Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Csákvár –
Ízőrzők - Csákvár - receptek

Vértesi vadraguleves
Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kömény, kis csokor kakukkfű, tárkony, 6 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél. 50 dkg vegyes gomba (lehetőleg erdei gomba), 20 dekányi sárgarépa- petrezselyem- zeller, 10 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé. A habaráshoz másfél dl tejszín, 1 púpos evőkanál liszt, fél dl fehér bor. A tálaláshoz személyenként egy cipó.
A füstölt szalonnát, vöröshagymát, húst, paprikát, paradicsomot, sárgarépát, petrezselyem gyökeret és zellert kockákra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a hagymát. Amikor már üvegesre párolódott, beleborítjuk a paprikát-paradicsomot, és fűszerpaprikával színesítjük. Azonnal belekeverjük az átmosott, leszűrt húst, és összesütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Fedő alatt a hústól függően egy-másfél óráig pároljuk, közben, ha szükséges, néha kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Félidőben beledobunk egy babérlevelet, majd apróra vágott kakukkfűvel, tárkonylevéllel, és fokhagymával ízesítjük.
A gombákat összevágjuk, a zöldségekkel és a zöldborsóval együtt beleborítjuk a raguba. Friss petrezselyem zöldjét is vágunk bele. Mustárt keverünk hozzá, felöntjük vízzel, és felforraljuk. A tejszínt a liszttel, és kevés vízzel simára keverjük, fél deci borral hígítjuk, és ezzel behabarjuk a levest. Végül citromlével ízesítjük.
A cipók kalapját levágjuk, belsejüket kivájjuk, sütőben átpirítjuk, hogy kérget kapjon. Ezekben tálaljuk a levest. Tetejére citromkarikát rakunk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a kalapot ferdén ráhelyezve tesszük az asztalra.

Csákvári mustáros-tejfölös marhaszelet
Hozzávalók: 1,2 kg (szürke) marha fehérpecsenye, comb, vagy hátszín. Só, őrölt fekete bors, zöldséges fűszerkeverék, 8 gerezd fokhagyma. Egy fakanálnyi (mangalica) zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma. A habaráshoz 4 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár.
A húst szeletekre vágjuk, és egy nagyobb tálba több rétegben lerakjuk. Közben sóval, borssal, fűszerkeverékkel mindegyiket megszórjuk, és soronként 2 gerezd fokhagymát is teszünk rá. Ebben a fűszeres pácban egy éjszakát pihentetjük.
Sertészsíron üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, felengedjük vízzel, és beletesszük a hússzeleteket. Fedő alatt, a hústól függően 2-4 óráig főzzük.
A habaráshoz a lisztet először tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a mustárt. Ezzel sűrítjük a puhára főtt ételt.
Köretként kifőtt szarvacskatésztát, vagy krumpli gombócot adhatunk hozzá.

Tarkedli
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 4 tojás, 2 dkg élesztő, 4-5 dl tej, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kristálycukor. A sütéshez étolaj, a tálaláshoz lekvár, porcukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet tálba szitáljuk, csipetnyi sót, és vaníliás cukrot szórunk rá. Közepébe fészket alakítunk, beletesszük a cukrot, ráöntünk 2 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tojások sárgáját a liszt szélére tesszük. Amíg az élesztő megkel, a tojások fehérjét felverjük habbá.
Amikor feljött az élesztő, akkor a tálban lévő anyagokat összekeverjük, közben apránként adagolunk még hozzá annyi tejet, hogy palacsintatésztánál sűrűbb, nokedlinél hígabb anyagot kapjunk. Végül óvatosan belekeverjük a tojások habját is. Ezt a tarkedli tésztát fél óráig langyos helyen kelesztjük.
Olajozott, előmelegített tarkedli sütőformába egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk, és mindkét oldalukon aranyló pirosra sütjük a tésztát. Amennyiben gázlángon dolgozunk, az edény alá tegyünk vaslapot.
Porcukorral megszórjuk, és lekvárral fogyasztjuk.

Dohányos-házi göngyölt hús
Hozzávalók: 1 kg (mangalica) sertéskaraj, vagy comb, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg ecetes uborka, 3 keményre főzött tojás, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, fél dl étolaj, 1 kávéskanál őrölt paprika, másfél dl fehérbor. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dl tejföl.
A szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Szeletenként megtöltjük egy karika füstölt kolbásszal, kisebb darabokra vágott csemege uborkával, és főtt tojással. A húsokat felgöngyöljük, és hústűvel rögzítjük.
Egy nagyobb lábosban kevés étolajon megpároljuk a kockákra vágott vöröshagymát. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, és beletesszük a göngyölt húsokat. Öntünk alá még vizet, és ebben félpuhára pároljuk. Jó minőségű fehérborral felöntve készre főzzük.
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt. A hús szaftjából merítünk rá annyit, hogy átmelegítse a habarást, és az egészet az ételhez öntjük. Átforraljuk, és párolt rizzsel kínáljuk.

Húsdarálós sütemény - liszt érzékenyeknek
Hozzávalók: 20 dkg gluténmentes liszt, 10 dkg rizsliszt, 10 dkg süteménypor (vagy 40 dkg finomliszt), 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg porcukor, 23 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál kakaó.
A liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Gyúródeszkán összeállítjuk a tésztát. Ebből az alapból tetszés szerint húsdarálós süteményt, vagy lapokat is készíthetünk. Mi most négyfelé választjuk a tésztát. Egynegyed részét vaníliásan hagyjuk. A többibe beledolgozunk még két evőkanál kakaót, és háromfelé választjuk. Hűtőszekrényben min. 1-2 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakát ott hagyjuk.
Másnap a barna tésztát háromfelé választjuk. Kettőt félreteszünk a kakaós krémeshez (ebből lesznek a sütemény lapjai), egyet pedig húsdarálósnak használunk fel.
A húsdaráló elejére süteményformát teszünk, ezen keresztül készítjük el a tetszőlegesen kiválasztott alakzatban a süteményeket. Először a fehér tésztát, majd a barnát daráljuk ki. Sütőlapra helyezzük (nem kell kizsírozni), előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül. Sokáig eltartható, finom sütemény, amelyet keksz helyett is kínálhatunk.

Kakaós krémes
Hozzávalók: margarinos tészta - amit a húsdarálós süteményből félretettünk. A piskótához: 5 tojás, 7 dkg rizsliszt, 10 dkg gluténmentes liszt (vagy 17 dkg finomliszt), 15 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 2 evőkanál olvasztott margarin, fél csomag sütőpor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt. A krémhez: 5 dkg gluténmentes liszt (finomliszt), 5 dl tej, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj. A sütemény tetejére porcukor.
A kakaós tésztát kétfelé választjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra kisodorjuk, egyenként a forma aljára borított sütőpapírra helyezzük, és kisütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. A kristálycukorból két evőkanálnyit beledolgozunk. A tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral, adunk hozzá olvasztott (de nem meleg) margarint, és két evőkanál hideg vizet. A liszteket a sütőporral elkeverjük, és a piskótába adagoljuk. A fehérjehabot óvatos, lassú mozdulatokkal vegyítjük el a masszában. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel elhabarjuk, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra keverjük. A két masszát alaposan összedolgozzuk.
Süteményes tálcánkra alulra egy barna lapot helyezünk, ezen elkenjük a vajas krém felét. Ráhelyezzük a piskótát, megkenjük a maradék krémmel, és a második barna lappal befedjük. Tetejét porcukorral megszórjuk. Kicsit állni hagyjuk, utána szeletelhető.
A kakaós krémes nagyon jól fagyasztható tészta, célszerű többet elkészíteni, és műanyag dobozban mélyhűtőben tárolni. Szükség esetén csak kivesszük, és megvárjuk, míg meggyengül - esetleg papírtörlőt tehetünk alá, hogy az eltávozó nedvességet felszívja.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: gombákat összevágjuk, zöldborsóval együtt, cipók kalapját, kalapot ferdén, húst szeletekre, nagyobb tálba,

Ízőrzők – Ecseny –
porcukorral megszórva kínáljuk. Borleves Hozzávalók: 1 liter vörös-vagy fehérbor, 1 liter víz, csipetnyi só, 15-20 szem szegfűszeg, 1 egész fahéjforgács, ízlés szerint (10-15 dkg) kristálycukor. 4 db szikkadt kis kifli. A habaráshoz 4 egész tojás, 2 dl tejföl. A bort a vízzel és csipetnyi sóval felforraljuk. A kifliket feldaraboljuk. A tojásokat felütjük, felhabosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt. Amikor a leves alapunk felforrt, fűszerezzük az egész fahéjjal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár –
teáskanálnyi majoránna, kapor, tárkony, őrölt kömény, őrölt bors, 4 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém. A zsemlegombóchoz: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 5 evőkanál liszt, só, 2 dl tej, kis csokor petrezselyemzöld és kapor. A habaráshoz: 5 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt. Egy fél citrom. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A hús inas részeit eltávolítjuk, felkockázzuk, és lobogó forró vízben átforgatjuk. Amikor feljött a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Kustánszeg
hűlni, utána szeleteljük. Tejfölös répaleves Hozzávalók: 10 dkg tarkabab, 20 dkg savanyított kerekrépa (ebben van egész fekete bors, babérlevél, és paprika is). 50 dkg sertéscomb, 4 gerezd fokhagyma, só, fél liter paradicsomlé. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, kevés tej, és két dl tejföl. A babot a főzés előtti este beáztatjuk. A savanyú répát először leforrázzuk, leszűrjük, majd hideg vizet borítunk rá, és ezt is leöntjük róla. A sertéscombot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Létavértes
borjú) tüdeje, nyelve és szíve, 20 dkg rizs, 1 fakanál sertészsír, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors és őrölt szegfűbors, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom leve, 4 db tojás, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 karalábé. A habaráshoz: 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 tojás sárgája. A belsőségeket sóval, babérlevéllel, 1 teáskanál borssal és szegfűborssal fűszerezett vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A főzőlevet nem öntjük ki, majd felhasználjuk a leveshez. A tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy
kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor. A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta. A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Noszvaj
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és a gyümölcsöt néhány perc alatt puhára főzzük. Egy nagyobb fazékban bő ...
bkisseva bkisseva
Ízőrzők – Noszvaj –
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és a gyümölcsöt néhány perc alatt puhára főzzük. Egy nagyobb ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Az én fagyi receptem nnpapszi
Fokhagymás, sonkás muffin gabfe
Sütés nélküli sütemények drkerekesmaria
Egy tojásos reifregina
fahéjas krémfagyi tundihugi
Diós Párnácskák 1vargaildyko
Gesztenyés tekercs mama57
Almás bugta napsugar71
S betűs receptek horvathnemagdi
Csokikrémes Puffancs 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Csúsztatott csirke csíkok horvathnemagdi
Szegedi csirkegulyás bubszi
Mandulás rakott pulyka 1vargaildyko
Pikáns csirkemell bubszi
Szerelemleves baratnu
Sonkás-sajtos pulykaropogós fboka
Szalonnás máj bubszi
Szecsuáni csirke recept toth_beata
Tepsis csirke sült zöldségekkel recept jamborlulu
Csirkés babgulyás recept baggesz20
Marhából készült ételek
Marhasteak bulac57
Mexikói bableves horvathnemagdi
Már nem is emlékszem horvathnemagdi
Karácsonyi ételek skorpiolilike
Mézes részeges körtével bubszi
Gulyás erőleves magyar módon bubszi
Fuszerek/Arab/ margareta51
Scsí fehér káposztából bubszi
14 házias mennyei levesbetét recept! tinka1951
Különleges palacsinta bubszi
Sertésből készült ételek
Receptek horvathnemagdi
Gyrostál klementinagidro
Bab leves recept kovacs_zsoka
B receptek horvathnemagdi
Hétvezér tokány pacsakute
Majoránnás tokány klerierzsi
Ízőrzők – Nikla – horvathnemagdi
Már egyszer megcsináltam sarkadykati
Káposztás kelt gombóc horvathnemagdi
Borsos tokány reifregina
Halból készült ételek
P betűs receptek horvathnemagdi
A felfújt szuflé-ügy horvathnemagdi
Hal burgonyabundában - korall44
Bajai halászlé recept jamborlulu
Zellerkrémleves lazacrózsákkal bulac57
x nagyuska
Lazacos-spenótos makaróni 1vargaildyko
Hortobágyi palacsinta másképp recept boszorlany
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Halpaprikás bográcsban bubszi
Vad ételek
Fácán raguleves recept baggesz20
Római tálas receptek sarkadykati
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Vadászpecsenye bubszi
Itt van az ideje sarkadykati
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Fácánleves reifregina
Almával töltött fácán bubszi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Spagetti ajánló
Zöldséges mix margoka59
Elsősegély a kamrából: a tészta horvathnemagdi
Póréhagyma receptek nanoka72
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti kohlinka
Spagetti szénégető módra bubszi
Zöldséges-sonkás sült tészta horvathnemagdi
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Piemonti spagetti horvathnemagdi
Spagetti kapormártásban bubszi
Pizza receptek
Vékony, ropogós pizza veronika74
Sonkás – olívás pizza bubszi
Más nemzetek pizzái: bubszi
Pizza parnacskak margareta51
Lecsós pizza bubszi
Családunk kedvence sarkadykati
Dübbencs – Édesen és sósan egyaránt nagy kedvenc magdus60
Lapo kenyér serpenyőben sütve faciendum
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
Pizza tészta Balázs módra: bubszi
Hamburger receptek
Hamburger Puffancs recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU