Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Csákvár –
Ízőrzők - Csákvár - receptek

Vértesi vadraguleves
Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kömény, kis csokor kakukkfű, tárkony, 6 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél. 50 dkg vegyes gomba (lehetőleg erdei gomba), 20 dekányi sárgarépa- petrezselyem- zeller, 10 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé. A habaráshoz másfél dl tejszín, 1 púpos evőkanál liszt, fél dl fehér bor. A tálaláshoz személyenként egy cipó.
A füstölt szalonnát, vöröshagymát, húst, paprikát, paradicsomot, sárgarépát, petrezselyem gyökeret és zellert kockákra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a hagymát. Amikor már üvegesre párolódott, beleborítjuk a paprikát-paradicsomot, és fűszerpaprikával színesítjük. Azonnal belekeverjük az átmosott, leszűrt húst, és összesütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Fedő alatt a hústól függően egy-másfél óráig pároljuk, közben, ha szükséges, néha kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Félidőben beledobunk egy babérlevelet, majd apróra vágott kakukkfűvel, tárkonylevéllel, és fokhagymával ízesítjük.
A gombákat összevágjuk, a zöldségekkel és a zöldborsóval együtt beleborítjuk a raguba. Friss petrezselyem zöldjét is vágunk bele. Mustárt keverünk hozzá, felöntjük vízzel, és felforraljuk. A tejszínt a liszttel, és kevés vízzel simára keverjük, fél deci borral hígítjuk, és ezzel behabarjuk a levest. Végül citromlével ízesítjük.
A cipók kalapját levágjuk, belsejüket kivájjuk, sütőben átpirítjuk, hogy kérget kapjon. Ezekben tálaljuk a levest. Tetejére citromkarikát rakunk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a kalapot ferdén ráhelyezve tesszük az asztalra.

Csákvári mustáros-tejfölös marhaszelet
Hozzávalók: 1,2 kg (szürke) marha fehérpecsenye, comb, vagy hátszín. Só, őrölt fekete bors, zöldséges fűszerkeverék, 8 gerezd fokhagyma. Egy fakanálnyi (mangalica) zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma. A habaráshoz 4 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár.
A húst szeletekre vágjuk, és egy nagyobb tálba több rétegben lerakjuk. Közben sóval, borssal, fűszerkeverékkel mindegyiket megszórjuk, és soronként 2 gerezd fokhagymát is teszünk rá. Ebben a fűszeres pácban egy éjszakát pihentetjük.
Sertészsíron üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, felengedjük vízzel, és beletesszük a hússzeleteket. Fedő alatt, a hústól függően 2-4 óráig főzzük.
A habaráshoz a lisztet először tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a mustárt. Ezzel sűrítjük a puhára főtt ételt.
Köretként kifőtt szarvacskatésztát, vagy krumpli gombócot adhatunk hozzá.

Tarkedli
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 4 tojás, 2 dkg élesztő, 4-5 dl tej, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kristálycukor. A sütéshez étolaj, a tálaláshoz lekvár, porcukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet tálba szitáljuk, csipetnyi sót, és vaníliás cukrot szórunk rá. Közepébe fészket alakítunk, beletesszük a cukrot, ráöntünk 2 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tojások sárgáját a liszt szélére tesszük. Amíg az élesztő megkel, a tojások fehérjét felverjük habbá.
Amikor feljött az élesztő, akkor a tálban lévő anyagokat összekeverjük, közben apránként adagolunk még hozzá annyi tejet, hogy palacsintatésztánál sűrűbb, nokedlinél hígabb anyagot kapjunk. Végül óvatosan belekeverjük a tojások habját is. Ezt a tarkedli tésztát fél óráig langyos helyen kelesztjük.
Olajozott, előmelegített tarkedli sütőformába egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk, és mindkét oldalukon aranyló pirosra sütjük a tésztát. Amennyiben gázlángon dolgozunk, az edény alá tegyünk vaslapot.
Porcukorral megszórjuk, és lekvárral fogyasztjuk.

Dohányos-házi göngyölt hús
Hozzávalók: 1 kg (mangalica) sertéskaraj, vagy comb, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg ecetes uborka, 3 keményre főzött tojás, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, fél dl étolaj, 1 kávéskanál őrölt paprika, másfél dl fehérbor. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dl tejföl.
A szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Szeletenként megtöltjük egy karika füstölt kolbásszal, kisebb darabokra vágott csemege uborkával, és főtt tojással. A húsokat felgöngyöljük, és hústűvel rögzítjük.
Egy nagyobb lábosban kevés étolajon megpároljuk a kockákra vágott vöröshagymát. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, és beletesszük a göngyölt húsokat. Öntünk alá még vizet, és ebben félpuhára pároljuk. Jó minőségű fehérborral felöntve készre főzzük.
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt. A hús szaftjából merítünk rá annyit, hogy átmelegítse a habarást, és az egészet az ételhez öntjük. Átforraljuk, és párolt rizzsel kínáljuk.

Húsdarálós sütemény - liszt érzékenyeknek
Hozzávalók: 20 dkg gluténmentes liszt, 10 dkg rizsliszt, 10 dkg süteménypor (vagy 40 dkg finomliszt), 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg porcukor, 23 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál kakaó.
A liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Gyúródeszkán összeállítjuk a tésztát. Ebből az alapból tetszés szerint húsdarálós süteményt, vagy lapokat is készíthetünk. Mi most négyfelé választjuk a tésztát. Egynegyed részét vaníliásan hagyjuk. A többibe beledolgozunk még két evőkanál kakaót, és háromfelé választjuk. Hűtőszekrényben min. 1-2 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakát ott hagyjuk.
Másnap a barna tésztát háromfelé választjuk. Kettőt félreteszünk a kakaós krémeshez (ebből lesznek a sütemény lapjai), egyet pedig húsdarálósnak használunk fel.
A húsdaráló elejére süteményformát teszünk, ezen keresztül készítjük el a tetszőlegesen kiválasztott alakzatban a süteményeket. Először a fehér tésztát, majd a barnát daráljuk ki. Sütőlapra helyezzük (nem kell kizsírozni), előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül. Sokáig eltartható, finom sütemény, amelyet keksz helyett is kínálhatunk.

Kakaós krémes
Hozzávalók: margarinos tészta - amit a húsdarálós süteményből félretettünk. A piskótához: 5 tojás, 7 dkg rizsliszt, 10 dkg gluténmentes liszt (vagy 17 dkg finomliszt), 15 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 2 evőkanál olvasztott margarin, fél csomag sütőpor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt. A krémhez: 5 dkg gluténmentes liszt (finomliszt), 5 dl tej, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj. A sütemény tetejére porcukor.
A kakaós tésztát kétfelé választjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra kisodorjuk, egyenként a forma aljára borított sütőpapírra helyezzük, és kisütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. A kristálycukorból két evőkanálnyit beledolgozunk. A tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral, adunk hozzá olvasztott (de nem meleg) margarint, és két evőkanál hideg vizet. A liszteket a sütőporral elkeverjük, és a piskótába adagoljuk. A fehérjehabot óvatos, lassú mozdulatokkal vegyítjük el a masszában. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel elhabarjuk, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra keverjük. A két masszát alaposan összedolgozzuk.
Süteményes tálcánkra alulra egy barna lapot helyezünk, ezen elkenjük a vajas krém felét. Ráhelyezzük a piskótát, megkenjük a maradék krémmel, és a második barna lappal befedjük. Tetejét porcukorral megszórjuk. Kicsit állni hagyjuk, utána szeletelhető.
A kakaós krémes nagyon jól fagyasztható tészta, célszerű többet elkészíteni, és műanyag dobozban mélyhűtőben tárolni. Szükség esetén csak kivesszük, és megvárjuk, míg meggyengül - esetleg papírtörlőt tehetünk alá, hogy az eltávozó nedvességet felszívja.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: gombákat összevágjuk, zöldborsóval együtt, cipók kalapját, kalapot ferdén, húst szeletekre, nagyobb tálba,

Ízőrzők – Ecseny –
porcukorral megszórva kínáljuk. Borleves Hozzávalók: 1 liter vörös-vagy fehérbor, 1 liter víz, csipetnyi só, 15-20 szem szegfűszeg, 1 egész fahéjforgács, ízlés szerint (10-15 dkg) kristálycukor. 4 db szikkadt kis kifli. A habaráshoz 4 egész tojás, 2 dl tejföl. A bort a vízzel és csipetnyi sóval felforraljuk. A kifliket feldaraboljuk. A tojásokat felütjük, felhabosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt. Amikor a leves alapunk felforrt, fűszerezzük az egész fahéjjal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár –
teáskanálnyi majoránna, kapor, tárkony, őrölt kömény, őrölt bors, 4 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém. A zsemlegombóchoz: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 5 evőkanál liszt, só, 2 dl tej, kis csokor petrezselyemzöld és kapor. A habaráshoz: 5 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt. Egy fél citrom. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A hús inas részeit eltávolítjuk, felkockázzuk, és lobogó forró vízben átforgatjuk. Amikor feljött a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Kustánszeg
hűlni, utána szeleteljük. Tejfölös répaleves Hozzávalók: 10 dkg tarkabab, 20 dkg savanyított kerekrépa (ebben van egész fekete bors, babérlevél, és paprika is). 50 dkg sertéscomb, 4 gerezd fokhagyma, só, fél liter paradicsomlé. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, kevés tej, és két dl tejföl. A babot a főzés előtti este beáztatjuk. A savanyú répát először leforrázzuk, leszűrjük, majd hideg vizet borítunk rá, és ezt is leöntjük róla. A sertéscombot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Létavértes
borjú) tüdeje, nyelve és szíve, 20 dkg rizs, 1 fakanál sertészsír, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors és őrölt szegfűbors, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom leve, 4 db tojás, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 karalábé. A habaráshoz: 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 tojás sárgája. A belsőségeket sóval, babérlevéllel, 1 teáskanál borssal és szegfűborssal fűszerezett vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A főzőlevet nem öntjük ki, majd felhasználjuk a leveshez. A tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy
kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor. A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta. A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Noszvaj
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és a gyümölcsöt néhány perc alatt puhára főzzük. Egy nagyobb fazékban bő ...
bkisseva bkisseva
Ízőrzők – Noszvaj –
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és a gyümölcsöt néhány perc alatt puhára főzzük. Egy nagyobb ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Diós tejszínszelet yvett789
Töpörtyűs almás bubszi
Mártásöntetek (dresszingek) bubszi
Túró Rudi torta anci-ani
Kekszes krémes (sn) 53jutka
Déryné szelet margoka59
Csak hogy stilusos legyek :) bodaaniko
csOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEKERCS bubszi
]Csokoládé pite bubszi
Hablepény bubszi
Szárnyas receptek
Ananászos csirkemell 2. bubszi
Majorannás csirkecomb recept baggesz20
Sajtos, tejfölös csirkemell... veronika74
Mézes, fokhagymás csirkeszárny recept tinka1951
Almás csirke yaskane
Süni bubszi
Tojásos csirkemell 1vargaildyko
Málé (puliszka) sült csirkével recept boszorlany
Sajttal, baconnel töltött csirkemell recept gonda_katalin
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Házi hamburger recept jamborlulu
Húsos táska bulac57
vetrece ibolya58
Ízőrzők – Deszk – horvathnemagdi
Vadas marha zsemlegombóccal grimilda
szerecsendió ibolya58
Borsikafű cilamami
Gazdag erőleves rochlitzne
Bolognai spagetti kovacsborbala
torreroleves! ibolya58
Sertésből készült ételek
dörgicsei töltike ibolya58
Finom Göngyölt Karaj 1vargaildyko
vasvári ördögpecsenye ibolya58
Ázsiai sertéssült ananászos... ujjozsef
Brassói hagymásan recept toth_beata
Székelykáposzta janoselek
Szári fánk bubszi
Halas kolbász bubszi
Székelykáposzta recept baggesz20
Töltött csirkemell bubszi
Halból készült ételek
Tárkonyos pulykaragu leves tinka1951
K betűs receptek horvathnemagdi
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
hortobágyi rakott hal ibolya58
CIGÁNYÉTELEK 6. korall44
Magyaros pontykocsonya bubszi
Füstölt sajttal töltött pisztráng jozsef_olah_9843
Rakott zöldséges harcsa bkisseva
Bajai halászlé recept jamborlulu
Fokhagymás afrikai harcsa esztella75
Vad ételek
Fácán tejszínnel klerierzsi
Indiai rizssaláta bubszi
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Szarvasragu bulac57
Baszk fácán veronika74
Vadászpecsenye bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Csallóközi vadas klerierzsi
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Spagetti ajánló
Kínai sült tészta recept baggesz20
BABOS pulykaRAGU bubszi
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Kínai recept horvathnemagdi
Gönczi Gábor előétele andrilaszlone
Suzy és Tekergő mesebeli spagettije húsgombócokkal recept jamborlulu
Parajos spagetti recept boszorlany
Minestrone leves horvathnemagdi
Katca horvathnemagdi
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
Pizza receptek
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
Croissant horvathnemagdi
házi rétes faciendum
Pizzadagasztás kenyérsütőgépbe bubszi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sajtos rúd gereica
Pizza kifli veronika74
Zöldséges polenta pizza (gluténmentes) bkisseva
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Sütemény - Gyesen lévő Anyukák mezixy
Hamburger receptek
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirke hamburger banb
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU