtos uborkasaláta.

Pirított burgonya:
A burgonyát meghámozom, majd hasábokra vágom. Forró, sós vízben előfőzöm, majd leszűrve, és megszikkasztva, kevés forró olajon szép pirosra sütöm.

Hasábburgonya:
A burgonyát meghámozom, hasábokra vágom, megmosom, megszárítom. Bő, forró olajban sárgára sütöm, szalvétára kiszedve lecsepegtetem. Kicsit pihentetem, majd visszatéve az olajba szép pirosra sütöm. Szalvétára szedem, hogy a fölösleges olajat leitassam. Így készítve a hasábburgonya belül puha, kívül ropogós lesz.

Desszert:

Ízes-véres fánk

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 evőkanál vaj
2 tojás sárgája
egy csipetnyi só
3 dl tej
1 csomag szárított élesztő
1 evőkanál cukor
fél deciliternyi rum,
olaj a kisütéshez

Szederszószhoz:
40 dkg mélyhűtött szeder
3-4 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverő edénybe, adjuk hozzá a sót, szárított élesztőt és a cukrot. Kezdjük el dagasztani és közben kis adagokba, öntsük a hozzá a langyos tejet. Ha a tészta kezd összeállni, tegyük bele a tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű vajat és a rumot. Dagasszuk 5-6 percig. A tésztának kalácssűrűségűnek kell lenni, ez a sűrűség a galuskatésztához hasonlít jobban. Takarjuk le tiszta konyharuhával és kelesszük duplájára.

Borítsuk egy liszttel megszórt deszkára, nyújtsuk két centi vastagságúra, és széles szájú pohárral, vagy fánk szaggatóval szaggassuk ki. Hagyjuk még kelni pár percig.

Öntsünk egy liternyi étolajat egy lábasba, forrósítsuk fel. Vigyázzunk ne legyen túl forró az olaj, mert akkor hirtelen megsül a fánk és a belseje nyers maradhat. Kezünkkel a fánktészta közepét nyomjuk be, majd óvatosan tegyük a forró olajba. Takarjuk le körülbelül egy percre, így lesz a fánkunk szalagos, majd utána fordítsuk meg. Megfordítás után nem kell már letakarni. Szedjük ki az olajból, csepegtessük le, és még forrón szórjuk meg porcukorral.

A szederszószhoz engedjük fel a szedret, majd tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Turmixszoljuk össze, majd finom lyukú szitán passzírozzuk át. Ezzel a szósszal csorgassuk meg a fánkokat.

Forrás: rtlklub.hu
jjanosne jjanosne
Címkék: centis szeltekre, nagy serpenyőben, húst kivesszük, apró kockára, fokhagymás szafttal, burgonyát teszem,

Bableves cipóban
átöblítve és késsel átvágva), a babérlevelet, sót, és a leszűrt félig főtt babot. kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfövő vizet. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet (folyós legyen az állaga), és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Vigyázni kell, mert erősen forrni fog! Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejét, és 180 C-fokra előmelegített ...
veronika74 veronika74
Bableves erdélyiesen
teáskanál piros fűszerpaprika, 1 marhahúsleves-kocka, csipetnyi cukor, ízlés szerint só. A zöldbabot letisztítjuk, megmossuk, és kézzel darabokra tördeljük. Kis lábasba öntjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Közben folyamatosan kevergetjük. Ezután a tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet, és simára keverjük. Beletesszük a zöldbabot 1 fazékba, és még ráöntünk 1 liternyi vizet, felforraljuk, majd a rántást ...
veronika74 veronika74
Babos káposzta csülökkel:
Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát. Közben a beáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük - a babot a levével együtt. A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzá tesszük a pirospaprikát és a paradicsomlevet. Ha kell, vízzel hígítjuk. Felforraljuk és a leveshez adjuk. Rövid ideig főzzük együtt. (Elkészítési idő: másfél ...
ujjozsef ujjozsef
Babérleveles krumplifőzelék
krumplifőzelék   Hozzávalók: 80 dkg nyers tisztított burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 babérlevél, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál piros fűszerpaprika. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel, és simára keverem. A meghámozott, megmosott ...
bubszi bubszi
Babérleveles krumplifőzelék
  Hozzávalók: 80 dkg nyers tisztított burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 babérlevél, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál piros fűszerpaprika. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel, és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát ...
bubszi bubszi
Buggyantott tojásleves recept
liszt 1 dl tejföl 1 dkg fokhagyma 0.5 fej vöröshagyma 1 csipet bors 5 dkg zsír 0.5 csomag petrezselyemzöld 1-2 db babérlevél 0.10 kg pirospaprika Elkészítés: Zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy heve elszálljon fűszerpaprikát, oldunk a magyaros, fűszeres rántásban. Azonnal hideg vízzel ...
gonda_katalin gonda_katalin
Burgonyás mézes
Elkészítési idő: 2 óra és 10 perc Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez 1 dl méz, 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg burgonya, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 20 dkg aszalt, magozott barack, 2 dkg reszelt narancshéj, 0, 5 dkg szalalkáli, barackdzsem, A tojásglazúrhoz 15 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál kakaópor A burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, majd összetörjük. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a mézet, a cukrot, az olvasztott vajat és habosra ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Tenger hullamai szelet margareta51
Rácsos linzer bubszi
Mozart kuglóf bubszi
Spórolós, de pompás fogások nem csak hó végére horvathnemagdi
Sakk tekercs bubszi
Karamelles-diós szelet 1vargaildyko
Csokoládémártás bubszi
Burgonyamorzsa margoka59
Karácsonyi mézes 1. bubszi
Vaníliás Madártej torta recept kovacs_zsoka
Szárnyas receptek
Hal a tortán jjanosne
Almás-Tejszínes Csirkemell 1vargaildyko
Frankfurti töltött pulykamell skorpiolilike
Brassói 1 recept boszorlany
Tepsis csirke Update1 veronika74
káposzta leveses fogyókúra mamucika
Fóliában sült rakott csirke bubszi
Édesburgonya gnocchival recept kovacs_zsoka
Joghurtos szelet bubszi
Gyümölcsös csirke almasalátáva klerierzsi
Marhából készült ételek
Székelykáposzta bubszi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Vörösboros marhapörkölt bulac57
Vadas - ahogy Ernő készíti horvathnemagdi
Wellington bélszín rochlitzne
burgonyás vagdalt ibolya58
Burgonyás paradicsomos húsgombóc klarika47
Kecskeméti gulyásleves recept jamborlulu
Kassai rostélyos bubszi
Hússal rakott padlizsán bubszi
Sertésből készült ételek
Udvarhelyi rakott káposzta bubszi
Tejfölös sertésraguleves klerierzsi
Rablóhúsos túrós csusza bulac57
Békési betyáros petofihsandor
Receptek jjanosne
Kínai kelrakottas, húsgombócok bulac57
sarkadi betyárfalat ! ibolya58
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Rakott karfiol receptek yaskane
Görög sertésragu recept lublu
Halból készült ételek
Bagdadi ponty fokhagymás tejbe bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Burgonya héjában füstölt lazaccal recept jamborlulu
Receptek horvathnemagdi
*UPDATE* Grillezett lazac 1vargaildyko
5 nap alatt 2 és fél kiló mínusz! Banderas és Griffith siker horvathnemagdi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Ponty gombával töltve bubszi
Vad ételek
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Recept rakosferenc
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Baszk fácán baratnu
B betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Pármai leves bulac57
Gombás-tejfölös tészta recept boszorlany
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Császár-spagetti bubszi
olasz spagetti leves ibolya58
Milánói Spagetti 1vargaildyko
Burgonyás hústekercs bulac57
Finom falatok piroska0101
Különleges, milánói spagetti bubszi
Spagetti:paradicsomos-diós ujjozsef
Pizza receptek
Pizzás táska 1vargaildyko
Pizzás tekergők kicsit másképp nnpapszi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Egyszerű pizza házilag margoka59
Vegetáriánus pizza recept gonda_katalin
Pizzás tekercs suzymama
Pizzás muffin mailona
Kapribogyó, bimbófűszer horvathnemagdi
Sütőporos lángos nanoka72
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Hawaii burger veronika74
mustár készítése házilag irmus
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU