Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Csákvár –
Ízőrzők - Csákvár - receptek

Vértesi vadraguleves
Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kömény, kis csokor kakukkfű, tárkony, 6 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél. 50 dkg vegyes gomba (lehetőleg erdei gomba), 20 dekányi sárgarépa- petrezselyem- zeller, 10 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé. A habaráshoz másfél dl tejszín, 1 púpos evőkanál liszt, fél dl fehér bor. A tálaláshoz személyenként egy cipó.
A füstölt szalonnát, vöröshagymát, húst, paprikát, paradicsomot, sárgarépát, petrezselyem gyökeret és zellert kockákra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a hagymát. Amikor már üvegesre párolódott, beleborítjuk a paprikát-paradicsomot, és fűszerpaprikával színesítjük. Azonnal belekeverjük az átmosott, leszűrt húst, és összesütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Fedő alatt a hústól függően egy-másfél óráig pároljuk, közben, ha szükséges, néha kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Félidőben beledobunk egy babérlevelet, majd apróra vágott kakukkfűvel, tárkonylevéllel, és fokhagymával ízesítjük.
A gombákat összevágjuk, a zöldségekkel és a zöldborsóval együtt beleborítjuk a raguba. Friss petrezselyem zöldjét is vágunk bele. Mustárt keverünk hozzá, felöntjük vízzel, és felforraljuk. A tejszínt a liszttel, és kevés vízzel simára keverjük, fél deci borral hígítjuk, és ezzel behabarjuk a levest. Végül citromlével ízesítjük.
A cipók kalapját levágjuk, belsejüket kivájjuk, sütőben átpirítjuk, hogy kérget kapjon. Ezekben tálaljuk a levest. Tetejére citromkarikát rakunk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a kalapot ferdén ráhelyezve tesszük az asztalra.

Csákvári mustáros-tejfölös marhaszelet
Hozzávalók: 1,2 kg (szürke) marha fehérpecsenye, comb, vagy hátszín. Só, őrölt fekete bors, zöldséges fűszerkeverék, 8 gerezd fokhagyma. Egy fakanálnyi (mangalica) zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma. A habaráshoz 4 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár.
A húst szeletekre vágjuk, és egy nagyobb tálba több rétegben lerakjuk. Közben sóval, borssal, fűszerkeverékkel mindegyiket megszórjuk, és soronként 2 gerezd fokhagymát is teszünk rá. Ebben a fűszeres pácban egy éjszakát pihentetjük.
Sertészsíron üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, felengedjük vízzel, és beletesszük a hússzeleteket. Fedő alatt, a hústól függően 2-4 óráig főzzük.
A habaráshoz a lisztet először tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a mustárt. Ezzel sűrítjük a puhára főtt ételt.
Köretként kifőtt szarvacskatésztát, vagy krumpli gombócot adhatunk hozzá.

Tarkedli
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 4 tojás, 2 dkg élesztő, 4-5 dl tej, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kristálycukor. A sütéshez étolaj, a tálaláshoz lekvár, porcukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet tálba szitáljuk, csipetnyi sót, és vaníliás cukrot szórunk rá. Közepébe fészket alakítunk, beletesszük a cukrot, ráöntünk 2 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tojások sárgáját a liszt szélére tesszük. Amíg az élesztő megkel, a tojások fehérjét felverjük habbá.
Amikor feljött az élesztő, akkor a tálban lévő anyagokat összekeverjük, közben apránként adagolunk még hozzá annyi tejet, hogy palacsintatésztánál sűrűbb, nokedlinél hígabb anyagot kapjunk. Végül óvatosan belekeverjük a tojások habját is. Ezt a tarkedli tésztát fél óráig langyos helyen kelesztjük.
Olajozott, előmelegített tarkedli sütőformába egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk, és mindkét oldalukon aranyló pirosra sütjük a tésztát. Amennyiben gázlángon dolgozunk, az edény alá tegyünk vaslapot.
Porcukorral megszórjuk, és lekvárral fogyasztjuk.

Dohányos-házi göngyölt hús
Hozzávalók: 1 kg (mangalica) sertéskaraj, vagy comb, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg ecetes uborka, 3 keményre főzött tojás, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, fél dl étolaj, 1 kávéskanál őrölt paprika, másfél dl fehérbor. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dl tejföl.
A szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Szeletenként megtöltjük egy karika füstölt kolbásszal, kisebb darabokra vágott csemege uborkával, és főtt tojással. A húsokat felgöngyöljük, és hústűvel rögzítjük.
Egy nagyobb lábosban kevés étolajon megpároljuk a kockákra vágott vöröshagymát. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, és beletesszük a göngyölt húsokat. Öntünk alá még vizet, és ebben félpuhára pároljuk. Jó minőségű fehérborral felöntve készre főzzük.
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt. A hús szaftjából merítünk rá annyit, hogy átmelegítse a habarást, és az egészet az ételhez öntjük. Átforraljuk, és párolt rizzsel kínáljuk.

Húsdarálós sütemény - liszt érzékenyeknek
Hozzávalók: 20 dkg gluténmentes liszt, 10 dkg rizsliszt, 10 dkg süteménypor (vagy 40 dkg finomliszt), 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg porcukor, 23 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál kakaó.
A liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Gyúródeszkán összeállítjuk a tésztát. Ebből az alapból tetszés szerint húsdarálós süteményt, vagy lapokat is készíthetünk. Mi most négyfelé választjuk a tésztát. Egynegyed részét vaníliásan hagyjuk. A többibe beledolgozunk még két evőkanál kakaót, és háromfelé választjuk. Hűtőszekrényben min. 1-2 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakát ott hagyjuk.
Másnap a barna tésztát háromfelé választjuk. Kettőt félreteszünk a kakaós krémeshez (ebből lesznek a sütemény lapjai), egyet pedig húsdarálósnak használunk fel.
A húsdaráló elejére süteményformát teszünk, ezen keresztül készítjük el a tetszőlegesen kiválasztott alakzatban a süteményeket. Először a fehér tésztát, majd a barnát daráljuk ki. Sütőlapra helyezzük (nem kell kizsírozni), előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül. Sokáig eltartható, finom sütemény, amelyet keksz helyett is kínálhatunk.

Kakaós krémes
Hozzávalók: margarinos tészta - amit a húsdarálós süteményből félretettünk. A piskótához: 5 tojás, 7 dkg rizsliszt, 10 dkg gluténmentes liszt (vagy 17 dkg finomliszt), 15 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 2 evőkanál olvasztott margarin, fél csomag sütőpor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt. A krémhez: 5 dkg gluténmentes liszt (finomliszt), 5 dl tej, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj. A sütemény tetejére porcukor.
A kakaós tésztát kétfelé választjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra kisodorjuk, egyenként a forma aljára borított sütőpapírra helyezzük, és kisütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. A kristálycukorból két evőkanálnyit beledolgozunk. A tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral, adunk hozzá olvasztott (de nem meleg) margarint, és két evőkanál hideg vizet. A liszteket a sütőporral elkeverjük, és a piskótába adagoljuk. A fehérjehabot óvatos, lassú mozdulatokkal vegyítjük el a masszában. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel elhabarjuk, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra keverjük. A két masszát alaposan összedolgozzuk.
Süteményes tálcánkra alulra egy barna lapot helyezünk, ezen elkenjük a vajas krém felét. Ráhelyezzük a piskótát, megkenjük a maradék krémmel, és a második barna lappal befedjük. Tetejét porcukorral megszórjuk. Kicsit állni hagyjuk, utána szeletelhető.
A kakaós krémes nagyon jól fagyasztható tészta, célszerű többet elkészíteni, és műanyag dobozban mélyhűtőben tárolni. Szükség esetén csak kivesszük, és megvárjuk, míg meggyengül - esetleg papírtörlőt tehetünk alá, hogy az eltávozó nedvességet felszívja.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: gombákat összevágjuk, zöldborsóval együtt, cipók kalapját, kalapot ferdén, húst szeletekre, nagyobb tálba,

Ízőrzők – Ecseny –
porcukorral megszórva kínáljuk. Borleves Hozzávalók: 1 liter vörös-vagy fehérbor, 1 liter víz, csipetnyi só, 15-20 szem szegfűszeg, 1 egész fahéjforgács, ízlés szerint (10-15 dkg) kristálycukor. 4 db szikkadt kis kifli. A habaráshoz 4 egész tojás, 2 dl tejföl. A bort a vízzel és csipetnyi sóval felforraljuk. A kifliket feldaraboljuk. A tojásokat felütjük, felhabosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt. Amikor a leves alapunk felforrt, fűszerezzük az egész fahéjjal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár –
teáskanálnyi majoránna, kapor, tárkony, őrölt kömény, őrölt bors, 4 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém. A zsemlegombóchoz: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 5 evőkanál liszt, só, 2 dl tej, kis csokor petrezselyemzöld és kapor. A habaráshoz: 5 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt. Egy fél citrom. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A hús inas részeit eltávolítjuk, felkockázzuk, és lobogó forró vízben átforgatjuk. Amikor feljött a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Kustánszeg
hűlni, utána szeleteljük. Tejfölös répaleves Hozzávalók: 10 dkg tarkabab, 20 dkg savanyított kerekrépa (ebben van egész fekete bors, babérlevél, és paprika is). 50 dkg sertéscomb, 4 gerezd fokhagyma, só, fél liter paradicsomlé. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, kevés tej, és két dl tejföl. A babot a főzés előtti este beáztatjuk. A savanyú répát először leforrázzuk, leszűrjük, majd hideg vizet borítunk rá, és ezt is leöntjük róla. A sertéscombot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Létavértes
borjú) tüdeje, nyelve és szíve, 20 dkg rizs, 1 fakanál sertészsír, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors és őrölt szegfűbors, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom leve, 4 db tojás, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 karalábé. A habaráshoz: 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 tojás sárgája. A belsőségeket sóval, babérlevéllel, 1 teáskanál borssal és szegfűborssal fűszerezett vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A főzőlevet nem öntjük ki, majd felhasználjuk a leveshez. A tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy
kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor. A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta. A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Noszvaj
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és a gyümölcsöt néhány perc alatt puhára főzzük. Egy nagyobb fazékban bő ...
bkisseva bkisseva
Ízőrzők – Noszvaj –
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és a gyümölcsöt néhány perc alatt puhára főzzük. Egy nagyobb ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
A 6 legjobb édesség - sütés né horvathnemagdi
Kekszes gesztenyés klerierzsi
Madártej emoke93
14 különleges forralt bor recept karácsonyra radvanszki_jozsef
Hókocka suzymama
Rizsfelfújt csoki öntettel recept gonda_katalin
gyümölcsös omlós ! ibolya58
Citromos almás süti dióval horvathnemagdi
Rumos szelet macoka65
Rumos kókusztorta yvett789
Szárnyas receptek
Legényfogó leves recept boszorlany
Paradicsomos csirkecomb recept baggesz20
Karalábéleves bőségesen horvathnemagdi
Zöldséges csirke veronika74
Tejszínes pulykacomb recept toth_beata
Pulykaragu polentával recept toth_beata
Túrós csirke tundihugi
Reszelt fehérrépa leves zsokanita
Csirkegyönyör (USA/cajun) klara50
Marhából készült ételek
szerecsendió ibolya58
Főzési folytélyok és tanácsok anne74
Pörkölt recept jamborlulu
Vinaigrette-mártás bubszi
Cseh marharagu bulac57
Vidék íze kissmama
Matrózhús bubszi
Könnyű nyári ebéd...... maca23
húsos sütemény ! ibolya58
Húsos rizs (Kína) bubszi
Sertésből készült ételek
Sonkában sült máj bkisseva
Brassói aprópecsenye szerika68
Bab paprikás recept kovacs_zsoka
Rakott kelkáposzta maroka
Receptek horvathnemagdi
Rakott sült hús klementinagidro
Káposztasaláta pácolt tarjával horvathnemagdi
Görög rakott burgonya 1vargaildyko
Sonkás Kocka 1vargaildyko
Töltött fasírttekercs yaskane
Halból készült ételek
Töltött pontyfilé. bubszi
Halászlé burgonyagombóccal recept baggesz20
füstöltpisztráng leves ... bubszi
Lazac-steak salátával migova
Tepsis lazac bulac57
Tűzdelt ponty bubszi
Szezámmagos süllő veronika74
Halászlé 5. bubszi
. Tűzdelt harcsa szászosan csibi52
Fokhagymás hal bubszi
Vad ételek
Szarvasragu bulac57
Receptek horvathnemagdi
Itt van az ideje sarkadykati
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Fácán tejfölös mártással bubszi
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Fácánleves rochlitzne
Fácánleves berántva I. bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Spagetti ajánló
Sóban sütve horvathnemagdi
Mexikói spagetti petezsolt
Gombás-pestos tészta kagylóval recept gonda_katalin
Ananászos-kukoricás csirke recept kovacs_zsoka
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Boszniai zöldbableves horvathnemagdi
Tárkonyos receptek macoka65
Hát ez nagyon finom kaja...... maca23
Bolognai zöldséges rétes recept baggesz20
Pizza receptek
Articsókás pizza bulac57
Aphrodité eledele relisisi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
Hogyan készítsük el a spárgát? agimami7
Reform-pizza horvathnemagdi
Török-pizza horvathnemagdi
Különleges pizza feltétek bubszi
Pizzás csiga gépsonkával recept toth_beata
Pizza-tészta, II. bubszi
Hamburger receptek
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger buci recept boszorlany
Gyors hamburger recept gonda_katalin
A szója kloppenburg
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU